VW-MERCEDES

VW-MERCEDES

Πως θα είχε αποφευχθεί το Dieselgate

4.352 Επισκέψεις στο άρθρο (18/1/2017)

Τι διαρρέει από πρώην μεγαλοστελέχη της VW σχετικά με την αποτυχημένη συμφωνία της με την Mercedes για συνεργασία στους κινητήρες Diesel.

Το Dieselgate θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αν η Volkswagen δεν είχε απορρίψει την Daimler πριν από περισσότερο από μια δεκαετία. Διαβάστε την ιστορία ενός αποτυχημένου deal μεταξύ των δύο κολοσσών της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας πίσω στο 2005.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Ο τότε διευθύνων σύμβουλος της VW, Bernd Pischetsrieder, επιθυμούσε να συνεργαστεί σε σημαντικά projects με την Daimler, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας κινητήρων ντίζελ. Ατομα που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο εταιρειών, μιλούν για προχωρημένες συνομιλίες, με τα ποσοστά συμμετοχής της Daimler στα κέρδη να συζητούνται στο 10 τοις εκατό.

Ωστόσο η Volkswagen αποφάσισε να σταματήσει τις συζητήσεις και να επικεντρωθεί στη δική της τεχνολογία diesel. Η απόφαση αυτή οφείλεται στα επιπλέον $ 1,070 ανά όχημα που θα προσέθεταν οι BlueTec κινητήρες της Mercedes-Benz στα μοντέλα της Volkswagen. Η VW τότε αγωνιζόταν να μειώσει το κόστος παραγωγής και αποφάσισε να μην δεχτεί τη συνεργασία.
 

Το Βόλφσμπουργκ αποφάσισε να συνεχίσει να εξελίσσει την τεχνολογία TDI, καθώς είχε τη στήριξη του τότε προέδρου Ferdinand Piech. Μόλις ένα χρόνο μετά το ναυάγιο στις συνομιλίες με την Daimler, τα πρώτα πρωτότυπα του κινητήρα EA189, που αποτελεί τον πυρήνα του σκανδάλου Dieselgate, παρουσιάστηκαν στα στελέχη της VW και εγκρίθηκαν για παραγωγή.

Τότε ήταν που ξεκίνησε και η ανάπτυξη της λεγόμενης συσκευής εξαπάτησης. Το «έξυπνο» παράνομο λογισμικό ανίχνευε τις συνθήκες ελέγχου μειώνοντας τις τεχνητά τις εκπομπές ρύπων των TDI κινητήρων, ενώ «on the road» οι εκπομπές αιθαλομίχλης που προκαλούν τα οξείδια του αζώτου ήταν 40 φορές πάνω από το όριο.

Με λίγα λόγια αν οι ιθύνοντες στην VW είχαν δεχτεί την συνεργασία με την Daimler, σήμερα το μεγαλύτερο σκάνδαλο του 21ου αιώνα στην αυτοκινητοβιομηχανία θα είχε αποφευχθεί .

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRAFIC
skoda