Στην έκεθεση στο Παρίσι θα παρουσιάσει η Kia το Pop.

Στην έκεθεση στο Παρίσι θα παρουσιάσει η Kia το Pop.

Πως θα αντέξει ο ανταγωνισμός όταν η Kia φέρει στην παραγωγή το δικό της τρίμετρο αυτοκίνητο πόλης;

(20/8/2010)

Η Kia μόλις ανακοίνωσε πως στην επερχόμενη έκθεση στο Παρίσι θα εμφανίσει ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο τριών μέτρων και τριών θέσεων που όταν μπει στην παραγωγή θα χτυπήσει το Smart και το Toyota iQ. Αν η Kia πουλάει το C’eed τώρα πολύ φτηνότερα από το Auris, τι έχει να γίνει τότε;

Το νέο μοντέλο λέγεται Pop και το μόνο που ανακοίνωσε η Kia είναι το μήκος και ο αριθμός θέσεων. Και τα δύο δείχνουν πως στόχο έχει να χτυπήσει το λιλιπούτειο μοντέλο της Toyota, το Aygo, αφήνοντας το Smart να «παίξει» μόνο του όταν οι δύο θέσεις είναι αρκετές.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Μέχρι τώρα τόσο το Smart όσο και το iQ, συγγενή στο όνομα όσο και στη φιλοσοφία, συγγενεύουν και στην τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούν οι κατασκευαστές τους, Mercedes και Toyota αντίστοιχα.
Λογικό είναι η σμίκρυνση να κοστίζει κάτι παραπάνω, και έτσι σήμερα και τα δύο μοντέλα πωλούνται σε τιμές αρκετά υψηλότερες από αυτές μοντέλων της μίνι κατηγορίας που είναι και μεγαλύτερα, και πιο γρήγορα, και πιο άνετα και πιο οικονομικά στη χρήση. Απλά δε χωράνε να παρκάρουν στον ίδιο χώρο με τα δύο τρίμετρα μοντέλα.

&&&& Αυτό πληρώνεις, τη μοναδικότητα δηλαδή αυτής της ικανότητάς τους. Όμως η Kia έχει δείξει πως μπορεί να φέρει στην αγορά μοντέλα που όχι μόνο δεν υστερούν αλλά υπερέχουν του ανταγωνισμού σε πολύ χαμηλότερες τιμές.
Πως μπορεί δηλαδή να πουλάει το C’eed 5.500 ευρώ λιγότερα από το Auris; Μπορεί η Toyota να έχει υψηλότερα λειτουργικά έξοδα όμως η Kia το πιθανότερο είναι να δουλεύει με χαμηλότερα περιθώρια κέρδους.
Αν κάνει το ίδιο και με το Pop τότε σίγουρα ο ανταγωνισμός θα τα βρει σκούρα. Ειδικά όταν το μόνο προτέρημα που η κατηγορία πουλάει ακριβά έναντι των άλλων αυτοκινήτων είναι το μικρό μήκος.
Εσείς το χρειάζεστε το μικρό μήκος και το αποφεύγεται λόγω τιμής; Θα έπρεπε τα αυτοκίνητα αυτά να ακολουθούν τα άλλα στη σχέση τιμή ανά μέτρο; Μπορεί να αλλάξει ένα μοντέλο αυτή τη σχέση στην κατηγορία; Έχει η Kia ότι χρειάζεται για να το πετ
PEUGEOT NEW EVANS
4green