Θέτουμε αντιμέτωπους τους τρεις «μικρούς» πρωταθλητές στις πωλήσεις για το 2016. Ποιο θα κερδίσει την... πραγματική μάχη; Εσείς ποιο θα επιλέγατε;

Θέτουμε αντιμέτωπους τους τρεις «μικρούς» πρωταθλητές στις πωλήσεις για το 2016. Ποιο θα κερδίσει την... πραγματική μάχη; Εσείς ποιο θα επιλέγατε;

Τα 3 best seller μικρά του 2016

30.622 Επισκέψεις στο άρθρο (22/3/2017)

Οι «μικροί» πρωταθλητές του 2016! Τα Toyota Yaris, Opel Corsa και VW Polo αποδείχθηκαν τρία από τα πιο δημοφιλή μικρά μοντέλα για το 2016, μιας κατηγορίας που εδώ και χρόνια κρατάει τα σκήπτρα των πωλήσεων. Δοκιμάζουμε και συγκρίνουμε τα τρία μοντέλα βγάζοντας στη φόρα όλα όσα θέλετε να μάθετε.

Το 2016 η ελληνική αγορά αυτοκινήτου πραγματοποίησε μικρή άνοδο της τάξης του 4% στις συνολικές πωλήσεις, συγκριτικά με το 2015 και για ακόμη μία χρονιά η κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων, ήταν η δημοφιλέστερη όλων συγκεντρώνοντας το 36,9% των συνολικών πωλήσεων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Best seller της κατηγορίας ήταν το Toyota Yaris, με το Opel Corsa να το ακολουθεί, όπως και πέρσι, στη δεύτερη θέση των πωλήσεων, και το Nissan Micra να κλείνει την τριάδα. Αυτά τα τρία μάλιστα ήταν και τα πρώτα τρία μοντέλα σε πωλήσεις συνολικά, όλων των κατηγοριών. Εμείς στο συγκριτικό μας επιλέξαμε τα δύο πρώτα μαζί με το VW Polo που ήταν το αμέσως επόμενο του Micra στις πωλήσεις, διότι προσφάτως παρουσιάστηκε το νέο Micra που θα είναι διαθέσιμο από την άνοιξη. Παρακάτω, συγκρίνουμε τις βενζινοκίνητες εκδόσεις των μοντέλων με απόδοση 100 ίππων και άνω, οι οποίες μάλιστα καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς έδειξαν να κερδίζουν έδαφος απέναντι στις diesel εκδόσεις.

Σχεδίαση: Είναι θέμα γούστου
Η σχεδίαση των τριών μοντέλων χαρακτηρίζεται ενδιαφέρουσα, με το καθένα να διαθέτει τα δικά του ξεχωριστά στοιχεία. Το Yaris είναι το πιο νεανικό από τα τρία κυρίως χάρη στη πολύ μεγάλη εισαγωγή στο εμπρόσθιο μέρος και φυσικά στο μεγάλο «Χ» που σχηματίζεται στη μάσκα του, το οποίο παράλληλα αποπνέει και ένα πιο δυναμικό προφίλ. Το Opel Corsa συγκριτικά με τα  άλλα μοντέλα είναι ίσως το πιο ουδέτερο σχεδιαστικά, με το μπροστά μέρος –επηρεασμένο από το ADAM-  να δίνει μια πιο σύγχρονη νότα  στην εικόνα του. Το VW Polo από την άλλη είναι πιστό στη φιλοσοφία του, που το ακολουθεί τόσα χρόνια με το ντιζάιν να είναι πιο σοβαρό με καθαρές γραμμές και επίπεδες επιφάνειες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto