Non-Paper

Επιλέχτηκαν 5 τελευταίες ειδήσεις
Με 6 Β-SUV & τώρα τη Junior, τι άλλο θες για να πάρεις SUV Stellantis;
«Κουλομαρίες» με 1.000 άλογα που δεν ξέρουν ούτε να αλλάζουν ταχύτητες
Εν έτει 2024, γίνεται μικρό με 65 άλογα και 18 χιλιάρικα;
Γέμισε αφρικανική σκόνη: Το πλένεις έξω & πληρώνεις, στο χέρι ή άπλυτο;
Επιδότηση ηλεκτρικών: Μήπως να γίνει επιδότηση για καινούριο γενικά;
περισσότερα »
non paper an off-the record or unofficial presentation of (auto) policy Η ομολογία της VW:
Διαβάστηκε από 365463 αναγνώστες

«Πράγματι το Polo diesel σβήνει στις χαμηλές». Η ομολογία της VW: «Πράγματι το Polo diesel σβήνει στις χαμηλές». «Πράγματι το Polo diesel σβήνει στις χαμηλές». Το θέμα ξεκίνησε με το πρώτο δημοσίευμά μας «Σβήνει στις χαμηλές» το Polo 1,4 TDI diesel, όπου επισημαίνουμε ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα.

Μετά από την πρώτη μας προφορική επαφή με τη VW, ακολούθησε νέο δημοσίευμα, με τίτλο «Να μάθετε να οδηγάτε, είναι η απάντηση της VW», καθώς η VW αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα.

Σήμερα πρωί-πρωί –με 6 μέρες καθυστέρηση- βρήκαμε στο email μας τη γραπτή «ομολογία» της VW.

Αναγνώριζε ότι πράγματι ο κινητήρας «σβήνει στις χαμηλές» (λέει βέβαια ότι σβήνει στις 900 στροφές, ενώ η αλήθεια είναι ότι σβήνει στις 1.150 στροφές) και προτείνει να βάζουμε 1η (η απάντηση της VW).

Η δική μας άποψη είναι:
· Κανένας άλλος κινητήρας της VW ή όποιου άλλου κατασκευαστή, δεν σβήνει στις χαμηλές, άρα ο κινητήρας 1,4 TDI της VW είναι προβληματικός και πρέπει να αλλάξει. Ο τρόπος της λειτουργίας του δεν είναι απλά ενοχλητικός, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα.

· Ο καταναλωτής που πάει να αγοράσει ένα Polo diesel πρέπει να ενημερώνεται για το θέμα αυτό,
ΠΡΙΝ αγοράσει.

· Είναι απάτη να ανεβάζουμε το ρελαντί στις 1.150 στροφές για να μην πάρει είδηση το πρόβλημα, το «κορόιδο» που έρχεται να κάνει test drive στις εκθέσεις μας.

· Δεν είναι λύση να ανεβάσουμε το ρελαντί στις 1.150 στροφές στα 1.500 Polo diesel που έχουν πουληθεί, από τον Ιούλιο μέχρι τώρα, όταν διαμαρτύρονται οι ιδιοκτήτες τους.

· Η
λύση είναι η ανάκληση. Να αποδείξει η VW ότι είναι σοβαρή εταιρεία, λύνοντας πραγματικά το πρόβλημα. Εξάλλου, αργά ή γρήγορα θα το πάρουν είδηση και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

· Φταίμε και εμείς όμως. Αργήσαμε πολύ να αναδείξουμε το θέμα και έχουν δίκιο όσοι γκρινιάζουν γι αυτό. Δεν ήταν εύκολο όμως. Στις τυποποιημένες διαδικασίες αξιολόγησης αυτοκινήτων, που κάνουμε, δεν περιλαμβάνεται η οδήγηση με 2α στο κιβώτιο και 1.150 στροφές. Ήταν αδιανόητο εξάλλου ότι ένας κατασκευαστής θα έβγαζε στην αγορά ένα μοντέλο που σβήνει στις χαμηλές! Τελικά πήγε στο μυαλό μας ότι μπορεί να συμβαίνει σε όλα τα Polo 1,4 TDI και κυρίως ότι είναι επικίνδυνο να σε αφήσει στη μέση μιας διασταύρωσης και να τα «δεις όλα». Και φτάσαμε σ αυτό το δημοσίευμα. Αργήσαμε πολύ, συμφωνώ. Και πάλι όμως δεν το έχει γράψει κανένας άλλος σ όλη την Ευρώπη (μικρή παρηγοριά, αλλά κάτι είναι και αυτό).
Σχολιάστε την είδηση
Σχόλια...
snipe... (17/6/2021, 21:50) Mόλις πούλησα τo VW Golf που είχα για να πάρω το ποιο καινούργιο αλλά... 1ον) After Sale επαναγωράς για κλάματα, λυπάμαι όσους έχουν κάνει πρόγραμμα χρηματοδότησης Ballon ! με αυτά τα δεδομένα θα κλάψουν όπως και εγώ που μου είπαν ότι το παίρνουν 5.000 ενώ το πούλησα μόνος μου τελικά 10.000 2ον) Παρόλα αυτά βλέπω ένα Golf MK7.5 του 18' με 35.000 χλμ και στέλνω ηλεκτρονικά την πρόθεση ότι θα το αγοράσω μετρητά, την επόμενη κατεβάζουν την αγγελία, και με παίρνουν τηλέφωνο να μου πουν να πάω από την μάντρα τους που έχουν άλλα με τα ίδια χαρακτηριστικά που είναι στην προετοιμασία για να μην είμαι δυσαρεστημένος μιας και είμαι πελάτης κλπ κολοκύθια... πάω μέσα στην ζέστη με συγκοινωνίες από του διαόλου την μάνα και ενώ τους εχω πει ότι δεν εχω όχημα και θέλω να αγοράσω άμεσα, στα καταστήματα στην Πειραιώς και μου δείχνουν προηγούμενες γενιές με περισσότερα χρήματα !!! και το κερασάκι ότι δεν έχουν αμάξια για προετοιμασία πώλησης να διαλέξω κάποιο αντίστοιχο... Αποτέλεσμα παρότι υποτίθεται έγιναν αλλαγές στην διοίκηση του ομίλου, μάλλον αυτές θα αργήσουν να φέρουν αποτέλεσμα στον τελικό χρήστη - πελάτη, και δεν εχω καμιά διάθεση να περιμένω φως. Συνεπώς μετά από τόσα χρόνια στην Volksvagen με είδη δυο αυτοκίνητα στο ενεργητικό και παραλίγο στο τρίτο η τελευταία ερώτηση που τους έκανα είναι προς τα που πέφτει η TOYOTA
Papaj... (3/7/2019, 16:46) Τα ίδια κάνει και το μοτέρ 1.5 tsi evo και επιπλέον χοροπηδάει σαν καγκουρό στις χαμηλές. Φυσικά η kosmocar στην αρχή πήγε να μας βγάλει τρελούς και μετά έλεγε ότι το αμάξι είναι ασφαλές κάτι δεν υπάρχει πρόβλημα. Ντροπή τους!!!
jkost... (20/2/2018, 04:18) έχω πρόβλημα με ένα πολο 96 6ν1 δεν παίρνει μπρός με την1 ,πολές φορές χρειάζεται 2-2 η κ 25 μιζιές για να πάαρει μπρός -το κάνει κανα5ρι χρόνια τώρα ,μου χουν πει για καθαρισμό κ επαναπρογραματισμό πεταλούδας,το κανα, κ αλλες φορές οτι δεν αναγνωρίζει το κλειδί ,ως τώρα δεν έχει βρεθεί σίγουρη λύση με κανα καθαριστικό ijection θα βοηθεισει;
aleks... (31/10/2016, 11:34) Καλησπέρα, Είμαι κάτοχος του vw polo 1.4 TDI Bluemotion Comfortline (2η έκδοση τον 11ο του 2014 που το αγόρασα με έξτρα το δερματινο τιμόνι-χειρόφρενο και την οθόνη στα όργανα το οποίο πήγαινε πακετο με το τιμόνι) εχω κανει μεσα σε 2 χρόνια σχεδον 65000χλμ χωρις κανενα απολυτως προβλημα!! Το αμαξι το συνηθισα μεσα σε 2 εβδομαδες σχετικα με το σβησιμο στις χαμηλες στροφες κ εκτοτε δν ξαναεσβησε ποτε στα χερια μου. Το μοναδικο παράπονο που έχω απο την vw ειναι ότι δινουν εγγυηση μονο 2 χρονια (λες και ειναι λαπτοπ(!!)) και το οτι οταν περασαν τον συναγερμο ίσως δεν κουμπωσαν καλα ή εσπασαν καποιο πιαστρακι στο κολωνακι του συνοδηγου το οποιο ξεκινησε να τριζει μεσα σε 6 μηνες ελαχιστα και ΚΑΘΕ φορα που παω να το δω, βαζω μεσα τον μηχανικο να παμε βολτα κ ως δια μαγειας ο θορυβος δν ακουγεται 2 φορες εχω παει κ τις 2 φορες με τον μηχανικο μεσα ο ηχος τπτ λες και γινεται επιτηδες!! Γενικα μπορω να πω πως ειμαι αρκετα σχολαστικη με το αμαξι και το προσεχω υπερβολικα (το πλενω μονο εγω γτ εχω θεμα ακομη κ με το να το οδηγησει ο κυρ Ταδε στο πλυντηριο) κ γενικα τα αυτια μου ειναι καλα εκπαιδευμενα ωστε να ειναι εντυπωση μου ο ηχος στο κολωνακι. Σε αυτο το θεμα εχω ξενερωσει με την vw γιατι ρε φιλε αν ειναι να μου κανεις δωρο κ να μου χαλας το αμαξι αστο. Οπως σκεφτηκα τις τρυπες στον προφυλακτηρα και δν εβαλα αισθητηρες παρκαρισματος ετσι δν θα εβαζα κ τον συναγερμο σε εκεινους αλλα σε δικο μου ατομο εξω μετα την αγορα. Γενικα θεωρω πως και να σβηνει το αμαξι στις αρχες μεχρι να το συνηθισεις πατωντας αντανακλαστικα τον συμπλεκτη αμεσως αναβει. Πιστευω πως δν χανεις χρονο αλλα και δν κινδυνευεις στις διασταυρωσεις. Εγω δν αντιμετωπισα κανενα απολυτως προβλημα. Ειμαι στα 28 και οδηγω απο τα 16 οποτε φανταζομαι καποιος με περισσοτερη ακομη εμπειρια δν θα αντιμετωπισει κανενα απολυτως προβλημα. Ειναι θεμα οδηγησης και συνηθειας απλα.....
dimit... (13/5/2016, 02:38) Με την σειρά μου και γω θα ήθελα να καταθέσω τις εμπειρίες μου σαν χρήστης του polo 1.4 TDi 90ps από τις 12/14, μιας και αυτές μπορεί να φανούν χρήσιμες σε κάποιους. Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα από τον κινητήρα-ηλεκτρονικά. Ήταν απαράδεκτα ανελαστικός και έσβηνε με 2α ταχύτητα και κάτω από τις 950rpm. Παρόλα αυτά δεν πτοήθηκα! Έμαθα να πατάω πολύ περισσότερο γκάζι απ ότι θα πατούσα υπό φυσιολογικές συνθήκες και να αφήνω εκνευριστικά αργά το συμπλέκτη σε αργές στροφές μέσα στην πόλη, ακόμη και να βάζω 1η με 10-15km/h. Το μεγάλο πρόβλημα όμως, που δεν το ανεχόμουν, ήταν η αδυναμία του να πάρει μπρός, συνήθως με το start-stop και όχι τόσο συχνά με το κλειδί. Όπως και ο ήχος που έκανε στην προσπάθειά του να πάρει μπροστά, πράγμα απαράδεκτο για καινούργιο αμάξι που θέλει να λέγεται και γερμανικό. Το πήγα στην αντιπροσωπία και ευτυχώς για μένα έκανε αυτόν τον θόρυβο κατά τη διάρκεια του ελέγχου-επιθεώρησης και μου είπαν ότι χρειάζεται βολάν δίσκο-πλατό και ημιαξόνιο, δεξί αν θυμάμαι καλά μαζι με κάποια ρουλεμάν, συν αναβάθμιση εγκεφάλου. Όλα αυτά τον Νοέμβριο του 2015. Από τότε το αμάξι άλλαξε τελείως συμπεριφορά, προς το καλύτερο. Αρχικά μείωσαν το ρελαντί στις 800rpm(υπόψιν ότι αλλάζει άμα έχεις το aircondition στο ζεστό με κρύα μηχανή και έξω κάτω από 13 βαθμούς Celsius, ή/και άμα κάνει καθαρισμό το φίλτρο DPF, που και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις ανεβάζει το ρελαντί πιο ψηλά, περίπου στις 900-950 rpm). Δεύτερον το αμάξι δεν σβήνει όπως έσβηνε, όπως τα υπόλοιπα φυσιολογικά αυτοκίνητα. Τρίτον το σύστημα start-stop λειτουργεί κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα. Όσον αφορά τη δύναμή του εγώ προσωπικά δεν βλέπω διαφορά ούτε στην επιτάχυνση ούτε στην τελική του! Και τα έχω τεστάρει και τα δύο (την επιτάχυνση όσο καταλαβαίνω και συγκριτικά με ενός φίλου το αυτοκίνητο). Η μέση κατανάλωση που βλέπω με νορμάλ (δική μου και όχι περιοδικών) οδήγηση στην πόλη και λίγο εκτός είναι 5-7lt/100km και για αυτοκινητόδρομο με 130-150km/h 5-6lt/100km (110-120km/h μόνο μια φορά ταξίδεψα έτσι για να τεστάρω κατανάλωση, μου έδειξε 3,8lt το οποίο εξαρτάται βέβαια και από τη διαδρομή). Μέχρι τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει άλλο πρόβλημα εκτός του αρχικού, και έχω κάνει 28.000km.
bre4k... (21/4/2016, 12:05) Πριν 3 εβδομάδες με πήραν τηλέφωνο από τη VW και με ενημέρωσαν ότι υπάρχει διαθέσιμη αναβάθμιση λογισμικού του κινητήρα και πήγα και την έκανα. Το αυτοκίνητο μετά από αυτό είναι μέρα με τη νύχτα. ΔΕΝ σβήνει πλέον στις 900 και συμπεριφέρεται όπως κάθε άλλο αυτοκίνητο, δεν γκαζώνει μόνο του κτλ. Επίσης είναι πολύ πιο άνετο γενικότερα και σταθερό στις αλλαγές ταχυτήτων, πριν έπρεπε να είσια πολυ προσεκτικός για να μην κάνει σαν να έχει λόξυγκα. Δεν νιώθεις πλέον ότι με το ζόρι παίρνει μπροστά. Επίσης έχει καλύτερη κατανάλωση από πριν(έκανα 620-650 χλμ στην πόλη και τώρα κάνω 700-720). Πιο πριν πραγματικά ήθελα να πετάξω το αυτοκίνητο και νευρίαζα κάθε φορά που οδηγούσα στην πόλη. Τώρα άρχισα επιτέλους να το χαίρομαι. Το μόνο χειρότερο είναι ότι έχει λιγο λιγότερη επιτάχυνση στο 0-60 αλλά φαίνεται να έχει καλύτερη από πριν σε μεγαλύτερες ταχύτητες. Συστήνω σε όλους τους κατόχους να πάνε να κάνουν την αναβάθμιση άμεσα. Να σημειωθεί ότι ήδη μου είχαν αλλάξει βολάν(με άφησε στο δρόμο).
xgior... (16/4/2016, 14:11) ΠΡΟΣ AUTOTRITI:Λετε οτι:Εμείς μόνο να καταθέσουμε την εμπειρία μας, από το θέμα των φρένων του Fiat Bravo, αρκετά χρόνια πριν. Το Bravo έμεινε από φρένα στα χέρια μας και η Fiat αρνιόταν να αναγνωρίσει το πρόβλημα. Η συζήτηση ήταν και τότε ακριβώς αυτή: γιατί δεν έχει αναφερθεί πουθενά αλλού στην Ευρώπη, το πρόβλημα; Λίγο μετά η Fiat παραδέχτηκε ότι το δημοσίευμα μας ήταν σωστό. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ FIAT ΟΤΙ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΤΕ ΟΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ. Μεχρι και το περιοδικο EVO εκεινη την εποχη ειχε πει οτι ειναι ντροπη για τον ελληνικο ειδικο τυπο να γραφετε τετοια πραγματα Θα περιμενω την δημοσιευση της απαντησης της fiat
soume... (11/4/2016, 03:49) Καλησπέρα. Με βαση την ειδηση αυτη θα ήθελα να αναφερω οτι έκτοτε η vw ειχε θεμα με τους κινητήρες της. Εχω ενα scoda fabia 1400 του 05'. Απο οτι εψαξα και αλλοι οδηγοι του ιδιου αυτοκίνητου παρτηρησαν οπως και εγω οτι το αυτοκηνιτο "τρωει" πολυ λάδι. Δεν θα μιλισω για αλλα προβληματα στον εγκεφαλο. Αλλα μου εχει τυχει να εχω πιασει μεγαλες ταχυτητες και να σβησει σε επικυνδινες διαδρομες οπως εθνικη οδο! Δυσαρεστημενη με αυτο. Δεν λεω το σασι και το αυτοκηνιτο γενικοτερα σαν αυτοκηνιτο μου προκαλει μεγαλη ασφαλεια διοτι εχει καλα κρατηματα και ειναι βαρυ! Αλλα το θεμα με το προβλημα αυτο με κανει να αναρωτιεμαι για την ασφαλεια μου!
mario... (9/1/2016, 00:02) Δυστυχώς κάτοχος του νέου polo DIESEL 1.4 TDI 90PS και δυστυχώς δεν είδα νωρίτερα τα δημοσιέυματα αυτα. Το αυτοκίνητο είναι στην κατοχή μου ένα μήνα. Φυσικά και έσβηνε στις χαμηλές στροφές και συγκεκριμένα μεταξύ 900 και 1000rpm με δευτέρα, ενώ μου έχει σβήσει και με τρίτη μετά από απότομη επιβράδυνση. Ζήτησα έλεγχο του αυτοκινήτου από την αντιπροσωπεία και μετά από μια απλή δοκιμή με ενημέρωσαν ότι θέλει αλλαγή το σύστημα του συμπλέκτη. Το παρέλαβα σήμερα μετά από "αναβάθμιση" σύμφωνα με την αντιπροσωπεία. Η αναβάθμιση περιελάμβανε αλλαγή βολάν, ημιαξονίου και δίσκου - πλατό με ταυτόχρονη αναβάθμιση εγκεφάλου. Ως αποτέλεσμα το ρελαντί έχει μετατοπιστεί στις 1200rpm, εγώ σαν οδηγός αντιλαμβάνομαι μετατόπιση της ροπής σε υψηλότερες στροφές και μείωση του εύρους ωφέλιμης ροπής. Πιο απλά το αυτοκίνητο δεν επιταχύνει. Επίσης, έχει μειωθεί και η τελική του ταχύτητα άρα ίσως και να έχω διαφορά και στην ιπποδύναμη. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά δε για τα οποία ΠΛΗΡΩΣΑ δηλαδή "0-100km σε 10'' , τελική ταχύτητα 184km, 23,5kgm/1500rpm και 90PS" έχουν μετατραπεί σε 90 μισοψόφια μουλάρια αντί για άλογα που σέρνονται μέχρι τα 170km με το γκάζι κολλημένο στο δάπεδο. Όσο για τις καταναλώσεις, απέχουν παρασάγγας από αυτές που ισχυρίζεται η εταιρία. Για τα ανωτέρω δεν ενημερώθηκα πριν αγοράσω το αυτοκίνητο, το οποίο φυσικά και δεν φέρει τις προδιαγραφές που ισχυρίζεται η WV. Άρα πρόκειται για αθέμιτη εμπορική τάκτική της εταιρίας και εξαπάτιση , η οποία θα πρέπει να γνωρίζετε ότι διώκεται ποινικά. Αρμόδιος είναι ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ και νομίζω ότι καλό θα ήταν να διεκδικήσουμε τα δικαιωματα μας. Και επειδή έχω σκοπό να διεκδήσω κάθε νόμιμο δικαιωμά μου παρακαλώ όποιος ενδιαφέρεται να ακολουθήσει σε ομάδική καταγγελία και πιθανώς αγωγή, ας επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail: [email protected] ή ας κινηθεί και αφεαυτού αλλά ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ας δοθεί δημοσιότητα και νομική διάσταση.
stavr... (4/11/2015, 23:45) Καλησπέρα, Χαίρομαι, επιτέλους, (παρόλο που δε θα έπρεπε καθώς βρίσκομαι σε δυσάρεστη θέση, όπως όλοι οι κάτοχοι του καταραμένου Polo) πως δεν είμαι η μόνη με παράπονα για το καινούριο μου αυτοκίνητο. Γιατί πέρασα έναν χρόνο με την αίσθηση ότι, παρόλο που οδηγώ σχεδόν 20 χρόνια, δεν "έχω σωστή οδηγική συμπεριφορά" και "δεν μπορώ να συνηθίσω την οδήγηση του πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου". Αυτή την απάντηση που μου έδωσε η Καρέντα, όταν πριν από 4 μήνες ενημέρωσα για το ίδιο πρόβλημα. Το κατάπια, λοιπόν, και από τότε κινδύνευσα αρκετές φορές να μου τρακάρουν το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια στροφής του αυτοκινήτου και εισέπραξα ουκ ολίγες φορές την κοροϊδία άλλων οδηγών για τον τρόπο οδήγησής μου, έχοντας τύψεις για την αδυναμία μου να χειριστώ σωστά το αυτοκίνητό μου. Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα παρουσιάζονται και άλλα προβλήματα (η μηχανή όχι απλά σβήνει αλλά αν κάνω στάση για 3-4 λεπτά με σβησμένη μηχανή, δεν παίρνει ξανά μπροστά, πράγμα που άρχισε να το κάνει και με το που ξεκινάω το πρωί!) Σήμερα, όμως, διαβάζοντας τα σχόλια των αναγνωστών σας, συνειδητοποίησα πως είχα δίκαιο για τους προβληματισμούς μου. Έχω ήδη κλείσει ραντεβού για το πρώτο σέρβις και ενημερώθηκα και εγώ για τη δωρεάν αναβάθμιση, γεγονός που αποδέχτηκα με απορία χωρίς να μπορέσω να εξηγήσω την τόσο ευγενική προσφορά! Θα ήθελα να με ενημερώσετε, σας παρακαλώ, αν υπάρχουν νεότερα για το θέμα αυτό, αν όντως η αναβάθμιση είναι αναποτελεσματική όπως αναφέρει ο κύριος Νικολαΐδης στις 26/8 σε σχόλιό του και γενικά οποιαδήποτε σχετική πληροφορία για το θέμα, ώστε να μπορέσουμε ως καταναλωτές να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας. Σας ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση.
galah... (23/10/2015, 19:27) ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΡΙΝ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟ ΝΕΟ ΙΜΠΙΖΑ 2015. 1.4 ΝΤΙΖΕΛ. ΦΟΡΑΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΤΕΡ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΟΛΟ. ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ,ΕΣΒΥΝΕ ΣΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΕΠΕΦΤΑΝ ΟΙ ΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 1150. ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΣΕΑΤ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ. ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟ ΒΟΛΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΔΙΣΚΟ ΠΛΑΤΟ.ΤΟ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΣΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ. ΑΛΛΟ ΑΜΑΞΙ ΤΩΡΑ,ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ..ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΡΩΤΑ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΥΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ,ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΠΑΕΙ ΚΑΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΧΑΝΕΙΣ.ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΠΡΙΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΟΔΗΓΑΣ ΜΕ ΤΟ ΧΟΥΙ ΤΟΥ..ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΟΔΗΓΑΣ ΗΡΕΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ Κ ΑΓΧΟΣ ΜΗΝ ΣΟΥ ΣΒΗΣΕΙ Η ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΒΑΡΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΑΝΕ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ?ΤΟ ΒΟΛΑΝ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΣΤΡΟΦΑΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΝΙΩΘΕΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ,ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΛΙΓΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΣΒΥΝΕΙ...ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΤΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΕΣΑ ΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ Κ ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 1150.ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΣΕΑΤ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ...ΚΑΛΟ Η ΚΑΚΟ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ...ΑΛΛΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ
georg... (26/8/2015, 11:31) Καλημέρα σε όλους. Νεώτερες εξελίξεις, επικοινώνησε μαζί μου το service της Karenta Αμαρουσίου για να μου πεί ότι η απλή αναβάθμιση της χαρτογράφησης του κινητήρα, η οποία όντως είναι διαθέσιμη για το δικό μου μοντέλο TDI 1.4, δεν λύνει το πρόβλημα το οποίο κατά την VW Γερμανίας απαιτεί και αλλαγή συγκεκριμένων μηχανικών μερών του κινητήρα. Το κιτ μηχανολογικής αναβάθμισης του κινητήρα θα αποσταλεί προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας από την Γερμανία, και είναι διαφορετικό για κάθε αυτοκίνητο μιας και αλλάζουν οι παρτίδες παραγωγής, και δεν είναι στάνταρ για όλα τα 1.4 TDI με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Φυσικά μου παραχωρήθηκε αυτοκίνητο αντικατάστασης για όσο χρόνο θα διαρκέσει η τελική επισκευή του αυτοκινήτου μου, και θέλω να σημειώσω ότι οι υπάλληλοι εξυπηρέτησης του service ήταν ευγενέστατοι και πολύ εξυπηρετικοί μιας και από ότι φαίνεται το πρόβλημα είναι όντως υπαρκτό και πιθανώς επικίνδυνο όπως αναγνώρισε και η VW Γερμανίας. Συνιστώ στους φίλους με το ίδιο πρόβλημα να επικοινωνήσουν πάλι με τα συνεργεία τους αναφέροντας την ύπαρξη κιτ μηχανολογικής αναβάθμισης του κινητήρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, και να εξακριβώσουν αν για το δικό τους σειριακό αριθμό παραγωγής είναι διαθέσιμο αυτή την στιγμή ή όχι.
stpar... (24/8/2015, 13:37) Εγώ το έδωσα πίσω τον 12 του 2014 και ησυχασα.ηταν αγορασμενο με leasing!!!! Παρολίγον να ειχαμε οικογενειακή τραγωδία αν και είμαι έμπειρος οδηγός απο το 1980!!!
georg... (24/8/2015, 12:43) Έχω το ίδιο αυτοκίνητο αγορασμένο τον 11/2014 με τον κινητήρα 1.4 TDI. Από την αρχή το πρόβλημα να κρεμάει και να σβήνει ο κινητήρας στις χαμηλές στροφές όταν προσπαθείς να επιταχύνεις πάλι εμφανίστηκε και σε εμένα και στην γυναίκα μου. Το πήγαμε στην Καρεντα Αμαρουσίου για έλεγχο, μας απαντήσανε ότι έτσι είναι το αυτοκίνητο και ότι δεν ξέρουμε να οδηγούμε ντήζελ. Τους απάντησα ότι έχουμε το Golf 1.6TDI εδώ και δύο χρόνια και δεν έχουμε κανένα τέτοιο πρόβλημα, οπότε το σχόλιό τους είναι άστοχο. Μας επέστρεψαν πίσω το αυτοκίνητο χωρίς καμμία επέμβαση σημειώνοντας ότι δεν είναι δικό τους το πρόβλημα αλλά του οδηγού που δεν έχει συνηθίσει το αυτοκίνητο. Περάσαν εννέα μήνες από τότε και προσωπικά ποτέ δεν μπόρεσα να συνηθίσω το αυτοκίνητο, μέρα παρά μέρα θα με άφηνε σε κάποια στροφή η διασταύρωση από σβήσιμο κινητήρα. Ο κόμπος έφθασε στο χτένι την προπερασμένη εβδομάδα που το πήρε η γυναίκα μου, της έσβησε και την κρέμασε σε διασταύρωση με ένα φορτηγό που ερχόταν με χίλια κατά πάνω της, ευτυχώς ο οδηγός του φορτηγού ήταν έμπειρος και το μάζεψε το φρενάρισμα βγαίνοντας εκτός δρόμου για να αποφύγει την γυναίκα μου που δεν μπορούσε να κάνει τίποτε παρά να κοιτάει! Σήμερα το ξαναπήγα στην Καρέντα, αν δεν το φτιάξουν το πρόβλημα και συνεχίσουν τις δικαιολογίες ότι είναι θέμα συνήθειας του συγκεκριμένου μοντέλου και όχι πραγματικό πρόβλημα, παρόλο που έχω 35 χρόνια πείρα στο τιμόνι και άλλα 27 η γυνάικα μου και είχαμε και έχουμε άλλα αυτοκίνητα ντήζελ, θα τους κάνω εξώδικο και αν δεν απαντήσουν θα πάω με αγωγή.
skout... (19/5/2015, 19:57) Kalisperes kai apo mena !!! 8elo na agoraso ena kainourgio amaxi katigorias super mini ...!!! Exo odigisi peugeot 208 citroen c3 opel corsa kai vw polo ...!!! Genika mou aresei poli to polo kai to afisa teleutaio gia test drive !!! Mou arese poli kai eimouna etoimos na to paro !!! Protou omos to agoraso ithela na dw kritikes kai na dw apospsis !!! Thimamai oti apo ola ta amaxia pou odigisa to mono pou mou esbise me to pou xekinisa itane to polo !!! Patisa simplexti ebala proti kai ligo gkazaki !!! Ola xekinisan mono to polo esbise !! O antiprosopos mou eipe tote 8elei ligo pio poli gkazi !!! Blepo kai auto pou lete tora kai me bazei se skepsis !!!!
dimit... (14/4/2015, 11:53) καταρχην ενα μεγαλο μπραβο για ολη την ερευνα κ την πληροφορηση που κανετε πανω στο αυτοκινητο. στο θεμα τωρα στα 18 μου και μετα απο πολυ οικονομια παρακαλια μαμας, μπαμπα ,νονου θειες ξεχασμενες κτλπ καταφερα και αγορασα ενα golf mk3 gti εν ετη 1998 το αυτοκινητο ηταν στοκ ειχε μεινει στη μανδρα απο το τελος 96 νομιζω γιατι ηταν 8βαλβιδο και οχι 16βαλβιδο τεςπα δν μπορω ναπω οτι παραπονιεμαι γιατι το πηρα αρκετα φθηνοτερα απο οτι το 16βαλβιδο κοντα στην τιμη το 1.6 χωρις ομως ηλιοροφη και αεροσακους που ειχε το δικο μου σαν αμαξι δν μπορω να πω οτι ηταν ιδιαιτερα γρηγορο μιας και κοντερατα εβλεπα 220 αλλα ειχε πολυ ροπη απο χαμηλα και σε προσπερασεις με 120+ δεν εκανα ουτε κατεβασμα το αυτοκινητο δεν εβγαλε πραγματικα κανενα προβλημαερχεται το ετος 2008 αποφασιζω να αλλαξω το αυτοκινητο μου μιας και ειχα γυρω στις 250000 χιλ. για κακη μου τυχη πηρα το golf gt ελαφρως μεταχειρισμενο απο μια κυρια καπου στην κηφησια μοντελο το 06 με μολις 14000 χλμ εωιωσα οτι κοροιδεψα τον παπα με την τιμη που το πηρα σε σχεση με ποσο πουλαγε (2000 Ε κατω απο την τιμη του σαν μεταχειρισμενο με την αιτιολογια οτι θελει τακακια και λαστηχα) λοιπον στα 20000 εβγαζε καπνα απο την εξατμηση το αμαξι εκαιγε λαδια πηγα σο συνεργειο μου ηταν εκτος εγγυησης κ φυσικα για αντιπροσωπεια ουτε λογος ο στεφανος λοιπον μου λεει το εξης δημητρη το αυτοκινητο θελει σετ ελατηρια αλλιως θα συνεχισει του λεω ποσο μου λεει γυρω στα 800 τι να κανω το εφτιαξα μια χαρα το εργαλειο πεταγε μετα απο κανα 6 μηνο και στα 25000 πλεον μου βγαζει προβλημα στην τουρμπηνα γεμησα τον κοσμο ασπρη καπνα ξανα στο συνεργειο με γερανο αυτη τη φορα επισκευη 400 αλλα δν μπορω να ειμαι σιγουρος αλλαγη 1100 αλλα θα ειμαστε οκ τεςπα μν τα πολυλογω καινουργη το βγαζω στο δρομο και πραγματικα μου φανηκε αλλο αμαξι ξαναπαω πισω τι εκανες ρε μαγε του λεω? σαρεσει? θελει και ρωτημα? σκοτωνει σηκωσα λιγο πιεση τπτ σοβαρο μια χαρα το εργαλειο για κανα χρονο δε μου παρουσιασε τπτ και πηγαινε κ καλα μολις πατησα 43000 χλμ ξανα εβλεπα οτι μου εκαιγε λαδια ρε τι γινεται ξαναπαω στο συνεργειο ελατηρια μου λεει παλι??? του λεω δυστυχως ναι αντε λεω να το φτιαξω με το που το βγαζω παλι απο το συνεργειο μου αναβει ο λαμδα ξανα μεσα και τελικα ηταν καταλυτης τα πηρα το εφτιαξα και το αφησα σε μια μαντρα για πουλημα ειναι κριμα για μια τετοια εταιρεια να χανεις το καλο της ονομα για κακα υλικα η κακο σχεδιασμο αυτη τη στιγμη εχω ενα bmw 320 αλλα ευχαριστως θα το αλλαζα για να ξαναπαρω το πρωτο μου golfaki εκεινο το 8βαλβιδο που οτι κ αν του εκανα σαν πιτσιρικας συνεργειο περαν απο σερβις δν ειχε ξαναπαει
nchar... (29/3/2015, 07:32) Γιατί κανείς δεν αναφέρει το start-stop που σε όλα τα νέα αυτοκίνητα βενζίνης και diesel είναι στα standard και που είναι πάρα πολύ πιθανό να σε κρεμάσει σε διασταυρώσεις και να προκαλέσει ατυχήματα καθώς χάνεις πολύτιμο χρόνο? Η οικονομία καυσίμου είναι μηδαμινή και τρώει σαν τρελό την μπαταρία.
gskin... (18/3/2015, 12:56) Ειναι κλασικη η δικαιολογια του βρωμικου ντιζελ στην Ελλαδα. Η αληθεια ειναι όμως άλλη... οτι τα "καταπληκτικα" polo σβηνουν επιτηδες απο τους γερμανους για να μας βοηθουν στο να κανουμε οικονομια στο πετρελαιο λογω οικονομικης κρισης...
Pdots... (13/3/2015, 07:57) Η ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ POLO GTI Ειμαι 42 ετών και εχω αλλάξει 12 αυτοκίνητα. Πριν 4 χρόνια είπα να δοκιμάσω το VW group με την αγορα λευκού polo gti που μόλις είχε βγει. ...τραγωδία... Έκαιγε κάθε 1000 χλμ λάδια και άνοιξαν τη μηχανή. Το αυτόματο κιβώτιο εκανε θόρυβο στην αλλαγή δεύτερης προς Τρίτη...αλλαγή και αυτού... Θόρυβος απο το σωληνάκι καυσίμου μπροστά...αλλαγή... Το αυτόματο παράθυρο του συνοδηγού...αλλαγή... Έκανα υπομονή και το άλλαξα σε ενα χρόνο με μια BMW 116 και ήρθα στα ίσια μου. Η δικαιολογία τους ήταν οτι η πρώτη παρτίδα ήταν Πολωνιας και μετα πήγε στη Γερμανία! Δεν εχω ζήσει τόσες πολλές μέρες συνεργείου απο της VW. Ευτυχώς ήταν η KARENTA δίπλα στο MALL και έπεινα καφέδες αβέρτα... ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.
ekab3... (11/3/2015, 15:48) Εγώ έχω το Opel Meriva 1.7 diesel...Τον πρώτο καιρό και μέχρι να συνηθίσω τη συμπεριφορά του diesel και του 6τάχυτου κιβωτίου, μου έσβηνε και μένα κάτω από τις 1000 στροφές αλλά αυτό συνέβαινε όταν είχα 4η και νόμιζα ότι είχα είχα κατεβάσει σε 2η ταχύτητα!
nchar... (11/3/2015, 07:58) Φίλε Σπύρο και εμένα τα αυτοκίνητα που δεν μου έβγαλαν ποτέ πρόβλημα ιαπωνικά ήταν (mazda mx3 και Toyota corolla G6) αλλά το corolla μου προκάλεσε πρόβλημα στη μέση με τη θέση οδήγησης και την ποιότητα των καθισμάτων όσο για τα πλαστικά και την ασφάλεια είναι ακόμη πολύ πίσω και το κυριότερο πλεονέκτημα τους που ήταν η τιμή αγοράς πλέον δεν ισχύει καθώς το auris ήταν 1500 ευρώ ακριβότερο από το Golf το diesel. Για το polo τώρα δεν σβήνει για να σε κρεμάσει αλλά για να προστατεύσει τον κινητήρα. Σε βάθος χρόνου δημιουργεί πολλά προβλήματα αυτό το "τρέμουλο" στις πολύ χαμηλές στροφές αν δε σβήσει και όπως σωστά είπες θα οδηγήσουμε και λάθος κάποια φορά. Ναι μπορεί εκείνη τη 1 φορά να σβήσει, αντε 2 φορές! Αυτό όμως έχει συμβεί σε όλους και με τα βενζίνης αυτοκίνητα ασχέτως εταιρείας. Εδώ όμως έχουμε αναφορές για 5 και 10 σβησηματα σε 100 μέτρα! Κατά τη γνώμη μου πιο επικίνδυνο είναι το start stop που έχουν όλα τα καινούρια και σε μια επικίνδυνη διασταύρωση μπορεί να σε κρεμάσει με το χρόνο που θέλει να πάρει μπρος και να ξεκινήσει, άσε που η οικονομία που προσφέρει είναι ανάξια λόγου. Προσωπικά με το που ανάβω τη μηχανή το απενεργοποιώ. Στους φίλους που δεν μπορούν να συνηθίσουν το polo, είναι και μια πρόχειρη λύση καθώς έτσι δεν σβήνει ούτε στις 900 στροφές.
Panka... (9/3/2015, 14:54) Παιδιά αυτο που λένε για λαθος οδήγηση και οτι ειναι θεμα κινητήρα πετρελαίου δν ευσταθεί... Εγω εχω το Peugeot 208 68hp... Επειδη δν θελω να κανω κατανάλωση συνήθως οδηγώ σε ενα φάσμα στροφών απο 900-1200... Ποτε μα ποτε δν μου εχεις σβήσει... Κριμα που μια εταιρία με καλο όνομα στην αγορά δν παραδέχεται τα λάθη της... Η οπελ ας πούμε μολις έγιναν παράπονα για το Τούρμπο του άστρα κάλεσαν κατευθείαν την μητέρα μου για να της το ρυθμίσουν προληπτικά... Κριμα και παλι κριμα...
petro... (8/3/2015, 22:53) θα σας πρότεινα να αποτανθητε στη μαμά εταιρεία στη Γερμανία ώστε να μας ενημερώσετε ολοκληρωμένα.
billa... (8/3/2015, 11:49) Επανέρχομαι με το πρόβλημα του polo 1,4 diesel δείτε το ένθετο της Καθημερινής της Κυριακής έχει τα Disney . PIXAR Cars στην 3η σελίδα έχει και το μοντέλο της vw δείτε το (ΣΟΥ ΜΗΣΟΥΣΒΗΣΕΙ) πολύ πετυχημένο χαχαχα.
spiro... (8/3/2015, 11:17) Φίλε Νίκο (08-3-14,07:48) σωστά αυτά που λες αναφορικά με το τρόπο οδήγησης, τον τρόπο αλλαγής ταχυτήτων κτλ πλην όμως είναι απαράδεκτο να σβήνει ο κινητήρας σε οποιεσδήποτε στροφές και αν αλλάζεις ταχύτητα.Όλοι μας κάποια στιγμή, για διάφορους λόγους, δεν θα οδηγήσουμε ιδανικά και συμφωνα με το manual το αυτοκίνητό μας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας κρεμάσει! Σχετικά με τις βλάβες, θα σου καταθέσω τη δική μου εμπειρία: Ημουν κάτοχος δύο γερμανικών (όχι τσέχικων και ισπανικών) αυτοκινήτων (δεν θα πω μάρκα) από το 1991 εώς το 2006 και βλαστήμησα την ώρα και τη στιγμη που τα αγόρασα.Δε λέω,καλή ποιότητα κατασκευής- συναρμολόγησης,απροβλημάτιστη οδική συμπεριφορά,πολυ καλή ποιότητα κύλισης, αλλά από βλάβες,να φαν και οι κότες! Τι να πρωτοθυμηθώ!Το πρώτο, μου έβγαλε βλάβη από τον πρώτο μήνα, το δευτερο το πληρωνα λόγω βλαβών μέχρι την ημέρα που το πούλησα!Και μιλάμε για βλάβες αδικαιολόγητες και ακριβές. Μετά από 15 χρόνια προβληματικής συμβίωσης, το 2006 αποφάσισα να αγοράσω ιαπωνικό.Με κάθε ειλικρίνεια σου λέω ότι μετά από 9 χρόνια το μόνο που έχω αλλάξει είναι λάστιχα,μπαταρία και δύο λάμπες που κάηκαν στα πίσω φανάρια! Να είναι τυχαίο? Μπορεί.Με τα δεδομένα όμως αυτά και δεδομένου επίσης ότι τα γιαπωνέζικα είναι σχεδόν εφάμιλλα πλέον με τα ευρωπαϊκά και στους άλλους τομείς,(η αληθεια είναι ότι γερμανικά και γαλλικα υπερέχουν λίγο σε τομεις ασφαλειας,οδικης συμπεριφοράς) το επόμενο αυτοκίνητό μου πάλι γιαπωνέζικο θα είναι.
nchar... (8/3/2015, 07:48) Εχθές έδωσα πίσω το αυτοκίνητο αντικαταστασης στο συνεργείο που είχα αφήσει για επισκευή το δικό μου. Είχα το εν λόγω polo diesel για 3 μέρες. Έκανα 485 χλμ και δεν έσβησε ούτε 1 φορά. Έχει και ένδειξη για το πότε να αλλάζετε ταχύτητα. Εδώ βλέπω σχόλια που δείχνουν την κάκιστη οδηγική παιδεία μας. Δεν είναι φορτηγό το αυτοκίνητο να αλλάζετε σε Δευτέρα στα 5 μέτρα από το φανάρι, θα σβήσει. Αλλαγή από πρώτη σε δευτέρα θέλει στις 2500 στροφές. Μπαίνει λοιπόν η δευτέρα στις 1500 στροφές. Όχι δεν και παραπάνω. 4,8λ στα 100 χλμ μέσα στην Αθήνα μου έκαψε. Το yaris ένος φιλου το δοκίμασα για 2 μέρες και καίει 8,5λ μέσα στην Αθήνα. Τρίζουν τα πλαστικά και είναι 2000 ευρώ ακριβότερο από το polo. Όπως έγραψα και πιο κάτω έχω και yaris 1.3 auto του 2006 και VW golf 7 1.6 DSG. Μόνο το yaris με το αυτόματο μου έχει βγάλει πολλά προβλήματα και καίει και πάρα πολύ βενζίνη. Εδώ βλέπω κατι απόψεις, δεν θα αλλάξω τρόπο οδήγησης επειδή πήρα diesel!!! Ενοειτε ότι θα αλλάξεις τρόπο οδήγησης με diesel ελληναρα. Πάρτε αυτόματα όπως όλος ο υπόλοιπος πλανήτης. Δεν είναι όλοι οι άλλοι χαζοί και εμείς μάγκες και έξυπνοι. Απαγορεύεται επισης το κάρφωμα των ταχυτήτων και ο συμπλέκτης θέλει απαλά να το αφηνετε, η ροπή δε που αναφέρουν κάποιοι που νομίζουν πως είναι για να βάζουν ότι ταχύτητα να ναι και να μην αλλάζουν όπου και αν πάνε οι στροφές!? Δεν σημαίνει κάτι τέτοιο. Ούτε καν τον κόπο να δείτε κάθε ταχύτητα σε ποιες στροφές την βγάζει τη ροπή δεν μπήκατε. Και τέλος πάντων γιατί αγοράσατε αυτοκίνητο χωρίς test drive? Ή στο τεστ δεν έσβηνε? Ps: το αυτοκίνητο που είχα και έβγαλε τα περισσότερα προβλήματα ήταν μια από τις ακριβότερες BMW. Αυτό για το φίλο που πιστεύει πως τα ακριβά δεν βγάζουν προβλήματα Τα προβλήματα είναι και θέμα τύχης, δεν έχει να κάνει με τη μάρκα ούτε με την τιμή.
robgr... (7/3/2015, 23:49) Λοιπόν, σχετικά με τα polo και τα yaris. Είχα yaris αυτόματο του 2009 με ΜΜΤ κιβώτιο, καλό αμάξι, εντάξει, δεν έβγαλε κανένα προβλημα μέχρι τα 85.000 χιλιόμετρα που το πούλησα, άλλαζε μόνο γρήγορα τακάκια γιατί ήταν μαλακά και φθαρόντουσαν εύκολα. Αγόρασα το καινούγιο polo diesel με τα 1422 κ.ε. και dsg κιβώτιο. Στα 20χιλιόμετρα- καινούργιο - μου βγάζει αισθητήρα λάμδα - ήρθε μετά από μια εβδομάδα από Γερμανία, άλλαξε όλα καλά... Μετά στα 4.500χλμ είχα διαρροή λαδιών. Μικρή ευτυχώς η βλάβη, ένα από τα δύο μεταλλικά σωληνάκια του λαδιού δεν είχε "σφραγίσει" καλά με το ακροφύσιο- κεφαλή που βιδώνει και φεύγαν λίγα λάδια. Φτιάχτηκε και αυτό... ευγενέστατοι στο συνεργείο της VW. Μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα στα 12,500 χλμ. Του πρόσθεσα μόνο 0,5 κιλό λάδι γιατί το ήθελε... Το συμπέρασμα: πάλι VW θα αγοράσω. Το γιατί χρήζει ψυχολογικής έρευνας. Το VW είναι σαν την γυναίκα την "τσαχπίνα" που σου κάνει γυμνάσια και θες να είσαι κοντά της, ενώ το yaris σαν την γυναίκα την σταθερή και αξιόπιστη που την "βαριέσαι" στο τέλος...
tasia... (7/3/2015, 16:14) Συγγνώμη, πάμε καλά: Δηλαδή τώρα τι μας λέει η VW; Να πάρουμε το αυτοκίνητο της για να το έχουμε συνέχεια στην πρώτη; Παίρνω το αψεγάδιαστο Yaris Diesel και έκλεισε το θέμα! Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο, οι βενζινοκινητήρες του Polo απλά δεν παίζονται! Και θα ήθελα να ενημερώσω τους κύριους του Autotriti πώς στην Ελλάδα υπάρχουν κι άλλα περιοδικά που παραπονιούνται για το Polo Diesel. Και τέλος, να θυμίσω πως ο παλιοί 1.600άρηδες και 1.200άρηδες Diesel του Polo προ Facelift ήταν ακόμα χειρότεροι...
keman... (6/3/2015, 12:45) Όπως έγραψε και άλλος πιο πριν, να θίξετε το θέμα όλων των 2.0TFSi με 211ps κινητήρων του group VW που λόγο προβληματικών ελατήριων στα πιστόνια καίνε λάδι περίπου 1lt στα 1500km μετά από περίπου 40000km. H Kosmocar και η Audi, ενώ το πρόβλημα είναι γνωστό, σφυρίζει αδιάφορα και χρεώνει περίπου 3000€ για επισκευή, την στιγμή που στην Αμερική, έχουν κινηθεί νομικά και η επισκευή γίνεται δωρεάν. Κατά την γνώμη μου ένα από τα μεγαλύτερα “σκάνδαλα” που έχουν θαφτεί κάτω από το χαλί. Οι παθόντες σίγουρα ξέρουν οι υπόλοιποι ας googlaroun 2.0tfsi oil consumption και θα καταλάβουν.
ndimi... (5/3/2015, 21:44) Κύριοι, Μπράβο σας. Επιτέλους κάποιος από τον ειδικό τύπο έβγαλε από την αφάνεια ένα πολύ σοβαρό θέμα για την ασφαλή οδήγηση του polo 1.4 TDI. Κατέχω ένα και η αντιπροσωπεία δεν έπαιρνε ποτέ σαφή θέση. Αλλά με δύο μικρά παιδιά στα πίσω καθίσματα και με αδικαιολόγητο σβήσιμο σε λάθος χρόνο και τοποθεσία ποιος θα αναλάβει την ευθύνη ενός -κτυπω ξύλο- ατυχήματος;
Heira... (5/3/2015, 14:12) Oλες οι εταιρίες βγάζουν προβλήματα αλλα η vw παραβγαζει...ΓΕΓΟΝΟΣ!!α ρε ελληναρα που νομίζεις ότι επειδή πήρες vw πήρες πορσε!!
tnasi... (5/3/2015, 12:44) Εχει καταντησει αηδία η vw!ειστε άξιοι της μοιρας σας εσεις που τα αγοράζετε!
info... (5/3/2015, 12:26)

Dionissis Tsiligiris Να τραβάτε το Τσοκ . Χαχαχαχα

Ανδρεας Φελουτζης παρτε ιαπωνεζικο παιδια....παντα μπροστα...

Panos Militsopoulos Milic ναταν μονο το polo ετσι....ολο το γκρουπ ελαττωματικα οχηματα βγαζει....ειδικα το golf 5 tsi

Nikos Drakonakis ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΠΗΤΑ..ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ..

Akis Stargazer Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που τσακωνεστε όλοι εδώ μέσα λες και σας ανήκουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες... την σήμερον ημέρα η αγορά αυτοκίνητου ειναι σε πολύ μεγάλο βαθμο ΛΑΧΕΙΟ για το τι θα πέσει στα χέρια σου και τι θα σου βγάλει.

Hlias Xatsithis ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ Κ ΑΛΛΑ Λ7 ΚΟΡΟΙΔΑΡΕΣ...αυτοκινητο του λαου κ πρασινα αλογα... πουθεναδες VAGελληδες ... ειστε οι μοναδικοι παγκοσμιως που εχετε καταφερει να σας σβηνει οχημα που δουλευει κυκλο Ντηζελ απο ηλεκτρολογικο προβλημα...μονο εσεις οι κατα τ'αλλα πο...Δείτε περισσότερα

Νικος Κουζινης ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΡΙΣΤΗ" ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ

Ervin Halilaj Παιδιά,έχω Golf 1600 FSI αυτόματο tiptronic. Έχει πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά του σε βαθμό πολύ ενοχλητικό. Μάλλον για επιλογές μικρού κυβισμού ντίζελ , οι καλύτερες εταιρείες είναι FIAT και PEUGEOT-CITROEN.

Mpampis Honda Honda όλο προσόντα ρε παιδιά τι να λέμε τώρα

Nikos Ntampos καντε και μια ερευνα αν συμβαινει και σε αλλες χωρες αυτο! αν δεν συμβαινει, τοτε η γερμανια μας στελνει προβληματικα αυτοκινητα!! δεν εξηγειται αλλιως....

Στέργιος Μπαρμπαλέξης Toyota Yaris CVT.γιαπωνέζα ρε μάνα μου!!!!!!

Χρήστος Τσαμης Που φτάσαμε το auto triti να αποκαλύπτει πρόβλημα σε vw φαντάσου πόσο σοβαρό ειναι !

Manos Vlahakis Σωστά . Σταματήστε να αγοράζετε γερμανικά προϊόντα. Μην δίνετε άλλα λεφτά στους γερμανούς.

Pantelis Patelos Εμείς στις δοκιμές δεν παρατηρήσαμε κάποια άλλη δυσλειτουργία. Αυτό που διαπιστώσαμε, αυτό και γνωστοποιήσαμε στο αναγνωστικό μας κοινό.

Βασίλης Τζαχρήστας τα πιο ακριβα και τα πιο προβληματικα..αγορασμενα απο πλουσιοπαιδα και απο γκομενες που θελουν να το παιξουν δηθεν...οτι πιο αναξιοπιστο στην αγορα...tsi 1.8 καθε ωδομαδα καιει μισο λιτρο λαδι...απαντηση της εταιρειας????ετσι καινε τα τουρμπο να συμπληρωνετε....φιατ μπραβο 155 αλογα 1.4 τουρμπο..6 χρονια ξεσκισμα ουτε σταγονα λαδι ουτε προβλημα ποτε..δωστε λεφτα στους απατεωνες ορεεεε

Agelos Gourgiotis Σβήνει για οικονομία η νέα απάντηση από το γκρουπ.

Tolis Tolinio εχω ενα γκρουπ vw seat leon 2008 85 hp, πολυ καλο τιμονι, καλα στημενο στο δρομο, σου δινει την αισθηση ασφαλειας, καλα φρενα.........ακριβα σερβις για απλο αυτοκινητο, προβληματικα ηλεκτρονικα,καηκαν και οι τεσσερις πολλαπλασιαστες και τα φαναρια της ...Δείτε περισσότερα

Σπύρος Σταματελάτος Eno ta tiguan me tis iliorofes pou plimirizan ola otan evrexe giati voulonan oi idroroes apo tin skoni mia fora to xrono!! Prosoxi opios exei tigouan me iliorofi se kathe service na zitate katharismo ton idroroon

Lakis Tsiok toyota gia na eisai mia zoh yshxos

Nikos Spyropoulos Nomizw pantws pws to 1.4tdi me dsg den pasousiazei auto to provlhma

Pantelis Patelos Αμα εσβηνε κ το αυτοματο θα γελαγαν και τα τσιμεντα

Pantelis Patelos Λογω κιβωτιου δε γινεται να σβησει

Γκάρο Ζαντικιάν Για καλό γερό γερμανικό αυτοκίνητο πρέπει να δώσεις πάνω απο 30.000¤ τέτοιες εποχές δεν παίζει

Vasilis Biloukos Αφού πήρατε Μερκελοαυτοκίνητα 😋

Kimon Petropoulos Πως δεν γερνούν κιόλας ?????? Χαχαχαχα

Argyros Dim Ο γερμανος θα εχει κανει μηνυση στην εκθεση που δεν του το ειπε και θα ειχε παρει μια αποζημειωση 3 πλασια του αυτοκινητου ,εδω ειμαστε κοκομπλοκια και μας βγαζουν ασχετους στην οδηγηση....

Euaggelos Mammos Κανετε με τις μαρκες λες και εχετε προσωπικο συμφερον .....έλεος. ολες οι μαρκες πλεον δεν εχουν καμια σχεση με το παρελθον τους. Λετε η νισσαν-ρενω να ειναι οπως παλια? Η τογιοτα με ντιζελ κινητήρες πεζω σιτροεν? Bmw -fiat κινητηρες ντιζελ. Μιτσουμπι...Δείτε περισσότερα

Apostolos Lazaris Απο υπερβολη σε υπερβολη ρε παιδιά ούτε τα ιαπωνικα ειναι πλεον ατρωτα ούτε ολα τα γερμανικά για πέταμα... Κακα τα ψέματα η αυτοκίνηση με τις νέες λογικές των εταιρειών για οικονομία οικολογία και κονσεπτ υβριδια για όλες τις χρήσεις έχουν επιπτώσεις σ...Δείτε περισσότερα

Παναγιωτης Καπριτσας Παιδιά είναι σημαντικό να γίνει Κ μια έρευνα στο εξωτερικό απ το περιοδικό σας

Argyros Dim Το ιδια και χειροτερα το dsg αυτομαυο κιβωτιο 7 αρι της vw

.. Αυτοκινητο passat 33.000 eyro και κραταγε το κλειδι μεσα η το κιβωτιο κλειδωνε σε οποια ταχυτητα ηθελε!!!

Argyros Dim Παρτε ενα yaris πετρελαιο να σωθητε μια και καλη !!!

Ηλίας Κατσίκης toyota yarris 1.4 diezel.

Γιωργος Μουμπαγιατζογλου kakaskimo telos

Ηλίας Κατσίκης prwton den milisa gia omorfia(an kai den tha to elega asxhmo)milisa gia kinithra,molis vreis allh marka na sou dinei GRAPTH egguhsh 500.000xil pes mou na pame na to paroume mazi kai deuteron an thes kati omorfo pare thn TELEUTAIA FERRARI TOU 2015 TELOS

Manolis Rizos Ως κατοχος passat '03-'08 απογοητευμενος απο ποιοτητα κ αξιοπιστια μηδεν!!! Μπραβο σας που τους ξεμπροστιασατε

Erikos Ninthwave πρεπει να βαζουμε πρωτη! απαντηση απο βρεφονηπιακο σταθμο!!!!!!!! ελεος!!!!!!!!!!!!!

Λευτέρης Δημητριάδης Και εγώ VW έχω αλλά είναι τραγικό να σου σβήνει το αμάξι ή να πηγαίνεις με 140 και να καίγεται ο mechatronic και να κινδυνεύει η ζωή σου...Να είμαστε αντικειμενικοί. Και εγώ ίσως ξαναγοράσω αμάξι του group, αλλά θα είναι πολύ δοκιμασμένη λύση, βλέπε 1.6 tdi κλπ.

Fanis Imertos οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοχι φιλε!!! εγω θα δωσ ΑΠΟ 17500 για χαλασμενο φαουβε!!! ετσ για την αλητεια αχαχαχαχαχα αααααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχ

Panagiotis Asimakopoulos Μηπως το σβησιμο κινητηρα εχει σχεση με τα νεα φιλτρα μικροσωματιδιων που προσπαθουν συχνα να κανουν αναγεννησεις γιατι κατι τετοιο μου παρουσιαζε κ το μιτσουμπισι asx οταν δουλευε μεσα σε πολη

Αλέξανδρος Ντίξον Τα νέα diesel χρειάζονται πολύ συχνό "ξεμπούκωμα" λογω όλων αυτών των φίλτρων κλπ και γι'αυτό παρουσιάζουνε πολλά προβλήματα όταν κινούνται αποκλειστικά στην πόλη... όπωσδήποτε πρέπει κάθε 1000 χλμ το πολύ να ανοίγουνε...

Μανωλης Παπαδοπουλος Για αυτο πασακες μου παρτε ενα Mitsubishi Evolution lancer X να βρεις την υγεια σου η στην τελικη αμα εισαι αλανι ξηγημενο δεν θα παρεις αυτοκινητο ρε φιλε θα παρεις ενα HONDAR CR 500 2014 μοντελο

Θάνος Σταύρου Θεμα ηλεκτρονικων ειναιναυτο πιστευω και κυριως του εγκεφαλου που καθοριζει την καυση του πετρελαιου...

Γιάννης Τσελέντης Μακριά απο οτιδήποτε έχει σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρία. Ανέκαθεν αντιμετώπιζαν την Ελλάδα σαν τριτοκοσμική χώρα..!!

Giorikas Brigada χαχαχα βλακες μερσεντες μονο και τογιοτααα αξιοπιστη και δεν σβηνει ποτε στις χαμηλες στροφες ...

 

Sakis... (5/3/2015, 00:32) Na thiksete k to thema gia emas pou dwsame ena swro lefta gia na paroume aksiopista Audi k tin patisame!agorasa Audi q5 2.0 tfsi k Vazw ena litro ladi sta 400 km!!!!!auto egine I Audi!!!xeirotera apo Dacia k yugo!!!kosmocar??koutourou!!!!k ta sunergeia tous!!!!aisxos!!!
dasot... (4/3/2015, 23:39) Πάλι καλά πού πήρα το 1200αρι
hadji... (4/3/2015, 21:14) Είμαι 50 χρονών και οδηγώ από τα 18 μου. Το πρώτο μου αυτοκίνητο ήταν ένα VW Golf 1.1 που το κράτησα 10 περίπου χρόνια, ενω την ίδια εποχή ο πατέρας μου είχε και ένα AUDI 80 1.6. Εχω να πω τα χειρότερα γιά την αντιπροσωπία ΚΑΡΕΝΤΑ στην Αργυρούπολη. Αρχίζω : το golf πριν ακόμα κλείσει χρόνο (τότε τόσο ήταν η εγγυηση) μένει από μπαταρία. Το βάζω μπρός με καλώδια και τους το παω. Φταίει λέι η μπαταρία και σου την αλλάξαμε (δωρεάν μέσα στην εγγυηση). Υστερα από ένα μηνα ξανά τα ίδια. Φταίει λέει ο «αυτόματος». ( το κυκλωμα που μετατρέπει το εναλλασόμενο ρεύμα του δυναμό σε συνεχές) Αλλαγή (δωρεάν μέσα στην εγγυηση). Υστερα από ένα μήνα ξανα τα ίδια αλλά το αυτοκίνητο έχει βγεί από την εγγύηση και το πήγα σε έναν ηλεκτρολόγο της γειτονιάς άναψε τα φώτα στη μεγάλη σκάλα στο ρελαντί, έβαλε αμπερόμετρο και βολτόμετρο και είδε ότι δεν φόρτωνε το δυναμό, ( μείον η ένδειξη στο αμπερόμετρο – στην ΚΑΡΕΝΤΑ δεν είχαν βάλει αμπερόμετρο αλλά μόνο βολτόμετρο – φαίνεται δεν ήξεραν την διαφορά ) Αναγκαστηκα και έβαλα μεταχειρισμένο δυναμό. Μιά φορά ειχα τρακάρει μιά φορά πίσω και μου άλλαξαν την πόρτα του πόρτ μπαγκάζ και το είχα αφήσει 3 μέρες γιά να το φτιάξουν. Οταν το πηρα είδα ότι ο ηλεκτρολόγος γιά να μεταφέρει τον πισω καθαριστήρα από τη παλιά χτυπημένη πορτα στην άλλη είχε κάνει ζημιά στη λαμαρίνα της καινουργιας φρεσκοβαμμένης πορτας !!. Παρατήρησα επίσης ότι το πίσω φανάρι, είχε μεσα νερο ! (είχαν πλυνει το αυτοκίνητο αλλά δεν το είχαν βιδώσει καλά και έμπασε νερο !!!) ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. Παω να το πλύνω στο γκαραζ και τότε επειδή ηταν καινούργιο έλεγα να το πλένουν με το χερι. Ο άνθρωπος λοιπον που το έπλυνε παρατήρησε ότι όλη η δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου είχε πολλά μικρά κομματάκια - σαν κομμάτια άμμου - κολλημένα πανω στα κρύσταλλα Οταν του εξήγησα ότι το αυτοκίνητο είχε μείνει στο συνεργείο 3μέρες, μου ειπε ότι κολάγανε με argon τις λαμαρίνες ενός άλλου αυτοκινητου που ήταν πολύ κοντά στο δικό μου και τα κομματάκια από το πυρακτωμένο μέτταλο πετάγονταν και κόλλησαν πάνω στα κρύσταλλα του δικού μου !!!!!! Πηγα στην καρέντα και το παραδέχτηκαν και μου άλλαξαν όλα τα κρύσταλλα από την αριστερη πλευρά. Υστερα από αυτό φοβήθηκα ότι αυτοί θα το διαλύσουν εντελώς το αυτοκίνητο και δεν ξαναπέρασα ούτε απέξω. Το AUDI το είχαμε παραγείλει γκρι μέσα γκρι έξω και ήρθε γκρι έξω αλλά μπλέ μεσα ! Ακούστε τι μας είπαν «τελειωσε στο εργοστάσιο το γκρί κάθισμα και βάλανε μπλε !», λες και ήταν κανένα μπακάλικο το εργοστασιο. Η αλήθεια όμως ήταν - όπως κάποιος από μεσα μας σφυριξε - ότι το αυτοκίνητο που είχαμε παραγγείλει το είχαν δώσει αλλου και πηγαιναν να μας πασαρουν κάποιο άλλο που είχε και χτυπήσει στη μεταφορά ! Αναγκαστήκαμε και παραγγείλαμε άλλο που ήρθε ‘ύστερα από 4 μηνες και πληρώσαμε περισσότερα (130.000 δρχ) διότι τότε δεν υπήρχε σταθερή ισοτιμία και το μάρκο κάθε μέρα ενισχυόταν έναντι της δραχμής ( οι νεώτεροι δεν τα ζήσατε - εύχομαι ποτε να μην τα ζήσετε). Γενικά η αντιμετώπισή τους απέναντι στον πελάτη ήταν απαράδεκτη. Οι πωλητές είχαν υφος 100 καρδιναλίων, παρηγελνες αυτοκίνητο με ανοικτή τιμή, σου λέγαν 3-4 μήνες και το ΄φερνανε σε 5-6 μήνες διότι δεν βάζαν λεφτά (κεφάλαιο) από την τσέπη τους αλλά περιμέναν να πάρουν τα λεφτά από τους πελάτες τους. Δεν ξέρω τι γίνεται τώρα με το group VW –AUDI (δεν θέλω ούτε να τους βλέπω στα μάτια μου) αλλά τότε σε όλη την ευρώπη η VW είχε ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα, μόνο στην Ελλάδα γινόταν αυτό γιατί η εδώ αντιπροσωπεία εκμετταλεύονταν το καλό όνομα του αυτοκινήτου και δεν έβαζε το χέρι στη τσεπη. Τα ανταλλακτικά φυσικά δεν το συζητάω, ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ.
rovit... (4/3/2015, 20:54) Δεν το χει αναφερει κανενας αλλος στο εξωτερικο γιατι απλα στην υπολοιπη Ευρωπη δεν αγοραζουν Polo και γενικα μικρα αυτοκινητα απο Golf και πανω
sotos... (4/3/2015, 20:37) Στην Ελλάδα είναι γνωστό οτι ο καταναλωτής προτιμάει τα ακριβοτερα αυτοκίνητα γιατί τα θεωρεί ποιό "καλά" και αξιόπιστα (VW, Mercedes, Audi με 2 χρόνια εγγύηση) και σνομπάρει εταιρείες με 5, 6 και 7 χρόνια εγγύησης. Είναι το πουλ μουρ στη μέση φυσικα... Το ίδιο θεμα με το σβήσιμο σε χαμηλές στροφές με 2α το είχα πάθει στην Γερμανία με ενοικιαζόμενο γερμανικό astra diesel 1.7 και με κοροϊδευαν οι συγγενείς μου. Σημειωτέον, στην Ελλάδα με το corsa diesel μου, δεν εχω τέτοιο πρόβλημα!
Psam... (4/3/2015, 13:47) Ειμαι κάτοχος polo 6R 1.2 tsi, DSG μοντ. 2010. Έχει 105.000 χλμ. Και ευτυχως είχα επεκτάσεις εφγύησης. Μεχρι τώρα εχει βγάλει τις εξηλς ζημιές: Αλλαγή τούρμπο, μετά ροδέλα στο τούρμπο. Αλλαγη 3 φορες του αισθητήρα αερόσακκου συνοδηγου. Και οι δυο πισω γρύλλοι των παραθύρων έσπασαν. Αλλαγή χειριστηρια κλιματισμου, μπουζοκαλώδια, πολλαπλασιαστής, μοτέρ πισω υαλοκαθαριστήρα. Δύο φορές καδένα γλίστρες εκκεντροφόρου. Τρεις φορές αλλαγή διπλού συμπλέκτη ( στα 60.000, 90.000, 104.000 χλμ.). Αλλαγή αντιστασης κλιματισμου. Και κάτι ακόμη άλλαξα αλλά δε τα θυμάμαι όλα. Όλα αυτά μου στέρησαν το αμάξι άπειρες ημέρες. Το ίδιο σχεδόν διάστημα έκανα 96.000 χλμ. με το άλλο μας αμάξι, mercedes c200 kompressor. Μου έβγαλε μία βλάβη μόνο στην αρχή, το διακόπτη κάτω απο το πεντάλ γκαζιού, κόστος 5 ευρώ αλλά με έσκιαξε. Τι άλλω να πω; Όταν ο ποιοτικός έλεγχος της vw αφήνει να περνάνε τέτοια λεμόνια στην αγορά, αξιζει να ρισκάρεις την αγορά ενός vw.
jpapa... (4/3/2015, 13:44) Διάβασα την είδηση και θυμήθηκα κι εγώ που είχα πουλήσει κοψοχρονιά το 2007 ένα Polo, 16V, 100PS, 2003, γιατί έχανε λάδια και κυκλοφορούσα για 1 6μηνο με 2-3 κουτάκια λάδι στο port baggage. Θυμάμαι το 'γραφε και το manual, το 'χα βγάλει φωτογραφία: "...είναι φυσιολογική μια κατανάλωση 1,0lt στα 1000km!" Δλδ. σα να λέμε στα 4000 km άδειαζε το carter!.. Από τότε ούτε να ακούσω για VW. Μακριά! Αυτή είναι η "μεγάλη" αυτοκινητοβιομηχανία της VW. Η Kosmocar μου'χε προτείνει επιδιόρθωση του κινητήρα, με το αζημίωτο βέβαια, αφού είχε περάσει η εγγύηση. Εγώ ζητούσα πλήρη αντικατάσταση του κινητήρα χωρίς καμιά επιβάρυνση. Τεχνικός της επίσημης αντιπροσωπείας στη Θεσσαλονίκη με είχε ενημερώσει ότι ήταν κατασκευαστικό λάθος της ίδιας της VW (όγκος κυλίνδρων) αλλά αρνιόταν να το παραδεχτεί και να ανακαλέσει. Μου 'χε πει: "Πως δεν το ζόρισες 2 χρόνια τώρα να εμφανίσει το πρόβλημα και να 'σαι εντός εγγύησης?!" Ορίστε, η λύση δλδ!.. Μέχρι και επιστολή στην VW AG είχα στείλει αλλά οι Γερμανοί κάναν τον "κινέζο" και απάντησαν ότι δεν έχω εγγύηση πλέον. Έτσι τιμάει τους πελάτες της VW! Υ.Γ. Που είναι τα FSI ή τα VW Polo, 16V, '03? Έχετε δει κανένα τελευταία να κυκλοφορεί? Τα πούλησαν όλοι!..
cad-l... (4/3/2015, 13:30) Απο οτι φαινεται,ολες εισαστε ιδιες,κατα το λαικο ασμα...Προβλημα σε 159 alfa,2.2, περιστροφικος εντονος θορυβος,που δεν λυθηκε απο τη φιατ,αφου πεταξανε εξω απο το συνεργειο το αυτοκινητο, με στειλανε στον....και στα δικαστηρια,ηδη 4 χρονια.....να σημειωθει οτι το αυτοκινητο,ηταν μεσα στην εγγυηση και επι 4 μηνες ,στο συνεργειο τους. Δυστυχως, μονο μεσα απο εσας,εμεις οι ερμοι καταναλωτες μεσα στην Αγελλαδα που ζουμε, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗ, να πιεσουμε για τα αυτονοητα των υπολοιπων πολιτων της Ευρωπης.........
Petso... (4/3/2015, 13:25) Βαφτίσαμε το ¨μνημόνιο¨ σε ¨σύμβαση¨ κ την ¨Τρόικα¨ σε ¨θεσμόυς¨ μετά απ αυτό βαφτίζουμε το ¨Ibiza¨ σε ¨ferrari¨ κ το ¨polo¨ σε ¨τρακτερ¨ και η Λύση που μας προτείνει ο φίλος? Kia Rio λέει...μα θα το χεις πετάξει πριν λήξει η εγγύηση σου...Μια χαρα ειναι το αυτοκινητάκι αλλα οσα δεν φτάνει η αλεπού εμείς οι Ελληναρες... Τα σέβη μου!
Petso... (4/3/2015, 12:52) Μετά το βάφτισμα Μνημονίου σε Δανειακή σύμβαση κ της Τρόικας σε Θεσμούς,ήρθε η κορύφωση Ibiza σε Ferrari κ polo σε τρακτέρ?? Και η λύση? Kia Rio? αγαπητέ μου θα το εχεις αλλάξει πριν λήξει η εγγύηση σου... Μπερδεύουμε την βούρτσα μια ζωη σαν Ελληναρες! Μια χαρα ειναι το αμαξάκι αλλα οσα δεν φτάνει η αλεπού.....κλπ κλπ κλπ... Τα σέβη μου!
eleft... (4/3/2015, 11:25) Καλημέρα σας, το φαινόμενο που όλοι αναφέρετε το έχω πάθει κι εγώ. αλλά στην αρχή μόνο όταν πρωτοδήγησα το εταιρικό polo 1.4 tdi. θέλω να εκφράσσω τις απόψεις μου χωρίς μεροληψία προς κάποια πλευρά. 1. υπάρχει ένδειξη αλλαγής ταχυτήτων στον πίνακα οργάνων σωστά? σε καμια περίπτωση δεν με έχει προτρέψει να κατεβάσω σχέση οταν οι στροφές είναι κάτω απο 1100. με προτρέπει στις 1300 περίπου. άρα για ποιό λόγο να κατέβουμε πιο κάτω από αυτές τις στροφές? 2. ο σφόνδυλος στα ντιζελ αυτοκίνητα είναι πολύ πιο βαρύς και κατα συνέπεια η κινητική ενεργεια που αποθηκεύεται είναι μεγαλύτερη. στο ξεκίνημα του αυτοκινήτου έχοντας 1η σχέση και αφήνοντας τον συμπλέκτη το αυτοκίνητο πετάγεται μπροστά λόγω της ροπής των 23 kgm. απλή μηχανολογία. Κι επειδή ακριβώς είναι βαρύς ο σφόνδυλος για να αποθηκεύει μπόλικη από την κινητική ενέργεια του μοτερ μεταξύ των αλλαγών ( για λόγους οικονομίας και πάλι ) δεν μπορεί να κρατήσει σε τόσο χαμηλές στροφές και κατα συνέπεια σβήνει. Σε κάθε περίπτωση η ένδειξη αλλαγής σχέσης που υπάρχει στον πίνακα οργάνων είναι εκεί για να μας κατευθύνει στην καταλληλη επιλογή σχέσης με σκοπό την οικονομία. Η VW ωφείλει να μαζέψει όλα τα παράπονα και να αποφασίσει αν πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγές ή όχι. Είναι πολύ καλό που υπάρχει αυτή η ανταπόκριση από κόσμο ο οποίος ανησυχεί και θα έπρεπε τουλάχιστον να υπάρχει μια σωστά επίσημη εκδοχή. προσωπική μου άποψη είναι ότι αν όχι ανάκληση για έλεγχο, τουλάχιστον μια ενημέρωση θα πρέπει να υπάρξει.
matra... (4/3/2015, 11:06) Για εμενα ειναι ελατωματικο το ELECTRONIC THROTTLE BODY, η πεταλουδα του αερα δεν ειναι με ντιζα πλεον ειναι ηλεκτρονικη, το τσιπακι η ειναι χαλασμενο η εχει λαθος ρυθμιση, και θα πρεπει να ανακαλεσουν τα οχηματα και να την αλλαξουν. Αν η πεταλουδα κλεινει εντελως και δεν μπαινει στον θαλαμο καυσης αερας προφανως θα σβηνει
mpalm... (3/3/2015, 23:53) Δεν ειναι μονο προβλημα του 1.4 tdi, αλλα και του 1.2 tdi. Επειδη υπαρχει στην οικογενεια,παρακαλουσα να μην εχω τα ιδια με το Opel Meriva 1.3 ecoflex λου πηρα. Αλλα δυστηχως και αυτο ειναι χαλια εως επικυνδυνο στις χαμηλες στροφες. Ακομα και στα ξεκινηματα νοιωθεις οτι ο συμπλεκτης θα "ξεκολλησει απο την θεση του για να καταφερεις να προχωρησεις. Ασε το θεμα εκκινησης σε ανηφορα!! Για αυτο και εχουν και στανταρ το hill start!!Φοβαμαι να το δωσω στην γυναικα μου,μηπως και της σβησει σε καμμια διασταυρωση!! Χαλια μαυρα...
Pvou... (3/3/2015, 21:53) Να προσθέσω και εγώ μια παράμετρο για την ποιότητα καυσίμου που μάλλον θα δημιουργεί πρόβλημα σε παλαιότερα μοντέλα.Επίσης ακόμα ένας παράγοντας είναι η ποιότητα που μας στελνουν οι γερμανοί και οι άλλοι σαν τρίτο κοσμο!!! Παθων
asdfa... (3/3/2015, 19:16) Το Toyota Auris 1.6 είναι πιο γρήγορο από tsi 122 και 140 δοκιμασμένο αρκετές φορές σε επιτάχυνση από στάση. Απλά το tsi έχει καλύτερη ροπή στις χαμηλές στροφές λόγω turbo. Το Auris είναι και πιο γρήγορο και πιο αξιόπιστο. Έχει 90000 χιλιόμετρα και δεν χρειάζεται τίποτα. Απλά πράγματα.
ngkou... (3/3/2015, 18:47) Παρεμπιπτόντως clio iv 1,5dci δεν σβήνει ούτε με 3η και τέρμα γκάζι ακόμη και κάτω από τις 1000 στροφές...
giova... (3/3/2015, 17:08) Σταματηστε να δινετε τα ωραια σας λεφτακια στους Γερμανους που νομιζουν οτι αυτοι ειναι και αλλος κανεις! Να δεις βαζουν μυαλο ή οχι;! Η δικαιολογια της εταιρειας θελει μηνυση για προκληση ατυχηματος απο αμελεια. Αν ηταν Αμερικη θα της ειχαν αλλαξει τα φωτα στις μηνυσεις! Τοσες εταιρειες αποσυρουν αυτοκινητα για ελεγχο για πολυ μικροτερα θεματα και αυτοι σας τη λενε και απο πανω οτι δε ξερετε να οδηγατε;
ngkou... (3/3/2015, 17:00) Δεν νομίζω ότι έχει σχέση το start-stop εξάλλου προβλέπεται να σβήνει ο κινητήρας (με το start-stop) όσο έχεις ταχύτητα μέσα
ngkou... (3/3/2015, 16:58) Μην κατηγορούμε ολόκληρο το group vag όμως, δεν έχω ακούσει πολλά s-tronic να χαλάνε. Υπάρχει προφανώς λόγος που το polo έχει 15.000 και το αντίστοιχο A1 18.000...
ckinf... (3/3/2015, 16:57) Διαβάζω όλα τα σχόλια και συμπεραίνω ότι στον έλληνα είναι δύσκολο να μάθει αν οδηγάει με Start Stop τεχνολογία. Ναι το αναγνωρίζω είναι σπαστικό αλλά υπάρχει και το κουμπί απενεργοποίησης του. Αν δεν θέλει καποιος να το ενεργοποιήσει τότε πατάει απλώς το αμπραγιάζ! Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο. Δεν γίνεται τόσος κόσμος στον πλανήτη να οδηγεί έτσι με start stop και στην ελλάδα μόνο να έχουμε θέμα! στην τελική πριν αγοράσει κάποιος μαθαίνει πως δουλεύει το start stop και μετά αγοράζει. Και φυσικά θα σβήσει απ΄οτο ρελαντί αφού τότε καταλαβαίνει ο μηχανισμός ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί! αν στο έβαζε πιο χαμηλά δεν θα έμπαινε ποτέ σε λειτουργία αν το έβαζε ψηλότερα θα σου έσβηνε σε ακόμα πιο επικίνδυνο σημείο. Θέλετε δηλαδή να μου πείτε ότι τα υπόλοιπα βοηθήματα που βάζουν στα αυτοκίνητα τα εμπιστεύεστε όπως το αυτόματο φρένο σε εμπόδιο και τα cruise control και ενοχλεί το start stop? Αν είχα λόγο για να γκρινιάξω για το σ΄συτημα αυτό θα είχα στο θέμα του τι μπαταρία χρειάζεται (3χ φορές ακριβότερη) παρά ότι μου σβήνει! και εγώ σε αυτόματο αυτοκίνητο πάω να πατήσω αμπραγιάζ και καρφώνω το πόδι στο πάτωμα αλλά το συνιθίζω σιγα σιγά!

Απάντηση:
Δεν ειναι θέμα start-stop. Το απενεργοποιήσαμε και πάλι σβήνει στις χαμηλές.
ngkou... (3/3/2015, 16:54) Για το πρόβλημα του 1,4diesel της ΤΟΥΟΤΑ που βάζει diesel μέσα στο κάρτερ κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει και σε ολική καταστροφή του κινητήρα δεν είπε κανείς τίποτα; Δεν λέω ότι η VW είναι σοβαρή εταιρία αλλά και οι Ιάπωνες δεν είναι καλύτεροι! (μην αναφέρω τον κόσμο που έχει σκοτωθεί με τα prius παλαιότερα)
stivt... (3/3/2015, 16:30) νοοτροπια του ελληναρα.....εχεις ιταλικο εισαι μαζοχας των συνεργειων. εχεις ιαπωνα,γαλλο,ισπανο εισαι φτωχιας....εχεις vw,smart,αυδι εισαι πολυ in κ πολυ μπροστα ρε αδερφακι μου...ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!!μας σερβιρουν κουτοχορτο, το καταπινουμε αμασητο, κ το παιζουμε κ εξυπνακιδες για την επιλογη μας.
athpa... (3/3/2015, 15:56) Μια ακόμη τρανταχτή απόδειξη για το πόσο υπερτιμημένος είναι ο όμιλος VW-Audi και ποιά τεράστια προπαγάνδα υπέρ του γίνεται από μεγάλη μερίδα του ευρωπαϊκού ειδικού τύπου. Τα Golf και Polo είναι σχεδιαστικώς από τα πιο ανιαρά αυτοκίνητα της διεθνούς αγοράς, ενώ από αξιοπιστία παρουσιάζουν πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτα που δημοσιεύονται...
tasos... (3/3/2015, 13:34) Δεν καταλαβαίνω το σχόλιο τη VW: όταν το ρελαντί είναι ρυθμισμένο στις 1100-1150 πως σβήνει στις 900; δηλαδή πως πάει το αυτοκίνητο στις 900; μας δουλεύουν ακόμη !!
nickp... (3/3/2015, 12:27) ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟ AUTOTRITI ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ - ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΥΠ .ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ?Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ - ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ? Ο ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η Η VW ?
pt... (3/3/2015, 09:21) Η ομολογία της VW. Μόλις ηρθε. Θα ανέβει σε λίγα λεπτά.
nchar... (3/3/2015, 09:17) Ιδιοκτήτης Golf 1,6TDI DSG από 9/13. Απόλυτα ευχαριστημένος χωρίς το παραμικρό πρόβλημα μετά από 34000χλμ. Επίσης ιδιοκτήτης και Υaris 1.3 auto του 2006. Πολλά προβλήματα, ειδικά με το κιβώτιο. Έχει κάνει 38000χλμ. Καιει 12 με 13 λιτρα βενζινη. Δοκίμασα σε test drive το polo των 75hp το 2013 όταν κοιτούσα για αυτοκίνητο και ήταν πραγματικά πολύ αργό και επικίνδυνο όπως φυσικά και τα αντίστοιχα Citroën c3 κτλ με τα 70 και 75 άλογα. Πριν κάποιους μήνες και μόλις είχε έρθει έκανα test drive το καινούργιο με τους 90 ίππους το 1,4 γιατι ηθελε να το παρει συνεργατης και δεν μου έσβησε ούτε με προβλημάτισε σε καμία στιγμή από τα 10 περίπου χλμ που έκανα. Δεν ειναι ολα ή μαυρα ή άσπρα. Τα Ιαπωνεζικα στους μετρητές κατανάλωσης στο τεστ drive όταν κοιτούσα το 2013 για αυτοκίνητο (πάντα diesel και μόνο το golf είχε αυτόματο για τεστ) δεν έπεσαν κάτω από τα 8-9 λίτρα με χαλαρή οδήγηση, και η Honda με τα φοβερά σασμάν, το civic δεν το φέρνει καν αυτόματο! Η δικαιολογίες των πωλητών πολλές. Από δεν είναι καλός ο μετρητής κατανάλωσης του yaris μέχρι ότι το jazz έχει αυτόματο κιβώτιο γιατί δεν παίρνετε το jazz που είναι υβριδικό και καίει μόνο 5,5 λίτρα βενζίνη!?! Γιατί να πάρω ένα άσχημο αυτοκίνητο με 5.5 λίτρα βενζίνη κατανάλωση αντί για ένα ωραίο με 4 λίτρα πετρέλαιο κατανάλωση? Και τις μπαταρίες θα μου τις πληρώσεις εσύ σε 5 χρόνια που θα θέλουν αλλαγή και κάνουν 7000 ευρώ? Ά όχι ε? Φυσικά και από τιμή το auris 23000 αυτοματο το yaris 18000 αυτόματο και το golf 22000 αυτοματο. Το δε civic 22500 και όχι αυτόματο. Άρα όσοι λένε για τιμή αφήστε το. Όλα μια από τα ίδια είναι. Οσο για ανταλλακτικά μετά τα mazda που είχα, και τα 1800 ευρώ που 3 φορές έχω δώσει για βλάβες του σασμάν του yaris τα ακούω βερεσέ. Το clio ήταν πολύ φθηνότερο 17500ευρω και το c3 με τα 90 άλογα αλλά το 1ο είχε 5 μήνες αναμονή και καμιά εταιρεία στην Ελλάδα για ανταλλακτικά τότε, και φυσικά κανένα από τα 2 τεστ με αυτόματο κιβώτιο. Οι κριτικές για το αυτόματο κιβώτιο των Citroën από το εξωτερικό (ακόμη και του c5) ήταν απόλυτες και πάρα πολύ αρνητικές. Συγνώμη για το σεντόνι.
xaral... (3/3/2015, 07:36) ιδιοκτήτης passat 1.6 fsi από το 2006.διακόπτης χειροφρένου, αλλαγή, παράθυρο οδηγού ανοίγει όποτε θέλει αυτό, και στα 42000 αλλαγή σασμάν (ευτυχώς εντός εγγύησης) γιατί κρύο έσκουζε ανατριχιαστικά όταν το μάρσαρα χωρίς φορτίο. χρήστης μέσω leasing από το 2010 έως 2014 golf 6 1.4 160 hp highline στις 35000 αλλαγή τεσσάρων μπεκ ψεκασμού (με τεχνική οδηγία ευτυχώς δωρεάν και για το leasing γιατί κόστος 1300 ευρώ περίπου. Κατά τα λοιπά ομολογώ ΑΨΟΓΟ αν και ένοιωσα ζήλεια και απόρριψη ως πελάτης λόγω εμπειρίας από το passat το οποίο ούτε στην καθημερινότητα είχε την ποιότητα του golf. Τελικά μάλλον VW = GOLF. Από Ιανουάριο 2015 χρήστης PEUGEOT 308 HDI 90 HP. Για την αξιοπιστία στο χρόνο φυσικά και δεν ξέρω ακόμα αλλά στην καθημερινότητα το αφανές GOLF και βάλε. Εχτές το βράδυ οδηγούσα δε μέσα στα στενά της πόλης μου σαν αρχάριος κάνοντας ότι μπορώ για να σβήσει. Επί δύο περίπου ώρες δεν τα κατάφερα η δε κατανάλωση σε όλη αυτή την ατσουμπαλοοδήγηση έμεινε 5,6 λίτρα πετρέλαιο/100 χλμ. Θα ήθελα να το βλέπω πιο πολύ σε διάφορα άρθρα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο διότι του αξίζει ειδικά για την εκπληκτική τοποθέτηση του πίνακα οργάνων που πρέπι να αποτελέσει benchmarking εργονομίας αφου δεν κρύβεται ποτέ σε οποιαδήποτε θέση του τιμονιού. Είμαι 54 ετών οδηγώ από 19 και λόγω εργασίας έχω πάνω από 900000 χλμ εμπειρία. Οδηγώ δε με το τιμόνι χαμηλά και το θέμα της ορατότητας του πίνακα ήταν μέχρι τώρα πάντα βάσανο για μένα. Ευχαριστώ για τον χώρο και τον χόνο σας.
Konsa... (3/3/2015, 02:29) Άντε πάλι Εγώ θα επισκεφτώ αύριο την αντιπροσωπεία απο όπου πήρα το Πολο μου να δω τι έχουν να μου απαντήσουν Επαναλαμβάνω οτι εγώ οδηγώ κυρίως σε επαρχιακό οδικό δίκτυο και δεν εχω προβλήματα με σβησιματΑ Κάποιος ανέφερε το ακριβό κόστος για την αντλία νερού κλπ Το golf 1,6 του πατέρα μου του 2001 δηλ δεκατεσσάρων ετών άλλαξε πέρυσι στα 180000κμ ιμάντες και το κόστος της αντλίας ήταν περίπου 50 € Μήπως πρέπει να αφήσετε τα μεγάλα μαγαζιά Αθήνας Θεσσαλονίκης και να επισκεφτείτε αντιπροσωπεία σε επαρχιακή πόλη ; Τώρα για τα προβλήματα , ας μου δείξει κάποιος μια εταιρείας που τα τελευταία 10 χρονια να έχει παρουσιάσει τις μισές τεχνολογίες απο την vw . Δεν σταματάνε ποτέ την έρευνα σε νέες τεχνολογίες και φέρνουν σε κάθε γενιά το καλύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας του Ίσως αυτό οδηγεί και σε βρεφικές ασθένειες τον πρώτο χρόνο ενός μοντέλου Αυτό βέβαια δεν τους απαλλάσσει απο τις ευθύνες τους. Εγώ μπορεί να ειμαι fun της μάρκας και να μην ειμαι αμερόληπτος , αλλα δείτε τι έχει κάνει με το νέο γκολφ που είναι φανταστικό αυτοκίνητο , τι έκανε με το Tiguan και το scirocco που όταν τα έβγαλε άλλαξε την κατηγορία στην οποία ανοικουν Επίσης περιμένω να δω απο κοντά το νέο Πασσατ Εμείς οφείλουμε να τους αναγνωρίζουμε την συνολική βελτίωση και εξέλιξη της αυτοκίνησης και αυτοί υποχρεούνται να βγάζουν καλύτερα αυτοκίνητα ως προς την αξιοπιστία και να μη το παίζουν τρελίτσα όταν παρουσιάζονται προβλήματα Τα προβλήματα είναι για να λύνονται και είναι οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα
gatso... (2/3/2015, 21:32) Κι εγω που νόμιζα πως μόνο τα ιταλικά είναι προβληματικά .Αδύνατον γερμανικό προϊόν να έχει προβλήματα.Τελικά υπάρχουν πολλά πρόβατα.
stpar... (2/3/2015, 20:38) το 1400 diesel το ειχα απο τον 8/2014. δυστυχως το συγκεκριμενο μοντελο 8/10 φορες εσβηνε η μηχανη. τελικα το εδωσα πισω και ησυχασα!!! το προβλημα το γνωριζει η κατασκευαστρια -εταιρεια!!!
asika... (2/3/2015, 20:05) Πρώην κάτοχος Polo 1.4 του 2000, στιβαρό στο δρόμο, αλλά με πολλά προβλήματα από την μέρα που το αγόρασα μέχρι και πριν το δώσω (διακοπές - σβησίματα από τις πρώτες μέρες, καταλύτης στις 45.000 χλμ, καζανάκι εξάτμισης, τρία μοτέρ υαλοκαθαριστήρων, πεταλούδα γκαζιού, διαρροή κάρτερ, τσίμπαγε λάδια ... τι να πρωτοθυμηθώ που λέει και ο Πασχάλης ! Πήρα πρόσφατα yaris diesel ελαφρώς μεταχειρισμένο, έχω φτάσει 10.500 χλμ και απολαμβάνω να το οδηγώ. Την ίδια ευχάριστη έκπληξη έχουν νιώσει όλοι όσοι έχουν μπει μέσα και το έχουν δει εν κινήσει. Μπορώ να πω πάρα πολλά, για ροπή, για χώρους..... κάντε test drive για να τα δείτε μόνοι σας. Επειδή, δυστυχώς δε ζούμε σε σοβαρή χώρα, καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετά "προβλήματα" σε όλο τον κύκλο διάθεσης του καυσίμου, το μόνο που με απασχολεί είναι το νοθευμένο πετρέλαιο. Εύχομαι να κλείνουν οριστικά όσες επιχ/σεις , πρατήρια κλπ , αποδεδειγμένα προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, καθώς δεν είναι πλέον εφικτή η συχνή αλλαγή αυτ/του. Παρεμπιπτόντως, προέκυψε και μια ανάκληση και ακόμα περιμένω ειδοποίηση. Τέως "γερμανόφιλος" , έκανα τη μεγάλη αλλαγή, τολμήστε κι εσείς !!
fotak... (2/3/2015, 19:31) Το προφανές είναι και δύσκολα καταληπτό ή αν θέλετε αποδεκτό. Τα Γερμανικά προϊόντα εν γένει, υπολείπονται σαφώς των άλλων παγκοσμίως μεγάλων κατασκευαστών. Πόσω δε μάλλον τα αυτοκίνητα των Γερμανών οι οποίοι θεωρώντας την αγοράς μας ως αύτη τριτοκοσμική, αποστέλλουν υποδεέστερης ποιότητας προϊόντα, γεγονός ορατό και δια γυμνού οφθαλμού ή έστω δια της κατ΄ αντιπαράσταση εξέτασης των ιδίων αυτοκινήτων ήτοι του εκ Γερμανίας μεταχειρισμένου προερχομένου με το αγορασθέν από την εδώ αντιπροσωπεία. Έτερος αξιόπιστος τρόπος είναι η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση ιδίας ηλικίας οχήματος εκ Γερμανίας και εξ Ιαπωνίας, με τραγικά αποτελέσματα κατά του Γερμανικού. Εκ τούτου αδίκως διαμαρτύρονται και κλαίουν οι αγαπητοί clubιστες του group και μάλλον επί ματαίω. Πολύγυρος 2.3.2015 Δ.Φωτακίδης
giorg... (2/3/2015, 19:00) Θέμα πρώτο: Γεγονός πως το αυτοκίνητο σβήνει μεταξύ πρώτης δευτέρας όταν οι στροφές του κινητήρα ειναι κάτω από 1200-1300. Θέμα δεύτερο: Απαράδεκτη συμπεριφορά Kosmocar καθώς γνωρίζει το πρόβλημα απο τότε που το αυτοκίνητο πάτησε Ελλάδα. Σαν εισαγωγέας έπρεπε να πάρει θέσει άμεσα. Θέμα τρίτο: Το Autotriti δοκίμασε το αυτοκίνητο τον Ιούλιο του 2014 και αναφέρει το πρόβλημα (δικαίως ως πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ατύχημα) μετά απο 7 μήνες γιατί???

Απάντηση:
Θεμα 3ο. Η οδήγηση με 2α και 1150 στροφές δεν περιλαμβάνεται στις τυποποιημένες δοκιμές αξιολόγησης των αυτοκινήτων. Ακόμα και όταν όμως το προσέξαμε, καταγράφηκε σαν κάτι ενοχλητικό, όχι σαν κάτι επικίνδυνο, καθώς δεν ειχε πάει το μυαλό μας στην περίπτωση που μπορει να ακινητοποιηθείς σε μια διασταύρωση και ... να τα δεις όλα. Από κει και πέρα το επόμενο βήμα ηταν μια μεγάλη ερευνα. Συμβαίνει μόνο σε ένα test car ή σε όλα? Συμβαίνει και στα αυτοκίνητα που πουλιούνται. Ακολούθησε το αρθρο μας. Τελικά η δουλειά εγινε. Αυτό μετράει για μας.
ge.ef... (2/3/2015, 18:39) Πράγματι,καλό θα ήταν να μαζευτούν οι απανταχού δύστυχοι κάτοχοι των προβληματικών VW και ή να μάθουν ομαδικά οδήγηση ή να κάνουν ομαδικές προσφυγές/καταγγελίες/εξώδικα,μπας και ασχοληθούν σοβαρά με το πρόβλημα τους οι Έλληνες και κατ'επέκταση Γερμανοί,ανευθυνο-υπεύθυνοι αρμόδιοι..... Ως τότε εύχομαι ειλικρινά,να μην υπάρξει το παραμικρό ατύχημα που να σχετίζεται με το πρόβλημα!!!
vicar... (2/3/2015, 18:23) Είναι απλά τα πράγματα. Το αυτοκίνητο δεν σβήνει αν εφαρμόσει κανείς την πολύ απλή και δοκιμασμένη μέθοδο "μύτη - τακούνι". O Walter Röhrl δηλαδή που την εφαρμόζει χαζός είναι;
adrea... (2/3/2015, 18:10) Το αυτοκίνητο πρέπει να ανακληθεί και να ρυθμιστεί , οσοι πελάτες νομίζουν ότι μπορούν να ανταπεξελθουν ας το κρατήσουν με δικη τους ευθύνη, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο απευθύνεται σε νεαρό κοινό και ένας λόγος παραπάνω να είναι πιο λεπτομέρος προσεγμένο . Από την άλλη μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος Αναγνωρίζετε. Το έξοδο για την εταιρία παίζεται να είναι μεγάλο οι τιμές αντλίας πετρελαίου και μπεκ είναι μεγάλες πρώτα θα κοστολογηθει η εργασία το κόστος και η εργατωρες και μετά βλέπουμε. Πάντως αν κάνεις μια βόλτα πρωινές ώρες στα συνεργεία vw οι άλλων γερμανικών εταιριών έχουν πολλά αυτοκίνητα με προβλήματα κινητήρα ανοικτά απέναντίας αν πας σε Ιαπωνίας αντιπροσωπιες π.χ. honda μόνο λάδια φίλτρα την βγάζουν ξεκούραστα. Είχα ένα audi A4 2004 1.6 το αγόρασα καινούριο στρώσιμο 1300 χιλ. στα 1500χιλ. Αισθητηρας λάμδα και καταλύτης στα 73000χιλ πολλαπλασιαστη και μπουζοκαλοδια στα 87000χιλ τα 2 ανεβατορια παραθύρων 940000χιλ καταλύτης αλλαγή στα 145000χιλ ξανά καταλύτης δεν τον ξανά άλλαξα 160500 λαστιχάκι αντλίας κινητηρα στα 175000 έσβησα το λαμπάκι καταλύτη και το πούλησα πολλή υπομονή εκανα το αυτοκίνητο πολλή σταθερό και ασφαλή αλλά ήθελε καλό πορτοφόλι για σέρβις και υπομονή δεν θα ξεχασω Χριστούγεννα φορτώνω το αυτοκίνητο απο Γιαννιτσά για Κομοτηνή και χαλάει μόλις το έβγαλα από το πάρκινγκ από πολλαπλασιαστη πάω στην αντιπροσωπία σε 3 ημέρες το ανταλλακτικό λέει ευτυχώς είχα της γυναίκας honda jazz το φορτώνω και παω για γιορτές. Υπομονή τα οχήματα γκρουπ vw είναι σαν την γυναίκα που θέλει να γίνει όμορφη Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος. Το κακό είναι ότι το έχει ματιάσει ο γιος μου. Εμείς θέλουμε ποιότητα γερμανικού αυτοκινήτου με κινητήρα και σασμάν Ιαπωνεζικου.
elmar... (2/3/2015, 18:06) Πρέπει επιτέλους να πάψει να είναι ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ να είναι το σιγουράκι του κάθε εμπόρου. Ποιος νοήμον άνθρωπος θα προτιμήσει τα προϊόντα μιας εταιρίας που φημίζεται για τις ανακλήσεις της παρά για την αξιοπιστία της. Έχω δίπλωμα οδηγήσεις αυτοκινήτου από το 1987 επ ουδενί θα δεχόμουν από ένα τσογλάνι να μου μάθει πως θα οδηγώ μια άπατη που σβήνει από κατασκευαστικό σφάλμα.
seads... (2/3/2015, 17:58) Προς κ. kostask: Ίσως πράγματι να μην βγάζει η αντλία νερού >100.000 χλμ. Αναγκάστηκα να αλλάξω αντλία νερού γιατί έκανε θόρυβο, μάλιστα υπήρξε λανθασμένα αρνητική διάγνωση του πρώτου εξουσιοδοτημένου για την αντλία νερού. Θα είχα ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα γιατί πήγα ένα τελευταίο, μάλλον, ταξίδι έχοντας την διαβεβαίωση ότι δεν ήταν από την αντλία νερού ο θόρυβος. Πολύ εμπεριστατωμένες οι παρατηρήσεις του κ. kostas. Και εγώ την πρώτη μου Corolla του 1991 διατηρώ και ένα Golf του 2008 (με τις οδηγίες παλιού μου συμφοιτητή στο Auto Triti) και θα ευχόμουν Υπουργός Οικονομικών να είχε παραμείνει ο κ. Στουρνάρας με συνεργάτη τον κ. Θεοχάρη με κάποια άλλη αντιπολίτευση που θα διεκδικούσε και θα πίεζε να γίνονταν αποτελεσματικά και γρήγορα οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Συμφωνώ με τον κ. Schäuble που λυπάται τους Έλληνες για την επιλογή μας της συγκεκριμένης κυβέρνησης. Εύχομαι να κάνω ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος. Ευχαριστώ.
demet... (2/3/2015, 17:34) Αλήθεια, έχετε δει πολλούς κατόχους VW και γενικά του VAG ομίλου να μιλούν απαξιωτικά ή να αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετώπισαν; Ο Χ Ι . Φυσικά και όχι. Πως αλλιώς θα πουλήσουν πάλι "ακριβά" ένα αυτοκίνητο με προβλήματα; Γαργάρα γενικώς τα προβλήματα του ομίλου από ιδιώτες και αυτοκινητιστικό τύπο μεχρι πριν λίγες ημέρες. Όσο για τον φίλο με το Audi 80 των 1600κ.ε. με 75 άλογα, 22 χρόνια και 500.000χλμ στη πλάτη, που γενικώς καλά΄τα λέει, θα ανταπαντήσω: ΤΙ να χαλάσει από το αυτοκίνητο αυτό; Ο τόσο ήπια ρυθμισμένος κινητήρας του που δε μπορούσες να προσπεράσεις με ασφάλεια; Το αναλογικό ρολόι αντί για το στροφόμετρο; Τα κάθισματα ή το τιμόνι; Μήπως τα χερούλια από τα παράθυρα; Δεν είχε άλλωστε και παραπάνω εξοπλισμό...
karap... (2/3/2015, 16:08) Δεν διαφωνεί κανένας ότι το vw group βγάζει ποιοτικά αυτοκίνητα. Μην μπερδεύουμε όμως την ποιότητα με την αξιοπιστία. Δεν είναι δυνατόν εν έτει 1999 η vw να χρεώνει τα τακάκια του golf 40000δρχ ενώ η Bmw 22500δρχ. Δεν είναι δυνατόν μια αντλία νερού στο golf να κάνει 450 ευρώ και στο focus να κάνει 180. Θεωρώ γελοίο να αλλάζεται η αντλία νερού μαζί με τους ιμάντες κάθε 60000χλμ γιατί -σύμφωνα με τα λεγόμενα της αντιπροσωπείας- δεν βγάζει 100000χλμ. Με αυτά και πολλά άλλα -υπολογίζοντας και τα γνωστά θέματα βλαβών- έδιωξαν πολύ κόσμο από την vw. Εδώ τους πήρε πάνω από 10 χρόνια να φτιάξουν αξιόπιστο μηχανισμό ηλ. παράθυρου για να μην πέφτουν μέσα στις πόρτες....
skond... (2/3/2015, 16:05) Ο Σόιμπλε έχει δώσει εντολή στην VW τα προβληματικά να τα στέλνουν στην Ελλάδα! Όχι μόνο ο Βαρουφάκης να τους σπάει τα νεύρα, αλλά και αυτοί σε εμάς!!!!!
chvez... (2/3/2015, 15:00) ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΘΥΜΑ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ, ΙΔΙΩΣ ΑΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΜΟΝΤΕΛΑ ΑΜΕΣΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ POLO, ΟΠΩΣ π.χ. ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ (PUNTO, MITO, 208, C3, CLIO). ΑΝ ΤΟ AUTOTRITI ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ. ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ AUDI ΕΔΩ ΚΑΙ 28 ΧΡΟΝΙΑ (ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ), ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ, ΤΟ AUDI 80 ΜΕ 1600 ΚΥΒΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ 75 ΙΠΠΟΥΣ ΑΠΕΣΥΡΘΗ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 22,5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500.000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ. ΩΣΤΟΣΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΙΧΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ. ΑΡΑ ΕΝΙΩΣΑΝ ΤΗ ΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ.

Απάντηση:
Καλή ιδέα είναι αυτό.
makna... (2/3/2015, 14:50) Το να έχουν κάποιοι την απαίτηση ένα αυτοκίνητο με ένα βασικό (μικρό) κινητήρα να μπορεί να επιταχύνει με τις στροφές στο ρελαντί είναι σαφής ένδειξη άγνοιας οδήγησης. Μάθετε να οδηγείτε και μην απαιτείτε να προσαρμοστούν τα αυτοκίνητα στην άγνοιά σας! Αλλιώς, πάρτε ένα αμιγώς ηλεκτρικό! Εξάλλου, με αυτές τις οδηγικές ικανότητες, ένα ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο θα σας ταίριαζε!

Απάντηση:
ΟΛΑ τα αλλά μικρά diesel δεν σβήνουν, ουτε τα άλλα VW σβήνουν. Μήπως αυτό που πρέπει να προσαρμοστει (επισκευαστεί) είναι το Polo;
konsa... (2/3/2015, 14:37) Καλημέρα σας. Έχω διαβάσει όλα τα post και στα περισσότερα απο αυτά διακρίνω μια πολύ έντονη δυσαρέσκεια - απέχθεια για τα vw. Είμαι 47 ετών και έχω σχεδόν ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα στα χέρια μου ως οδηγός. Πάνω απο τα μισά είναι με αυτοκίνητα του μισητού για πολλούς group vw. Απο το Audi 80 1,3 του 1982 , το golf II 1.8 gti του 1989 , το Α3 1,6 του 1997 , το Golf GT του 2006, το scirocco του 2011, αλλά και εκτός vw, τη Corolla του 94, το clio του 2004 και το Yaris του 2009 της συζύγου μου.Απο την εμπειρία μου κανένα μα κανένα αυτοκίνητο ΔΕΝ είναι τέλειο. Το καθένα έχει τα χαρίσματα του αλλά και τις αδυναμίες του. Αν θέλεις η ΤΟΥΟΤΑ έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, με την μεγάλη διάρκεια εγγύησης που προσφέρει, κάλυψε αθόρυβα όποιο παραστράτημα του Yaris μας με αποτέλεσμα να μας δίνει την εικόνα του απροβλημάτιστου αυτοκινήτου πού ούτως ή άλλως όλα τα αυτοκίνητα απο την Ιαπωνία έχουν. Οταν όμως συγκρίνεις οδική συμπεριφορά, σιγουριά πίσω απο το τιμόνι και αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου, εκεί ή vw δεν παίζεται. Χωρίς να αγχωθείς μπορείς να κινείσαι σβέλτα σε όλους τους δρόμους, με ευκολία απαράμιλλη χωρίς να ιδρώνεις με ασφάλεια και σιγουριά. Το τελευταίο απόκτημα μας που αντικατέστησε το Yaris μας είναι το νέο Polo diesel με τα 90 άλογα. Η δική μου αίσθηση είναι αυτή του πιο ολοκληρωμένου αυτοκινήτου της κατηγορίας του(οδήγησα και το νέο yaris , το clio και το corsa του 2014). Αν μου έχει σβήσει ? ΝΑΙ τις πρώτες μέρες αρκετές φορές με 2α κοντά στις 1000 στροφές. Μετά το συνήθισα και προσάρμοσα λίγο τον τρόπο οδήγησης μου, τόσο που πλέον δεν μου συμβαίνει και το έχω πια ξεχάσει. Έχει όμως καλύτερη οδική συμπεριφορά από το Yaris, πολύ ανώτερη ποιότητα υλικών στο εσωτερικό, δεν κοπανάνε τα πλαστικά και τα ντουλαπάκια στις ανωμαλίες του δρόμου και μεταφέρει πολύ λιγότερους θορύβους από το δρόμο και τον κινητήρα λόγω της ανώτερης μόνωσης του. Είναι σχεδιαστικά πιο συντηρητικό αλλά πολύ καλά εξοπλισμένο και δεν έχει πλέον να ζηλέψει τίποτε σε επίπεδο infotainment . Το κάθε αυτοκίνητο μπορεί να έχει ένα λίγο διαφορετικό τρόπο οδήγησης. Η συνολική εικόνα του όμως είναι εξαιρετική, με γεμάτη ροπή σε όλο το λειτουργικό φάσμα στροφών (που για τα diesel είναι διαφορετικό απο τους βενζινοκινητήρες 1200-3500 rpm) δίνοντας μου πραγματικά οδηγική απόλαυση σε μετακινήσεις αστικές και περιαστικές σε καθημερινή βάση. Σίγουρα η vw πρέπει να βρεί τρόπο να διορθώσει αυτή την έλλειψη ροπής ή ισχύος που ευθύνεται για το σβήσιμο στις 1000στρ αλλά δεν είναι αυτός λόγος για να απορρίπτουμε το αυτοκίνητο συνολικά . Σίγουρα η δουλειά των site όπως αυτό του ΑυτοΤρίτη είναι να ασκήσουν πίεση για να βρεθεί λύση σε κάθε δυσλειτουργία που παρουσιάζει ένα αυτοκίνητο, αλλά πιστεύω οτι πρέπει να αποφεύγονται τόσο πικρόχολα σχόλια. Ολοι οι καταναλωτές είμαστε υπεύθυνοι για τις επιλογές μας και αν κάποιο προϊόν δεν μας ικανοποιεί, να το αποφεύγουμε στο μέλλον ή να απαιτούμε την αποκατάσταση του προβλήματος μέσα στα πλαίσια της εγγύησης. Τα βιομηχανικά προϊόντα που ενσωματώνουν τόσες τεχνολογικές λύσεις είναι πιθανόν να παρουσιάζουν παιδικές ασθένειες οι οποίες δεν μπορούν να προβλεφθούν από τις εργοστασιακές δοκιμές, αλλά είναι δείγμα υπευθυνότητας των κατασκευαστών να τις αποκαθιστούν. Το ίδιο συμβαίνει και σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που αγοράζουμε. Αν δείτε σε διεθνή forums όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ένα τεράστιο αριθμό ανακλήσεων (recalls) οι οποίες είναι δείγμα της υπεύθυνης συμπεριφοράς των εργοστασίων απέναντι στους πελάτες τους. Όσο αφορά τέλος τους Κορεάτες στους οποίους κάποιοι αναφέρονται, πρέπει να τους αναγνωρίσουμε την τεράστια βελτίωση που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια στα αυτοκίνητα τους,(design και ποιότητα ) αλλά δεν έχουν φτάσει ακόμη στο επίπεδο ούτε της TOYOTA ούτε της VW. Οι δύο αυτές εταιρείες είναι πραγματικά κολοσσοί επειδή δημιουργούν νέες τεχνολογίες με γρήγορους ρυθμούς και προσφέρουν στην Παγκόσμια Αυτοκίνηση τεχνολογικά επιτεύγματα πρώτης γραμμής. Η κάθε μία απο αυτές με πρωτοπορίες αλλά με διαφορετικές τροχιές και στοχεύσεις. Η ΤΟΥΟΤΑ είναι πρωτοπόρος στα υβριδικά (3 γενιές Prius) και στo Hydrogen fuel cells, τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν με σκοπό τη μείωση κατανάλωσης και ρύπων . Τους ίδιους στόχους έχει και η VW αλλά φέρνοντας τεχνολογίες που εκμεταλλεύονται αποδοτικότερα τα συμβατικά καύσιμα όπως ο άμεσος ψεκασμός σε συνδυασμό με υπερτροφοδότηση (tsi & tdi) σε μικρότερους κινητήρες (Downsizing) αλλά και με πρωτοπορία σε κινητήρες με φυσικό αέριο cng (κινητήρες TGI) αλλά πλέον και plug-in Hybrids και πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα (e-up , e-golf). Οπότε πρέπει να αναγνωρίσουμε σε έναν κατασκευαστή αυτού του μεγέθους την πρωτοπορία και τη συνεχή προσπάθεια για τεχνολογική εξέλιξη και να μην είμαστε πικρόχολοι. Αν δεν σας αρέσουν υπάρχουν τόσοι άλλοι κατασκευαστές από Ευρώπη( όμιλος FIAT, Peugeot/Citroen, Renault ) Αμερική (Ford , General Motors (Opel κ.α.)) και Ασία (Κορεάτες, Κινέζοι και Ιάπωνες) Θα ήθελα να επικρίνω όσους μπερδεύουν την πολιτική κατάσταση της χώρας μας και την σκληρή στάση των δανειστών μας με το κατά πόσο δίνουμε τα λεφτά μας στη Μερκελ ή στο μισάνθρωπο κακόψυχο Σόϊμπλε, με το αν τα προϊόντα των γερμανικών εταιρειών είναι καλά ή όχι. Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους γιατί τους έχουν ψηφίσει οι πολίτες τους και όχι εμείς. Ας δούμε πόσο αποτελεσματικοί είναι οι δικοί μας Έλληνες πολιτικοί. Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο. Περιμένω τα σχόλια σας
chang... (2/3/2015, 13:12) Επι προσωπικου θα ηθελα να μιλησω γιατι ημουν κατοχος vw παλαιοτερα και δεν ετυχα καλης αντιμετωπισης απο την κεντρικη αντιπροσωπία! Ειχα ενα polo το οποιο ηταν ελαττωματικο εξαρχης με την αγορα του ως καινουργιο και δεν ασχοληθηκε για ενα μηνα κανεις,. Ειχα μαζεψει ενα καρο εγγραφα για το αμαξι και τελικα με πιεση μετα πο ενα μηνα ταλαιπωριας (με e-mail σ την Γερμανια) η κεντρικη αντιπροσωπια μου αλλαξε το αμαξι με "υποτιθεται" ενα καινουργιο το οποιο παρουσιαζε καψιμο λαδιων , ειχε φθαρμενα πλαστικα κατα την παραλαβη του κτλ. Λυπαμαι πραγματικα για τον τροπο αντιμετωπισης απο τις αντιπροσωπιες σοβαρων θεματων αλλα και την παντελη ελλλειψη επαγγελματισμου!
why... (2/3/2015, 12:03) Γιατί το απομακρύνατε από βασικό θέμα της αρχικής οθόνης του Autotriti? Μην ξεχνάμε την ουσία κύριοι, καλοί οι στόχοι, αλλά η ουσία είναι αυτή που παραμένει.
Tanas... (2/3/2015, 09:37) Τι διαβάζω εδω Θεέ μου.αλλος οτι φταίει που δεν εχει μπουζί (διαβασε να μάθεις βασικα πράγματα ) αλλος περί φτωχούς μείγματος (δεν υπαρχει θέμα μείγματος στα ντίζελ) και αλλος οτι εχουμε επιλεκτικά κακά πετρέλαια που χτυπάνε τα κακόμοιρα vw ...ημαρτον
gntas... (2/3/2015, 00:43) Ηταν στην επιλογη μου για εκπαιδευτικο μεχρι που το οδηγησα και το απερριψα αμεσως.Σαν εμπειρος οδηγος μπορεις να εξοικιωθεις,αλλα σαν αρχαριος σε καθε στροφη φρεναροντας και ριχνονταςτις στροφες αν δεν πατησεις γρηγορα συμπλεκτη σβηνει οποτε το πιο πιθανο να σε επισκεφτει το πισω οχημα.Οποτε ακυρο....
chvez... (1/3/2015, 23:40) ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΙΘΑΝΟ, ΟΣΟ Ο ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ, ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΦΤΩΧΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΣΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ. ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΚΑΘΩΣ Η YAMAHA ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΓΚΑΖΙΟΥ (ΣΤΟ TDM 900 ΠΟΥ ΕΧΩ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΨΕΚΑΣΤΑ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ), ΕΝΩ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥ ΡΕΛΑΝΤΙ (ΑΠΟ 1100 ΣΕ 1250 ΩΣ 1500- ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΨΥΞΗΣ). Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ VW ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ. ΑΝ ΠΑΝΤΩΣ ΣΒΗΝΕΙ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 ΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ π.χ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ DIESEL ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ; [ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ π.χ. ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΒΟΥΚΙΝΟ.]
jkrat... (1/3/2015, 22:06) Εσείς σαν δημοσιογραφοι ειδικού τύπου, όταν δοκιμάσατε το εν λόγω αυτοκίνητο, γιατί δεν αναφέρατε την συγκεκριμένη δυσλειτουργια για να είναι ενήμερος ο υποψήφιος αγοραστής;
sotos... (1/3/2015, 21:22) Παιδια εδω και χρονια η VW εχει λανσαρει την ασυναγωνιστη τεχνολογια του συνδιασμου 2τ και 4τ κινητηρα...Ναι ασχετο μεν αλλα για οσους δεν το γνωριζουν,ο 1.6 fsi μπορει,συμφωνα με το εργοστασιο παντα, να καιει μεχρι και 1,2 λιτρα λαδιου στα 1000 χιλιομετρα....ειναι μεσα στις προδιαγραφες του....Να μην μιλησουμε για τους πολλαπλασιαστες τωρα και ξηνουμε πληγες...
Ngkou... (1/3/2015, 18:19) Τα diesel γενικά δεν αποδίδουν στις χαμηλές στροφές γιατί δεν έχουν μουζί. Όσοι περιμένουν από ένα diesel 1200-1400cc να τραβήξει με 2α και 1000-1100 στροφές καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν. Δεν αμφισβητώ οτι υπάρχει πρόβλημα στο αυτοκίνητο αλλά μην μεγαλοποιούμε τα πράγματα. Συμφωνώ οτι οι περισσότεροι ´ψωνίζουν´ και δεν αγοράζουν αμάξι αυτο όμως δεν αναιρεί το γεγονός πως το group vag είναι πολύ μπροστά τεχνολογικά και όχι μόνο σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
giann... (1/3/2015, 16:31) Τι έγινε παιδιά;;;;;;; Το νέο polo tdi σβήνει στις χαμηλές στροφές εν κινήσει;;;; Φυσικά αν ναι, τότε εννοείται κάποιο λάθος της vw θα οφείλεται.
ge.ef... (1/3/2015, 12:58) φίλε grekoulis.....εξίσου επικίνδυνα αμφότερα,αλλά τα τζαπώνια το παραδέχτηκαν και το διόρθωσαν και πλήρωσαν και,και,και.......
jkrat... (1/3/2015, 11:37) Golf gt Σαφώς και και δεν υπάρχει αυτοκίνητο χωρίς προβλήματα, αλλά όταν είναι επικίνδυνο το πράγμα αλλάζει και είναι αρκετά σοβαρό. Οπότε καλά κάνουν και τους τα χώνουν.
karap... (1/3/2015, 11:33) Προσωπικά μιλώντας πάντα,vw ειδικά στην Ελλάδα δεν θα αγόραζα ποτέ. Πρόκειται για εξαιρετικά υπερτιμημένα αυτοκίνητα με πασίγνωστα στον κόσμο,αλλά στον ειδικό τύπο μούγκα στην στρούγκα, προβλήματα αξιοπιστίας. Αν προσθέσετε σε όλα αυτά τις τιμές των ανταλλακτικών που είναι στον Θεό και το τουπέ των πωλητών που συμπεριφέρονται λες και πουλάνε Φερράρι έχετε την πλήρη εικόνα. 
arapi... (1/3/2015, 10:48) Αν όντως υπαρχει προβλημα πρεπει να διορθωθεί γιατι ειναι επικίνδυνο.Απο την άλλη ομως,μερικοί σχολιάζουν άσχετα πράγματα,του στυλ απο ποια ήπειρο να αγοράζει αυτοκίνητο ο καταναλωτής κλπ.Πιστευετε οτι υπαρχει αυτοκίνητο που να μην βγαζει έστω ενα προβλημα;Πλεον ολα τα αμάξια ειναι φορτωμένα με πολλα πράγματα και εναι λογικο ενα ποσοστό βλαβών ειδικά στα Γερμανικά που χρησιμοποιηουν περισσότερη τεχνολογια.Το θέμα ειναι πως αντιμετωπίζει η καθε εταιρία το προβλημα και στην συγκεκριμένη περίπτωση ειναι μεγαλο λάθος της VW. Απο εκει εκει περα μιας και εχω το μοντελο της GOLF,μπορω να πω με ειλικρινα οτι θα ξαναπαίρνα αυτοκίνητο της (ειδικά το Golf) γιατι ειναι ενα αμάξι που πατάει πολυ καλα,εχει πολυ ωραία αίσθηση στο δρόμο,ειναι ποιοτικό και αρκετά γρήγορο και ταυτόχρονα στιβαρο.Εχοντας διανύσει 92.000χλμ το μονο προβλημα ηταν μια ν75 και συγχρονίζε δευτέρας που αλλάχθηκαν μεσα στην εγγύηση.Καλο ειναι λοιπόν να μην τα τσουβαλιάζουμε ολα,αλλα να λέμε τα καλα και τα αρνητικά.
grek... (1/3/2015, 09:29) Σκεφθείτε ότι για ένα γκάζι που κόλαγε στην αμερική η τογιότα ακόμα πληρώνει...που να σβηνε κιόλας...
giorg... (1/3/2015, 09:28) Φίλε tassos καταρχήν είσαι ο μοναδικός που λες ότι είναι ποιοτικά τα αμάξια ενώ έχουν γράψει κάτοχοι ότι είναι υπαρκτό το πρόβλημα επίσης δεν λες καν αν έχεις εσύ ο ίδιος αλλα μάλλον δουλεύεις στην vw. Εγώ προσωπικά λοιπόν δεν έχω vw άρα δεν μπορώ να πω για το αμάξι στέκομαι όμως στην εταιρεία και την συμπεριφορά της σε ένα φαινομενικά υπαρκτό πρόβλημα σύμφωνα με περιοδικό και κατόχους. Αλλά οι Έλληνες τέτοιοι ήμαστε : μόνο αν μας τύχει σε εμάς θα ασχοληθούμε, αλλά τότε μπορεί να είναι αργά.
zairi... (1/3/2015, 05:30) to eixan anaferei kai alla site akoma kai prin apo 6 mines, kante anazitisi sto google diavaste kai deite
dimos... (1/3/2015, 04:04) Απαντηση προς γιωργο (πριν κανα τριωρο): σου εχει ερθει στο μυαλο οτι υπαρχει πιθανοτητα να μην εχει εμφανιστει πουθενα αλλου παρομοιο αρθρο γιατι πολυ απλα ολα αυτα ειναι δυσφημηση ενος ποιοτικου και αξιοπιστου αυτοκινητου που δεν μπορουν να ανταγωνιστουν οι υπολοιπες εταιριες;;; Μηπως ειναι καιρος να βγειτε απο το καβουκι σας και να βαλετε το μυαλο σας να σκεφτει πριν αρχισετε να λετε οτι βλακεια σας κατεβει χωρις απτες αποδειξεις;
imagi... (1/3/2015, 00:32) Αφού δεν ξέρουμε να οδηγούμε σύμφωνα με τους Γερμανούς και την Kosmocar, ας τους αφήσουμε να οδηγούν τις σακαράκες τους μόνοι τους. Τα πράγματα δηλαδή είναι πολύ απλά. Μην αγοράζετε τις σακαράκες της VW και γενικώς μην αγοράζετε γερμανικές σακαράκες οι οποίες είναι περιέργως πολύ υπερτιμημένες ενώ είναι γνωστόν τοις πάσι πως πρόκειται για τα πλέον άχρηστα και προβληματικά αυτοκίνητα και αυτό το δείχνουν όλες οι έρευνες αξιοπιστίας αλλά και όσοι κατέχουν αυτές τις σακαράκες. Φυσικά πολλοί από αυτούς και επειδή είναι εκ φύσεως εγωιστές και με το σύνδρομο της νεοελληνικής επίδειξης, δεν θέλουν να παραδεχτούν πως οι σακαράκες τους είναι σακαράκες. Σου λέει, γερμανικό αμάξι και θα το παραδεχτώ πως είναι σακαράκα;
giorg... (1/3/2015, 00:08) Αυτό που είναι απορίας άξιο είναι ότι δεν παίρνει κανένα άλλο μέσο θέση, μόνο στο auto τρίτη το είδανε? Ή μόνο το auto τρίτη το είπε? Μάλλον το δεύτερο. ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του. Όσο για την αντιπροσωπία είμαι περίεργος για την απάντηση της, ελπίζω να πάρει θέση και να μην μας μεταφέρει απλά την γερμανική, γιατί ακόμα και αν αυτό τους υποδεικνύουν θα πρέπει να τους πισουν για το αντίθετο, διότι αυτό είναι το σωστό
dtt... (28/2/2015, 22:12) Κλασική γερμανική απάντηση. Αποστειρωμένη και by the book. Αλλά για την ταμπακιέρα τίποτα. Το ζήτημα όμως παραμένει. Και όπως φαίνεται και από τα σχόλια, το γνωρίζουν και κυρίως, το ζουν αρκετοί.
adrea... (28/2/2015, 22:08) Δηλαδή η εταιρία το δίνη ελκτική ικανότητα 1100 κιλά με φρένα και 500 χωρίς φρένα. Αν βάλεις τρείλορ τι θα κάνει θα πηγαίνεις με 1500 στροφές ακατέβατα και αν σβήσει σε ανηφόρα σε παίρνει πίσω, χώρια που αν σβήσει λειτουργεί για δύο τρεία πατήματα το ποδόφρενο και μετά μονο το χειρόφρενο . Δοκιμή σε ευθεία δρόμο 1000 στροφές με 4η ταχύτητα 40 χλμ./ώρα με Cruise control ή Τετάρτη ταχύτητα είναι πολλή πιο μακριά από την δευτέρα. Χαλαρώ περπάτημα χωρίς σκοτσαρίσματα Honda civic 1.6 diesel. Κάποιο θέμα πρέπει να έχουν τα polo.
karap... (28/2/2015, 21:31) Η μη-απάντηση της επίσημης-ο Θεός να την κάνει- αντιπροσωπείας μου θυμίζει ένα ιστορικό ανέκδοτο. Σε παρουσίαση της τότε καινούργιας 200αρας κάποιος δημοσιογράφος παραπονέθηκε ότι τα καθίσματα είναι άβολα. Η απάντηση που πήρε ήταν ότι φταίει η σπονδυλική του στήλη και όχι το αυτοκίνητο. Αν θυμάμαι καλά ήταν ο Καββαθάς. Σημειωτεόν ότι εκείνη η 200αρα έκανε τις χαμηλότερες πωλήσεις στην ιστορία του μοντέλου. Η υπεροψία σε όλο της το μεγαλείο. Μόνο το μονόκλ τους λείπει.
2a_st... (28/2/2015, 19:29) Σόρυ για το off topic, αλλά θα το παραθέσω. Γιατί δεν δημιουργούμε εμείς (εσείς δηλ. ως περιοδικό) τη δική μας λίστα αξιοπιστίας των μοντέλων; Την πλατφόρμα είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να την βρείτε. Γιατί να πρέπει να βασιζόμαστε στον ΤUV και στον κάθε TUV και να μην εμπιστευόμαστε την εγχώρια γνώμη, που αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο την αξιοπιστία των αυτοκινήτων στις ελληνικές συνθήκες;
gusdi... (28/2/2015, 16:15) Εσεις φταιτε που αγοραζετε γερμανικα αυτοκινητα. Ναι οκ, γερες κατασκευες και καλα στην προστασια με αεροσακους και την κατασκευη που εχουν, αλλα δεν παιρνεις ενα αμαξι για να τρακαρεις και να βγεις και φταιχτης ο ιδιος στο τελος, οτι πχ ΕΣΥ σταματησες στην διασταυρωση μεσα στη μεση του δρομου, αρα λογικο να πεσει ο αλλος πανω σου. Και στην κατασταση που ειναι η Ελλαδα αυτη τη στιγμη, συνεχιζετε και προμοταρετε τη Γερμανια. Ναι οκ, δεν ειναι εθνικο το ζητημα, εχετε δικιο οσοι το πειτε, αλλα ακομα και εκει ειναι αχρηστοι. Σας χαλανε τα Kia και τα Toyota, Mazda, Nissan πχ. Ποσο μαλλον τα Hyundai που ΠΛΕΟΝ ειναι πολυ ποιοτικα αυτοκινητα. Ακομα και το Ford Fiesta 1.2 η 1.3 δε θυμαμαι ποσο ειναι αρκετοι το κραξανε ενω για την κατηγορια του ειναι οτι καλυτερο μπορεις να βρεις.
antsp... (28/2/2015, 16:06) Πραγματικά διαβάζοντας τα περισσότερα post θα έπρεπε αυτή η δύσμηρη VW και όλες οι παρελκόμενες εταιρίες της να ήταν στην τελευταία θέση των πωλήσεων. Πως εξηγείτε όλοι εσείς που την έχετε για τα χειρότερα αυτοκίνητα στον κόσμο το γεγονός ότι κάθε χρόνο που περνά αυξάνει τις πωλήσεις της σε όλο τον κόσμο? Και πως επίσης το γεγονός ότι Γερμανικό αυτοκίνητο το Golf βγήκε για πρώτη φορά στην ιστορία της Ιαπωνίας το 2014 (αν θυμάμαι καλά την χρονια) αυτοκίνητο της χρονιάς? Παιδιά ίσως να μην είναι τα πιο αναξιόπιστα οκ...αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι αυτοκίνητα φωρτομένα με τεχνολογία και ασφαλεια εδώ και πολλά χρόνια όταν θυμίζω Ιαπωνικά και άλλα χαρακτηρίζονταν ως death trap (παγίδες θανάτου)!!!!

Απάντηση:
Το θέμα της συγκεκριμένης ανάρτησης έχει να κάνει με τη δυσλειτουργία του Polo 1,4 TDI και πως αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζεται από το VW group. Ο εν λόγω κινητήρας κινητήρας σβήνει στις χαμηλές στροφές, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο.
ippof... (28/2/2015, 14:29) Ως κάτοχος αυτοκινητού του ομίλου έχω να πω τα χειρότερα. Τα αυτοκινητά του ομίλου είναι για πλούσιος με πολυ ελεύθερο χρόνο να τα τρέχουν στα συνεργεία. Γιατί αλήθεια η VW άλλαξε και τον κινητηρά στο Polo GTI; Και αν είχα ακούσει σωστά εχει αποσυρει εκείνο τον 1200αρη diesel κινητηρα πού λένε όσοι το είχαν οδηγήσει ότι ακούγονταν για τρακτερ. Στις ΗΠΑ ποια θα ήταν η συμπεριφορά της εταιρείας;
c_ski... (28/2/2015, 13:16) Πόσο δύσκολο είναι να παραδεχτεί η εταιρεία ότι το σφάλμα είναι υπαρκτό, και να προσπαθήσει να το λύσει, όταν (σχεδόν) όλοι συμφωνούν ότι θα μπορούσε ακόμα και να αποδειχτεί μοιραίο;
ilias... (28/2/2015, 12:19) Τελικά μακριά από vw πάρε ένα Ιαπωνα να βρεις την υγειά σου. Οσο για το σασμάν dsg 7 που είμαι κάτοχος μου έχουν αλλάξει λάδια (βαλβολίνες) και αναβάθμιση του αυτόματου κιβωτίου, αλλά δεν διορθώθηκε τίποτα.Θα πρέπει να αλλάξουν τον πολύδισκο. Για αυτό μακριά από VW πήγαινε σε Γιαπωνέζο.
fntal... (28/2/2015, 12:09) Με την αξιοπιστία των VW ήξερα λίγο πολύ τι παίζει, καθότι τυχαίνει να έχουν συγγενικά μου πρόσωπα... Όπως και να το κάνουμε παιδιά, το σήμα της είναι υπερεκτιμημένο...Πλέον πιστεύω ότι τα κοντράρουν στα ίσα οι ανταγωνιστές των Polo και Golf όσον αφορά την ποιότητα... Τι έχει να ζηλέψει ένα Civic ή ένα Auris από ένα Golf; Tι να την κάνω την άριστη ποιότητα, όπως αναφέρεται, όταν τρέχω κάθε τρεις και λίγο στο συνεργείο και έχω σκάσει παραπάνω λεφτά για να έχω αυτό το κάτι παραπάνω.... Ας αλλάξουν νοοτροπία οι καταναλωτές και ας κοιτάξουν και πουθενά αλλού...προς Ιαπωνία μεριά αν θέλουν να βλέπουν τα συνεργεία μόνο όταν είναι για το σέρβις τους...ή και Κορέα...Τα κορεάτικα ήταν και είναι αξιόπιστα...Πλέον έχουν και πολύ καλή ποιότητα και κοιτάνε ισάξια τους αντιπάλους τους...
zaxos... (28/2/2015, 12:07) Αγαπητέ φίλε το παραδειγμα της ΟΚΤΑΒΙΑ δεν είναι άκυρο απ τη στιγμη που τα σχόλια έχουν πάρει ένα γενικότερο 'χρώμα' κριτικης σχετικά με το γκρουπ..... εκτός αν οι οκταβιες με το ένα εκατόμυριο χλμ ανοικουν στο γκρουπ της νισαν......
gouna... (28/2/2015, 12:06) ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ, ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ VW ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ..ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ.. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΜΕΤΑΠΩΛΗΤΙΚΗ ΑΞΙΑ? ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ POLO ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΚΑΙ Η ΟΔΗΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.. ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ GOLF,POLO,PASSAT ΑΚΟΥΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΒΑΡΑ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΚΑΙΓΑΝΕ ΛΑΔΙΑ, ΧΤΥΠΟΥΣΕ Η ΚΑΔΕΝΑ ΣΤΑ TSI, ΕΣΒΗΝΕ ΣΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΟ TDI (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΔΗΓΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΣΒΗΝΕΙ..) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΜΕ GOLF TSI GT FULL EXTRA 170HP ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ 27.000€ ΚΑΙ ΣΤΑ 25.000χλμ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ, ΚΑΙ ΓΥΡΝΑΜΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ.ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΔΟΥΛΕΥΕ. ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ!!!! 3ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ(ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΑΝΕ.. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΤΟ POLO ΜΟΥ ΣΤΑ 5.000χλμ, ΕΣΒΗΝΕ ΜΕ 120-130ΧΛΜ ΤΑΧΥΤΗΤΑ. ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΣΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΩ ΔΙΟΤΙ ΦΟΒΟΜΟΥΝ, ΜΗΝ ΣΒΗΣΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΜΑΞΙ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ?ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΟΔΗΓΩ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ. ΕΚΕΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ. ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ "ΓΑΛΛΙΚΑ", ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΒΛΑΒΗ..ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΝΕ ΤΟ ΡΕΛΕ ΤΙΣ ΑΝΤΛΙΑΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΛΟΓΟ ΚΑΚΗΣ-ΠΡΟΧΕΙΡΗΣ ΣΥΝΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ "ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ" VW. ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ?
nikos... (28/2/2015, 11:22) Εχω εκνευριστει αφανταστα με τη στρατηγικη της VW η οποια ειναι πολυ υπεροπτρια και τσαντιζομαι αφανταστα οταν στα περισσοτερα περιοδικα αυτοκ9νητου διαφημιζουν ως πρωτο το Golf ενω απο πολλους φιλους που εχω αναφερουν οτι βγαζει πολλα προβληματα. Το καλυτερο μικρομεσαιο ειναι το Opel Astra το οποιο το Golf δεν μπορει να φτασει ουτε στο ελαχιστο σε θεμα ποιοτητας αξιοποιστιας και κυρους. Απλα το Opel Astra το οποιο και εχω ειναι το καλυτερο
giorg... (28/2/2015, 11:17) Δεν χρειάζονται τόσα τεχνικά, διότι ο μέσος οδηγός δεν τα γνωρίζει. Η ουσία είναι μια, πρέπει να απαντήσει η vw Ελλάδος. Αυτοί δεν έχουν γνώση του προβλήματος? Ή δεν έχουν γνώση του προϊόντος που πουλάνε? Και οι 2 περιπτώσεις είναι επικίνδυνες για τον αγοραστή.
gregf... (28/2/2015, 10:11) Παντελη δεν νομιζω οτι θα βρεθει ανθρωπος να δεχτει ολα αυτα που λενε απο την κοσμοκαρ,οπως επισης νομιζω (και ευχομαι) οτι δεν εχει μιλησει κανεις με κανεναν (κοσμοκαρ-vw γερμανιας)
ppate... (28/2/2015, 10:03) Ειμαι προθυμος να μαθω να οδηγω μετα απο 22 χρονια δημοσιογραφος αυτοκινητου και εχοντας δοκιμασει πανω απο 3.000 αυτοκινητα απο 45-680 αλογα. Αρκει να ειναι μαζι μου καποιος απο την αντιπροσωπεια και να μου δειξει στο VW Polo 1,4 TDI
gregf... (28/2/2015, 09:51) ειχα κανει test drive την προηγουμενη εκδοση 1.6 90ps και μου ειχε αφησει πολυ καλες εντυπωσεις,το 1.2 75ps οντως δεν τραβαγε χαμηλα και ειχε πολυ ασχημο θορυβο και κραδασμους.Δεν ξερω γιατι προτιμησανε να εξελιξουνε τον ''κακο'' τρικυλινδρο και οχι το 1.6 η κατι εντελως καινουργιο... Οσον αφορα αν ειναι φυσιολογικο το συγκεκριμενο προβλημα δεν νομιζω οτι διαφωνει κανεις οτι ειναι ασχετα αν το εχει λυσει με διαφορετικες τεχνικες οδηγησης. Μοτερ diesel που σβηνει στις 1200-1300 οπως λετε δεν ειναι αποδεκτο και πρεπει να βρεθει λυση απο την εταιρεια αμεσα. Δεχομαι οτι ελεω μικρων καταναλωσεων τα συγχρονα diesel εχουν μακρινει-αραιωσει σασμαν και φτωχυνει-περιορισει οσο δεν παει ψεκασμους αλλα αυτο δεν δικαιολογει την περιπτωση του Polo,δικαιολογει καποια σκορτσαρισματα σε χαμηλες στροφες με 2αρα-3τη αλλα σε καμια περιπτωση σβησιμο (ειδικα πανω απο 1000σαλ). Ελπιζω να βρεθει συντομα λυση.
kkapo... (28/2/2015, 09:37) Εγώ μαθήματα οδήγησης δεν πληρώνω… Ούτε θα αλλάξω οδηγικό στιλ. Tα diesel τα παίρνεις για την ροπή τους από χαμηλά και για το ότι δεν χρειάζεται να κατεβάσεις ταχύτητα στις χαμηλές στροφές
giorg... (28/2/2015, 09:11) Ορισμένους πραγματικά δεν σας καταλαβαίνω. Είναι δυνατόν να αγοράζεις αυτοκίνητο καινούριο και αντί να είναι προσαρμοσμενο στις ανάγκες του μέσου οδηγού να πρέπει να προσαρμοστεις εσύ? Γιατί να ασχοληθώ ως αγοραστής? Θα πάω σε άλλο αυτοκίνητο. Τέλος μην ξεχνάτε μιλάμε για τι πόλο = γυναίκες, αυτές με το ζόρι οδηγούν. πως να προσαρμόσουν? (Μιλάω για την μέση οδηγό, διότι υπάρχουν γυναίκες οδηγοί οι οποίες είναι τιμόνια) Το παράδειγμα με ταξί και οκταβια νομίζω είναι άκυρο λόγω διαφορετικού κινητήρα.
tasos... (28/2/2015, 08:49) Το θέμα δεν είναι ότι το αυτοκίνητο μπορείς να το μάθεις να το οδηγείς, αλλά ότι μέχρι να το μάθεις είναι επικίνδυνο να το οδηγείς. Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουν κάποιοι; Παρεπιπτόντως, σε άλλη χώρα δεν κυκλοφορεί το αμάξι; Γιατί θα μας πουν στο τέλος ότι δε ξέρουμε να οδηγάμε (κάτοχος 1.4 TDI, Bluemotion, 90PS)
dimos... (28/2/2015, 04:23) Είμαι κάτοχος του συγκεκριμένου αυτοκινήτου και δεν μου έχει συμβεί πότε... Μήπως πρέπει να μάθετε να οδηγείτε και να αφήσετε τις δικαιολογίες περί βιομηχανικών σφαλμάτων;;;

Απάντηση:
Γιαβόλ!
zaxos... (28/2/2015, 03:21) Μάλιστα.....Αλλά επειδή ημουν κάτοχος μιας οκταβια 7 Χρόνια,για ρωτήστε πως και όλοι οι ταρίφες τα τελευταία χρόνια παράτησαν και τα νισαν και τα οπελ και τα τογιοτα και βρέθηκαν με μια οκταβια. Ο καθένας παρεα ,οκταβια που πολλές φορές έχει στο κοντέρ 700 χιλ Και ένα εκατόμύριο χλμ?
adrea... (28/2/2015, 00:32) Είδη έχει 10 μεταχειρισμενα με λίγα χιλιόμετρα στο car οι ιδιοκτήτες βρήκαν λύση πριν την εταιρία. Καλή αρχή.
adrea... (27/2/2015, 23:27) Το πρόβλημα δεν είναι στους οδηγούς δεν μπορεί όλοι να είναι αρχαριοι.Ισα ίσα τα ντίζελ λόγο ροπής ξεκινούν πιο εύκολα.Οι κάτοχοι polo να κανουν test drive κανένα golf 1.6 tdi να δουν την διαφορά. Είμαι κάτοχος Honda civic 1.6 ντίζελ λόγω ροπής και πιο εύκολα ξεκινάει και στο ρελαντί τραβάει. Μην το κανεται test drive το civic θα σκυλομετανιωσεται που πήρατε polo.Ισως φταίει η ρύθμιση του τρικυληνδρου μοτέρ θέλει αλλαγή ρυθμίσεων στις χαμηλές να ανέβουν οι ροπές . Μάλλον φοβούνται μήπως αλλάξουν οι ριπή και η μέση κατανάλωση. Καλά είναι για λόγους ασφαλείας να ρυθμιστή. Φαντάσου να το πάρεις δώρο στο παιδί σου να το πάρει να μην μπορεί να το οδηγεί αντί να το κάνεις να χαρεί να μαλώνεις κιόλας. Ή να το πάρει το παιδί σου και να πάθει ατύχημα εξετιας του προβλήματος του αμαξιου να μηνει ανάπηρο ή να σκοτωθεί.
anton... (27/2/2015, 23:12) Επανέρχομαι. Μόλις γύρισα από βόλτα στην Εθνική, το οδόμετρο γράφει 600χλμ. Με άλλες ταχύτητες πέραν της 2ας δεν έχω προσωπικά. Το πρόβλημα στο δικό μου παρουσιάζεται με 2α στις ~1000στροφές, οπότε και ή αν πάει κάτω από 1000 σβήνει ή αν είναι λίγο κατηφορικός ο δρόμος αρχίζει και επιταχύνει από μόνο του και το σώζει. Για να το αποφύγω, ή κόβω νωρίτερα και βάζω 1η που την "σηκώνει" ή πατινάρω με 2α. Επισημαίνω & συγκεντρώνω αυτά που έχουν ήδη πει τα υπόλοιπα παιδιά: με πολλά σβησίματα επηρεάζεται η αντλία πετρελαίου - SOS. Με πολύ πατινάρισμα χαλάει ο δίσκος-πλατό. Πάνω απ' όλα βεβαίως, είναι ο κίνδυνος τρακαρίσματος, ο κίνδυνος να σου κολλήσει ο πίσω ενώ δεν έχεις πατήσει φρένο για να δείξεις ότι κόβεις ή να μείνεις σύξυλος σε μια διασταύρωση. Τo Hill Assist ναι, έχει επίσης θέμα, έχει πρόβλημα και αυτό. Ενώ θες να ξεκινήσεις και πατάς ήδη γκάζι, αυτό δεν αφήνει το αυτοκίνητο να φύγει όταν πρέπει και καθυστερεί - καταπόνηση συστήματος πέδησης. Προσπαθώ να το οδηγώ χωρίς να προβληματίζομαι, το μαθαίνω, οκ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ VOLKSWAGEN ως προς το θέμα της ορθής και απρόσκοπτης λειτουργίας όλων των παραπάνω συστημάτων, κιβωτίου, κινητήρα, περιφερειακών συστημάτων. Προς την Volkswagen & την Kosmocar το παρόν μήνυμα.
dhmit... (27/2/2015, 22:22) Τελικά μήπως είστε λίγο υπερβολικοί σε αυτά που γράφετε?Απλώς αναρωτιέμαι και γιατί τα γράφετε τώρα?Πριν μερικούς μήνες ήταν όλα καλά με το αυτοκίνητο όταν το δοκιμάσατε?Πως εσείς τελικά προστατεύετε τους αναγνώστες σας και τους δυνητικούς πελάτες τέτοιων αυτοκινήτων που εσείς θεωρείτε προβληματικά?Τι σκοπιμότητες υπάρχουν και εξυπηρετείτε και τι τελικά κρύβεται πίσω από αυτή τη δήθεν ετεροχρονισμένη ετυμηγορία σας?Μήπως πρέπει να το ψάχνετε λίγο περισσότερο εσείς οι έμπειροι και πολλές φορές απόλυτοι δημοσιογράφοι πριν γράψετε την άποψη σας?Εγώ είμαι κάτοχος ενός τέτοιου αυτοκινήτου εδώ και 6 μήνες και είμαι πλήρως ικανοποιημένη και ουδέποτε αντιμετώπισα το πρόβλημα που εσείς αναφέρετε!! Δε σας πιστεύω με τίποτα!!!! Καλό σας βράδυ!!!!!

Απάντηση:
Αν το δικό σας Polo δεν παρουσιάζει το πρόβλημα αυτό, θέλουμε να το δούμε. Επικοινωνείστε σας παρακαλώ μαζύ μας.
stath... (27/2/2015, 21:58) ggab Ο λόγος που δεν κάνουν ανάκληση και προσπαθούν να βγάλουν τους πελάτες τους και τους δημοσιογράφους χαζούς, είναι πολύ απλά επειδή δεν έχουν ακόμα έτοιμη τη λύση. Αν το παραδεχτούν και δε μπορούν να το λύσουν πρέπει να αντικαταστήσουν όλα τα αυτοκίνητα, οπότε πουλάνε τρέλα και όπως βλέπεις πολλοί είναι διατεθειμένοι να τους πιστέψουν.
ge.ef... (27/2/2015, 21:54) Το προβλημα τελικα δεν ειναι αυτη καθαυτη η συμπεριφορα του μοτερ στις χαμηλες στροφες.......αλλα η αρνηση των υπευθυνων οτι υπαρχει προβλημα!!!! Μια ανακληση θα ελυνε το θεμα απλα και ησυχα,αλλωστε κατ'εμενα η ανακληση ειναι προς τιμη της καθε εταιριας που την κανει,δειχνοντας σοβαροτητα και υπευθυνη σταση προς τους πελατες της.Ελπιζω οι Ελληνες καταναλωτες να γυρισουν την πλατη τους πλεον στην VW. Υ.Γ προς τους συντακτες:σταματηστε να προμοταρετε καθετι γερμανικο ως το τελειο,ποιοτικο,ιδανικο,πρωτοποριακο κτλ
kampe... (27/2/2015, 21:47) Γεωργιε...δεν παιζεσαι φιλε! Καπου ακουσα οτι θα βγαζεις και ειδικο διπλωμα για να οδηγεις vw,xaxaxaxaxaxa Xαζοι τελικα ειμαστε οσοι παιρνουμε vw και οχι οι Γερμανοι
stath... (27/2/2015, 21:37) Γεώργιε και μόνο που ρωτάς αν είναι χαζοί οι Γερμανοί ειλικρινά δεν ξέρω τι να σου απαντήσω. Αν επίσης θεωρείς ότι επειδή έχουν ρομπότ που ανοιγοκλείνουν πόρτες είναι και πρωτοπόροι, μάλλον δεν έχεις και μεγάλη σχέση με το αντικείμενο. Όσο για το hill holder κλπ, δεν έχουν καμία σχέση με το πρόβλημα. Το πρόβλημα κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται απ' τη χαμηλή συμπίεση και για να λύσεις αυτά τα προβλήματα δεν είναι καθόλου εύκολο, γι αυτό οι περισσότεροι κατασκευαστές δεν χαμηλώνουν τη συμπίεση τόσο. Η μόνη που νομίζω τα κατάφερε με ακόμα χαμηλότερη συμπίεση μάλιστα, είναι η mazda. Όσο για το στυλ οδήγησης, αν είναι να πάρεις diesel για να κάνεις υποτίθεται οικονομία και αναγκάζεσαι να μαρσάρεις στα φανάρια για να μη σου σβήσει, σόρρυ αλλά έχει πρόβλημα το αυτοκίνητο.(Άλλο θέμα αυτό με την πραγματική κατανάλωση των αυτοκινήτων της vw, απο τη γη στον ουρανό)
stath... (27/2/2015, 21:28) Δεν είναι ο πρώτος κινητήρας του group με πρόβλημα τα τελευταία 15 χρόνια, κάθε άλλο θα έλεγα. Μάλιστα είναι λιγότεροι αυτοί που δεν παρουσίασαν πρόβλημα απ' αυτούς που είχαν. Πχ, 1.6 fsi, 1.4 8v, 1.4 16v, 1.4 tsi, 2.0 tsi κλπ κλπ. Και δε μιλάμε για προβληματάκια, αλλά για προβλήματα που "τελείωναν" τον κινητήρα μια και καλή όπως υψηλή κατανάλωση λαδιού (πολύ πριν έρθει η ώρα του προγραμματισμένου σερβις), προβληματική λίπανση του κινητήρα στις χαμηλές θερμοκρασίες και πρόωρη φθορά λόγω αυτού, αμέτρητες αλλαγές πολλαπλασιαστών και αισθητήρων λ για τα οποία φυσικά πάντα έφταιγε η κακή βενζίνη της Ελλάδας, κλπ κλπ κλπ. Το κακό είναι ότι η εγγύηση είναι 2 χρόνια και μετά πληρώνεις σαν τον μ....... τη δική τους κακοτεχνία. Όποιος δουλεύει σε συνεργείο του group ας βγει να με διαψεύσει
zairi... (27/2/2015, 21:17) Επειδή πρέπει να ακουστεί και μια ορθή άποψη θα σας παραθέσω την δική μου εμπειρία ως κάτοχος του συγκεκριμένου αυτοκινήτου έχοντας κάνει 4000 χιλιόμετρα στον πρώτο κιόλας μήνα. Το αυτοκίνητο έχει ιδιαίτερο τρόπο οδήγησης για να μην σβήνει, όλοι μας καλώς η κακώς έχουμε μάθει να οδηγούμε σε βενζινοκίνητα. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θέλει στην πρώτη και την δευτέρα ταχύτητα αργές συμπλέξεις και αρκετό γκάζι. Ο φίλος του τεστ του auto τρίτη είχε συνηθίσει στις γρήγορες αποσυμπλέξεις του βενζινοκίνητου του με καθόλου γκάζι, οπότε και του έσβηνε. Δεν υπάρχει καμία σοβαρή δημοσιογραφική επιτυχία αφού και εγώ σε όποιον φίλο μου το έδωσα, του έσβησε από μια φορά. Ένα άλλο που έχει το αυτοκίνητο είναι το hill hold assist που για όσους δεν ξέρουν σε βοήθα και σε κρατεί στην ανηφόρα στην εκκίνηση από στάση, το συγκεκριμένο σύστημα δεν απενεργοποιείται, είναι μόνιμο. Το σύστημα σε αποδεσμεύει όταν αντιλαμβάνεται συνδυασμό συμπλέξης με γκαζιού, με τον τρόπο φυσικά που αναφέρεται παραπάνω ή αφού περάσει χρόνος 3 δευτερολέπτων ( το σύστημα αυτό αντιλαμβάνεται και την παραμικρή ανηφόρα ή κατηφόρα) αφότου αφήσεις το πόδι σου από το φρένο. Ο εγκέφαλος μερικές φορές επίσης επεμβαίνει σε τέτοια σβησίματα μόνο όταν κινείται σε ίσιο δρόμο έχοντας καταλάβει ότι έχετε κάνει εσφαλμένη συμπλέξη και μιζαρει μόνος του. Είναι αλήθεια ότι χρειάστηκε να αλλάξω το στιλ οδήγησης μου και αναγνωριζω ότι υπαρχει προβλημα. Δεν σας κρύβω ότι στην αρχή είχα απογοητευτεί και εγώ αλλά συνήθισα και τώρα δεν μου σβήνει και επαναλαμβάνω ότι φταίει ο οδηγός με τον τρόπο που οδηγεί να του σβήνει και δεν σβήνει το αυτοκίνητο από μόνο του. Λέτε οι γερμανοί να είναι τόσο χαζοί και να πουλαν σαβούρες έχετε υπόψη σας τα τεστ αντοχής που κάνουν φτιάχνουν μέχρι και ρομπότ να ανοιγοκλείνουν τις πόρτες χιλιάδες φορές μέχρι να χαλάσουν.

Απάντηση:
Κατ'αρχάς ευχαριστούμε για την ανάλυση. Περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα. Το ερώτημα ειναι αν μπορει ενας νέος οδηγός να τα κάνει όλα αυτά. Και γιατί να μπούμε σε ολη αυτη τη διαδικασία. Δουλειά των κατασκευαστών ειναι να φτιάχνουν ευκολοοδήγητα μοντέλα. Οσο πιο δύσκολα τα κάνεις, τόσο αυξάνεις τα ατυχήματα. Ειλικρινά πάντως θαυμάζω οχι μόνο το πόσο εχεις ασχοληθει για να βρείς τον τρόπο να το 'δαμάσεις', αλλά και πόσο εχεις ψάξει θεωρητικά το θέμα: τι συστήματα εχει και πως λειτουργει το καθένα απο αυτά.
georg... (27/2/2015, 20:57) Ας μάθουν πρώτα να φτιάχνουν κινητήρες (βλ ιαπωνικούς diesel που είναι πραγματικά διαμάντια) γιατί υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.Εδώ μπορούν να παρέμβουν και οι καταναλωτικές οργανώσεις σε πρώτη φάση και τα κράτη σε δευτερη για να υπερασπιστούν τη ζωή και την περιουσία όσων την πάτησαν.
giorg... (27/2/2015, 20:34) Πως είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιο εμφανες πρόβλημα και να μην το παραδέχονται από την εταιρεία? Θα ήταν τουλάχιστον τίμιο για τους τόσους αγοραστές που κατέχουν vw. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ μάλλον είμαι τυχερός που δεν έχω vw ....
k_fou... (27/2/2015, 20:22) Tην επόμενη φορά ας μας δώσει η Kosmocar ένα manual, ώστε να μάθουμε να οδηγούμε το πετρελαιοκίνητο Polo.
demet... (27/2/2015, 20:18) Πολύ όμορφα συνεχίζετε το θέμα με την επίσημη απάντηση του εισαγωγέα και του κατασκευαστή. Από την άλλη, κάντε τον κόπο να πάτε ΚΑΙ σαν πελάτες για αγορά νέου αυτοκινήτου VW/Audi να δείτε την αντιμετώπιση ΚΑΙ των πωλητών. Κοιτούν αφ'υψηλού λες και τα χαρίζουν. Πέραν λοιπόν από τα μαύρα χάλια των προιόντων τους, έχουν και την άθλια εξυπηρέτηση. Αν και η μέτρια ως χαμηλή εξυπηρέτηση είναι γνώρισμα πολλών αντιπροσωπειών, οι των VW/Audi έχουν τα σκήπτρα!
konst... (27/2/2015, 20:02) Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και το έχουμε επισημάνει αρκετοί κάτοχοι του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Μπορείτε να στείλετε στην Cosmocar και τα σχόλια που έγιναν στο άρθρο σας για να δουν ότι δεν είναι μόνο δική σας άποψη.
seads... (27/2/2015, 19:59) Επιμένω ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με το όνομα: Polo=Κοτόπουλο! Το Golf συνεχίζει να με συνεπαίρνει στην οδήγηση, το Auto Triti με είχε προειδοποιήσει μέσω της στήλης των "ζημιάρικων" για την αναξιοπιστία των ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών του από το 2008. Έχει επιβεβαιωθεί. Ευχαριστώ.
pan_8... (27/2/2015, 19:18) Επιτέλους! Δόξα τω Θεώ! Αρνητική κριτική δημοσιεύεται για VW! Μετά από τόση πλύση εγκεφάλου και υπερεκτίμηση! Προσωπικά δε συμπαθώ καθόλου τον όμιλο, άρα κατ' επέκταση και δεν έχω αμάξι του. Παρόλα αυτά, προσωπικα όταν επιβραδύνω (πάντα με ταχύτητα), δεν το αφήνω να πέσει κάτω από τις χίλιες στροφές. Όταν φτάσει στο ρελαντί με ταχύτητα, τότε βάζω νεκρά.

Απάντηση:
Στις 1200-1300 σβήνει, πολύ πριν φτάσει στο ρελαντί.
tedag... (27/2/2015, 18:19) Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο TIGUAN 2.0TDI. Επειδή είχα και TIGUAN 1.4TSi είναι ή θέμα-πρόβλημα των κνητήρων diesel στις χαμηλές στρφές ή κάποια λάθος εντολή του start and stop καθώς στο βενζινοκίνητο δεν συνέβαινε ποτέ αλλά δεν υπήρχε και start and stop. Σίγουρα δημιουργεί μια δύσκολη κατάσταση αυτό το πρόβλημα.
stath... (27/2/2015, 18:09) Λέτε ότι η Κοσμοκάρ υποστηρίζει ότι το αυτοκίνητο δεν έχει πρόβλημα. Πηγαίνετε λοιπόν επίσημα ως Autotriti στην Κοσμοκάρ, πάρτε μαζί σας τον υπεύθυνο σε ένα test drive και δείξτε του το πρόβλημα, ώστε να τον αναγκάσετε να το παραδεχτεί.

Απάντηση:
Τώρα αν σας πω οτι αυτό - το τόσο απλό - που προτείνετε ειναι καλή, πολύ καλή μάλιστα ιδέα, θα νομίζετε οτι κάνω πλάκα. Και ομως δεν κάνω. Αναμείνατε στο ακουστικό σας.
anton... (27/2/2015, 18:01) Το fiat bravo με τα κακα φρενα το ειχατε κανει πρωτοσελιδο χωρις να ρωτησετε τη μαμα fiat ξεχνατε? Τωρα αφου ρωτησατε το group vw βγαλτε ενα πρωτοσελιδο να το μαθει ολος ο κοσμος οχι 50 που αγορασαν το αμαξι και αλλοι 100 που θα σχολιασουν εδω. Μπορειτε η φοβαστε κανεναν? Σας αγοραζω καθε βδομαδα και περιμενω....

Απάντηση:
50 χιλιάδες ανθρωποι την ημέρα, διαβάζουν το autotriti.gr. Θα ερθει η ωρα και του περιοδικού.
pzafi... (27/2/2015, 17:48) ακρως επικυνδινο.θα επρεπε να κανουν ανακληση αμμεσα
tel.s... (27/2/2015, 17:20) ουαου...!!! Πολυ ωριμη αντιμετωπιση απο την VW... Μου φαινεται οτι οι γερμσνοι εχουν θυμωσει με τον κοσμο. Δεν φυανει βρε ανοητοι που σας κανουμε την χαρη να σας πουλαμε τα αμαξια μας, εσεις βρισκετε χιλια δυο ελαττωματα. Μαθετε να οδηγατε γκρινιαρηδες! Η στροφη παιρνετε με γκαααααζιιιιι!!! Αλλιως, οοως σε ολα τα αμαξια σβηνει η μηχανη. Οπως στην F1. Αμα πας αργα τοτε θα σε πεταξει απο τη στροφη. Α, ρρ Σοιμπλε.... εσυ μας οδηγεις
miron... (27/2/2015, 15:08) το start - stop θα φερει πολλες βλαβες σε πολλα οχηματα που αρχησαν να το τοποθετουν ως στανταρ εξοπλισμο και με την δικαιολογια οτι μειωνει την καταναλωση καυσιμου, στην πραγματικοτητα μονο ζημιες μπορει να δικαιολογησει...
custo... (27/2/2015, 14:12) Το ότι έπρεπε να κάνετε έρευνα σημαίνει ότι το αυτοκίνητο που είχατε κάνει δοκιμή έσβηνε αλλά δεν είπατε τίποτα. Προφανώς θέλατε να ψάξετε αν είναι τυχαίο γεγονός ή υπάρχει γενικότερο πρόβλημα.Σωστά? Θεωρώ ότι έπρεπε να το είχατε αναφέρει στη δοκιμή έστω ότι και ενδεχομένως είναι τυχαίο πρόβλημα, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να έχουν εικόνα του πιθανού προβλήματος και όχι να το μάθουν αφού αγοράσουν το αμάξι. Κρίμα.

Απάντηση:
Αυτο το εχουμε ηδη συζητήσει. Δες προηγούμενη απάντηση μας. Το θέμα της σημερινής ανάρτησης εχει να κάνει με τον τρόπο που το αντιμετωπίζει το VW group.
elmar... (27/2/2015, 11:33) Από τους TSI-μπάει λάδι και το τραγικό DSG έφτασε να σβήνουν οι diesel κινητήρες. Αφού μεγάλωσαν την διαδρομή στις μπιέλες για να υπερκυβίσουν 1,2 TDI έτσι ώστε να φτάσει τα 1.422 κυβικά έπρεπε να αλλάξουν και την χαρτογράφηση του εγκέφαλου. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνομαι χρήμα να πέφτει στο ταμείο και οι ταμπελολάτρεις να τρέχουν και να μην φτάνουν. Έτσι δουλεύει το Group.
pas.h... (27/2/2015, 11:25) Πριν περιπου 1 χρονο εψαχνα για μικρο diesel.Ειχα καταληξει στο polo 1.2tdi και στο hyundai i20 1.1diesel.Και τα 2 με 75 αλογα και ιδια κατηγορια.Τελικα προτιμησα το i20 γιατι στην βασικη εκδοση ηταν 1500€ πιο φθηνο ειχε καλυτερο εξοπλισμο ασφαλειας και εξαρι σασμαν.Μετα απο καποιες χιλιαδες χλμ μπορω να πω πως ο κορεατης ειναι λιρα 100!!
demet... (27/2/2015, 10:12) Και για να μην ξεχνιόμαστε, να πως ψηφίζονται τα "αυτοκίνητα" της χρονιάς (πχ VW Golf). Άρθρο από τη Deutsche Welle 13 μήνες πριν, πιο "γερμανικό" μέσο πληροφόρησης δε γίνεται: http://www.dw.de/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%AD%CF%87%CE%B5%CF%84% CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B7-adac/a-17372282 Έχουν πιάσει το νόημα οι Γερμανοί. Στην Ελλάδα ισχύει ακόμη η "προβατοποίηση" με τα ακριβά πλαστικά και τη "Γερμανική ποιότητα/αξιοπιστία".
kampe... (27/2/2015, 08:58) Tελικά χάλασε τοσο πολύ η vw; Πολύ γκρινια βλεπω,όπου αναφερεται η vw! (εχει δίκιο ο κοσμος μπου γκρινιαζει)
imagi... (27/2/2015, 01:49) Για ποιο λόγο αγοράζετε τα υπερτιμημένα κονσερβοκούτια της Μέρκελ και του Σόιμπλε; Για να το παίζουν μάγκες με τα δικά μας λεφτά και εσείς να κλαίτε τα λεφτά σας; Καλά να πάθετε.
Tanas... (27/2/2015, 00:15) Στην προηγούμενη ανάρτηση μου βγηκε Ηλίας=ή και στην κατανάλωση δίπλα πρεπει να προστεθεί η λεξη λάδι.αυτοματη διόρθωση,τοσο λειτουργική οπως οι γνωστές σκοτωστρες
Tanas... (27/2/2015, 00:10) Εσυ κυριε Βασίλη αναγνωστοπουλε γιατι αφου ειχες τρία vw στην οικογενεια,γιατι ξανααγορασες απο αυτην εταιρεία;γιατι ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να μην ειχες προβλήματα τύπου αυξημένη κατανάλωση,άσχετες ηλεκτρικές βλάβες που σε αφήνουν με ακινητοποιημένο το αμάξι.δεν θα μπορουσα να σε πιστέψω.αλλα μαλλον σε έπεισε ο αντιπρόσωπος να το πάρεις γιατι "κοιτά πως κλείνουν οι πόρτες" ή "κοιτά ποιοτητα τα πλαστικά ".γιατι αυτα ειναι η ποιοτητα της vw.δεν μπορω να εξηγήσω αλλιως τετοια εμμονή με αυτα τα αυτοκινητα.εκτος κι αν υπήρχε αλλου είδους επαγγελματική σχέση με την εταιρεία Ηλίας τον αντιπρόσωπο και ήσουν υποχρεωμένος να το αγοράσεις απο εκει.βεβαια φανταζομαι οτι έπαιξε και η εδραιωμένη άποψη του έλληνα για τα αξιόπιστα γερμανικά και τα άχρηστα πχ ιταλικά.καληνυχτα λοιπον προς ολους τους πελάτες που ψωνίζουν και δεν αγοραΖΟΥΝ ενα αυτοκινητο
voudo... (26/2/2015, 21:18) Προς το Αutotriti Σε πρόσφατο άρθρο σας έχετε κάνει δοκιμή το Polo 1.4 tdi 75ps. Σε ολόκληρο το άρθρο ΠΟΥΘΕΝΑ δεν γίνεται λόγος για παρόμοιο πρόβλημα. Μάλιστα όπως γράφετε ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ. Είμαι συχνός αναγνώστης σας λόγο του ότι είμαι φίλος της αυτοκίνησης. Ωστόσο το θεωρώ απαράδεκτο να μην αναφέρετε έστω με έναν πλάγιο τρόπο ένα τόσο εμφανές πρόβλημα. Επομένως είτε δεν δοκιμάζετε τα αυτοκίνητα όπως αναφέρετε, είτε τα δοκιμάζουν άτομα που δεν έχουν γνώσεις, είτε γράφετε απλώς άρθρα τα οποία είναι μετάφραση ξένων δοκιμών. Όπως και να έχει μπορεί η VW να έφτιαξε έναν προβληματικό κινητήρα αλλά και εσείς παρακαλώ δικαιολογήστε μου πως δεν αναφέρατε (έστω με πλάγιο τρόπο) αυτήν την ιδιοτροπία του κινητήρα. Προσωπικά διαβάζοντας το άρθρο σας παρότρυνα φίλο μου να σκεφτεί σοβαρά την αγορά του εν λόγω μοντέλου. Και εν τέλει εάν δεν μπορείτε να κάνετε μια σωστή δοκιμή μοντέλου το μόνο που σας απομένει είναι οι αγγελίες και οι τιμοκατάλογοι. Ένας σχεδόν καθημερινός αναγνώστης σας στην ιστοσελίδα αλλά και του περιοδικού σας.

Απάντηση:
Κατ΄αρχάς εχεις δίκηο. Απο την μεριά που βλέπεις τα πράγματα έχεις δικηο. Σε βεβαιώ ωστόσο οτι αυτό που διαβάζεις σήμερα δεν ειναι το αποτέλεσμα μιάς δοκιμής. Ειναι το αποτέλεσμα μιας ερευνας. Επρεπε να ψάξουμε. Συνέβη και σε άλλα δημοσιογραφικά αυτοκίνητα, συνέβη και σε απλούς καταναλωτές? Και το δυςκολότερο ειναι πριν απο αυτά. Πρέπει να επισημάνεις τον κίνδυνο. Πολλά μέσα γράψανε οτι ο κινητήρας αυτός σβήνει στις χαμηλές. Αυτο ειναι πολύ ενοχλητικό. Απλώς ενοχλητικό.Απο το σημείο αυτό μέχρι το να σκεφτείς οτι αυτό μπορεί να συμβεί στη μέση μιας διασταύρωσης, σε ενα άπειρο οδηγό, εχει μεγάλη απόσταση. Εκείνο που εχει σημασία για μένα ειναι οτι τελικά κάναμε την δουλειά. Και σε βεβαιώ οτι δεν ηταν εύκολη.
anton... (26/2/2015, 20:00) Επισημαίνω πιθανά προβλήματα που μπορούν να προκύψουν σε δίσκο-πλατό και τρόμπα πετρελαίου από αυτή τη δυσλειτουργία. Αυτό που απευχόμαστε όλοι βέβαια είναι να συμβεί κάποιο ατύχημα λόγω αυτού! Η Volkswagen και η Κοσμοκάρ που κάνει την κοστουμάτη πάπια να πάρουν θέσεις!!!!!! Δηλαδή πρέπει να σκοτωθεί άνθρωπος & να μας πάρουν μόνο τότε στα σοβαρά? Να αναφέρω επίσης μήπως και κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικώς πως το θέμα-πρόβλημα υπάρχει μόνο στα ελληνικά Πόλο, μιας και όσο και αν έψαξα σε forums σε όλο τον κόσμο, κάτι παρόμοιο δε βρήκα. Λέτε να μας την έστησαν οι Γερμανοί?
ge.ef... (26/2/2015, 19:47) Έλεος πια με το vw group!!!τέτοια χάλια εδω και χρόνια και οι νέοι αγοραστές δεν λένε να τους ρίξουν άκυρο....... Φανταστείτε να είχαν αυτά τα σοβαρότατα θέματα τίποτα Ασιάτες κατασκευαστές τι θα γινότανε.........λέμε τώρα! Μπράβο για το ξεσκέπασμα απο τον αρθρογράφο....
billa... (26/2/2015, 19:32) μια διόρθωση το παρέλαβα την 27/1/2015
obser... (26/2/2015, 19:31) Σεις δεν είσασταν που έχετε "αποκαλύψει" τόσα σκάνδαλα στα αυτοκίνητα με πρόσφατο το φρένα του Fiat; Δεν μάθαμε τη συνέχεια... Τα "βρήκατε", έπεσαν τα μπικικίνια; Είναι πολύ ντεμοντέ αυτός ο τρόπος πίεσης...

Απάντηση:
Απεδείχθη οτι ειχαμε δίκηο, καθώς λίγες μέρες μετά η Fiat ανακοίνωσε ελαττωματική παρτίδα σε λαστιχάκια φρένων, που ειχαν εφοδιάσει εκατοντάδες αυτοκίνητα.
billa... (26/2/2015, 19:26) παρέλαβα το αυτοκίνητο την 27/1/2015 του κουτιού την έκδοση των 90 ίππων με έχει τρελάνει με αυτό το πρόβλημα και ετοιμάζομαι να στείλω επιστολή στον συνήγορο καταναλωτή - πολίτη, στην vw τοπικό αντιπρόσωπο, αντιπρόσωπο Ελλάδος και στους Γερμανούς που μας τα έχουν πάρει κανονικά. Απευθύνθηκα στην vw που το αγόρασα, φέρτο να του κάνουμε μια αναβάθμιση και αποτέλεσμα μηδέν. Είναι το 4 vw στην οικογένεια. Συστήνω να κάνετε και εσείς την ίδια κίνηση αν έχετε που θα έχετε τα ίδια προβλήματα.
thano... (26/2/2015, 18:50) Γνωρίζουμε αν αυτό το κανει και το TSI; Διότι το έχω παραγγείλει…

Απάντηση:
Αφορά μόνο τον 1,4 TDI (diesel) κινητήρα, που εφοδιάζει το Polo.
nikos... (26/2/2015, 18:10) Λοιπον δεν ειναι μονο στο diesel το προβλημα!polo tsi dsg 1.2 εσβηνε μονο του και πηγαν να με τσακισουν 8 φορες μεχρι που το εδωσα και σωθηκα ! Ποτε ποια nw .fiat forever
karap... (26/2/2015, 17:58) Εδώ και πολλά χρόνια, ειδικά για τα Polo, υπάρχουν πλείστες αναφορές για βλάβες σε ηλεκτρικά και κινητήρα. Πόσες αποδείξεις χρειάζεστε σαν περιοδικό για να γράψετε κάτι? Μπείτε στο vw club και δείτε πόσες σελίδες καλύπτει το θέμα "βλάβες dsg" για παράδειγμα μπας και ανακτήσετε έστω ένα μέρος της αξιοπιστίας σας.
shark... (26/2/2015, 17:28) Ωστόσο η απορία μου παραμένει: Γιατί το αυτοκίνητο που έγινε test drive στις 13/6 δεν αναφέρθηκε τίποτα, έστω ούτε ως μειονέκτημα (δεν το έχω δοκιμάσει το αυτοκίνητο). Πρέπει να καταλάβει το τύπος (του αυτοκινήτου) ότι όντας στοιχειωδώς αντικειμενικός και βγάζοντας θέματα όπως το παραπάνω μόνο καλό (έστω και μακροπρόθεσμα) του κάνει. Μπράβο που δεν διαγράφετε και αρνητικά σχόλια όπως άλλες <<πολύ σοβαρές>> ιστιοσελίδες του χώρου όταν φυσικά δεν είναι υβριστικά.
vlach... (26/2/2015, 14:38) Παιδιά, δυστυχώς ισχυει.... Τη περασμένη εβδομαδα το είχα και το οδηγούσα για μια εβδομαδα στη Κρήτη....καινούργιο "κούτα"..... Έσβηνε συνεχώς....!!!! ( οδηγώ 26 χρόνια ,πωλητής) και πράγματι ένιωθα σαν νεος οδηγός....
demet... (26/2/2015, 14:35) Φίλε Christos Skirdis, έχω διαβάσει πολλά άρθρα σου για αρκετά χρόνια και σε ευχαριστώ που μου απαντάς επί προσωπικού. Συμφωνώ με την ανάκληση, κάλιο αργά παρά ποτέ. Ποτέ όμως δεν ακούστηκε κάτι για την ελαττωματικότητα αυτού του κιβωτίου από εσάς τόσα χρόνια, το μόνο που διαβάζαμε είναι το πόσο εξαιρετικό είναι. Οπότε το συγκεκριμένο non-paper μόνο έκπληξη (και μάλιστα ιδιαίτερα ευχάριστη) είναι. Πέραν λοιπόν της άποψης σε κάθε τεστ αυτοκινήτου, όσο υποκειμενική και να είναι είτε από την αγάπη συμπάθεια σε μία μάρκα/όμιλο ή ακόμη και έδρα εταιρείας, θα ήθελα την πιο αντικειμενική ματιά που μπορεί να υπάρχει. Γιατί τα τελευταία 20 χρόνια, έχουμε χορτάσει από την υποκειμενικότητα στον χώρο. Όπως έγραψα και σε προηγούμενο σχόλιο μου, αν το κάνετε, θα κερδίσετε αναγνωσιμότητα αλλά και επισκεψιμότητα στο site σας. Τέλος, θα ήθελα να με συγχωρήσετε αν βγαίνω εκτός θέματος με τις δικές μου σκέψεις και θέλω για το χώρο του αυτοκινήτου που πραγματικά αγαπώ.
ferra... (26/2/2015, 14:14) ΜΠΡΑΒΟ AUTO TRITI ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΥΡΙΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΦΟΥΖΑ.Είμαι μία παλιά φωνή που μου την πέφταν οι λεφτάδες και οι γνώστες της τεχνολογίας.Ναί κυρία tina δεν έχω όχημα, τώρα γεννήθηκα και σας παρακαλώ αν θέλετε να με βαπτίσετε να έχω και όνομα.Καλά που είσαι και εσύ κύριε savva και μας έμαθες να κάνουμε δοκίμια και μετατροπές, τερατογεννέσεις στα οχήματα μας, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
navyt... (26/2/2015, 14:02) Το αυτοκίνητο είναι απλά πολύ επικίνδυνο: συμβουλή για αναστροφή πώλησης σε όσους το αγόρασαν το συγκεκριμένα οχήματα για το πραγματικό ελάττωμα, πριν συμβεί κάτι κακό
c_ski... (26/2/2015, 13:45) Αγαπητέ Demetrios Η VW έκανε μια μεγάλη ανάκληση (1,6 εκ. μοντέλα) στα τέλη του 2013 σε όλα τα μοντέλα του ομίλου της παγκοσμίως (VW, Audi, Skoda, SEAT) που εξοπλίζονται με 7άρι DSG (διπλού συμπλέκτη) κιβώτιο. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στο λάδι του κιβωτίου (συνθετικό) το οποίο σε συνθήκες κίνησης (σταμάτα – ξεκίνα) με ζέστη και υγρασία προκαλεί έκρηξη της φίσας παροχής ισχύος στην ταμπλέτα που ελέγχει τα ηλεκτρονικά και μηχανικά μέρη του κιβωτίου – mechatornic fuse - και έτσι διακόπτεται η παροχή ισχύος. Αυτό το αντιμετώπισαν με την αλλαγή λαδιού με απλό ορυκτέλαιο.
2a_st... (26/2/2015, 11:38) Δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή να κλάψω από τα χάλια της ελληνικής "δημοσιογραφίας". Τόσα χρόνια, πού ήταν αυτά τα άρθρα; Γιατί ξαφνικά τώρα δημοσιοποιείτε πράγματα που ήταν κοινά μυστικά; Ρητορικές είναι οι ερωτήσεις μου, δε χρειάζομαι απάντηση. Την ξέρω ήδη. Εμένα προσωπικά δε με καλύπτει το "κάλλιο αργά παρά ποτέ", όσον αφορά το πόσο αργά αρχίσατε τις δημιοσιοποιήσεις. Είστε όπου φυσάει ο άνεμος. Άραγε τι χρώμα είχε τόσο καιρό;

Απάντηση:
Το Auto Τρίτη ηταν και ειναι πάντα εδώ και δημοσιοποιεί - αφου τα επαληθεύει - κάθε θέμα που αφορά το αυτοκίνητο.
petep... (26/2/2015, 11:29) Επειδή έχω το νέο Citroen Grand C4 Picasso, το 1.6 HDi με το Start/Stop και το χειροκίνητο κιβώτιο, το οποίο σβήνει κάτω από τα 22km/h με νεκρά και όταν δεν πατάς συμπλέκτη, αναρωτιέμαι αν η περίπτωση είναι ίδια, γιατί εγώ δεν έχω πρόβλημα. Ως γνωστόν στον ΚΟΚ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να έχεις νεκρά και να ρολάρεις όταν το αυτοκίνητο κινείται (κόβεσαι στο δίπλωμα), ενώ σίγουρα όταν μπαίνεις σε διασταύρωση έχεις συμπλεκταρισμένη την κουμπωμένη ήδη ταχύτητα, άρα δε σβήνει. Αν πάλι το Polo σβήνει παρά το ότι πατάς συμπλέκτη, ή μιλάμε για αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά αυτόματου κιβωτίου όπως το DSG, τότε πάω πάσο και φυσικά πρέπει να αλλάξει το firmware. Είχα πριν το Golf 1.4TSI DSG και το πολύδισκο ο τωρινός ιδιοκτήτης πρέπει να το αλλάζει τώρα για τρίτη φορά...

Απάντηση:
Ρίξτε μια ματιά στα σχόλια, οσων εχουν το αυτοκίνητο.
demet... (26/2/2015, 11:03) Δε βλέπω καμία αναφορά από όλους για τα πάμπολλα ελαττωματικά DSG κιβώτια τα οποία κοστίζουν 3500€ και έχουν τρελάνει τους ιδιοκτήτες του γκρουπ... τι να την κάνουμε την "τεχνολογία" όταν τη χρυσοπληρώνουμε και συνεχίζουμε να την πληρώνουμε εσαεί; Η τεχνολογία είναι για να υπηρετεί και όχι για να μας ξηλώνει ακόμη και τις ραφές από τις τσέπες.

Απάντηση:
Η VW έκανε μια μεγάλη ανάκληση (1,6 εκ. μοντέλα) στα τέλη του 2013 σε όλα τα μοντέλα του ομίλου της παγκοσμίως (VW, Audi, Skoda, SEAT) που εξοπλίζονται με 7άρι DSG (διπλού συμπλέκτη) κιβώτιο. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στο λάδι του κιβωτίου (συνθετικό) το οποίο σε συνθήκες κίνησης (σταμάτα – ξεκίνα) με ζέστη και υγρασία προκαλεί έκρηξη της φίσας παροχής ισχύος στην ταμπλέτα που ελέγχει τα ηλεκτρονικά και μηχανικά μέρη του κιβωτίου – mechatornic fuse - και έτσι διακόπτεται η παροχή ισχύος. Αυτό το αντιμετώπισαν με την αλλαγή λαδιού με απλό ορυκτέλαιο.
gnchr... (26/2/2015, 09:50) συγχαρητήρια θερμά για την ανάδειξη της είδησης στο περιοδικό! τέτοια θέματα που ανοίγουν τα μάτια του κόσμου και συμβάλλουν στην ασφάλειά του, μόνο καλό κάνουν στην κοινωνία, πόσο μάλλον τέτοιες εποχές.. θα περιμένω κι άλλα ανάλογα προβλήματα καθώς και λύσεις τους, για να ξαναγίνω αναγνώστης σας..
8mand... (26/2/2015, 07:48) Εγω παντως κοντευα να ερθω στα χερια με καποιον, που με εβρισε επειδη μου εσβησε μετα απο ρολαρισμα σε κατηφορα. Ειχα παρει το ποδι αππ το γκαζι οι στροφες επεσαν και στο.ανηφορακι πατησα γκαζι και ξεραθηκε. Αντε να του εξηγησεις. Αρχικα πιστεψα πως εχει χαμηλη συμπιεση αλλα μια τιμη 16,5:1 ειναι φυσιολογικη για μικρο diesel. Δεν ξερω τι φταιει αλλα κατι πρεπει να κανουν.
gregv... (26/2/2015, 01:38) Μπραβο στο autotriti!!! Συγχαρητήρια!!! αν συνεχισει να ξεσκεπαζει τα κουσούρια οποιασδήποτε μάρκας, αυτο θα είναι σπουδαία προσφορα στον μικρομεσαίο, οικογενειάρχη καταναλωτή που θέλει να πιάσουν τόπο τα χρηματα΄του στη σημερινή δύσκολη πραγματικότητα και σε καμία περίπτωση δε συνιστά κουτσομπολιό. αν συνεχίσετε θα παραμείνω φανατικός αναγνώστης του περιοδικού και οπωσδήποτε θα το προτείνω και σε άλλους, και πάλι μπράβο!!!
delta... (26/2/2015, 00:19) Άλλος αέρας στην Ελλάδα συμπαρασέρνει τα πάντα. Μπράβο σας που βγάζετε την είδηση. Επιτέλους αν αρχίσουμε να μιλάμε καθαρά και να λέμε την αλήθεια θα διορθωθούν κάποια πράγματα. Αν και θεωρώ την VW καλή εταιρεία δεν θα ξεχάσω πριν χρόνια τα μεγάλα προβλήματα με το Golf και τον κινητήρα 1.4 TFSi νομίζω. Ακόμη κλαίνε κάποιοι φίλοι. Μπράβο σας και πάλι.
Tanas... (26/2/2015, 00:06) Εχω παθει πολιτισμικό σοκ.δεν πιστεύω οτι υπαρχει τέτοιο άρθρο εδω,και τόσες φωνές χωρις λογοκρισία.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΡΑΒΑΛΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ vw.ποιοτητα δεν ειναι τα εντυπωσιακά πλαστικά.
greec... (25/2/2015, 23:09) Να χαιρετίσω και εγώ με την σειρά μου την απόφαση να ανεβαίνουν και τα αρνητικά σχόλια πλέον. Είχα σταματήσει να διαβάζω και να γραφώ για τον προφανή λόγο. Τυχαία αποφάσισα να διαβάσω το άρθρο και είδα με χαρά ότι είναι και αρνητικά σχόλια ανεβασμένα. ΜΠΡΑΒΟ. Στην τελική εμείς πληρώνουμε για να υπάρχουν οι εταιρείες. Για το θέμα τι να πω. Έχω δυο VW και δυστυχώς ενώ οδηγικα είναι τέλεια από ποιότητα και αξιοπιστία δραματικά απελπιστική κατάσταση.
gouna... (25/2/2015, 23:02) ΕΧΩ ΕΝΑ "ΚΟΡΥΦΑΙΟ" VW ΜΟΝΤΕΛΟ 2002. ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ 14.800€ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ 27000€. ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΡΑ TEST DRIVE ΕΝΑ POLO 1.4 90HP DIESEL ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 30 ΜΕΤΡΩΝ ΜΟΥ ΣΒΗΣΕ 3 ΦΟΡΕΣ. ΟΙ ΔΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΩΛΗΤΗ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΜΠΙΧΛΙΜΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΤΟ "ΚΟΡΥΦΑΙΟ" VW, ΤΥΠΟΥ SΤΑRT STOP ΠΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΘΑ ΤΟ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΜΕ 10ΧΛΜ ΚΑΙ ΕΣΒΗΝΕ. ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ... ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΧΡΥΣΩΝΕΤΕ ΤΟ ΧΑΠΙ ΤΗΣ VW. ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ PLAYMOBILE....
gouna... (25/2/2015, 22:46) ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ.. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ VW, ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΟΠΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ "ΚΟΡΥΦΑΙΟ" VW ΤΟΥΣ, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΛΗΤΕΣ ΦΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ. ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΜΕ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΜΕΝΗ.
petso... (25/2/2015, 21:54) ...είμαι σίγουροι οι μισοί που σχολιάζουν δεν έχουν και αυτοκίνητο...😜
ppapa... (25/2/2015, 21:24) Αν θέλετε αυτοκίνητο που να σας πηγαίνει όπου θέλετε χωρίς προβλήματα και χωρίς να πληρώνετε περιουσίες στα συνεργεία, πάρτε ένα Ιαπωνικό ή Κορεάτικο.
savva... (25/2/2015, 21:12) αντι να λετε λαλακιες ας σοβαρευτειτε λιγο! ειμαι εραστης των ιαπωνικων αλλα ολα τα προβληματα του VW group εχουν να κανουν 99% με την συντηρηση χωρις προδιαγραφες. π.χ. "καθε εβδομαδα αλλαζα βαλβιδα EGR", τι σημαινει? σημαινει οτι το συνεργειο ειναι απατεωνας, σε εβαζε χοντρα λαδια, αντι για 0w30-0w40 και γεμιζε με επικαθισεις η βαλβιδα EGR. Στα δε ιαπωνικα, οντως δεν εχουν αυτην την πολυ μεγαλη ευαισθησια, σε χοντρα λαδια, και σε μηχανισμους EGR κτλ, και κανουν τελεια την δουλεια τους. Αμα εισαι απο την "μεσα" πλευρα βλεπεις 1 εταιρεια, βγαζει τρελα μοντελα με καινοτομιες ασυλλυπτες (βλεπε VW) και εξοπλισμους επισης, και ολα τις αναβαθμισεις της BOSCH, απλα παιδια μερικα τετοια αυτοκινητα, προσφερουν παρα πολλα για τα κυβικα τους, και θελουν πολυ προσοχη στην ευλαβικη ΄τηρηση των ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ των αναλωσιμων, πχ, φιλτρα MEAT & DORIA, LPR, οπως και λιπαντικα του κ@λου ειναι θεμα. Ας μην μιλησουμε για βενζινες ή πετρέλαια. Τα οχηματα εχουν προδιαγραφες, τα αναλωσιμα τους τα πεθαινουν. Τωρα παμε στα κορεα, ιαπωνια, κτλ, εκει εχουμε αψογη λειτουργια, συμβατικων λυσεων, για εργατες, για δουλεια. Ναι? Αλλα απο καταναλωση? μιλησε κανεις? οσο πιο αναβαθμισμενο ειναι 1 οχημα, τοσο λιγοτερο καιει (οχι σε αλογα). π.χ. αλλο το απλο injection ενος daewoo, με 1 map, κτλ. και αλλο 1 Scoda fabia, με τον υπεραισθητο μετρητη μαζας αερα μεσα στην πλαστικη πολλαπλη κτλ. Φυσικα, και αν ολα ειναι καλα, η διαφορα στην καταναλωση ειναι 2-3 λτ/100 υπερ του VW. Ουτε για ζωγραφια δεν εχω VW, αλλα ειστε ημιμαθης, και δεν σεβεστε την προσπαθεια μιας "απιθανης" κ@λοεταιρειας να σας περασει τεχνολογια για οικονομια, και καλυτερη αποδοση. π.χ. κομπρεσερ+τουρμπο μαζι. Η Bosch καινοτομει, δοκιμαζει, και εσεις τους λετε και μ@λακες! Τι κανατε εσεις ρε λεβεντες ελληναραδες? εεε? χωρις το ESP της BOSCH? ε? ολοι με πτυχια ειστε και δεν ξερετε την τυφλα σας. Σεβαστειτε οποιον σας ανοιγει τα ματια, να δειτε, και να μαθετε, και με το καιρο ισως και να βοηθησετε την βελτιωση τους. βαρεθηκα να ακουω "γκουρου", μαλλον για καμια κουρου τυροπιτα ειμαστε. Στηστε 1 αγραφο εγκεφαλο, σε 1 οχημα , για αρχη, βαλτε 1 συστημα ABS σε παλιο μηχανακι, Βαλτε ESP σε μηχανακι, και σταματηστε να ειστε "ειδικοι" Δοκιμαστες αυτοκινητων ολοι θελουμε να γινουμε, ευκολο. κανεις καμια καινοτομια? απο το χαρτι μεχρι το σιδερο? καμια "γραφικη" αντιβαρυτητα? αντιύλη? κανα Facebook? Μας βαρεθηκα!!!! ΕΛΛΗΝΕΣ.....οι κριτές όλων...... Επειδη θα λετε κ αλλα, εχω hyundai , toyota supra, mr2 supercharger 4AGZE, δεν εχω VW αλλα υποκλινομαι στην γνωση.
demet... (25/2/2015, 20:05) Φίλε Σταμάτη, εντύπωση ακόμη μεγαλύτερη προκαλεί η δημοσίευση ΟΛΩΝ των σχολίων, ακόμη και του δικού μου που δεν ανέβαιναν κάποτε, τα "έκοβαν". Κανείς δεν ανέφερε τπτ ποτέ και για τα μοτέρ του προτελευταιού Polo GTi με τα χίλια μύρια προβλήματα, την αλλαγή των μοτέρ εντός εγγύησης και τα ίδια θέματα 7500χλμ μετά την αντικατάσταση τους. Η αξιοπιστία του ομίλου όμως έμενε στα σταθερά 8-9/10...
aleyh... (25/2/2015, 19:53) Μάλλον το γκρουπ έπαψε να τα "χώνει" στον ειδικό Τύπο. Επίσης εντύπωση κάνει η αμεσότατη δημοσίευση των αρνητικών σχολίων στο σάιτ.
tasos... (25/2/2015, 19:32) Έχω το αναφερόμενο μοντέλο και επιβεβαιώνω το πρόβλημα και τη σοβαρότητα του. Προσθέτω ότι επίσης ανεβάζει από μόνο του στροφές σε κάποιες περιστάσεις (π.χ. εντός στροφής με 3η χωρίς να πατάς γκάζι), κατάσταση εξίσου επικίνδυνη.
glaza... (25/2/2015, 19:07) Τον περασμένο Νοέμβριο οδήγησα το 1.4 tdi με τα 75 άλογα σε test drive.Οδηγώ εδώ και 21 χρόνια άρα μάλλον θεωρούμαι έμπειρος οδηγός. Το αυτοκίνητο μου έσβησε 3 φορές στα 5 λεπτά του test drive, νόμιζα πως είχα ξεχάσει να οδηγώ, τρομερή απογοήτευση.Τελικά επέλεξα ένα γαλλικό ανταγωνιστή για αγορά μιας και απλά θεωρούσα πως το vw απλά δεν είναι για μένα.Έχω οδηγήσει πάνω από 30 διαφορετικά αυτοκίνητα από 650 μέχρι 5000 κυβικά και ποτέ δεν μου έχει τύχει κάτι αντίστοιχο.
CUFLI... (25/2/2015, 18:40) 90Hp στο σκαρί του πόλο και με ροπή 21Nm αδύναμο δεν το λές καθόλου. Προσωπικά έχω seat leon 1.4TSI 125Hp που έχει την ίδια ροπή και αδύναμο δεν το λες με την καμία. Ίσως να μιλάτε για το turbo lag που όντως υπάρχει....Αλλά αν αυτό γίνεται αντιληπτό από πολλούς αγοραστές (δεν θα υποστηρίξω το αντίθετο) τότε οι παντογνώστες test drivers που έχετε πως και δεν το έχουν τονίσει..???????? Το ίδιο περίπου προβλημα είχε και η ALFA ROMEO 159TBi....αλλά εκεί το τονίσατε μια χαρά...!!!! Σκοπιμότητα που μυρίζει...!!
konjo... (25/2/2015, 18:22) Οποτε το προβλημα υπαρχει αλλα "μουγκα στη στρουγκα"... Η ιδια ιστορια με τον πρωτης γενιας 1.4 TSI turbo/compressor που εσπαγε για πλακα...Ειχαν ουρες τα συνεργεια αλλα στον επισημο τυπο μηδεν. Εμ βεβαια...WV ειναι αυτη. Ειναι πολλα τα λεφτα Αρη...
geome... (25/2/2015, 17:39) Θέλει και ερώτημα ότι είναι σοβαρότατο πρόβλημα?
demet... (25/2/2015, 17:39) Αν μετά από αυτό το θέμα αρχίσετε να γράφετε και καλά λόγια για τα Γαλλικά αυτοκίνητα, πιστεύω πως αύριο ο ήλιος θα ανατείλει από τη δύση... Βγάλτε όλες τις "βρώμες" για τα προβλήματα όλων των ΙΧ ανεξαρτήτου μάρκας, γίνετε αντικειμενικοί στη κρίση σας -ξεχνόντας την υποκειμενικότητα των 20 ετών σας- και θα έχετε αύξηση 50%-100% στο αναγνωστικό κοινό. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!.
custo... (25/2/2015, 17:01) Μάλλον σταμάτησε να τα "δίνει" η vw και θα βγουν πολλά στη φόρα...
mario... (25/2/2015, 17:01) Να μας πει η Volkswagen Ελλάς και για ποιο λόγο ενώ στο service book αναφέρεται πως service (το απλό, των λαδιών, κωδικός κιβητήρων - εξοπλισμού QI6) θέλει κάθε 2 χρόνια ή 30.000χλμ., εδώ όταν το αγοράσαμε μας είπαν στο χρόνο ή στις 15.000χλμ.!!!!!!! Σα δε ντρέπονται...
ckinf... (25/2/2015, 16:58) τι εννοεί το άρθρο σβήνει στις χαμηλές στροφές. μήπως έχει start stop; ή σβήνει ούτως η άλλως. και σβήνει πως; αν πατήσεις αμπραγιαζ δεν ανάβει; θέλει μίζα πάλι; Αν δεν έχει start stop με λίγα λόγια δεν θέλει ερώτημα ότι είναι για απόσυρση!
geoke... (25/2/2015, 16:55) μου κάνει εντύπωση που διαβάζω κάτι τέτοιο ειδικά για την vw.άκουγα κατά καιρούς για θεματάκια όπως λάδια πχ αλλά αυτό είναι σοκαριστικό. πάρτε κάνα hyundai μάγκες να χετε το κεφάλι σας ήσυχο.
roukc... (25/2/2015, 16:47) Γεια σου STELIO δεν μας δίνεις κάποια στοιχεία για να "τσιπαρουμε"και εμείς τα δικά μας!Ποιό είναι το κόστος ;Πόσο ποιό "ζωντανό" είναι το μοτέρ ;
kuria... (25/2/2015, 16:37) Mas koroidevun oi germanoi me tis savures tous. Paidia parte ena honda civic ena kia ceed ena i30 i ena pulsar na vreite tin igeia sas . iapwnia k korea eggiisi!!
mkats... (25/2/2015, 16:29) Πέραν αυτών που λένε οι παρακάτω:θα πάρουμε τις τρόμπες πετρελαίου στο χέρι!!!!!!Ντροπή στη Volkswagen,τουλάχιστον θα έπρεπε να έχουν βγάλει τόσους μήνες που είναι γνωστό το θέμα -στα forums γίνεται χαμός- μια επίσημη ανακοίνωση!!!!!Ντροπή!!!!!!
Dimpa... (25/2/2015, 16:23) Ισχύει. Μου έχει συμβεί αρκετές φορές και εμένα και από θαύμα δεν έχω τρακάρει. Επισημαίνω το ότι έχω ήδη απευθυνθεί στην Κοσμοκάρ (προφορικώς - τηλεφωνικώς) και το μόνο που μου έχουν απαντήσει είναι το ότι "όλα έτσι είναι, να, έλα να οδηγήσεις το test drive, δεν έχει κάτι το δικό σου". Δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνουν, είναι ότι δε θέλουν να καταλάβουν. Μέχρι να συμβεί κάποιο δυστύχημα και να ταρακουνηθούν... Κύριε Τριανταφύλλη, βοηθείστε, έχετε τον τρόπο να πιέσετε. Να αναφέρω και το γεγονός πως κανένα περιοδικό ή site αυτοκινήτου δεν έχει θίξει το θέμα. Μέχρι σήμερα. Βοηθείστε.
dixag... (25/2/2015, 15:56) Αλλά η προπαγάνδα πάει σύννεφο... Τα γερμανικά ,κορυφαία αυτοκίνητα... Κι έχουν κάνει πλούσια τα συνεργεία!!!
anton... (25/2/2015, 15:01) Ως κάτοχος νέος Πόλο 1.4TDI 75ps, επιβεβαιώνω ότι ισχύει. Συμβαίνει με 2α και ταχύτητα περίπου 10-12χλμ./ώρα. Μου έχει συμβεί 5 φορές μέχρι τώρα, βάζω αλάρμ, ξαναβάζω μπροστά και ακούω τον εξάψαλμο από τους πίσω... Η λύση που εφήρμοσα (προσωρινά ή μόνιμα, ο καιρός θα δείξει...): Ή προσεχτικότατη σύμπλεξη-αποσύμπλεξη με 2α και αυτήν την ταχύτητα Ή καρφώνεις την 1η που την "σηκώνει" το αμάξι και είσαι οκ. Υπάρχει πρόβλημα πάντως με χαρτογράφηση του κινητήρα στις συγκεκριμένες συνθήκες και πρέπει απαραιτήτως να διορθωθεί. Φοβάμαι να δώσω το αυτοκίνητο στους δικούς μου ή στη γυναίκα μου!
georg... (25/2/2015, 14:58) Στου κασίδη το κεφάλι γίνοντε όλοι μπαρμπέρηδες.
vlass... (25/2/2015, 14:24) Εδω και 1,5 Χρονο εχω ενα Ibiza 1.2TDI στην Έκδοση i-Tech. Το αγόρασα γιατι ηταν το ποιο VFM με τον εξοπλισμό και την κατανάλωση μου ειχε... Σε 1,5Χρονο εχω κανει 32.000Χλμ με 0 Προβληματα. Προσωπικά δεν εχω αντιμετωπίσει αυτο το σβησιμο ισως ειναι μειονέκτημα του 1.4TDI, Απο την αλλη πρόσφατα εβαλα Προγραμμα και απο 75 εχει παει στα 90Αλογα και το αυτοκινητο πραγματικα παει παρα πολυ καλα. το μονο αρνητικό που εχω ειναι οτι θα ηθελα ενα 6Αρι σασμαν και το Ηλεκτρογκαζο που θα ηθελε ενα SpintBooster ..!!! Κριμα παντος, για το 1.4TDI αλλα ισως ειναι οι γνώστες παιδικές ασθενειες που εχουν οτι νεο Βγαινει!!!
papat... (25/2/2015, 14:12) ΤΙ ΝΑ ΠΩ... ΝΤΡΟΠΗ...ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ POLO 1.2 ΤΟ 2003 KAI ME ΤΡΕΛΑΝΕ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΡΙΝΙΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΛΑΔΙΑ, ΞΕΚΟΛΗΣΕ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΙΣΜΑΤΟΣ, ΓΡΥΛΟΙ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ ΠΟΥ ΧΑΛΟΥΣΑΝ, ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΠΟΥ ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΑΚΟΥΒΑ, ΒΑΛΒΙΔΑ ΣΤΟΠ ΦΡΕΝΩΝ ΚΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 60.000 ΧΛΜ, ΜΕ ΑΡΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΚΗ ΜΟΥ ΤΥΧΗ. ΤΟ ΛΑΜΠΑΚΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΝΑΜΕΝΟ. ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ. ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΜΑΝΤΡΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΣΟΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΗΤΑΝ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΚΑΛΟ ΚΡΑΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗ. ΑΓΟΡΑΣΑ ΙΑΠΩΝΑ (MITSUBISHI LANCER) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ MADE IN JAPAN ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 120.000 ΧΛΜ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΨΕΙ ΟΥΤΕ ΛΑΜΠΑΚΙ.
petro... (25/2/2015, 13:57) Τώρα το λέτε ?
varke... (23/9/2015, 20:56) Με παιδεύει αυτο το πρόβλημα από την πρώτη μέρα και πιστευω ότι σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να πρόκαλέσει ατύχημα. λίγο να ξεχαστείς . λίγο παραπάνω θόρυβο να εχεις μέσα στο αμάξι και δεν προσέξεις ότι πέσαν οι στροφές και πατήσεις φρένο ... την πάτησες!!!! Πιστευω ότι αυτό το αντιμετωπίζουν ας πούμε οδηγοί που είναι πιο "ήρεμοι" αφού οι γκαζιάριδες θα το οδηγούνε πάντα σε πιο ψηλές στροφές. Τέλος πάντως, εγώ παραπονέθηκα από την πρώτη ημέρα, το πήγα και για έλεγχο τον Φεβρουάριο γιατί μου έκανε κι κάτι κόλπα η μίζα . τελικά επειδή το φαινόμενο με την μίζα γίνεται όλο και χειρότερο το πήγα πάλι εκεί που το αγόρασα πριν δυο εβδομάδες... παραδέχθηκαν ότι υπάρχει πρόβλημα και θέλει αλλαγή βολάν, συμπλέκτη και κάτι ψηλά όμως κανένας δεν μπήκε στον κόπο να με ενημερώσει ότι χρειάζεται αναβάθμιση - μεγάλη επέμβαση επισκευή στον κινητήρα. Τα ανταλλακτικά σε ένα μήνα και ακόμη περιμένω. Μπράβο VW Το θεωρώ απαράδεκτο αυτό γιαυτό θέλω να σας ενημερώσω ότι όσοι έχετε αυτό το πρόβλημα να πάτε να σας το φτιάξουν. Όσο για το πρόβλημα με την μίζα... εξακολουθώ να απενεργοποιώ το star/stop γιατι πλεον πολλές φορές μου βγάζει το λάδι να πάρει μπρος. Μπράβο και πάλι VW https://www.youtube.com/watch?v=yuto__qm-Ng
andre... (1/9/2015, 23:25) Αγαπητό Autotriti, παρακαλώ ενημερώσου πως η VW έχει αρχίσει τις λεγόμενες "ανακλήσεις στη ζούλα", για να μη γίνει ρεζίλι με αυτά που έχει πράξει (ή δεν έχει). Πηγαίνουν οι άμοιροι ιδιοκτήτες, τους λένε πως έχει βγει αναβάθμιση για τον εγκέφαλο, εν συνεχεία τους λένε τα συνεργεία πως έχει βγει κιτ αντικατάστασης για το βολάν και τα συναφή για να μη σβήνει και στο τέλος όλα γίνονται χωρίς να πλήττεται το όνομα της μαμάς VW. Εεεεεεεε ΤΕΛΟΣ. Ανακινείστε το θέμα πάλι και μάθετε τι πραγματικά συμβαίνει και γιατί δεν κάνουν επίσημα ανάκληση, όπως χιλιάδες άλλες εταιρείες αυτοκινήτων.
nchar... (10/3/2015, 10:25) Φίλε spiro και εμένα τα μοναδικά αυτοκίνητα που τα τάραξα στα χλμ και δεν μου έβγαλαν πότε πρόβλημα ήταν το corolla G6 και το mazda mx3 (όχι ότι μου έβγαλε το audi αλλά έκανα μόνο 45000λμ). Ίσα και όμοια όμως δεν είναι ούτε τα πλαστικά ούτε τα καθίσματα, ούτε η θέση οδήγησης επιπλέον αυτών που σωστά ανέφερες (το corolla μου προκάλεσε πρόβλημα στη μέση). Ήταν και ο λόγος που τότε πήγα πίσω σε γερμανικό (Ford focus 2). Τότε βέβαια είχαν και τεράστια διαφορά στις τιμές τα ιαπωνικά. Πλέον είναι ακριβότερα! Ήθελα να πάρω το auris αυτοματο diesel και έδωσα 1500 ευρώ λιγότερα παίρνοντας το golf, το δε volvo ήταν αλλά 500 φθηνότερο. Το polo που ανέφερα παρακάτω δεν μου έσβησε και όταν κατέβηκα και στις 900 στροφές με δευτέρα. Όταν όμως με τα μικρά και αδύναμα diesel κατεβαίνουν τόσο οι στροφές σε βάθος χρόνου δημιουργουνται πολλά και ακριβά προβλήματα. Για ασφάλεια σβήνει το polo. Δεν κάνεις οικονομία με τις πολύ χαμηλές στροφές ούτε καν στα αυτοκίνητα βενζίνης. Είναι συγκεκριμένες οι στροφές της κάθε ταχύτητας του κάθε μοντέλου της κάθε μάρκας που κάνεις οικονομία. Δεν βλέπω τον λόγο όταν ο κατασκευαστής σου έχει στο καντράν πότε να αλλάζεις ταχύτητα να μην ακολουθείς τις οδηγίες! Πραγματικά δεν μου έσβησε ούτε 1 φορά.
vigla... (4/3/2015, 07:07) Έκανα 2 φορές test drive στο polo 1.4 diesel 90🐴, την πρώτη φορά για 30 xiιλμ και την δεύτερη για περισσότερα απο 100 ωςτε να δω την πραγματική του κατανάλωση, οι δείκτες καταναλωςης την πρώτη φορά ηταν υπερβολικά μεγάλη για κινητήρα diesel, δέχτηκα την δικαιολογία της εταιρείας ότι ο υπολογιστής να σου δειξη την πραγματική κατανάλωση πρέπει να διανύσεις αρκετά περισσότερα απο τα χιλιόμετρα της δοκιμής! Συμπέρασμα 2ης δοκιμής 5.7lit/100, δηλαδή 2 λίτρα επιπλέον της αναγραφομενης του κατασκευαστή! Συνθήκες καθημερινής οδήγησης 100-120 χιλμ/ ώρα χωρις έντονες εναλλαγές! Ο κινητήρας με κρέμασε, έσβησε σε διασταύρωση στην διαδικασία της επιβράδυνσης μόλις οι στροφές έπεσαν περί της 1000 στροφές, Δεν ξεκίνησε άμεσα, ευτυχώς δεν είχε κίνηση την στιγμή εκείνη! Έσβησε 2 φορές ακομα σε διαδικασία παρκαρίσματος προσπαθώντας να μην ανεβάσω πολυ τις στροφές, συνηθισμένος απο το δικό μου βενζινοκίνητο! Στα υπέρ η άφθονη ισχύς του κινητήρα σε προσπέραση, εξαιρετική ποιότητα κύλησης, χαμηλός θόρυβος στην καμπίνα σε σχέση με το προηγούμενο 1.2!
kotsi... (3/3/2015, 22:05) Το συγκεκριμένο αυτ/το το έκανα τεστ drive διότι ενδιαφερόμουν να αγοράσω μικρό diesel και ομολογω οτι είναι άκρως απογοητευτικό.Πρέπει να κρατάς τις στροφές για να ξεκινήσει περίπου στίς 2500 και αυτό με 2 άτομα .Φανταστείτε τί θα γίνει με 4-5 άτομα και αποσκευές .Τραγωδία σκέτη !!! Αμέσως μετά εντελώς απογοητευμένος οδήγησα το αυτοκίνητό μου seat ibiza 1400 85hp και νόμιζα οτι οδηγούσα ferrari .Οσον αφορά την ποι'οτητα κατασκευής χαλια ,με σκληρά πλαστικά στο ταμπλώ ,μανιβέλες στα πίσω παραθυρα ,ελειψη trip computer ενώ απο τον κινητήρα ακούγεται ενα ενοχλητικό κροτάλισμα ακόμη και στο ρελαντί λες και δουλεύει τρακτέρ .Τέλος αγόρασα ΚΙΑ RIO 1,1 DIESEL και έχει πιστεύω όλο το πακέτο και μάλιστα με εργοστασιακή εγγύηση 7 χρόνια !!!!!!