Η VW κατέστρεψε αποδείξεις του Dieselgate

Η VW κατέστρεψε αποδείξεις του Dieselgate

4.547 Επισκέψεις στο άρθρο (13/1/2017)

Τα «απόνερα» που άφησε το σκάνδαλο με τους ρύπους των ΤDI συνεχίζουν να ταρακουνάνε τον γερμανικό κολοσσό.

Έχει περάσει κιόλας ενάμιση χρόνος από όταν ο «τυφώνας» Dieselgate χτύπησε τη VW και ακόμα έρχονται νέες λεπτομέρειες στο φως της δημοσιότητας. Οι αμερικανικές αρχές άσκησαν δίωξη σε βάρος 5 ατόμων με την κατηγορία της σύστασης συνομωσίας κατά του κοινού συμφέροντος  και της παρακώλυσης της δικαιοσύνης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συντάχθηκε από την Γενική Εισαγγελέα Loretta Lynch, τα κεντρικά της VW στη Γερμανία απέστειλαν e-mails σε εργαζομένους που ήταν τοποθετημένοι σε καίρια πόστα στις ΗΠΑ, με τα οποία έδιναν οδηγίες για το τι θα έλεγαν κατά την ανάκρισή τους. Επιπλέον, 5 άτομα ήταν επιφορτισμένα με τη διαγραφή των επίμαχων μηνυμάτων, καθώς και την καταστροφή ενοχοποιητικών εγγράφων μαζί με σκληρούς δίσκους στο Wolfsburg.
 Η γερμανική εταιρία παραδέχθηκε εκ νέου την ενοχή της και θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον 4.3 δις δολάρια σε πρόστιμα και αποζημιώσεις του αμερικανικού δημοσίου.

Ο CEO του Volkswagen Group, Matthias Mueller, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Volkswagen λυπάται βαθύτατα και μετανιώνει ειλικρινά για τη συμπεριφορά και τις πρακτικές ορισμένων στελεχών της, που οδήγησαν στο σκάνδαλο με τους diesel κινητήρες μας. Δηλώνω υπεύθυνα πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και συνεχίζουμε με νέο και υγιή τρόπο σκέψης.»

Οι ρίζες του Dieselgate φτάνουν μέχρι το 2006, όταν και καταστρώθηκαν τα πρώτα σχέδια για την παράκαμψη των αμερικανικών ελεγκτικών μηχανισμών. Χρειάστηκαν 8 χρόνια για να ανακαλύψει κάποιος την πλεκτάνη, όταν το Πανεπιστήμιο της Δ. Βιρτζίνια κατέγραψε τεράστιες διακυμάνσεις μεταξύ των ανακοινούμενων στοιχείων και των πραγματικών εκπομπών.
 
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ELASTIKA 2024
NISSAN