Non-Paper

Επιλέχτηκαν 5 τελευταίες ειδήσεις
Γέμισε αφρικανική σκόνη: Το πλένεις έξω & πληρώνεις, στο χέρι ή άπλυτο;
Εν έτει 2024, γίνεται μικρό με 65 άλογα και 18 χιλιάρικα;
Γιατί οι μάντρες θα πλακώνονται για βενζίνης/diesel τα επόμενα χρόνια;
Επιδότηση ηλεκτρικών: Μήπως να γίνει επιδότηση για καινούριο γενικά;
Με 2 ευρώ το λίτρο & κίνηση παντού τι θα το κάνεις το «φτιαγμένο» σου;
περισσότερα »
non paper an off-the record or unofficial presentation of (auto) policy Τι «λέει» για εσάς το αυτοκίνητο που οδηγείτε;
Διαβάστηκε από 6258 αναγνώστες

Αν το αυτοκίνητο είναι η επέκταση της εικόνας του οδηγού του, τότε σίγουρα και το δικό σας κάτι λέει στους γύρω του για εσάς. Λέει όμως αυτά που θέλετε εσείς; Αν το αυτοκίνητο είναι η επέκταση της εικόνας του οδηγού του, τότε σίγουρα και το δικό σας κάτι λέει στους γύρω του για εσάς. Αν το αυτοκίνητο είναι η επέκταση της εικόνας του οδηγού του, τότε σίγουρα και το δικό σας κάτι λέει στους γύρω του για εσάς. Λέει όμως αυτά που θέλετε εσείς; Αγόρασες το τεράστιο SUV για να δείχνεις σε όλους ότι ζεις στη δράση, τον ηρωισμό και την περιπέτεια. Τουλάχιστον αυτό θα ήθελες να λέει το αυτοκίνητό σου για εσένα, όμως οι γύρω σου το βλέπουν και σε θεωρούν νεόπλουτο, χοντρόπετσο και περιβαλλοντολογικά αναίσθητο. 

Ατύχησες. Βλέπεις το τι θες εσύ να λέει το αυτοκίνητό σου για εσένα και το τι τελικά λέει είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Από τη μία τα δικά σου δεδομένα είναι τέτοια που σε κάνουν να προτιμήσεις το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, όμως δεν το βλέπουν όλοι το ίδιο. 

Μπορεί να ήθελες το σκούρο premium σεντάν για να δείχνεις υπουργός, ή πρόεδρος εταιρείας, όμως οι γύρω σου σε έχουν για μεγαλέμπορο ναρκωτικών ή λαθρέμπορο όπλων. Και πάλι, ατύχησες.

Όμως αυτές είναι οι ακραίες περιπτώσεις. Οι περισσότεροι αγοράζουμε ένα μικρό ή μικρομεσαίο αυτοκίνητο και η εικόνα που περνάει προς τα έξω είναι δευτερεύουσα. Βασικά αν είναι καινούργιο σου πάνε όλα καλά, αν είναι παλιό, δυσκολεύεσαι. Μένει δηλαδή το θέμα στην οικονομική άνεση και μόνο. Και αυτό κάποιοι το βλέπουν πάλι με το δικό τους μάτι.

Σου λέει, καλύτερα καινούργιο και ότι να ναι, παρά μεταχειρισμένο. Στην αντίθετη όχθη, άλλοι λένε καλύτερα ένα μεταχειρισμένο που ήταν κάποτε ακριβό, παρά ένα καινούργιο τώρα που όλοι ξέρουν ότι είναι φθηνό. Και έτσι η οικονομική επιφάνεια του καθενός και πάλι περνάει από το «χαλασμένο τηλέφωνο» του αυτοκινήτου του, χαλασμένο γιατί και πάλι οι γύρω καταλαβαίνουν τελείως διαφορετικά πράγματα.

Τι λένε τα δίλιτρα για τους ιδιοκτήτες τους; Αν είναι άνω της τετραετίας, λένε ότι είναι άτυχος και τον βρήκε η «συμφορά» χωρίς να μπορεί να το «διώξει». Αν είναι νεότερο ή καινούργιο, είτε ότι είναι πλούσιος (όπως νομίζει και η εφορία εξάλλου) ή ότι είναι εταιρικό.

Το δικό σας αυτοκίνητο όμως τι νομίζετε ότι λέει για εσάς; Τι θα θέλατε να λέει, και, ρωτήστε τους γύρω σας, τι είναι αυτό που καταλαβαίνουν εκείνοι;  

Σχολιάστε την είδηση
Σχόλια...
imper... (21/10/2014, 00:30) Δεν χρειάζεται να πω ότι είμαι λάτρης του αυτοκινήτου και ότι στην ηλικία που έχω φτάσει (63 ετών) είχα την ευκαιρία να αλλάξω πάνω από τριάντα αυτοκίνητα και να έχω οδηγήσει άλλα τόσα... Στην βιβλιοθήκη μου ξεκουράζεται συλλογή αυτοκινητιστικού περιοδικού 35 χρόνων. Τόση καψούρα με το αντικείμενο...
Τα τελευταία 5 χρόνια συζώ με μια Alfa Romeo 156 ημιαυτόματη δίλιτρη κατακόκκινη.. Λόγω της οικονομικής κρίσης των τελευταίων χρόνων δεν είναι κατάλληλη εποχή για ανανέωση του αυτοκινητιστικού ρόστερ..
Ευτυχώς όμως που μου ξέμεινε ως μόνιμη σύζυγος αυτό το μοντέλλο που έχει τα προσόντα μιας σταθερής συμβίωσης αλλά και τα μικροκαπρίτσια μιας απαιτητικής ερωμένης... 
Παρόλο που έχουν περάσει 17 χρόνια από τότε που πρωτοσχεδιάστηκε, εξακολουθεί να μου αρέσει βαθύτα  το ελκυστικό σχήμα της, ενώ όταν κάθομαι στην θέση του οδηγού, έχω την αίσθηση της τέλειας αγκαλιάς της και από την στιγμή αρχίζει να κινείται, με συνεπαίρνει η πανδαισία του ήχου του κινητήρα της, η αρμονία της οδηγικής συμπεριφοράς και οι επιδόσεις των ατμοσφαιρικών αλόγων...
Κάποιες μικρές ασθένειες που εμφανίζει κατά καιρούς λειτουργούν ως έναυσμα για ανανέωση της σχέσης μας...
Αν δεν υπήρχε και η επιβάρυνση των 660 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας που επιβάλλουν οι ηλίθιοι κυβερνώντες με την ανόητη πολιτική τους επί του ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτου, θα μπορούσα να μιλάω για  βίον ανθόσπαρτον...
takbu... (19/10/2014, 19:32)

Προτιμώ να οδηγάω ακόμα την "πολιτικώς ανορθόδοξη" καρμπυρατεράτη αλφα ρομεο Α33  που αγόρασα καινούργια το 1990! . Είναι αφρεσκάριστη (-άβαφη)  καταγρατζουνισμένη από τους συμπολίτες μου Αθηναίους οδηγούς και το μόνο που δεν θα βρείτε ψεγάδι (σίκ!!) είναι το εσωτερικό της (μηχανή -κιβώτιο). Πείτε μου εσείς τι λέει αυτό για μένα, εγώ απλώς απολαμβάνω να την οδηγάω ...

gregc... (19/10/2014, 00:44) Mε τα σημερινα δεδομενα της κρισης και τον καθημερινο πολεμο που υφισταται ο καθενας μας, η εικονα του αυτοκινητου μαλλον δεν λεει τιποτα τωρα πια! Ολοι ζουμε μια πρωτογνωρη κατασταση οποτε και το αυτοκινητο πεφτει θυμα αυτης. Πριν το 2010 αγοραζαμε οτι περιπου θελαμε και θελαμε να περασει και το image μας μεσω του αυτοκινητου ενω τωρα αν καποιος ειναι τυχερος και παρει καινουργιο, απλα και μονο κοιταει 4 πραγματα: καταναλωση, diesel, CO2 και τιμη! Τωρα οι περισσοτεροι αν οχι ολοι παιρνουν αυτοκινητο με βαση τα πραγματικα οικονομικα δεδομενα τους, αδιαφορωντας πλεον για το μηνυμα του αυτοκινητου ως προς τριτους!
geome... (19/10/2014, 00:10) Το θέμα δεν είναι τι λέει το αυτοκίνητο που οδηγούμε, αλλά το αυτοκίνητο που θα θέλαμε να οδηγούμε, καθώς το πρώτο έχει συνήθως προκύψει από πολλούς (συνήθως οικονομικούς) συμβιβασμούς. Και δεν εννοώ τα εξωτικά supercars που ενδεχομένως θα θέλαμε κάποτε να οδηγήσουμε χωρίς όμως να ζήσουμε μαζί τους, αλλά το SUV που ενδεχομένως έχουμε επιλέξει, απλά για να γλυτώσουμε από το άγχος της λακούβας.
kyril... (18/10/2014, 21:02) nai re Stathi ..wraia ta les..

kai egw exw ena eksoxiko sto Miami ..ena stn Kina ..kai ena stn Santorini kai paw me to idiwtoko jet..apo ta aerodromia plirwnw odngous na me pane sto spiti alla ws gold member etaireiwn mou erxetai dwrean..

eleos!!!  
stath... (18/10/2014, 00:32) Προτιμώ μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ανώτερης κλάσης, παρά καινούρια κατώτερης. προτιμώ αυτοκίνητα πολύ δυνατά και γρήγορα, για να απολαμβάνω την οδήγηση. Δεν με ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων, αρκεί εγώ να περνάω καλά. Ποτέ δεν θα συμφωνήσουν όλοι σε κάτι. Άλλοι θα συμφωνήσουν άλλοι θα διαφωνήσουν. Επομένως κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί και αδιαφορείς για το τι θα πει ο κόσμος. Έτσι έχω ένα Mitsubishi Pajero 2600 cc του 1988, με άδεια αγροτικού φορτηγού (χωρίς τεκμήριο και τέλη μόνο 105 ευρώ), βελτιωμένο και μια Maserati Ghibli 2000cc του 1996, στην οποία έχω καταθέσει τις πινακίδες προσωρινά, μέχρι να δούμε τι θα γίνει με τα τεκμήρια και τα τέλη. Έχω επίσης ένα Peugeot 206 1400cc του 2002, για τις καθημερινές μετακινήσεις. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με αυτά τα αυτοκίνητα και δεν προβλέπεται να τα αλλάξω μάλλον ποτέ.
nikos... (17/10/2014, 17:52) Εγω ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο το αυτοκινητο μου. Εχω ενα Opel Astra G 1.4 16V 5θυρο του 2001 το οποιο λατρευω. Το αυτοκινητο ειναι με μια λεξη καταπληκτικο τοσο σε επιδοσεις οδικη συμπεριφορα στυλ και βαζει κατω ακομα και τα πιο καινουρια αυτοκινητα.Δεν θα το αλλαζα με κανενα αλλο στον κοσμο!