Non-Paper

Επιλέχτηκαν 5 τελευταίες ειδήσεις
Πόσο νερό χωράει ένα πυροσβεστικό όχημα;
Σχεδίαση, υλικά, εξοπλισμός: Ποια παλιώνουν σαν κρασί & ποια σα γάλα;
Φώτα που τυφλώνουν: Φταίνε τα LED, τα ψηλά SUV ή η αδιαφορία;
Ποιο αμάξι θα αγόραζες αν ήξερες πως θα το κρατούσες 20 χρόνια;
Σου φαίνονται τώρα χαμηλά τα όρια ταχύτητας; Ετοιμάσου για χαμηλότερα
περισσότερα »
non paper an off-the record or unofficial presentation of (auto) policy Οι συνήθεις ύποπτοι...
Διαβάστηκε από 3155 αναγνώστες

Το αγοραστικό κοινό, παρά το γεγονός πως έχει στραφεί στα ντίζελ, αγοράζει τα ίδια μοντέλα που αγόραζε και σε βενζίνη. Γιατί συμβαίνει αυτό; Εσείς τι λέτε; Η απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης δεν άλλαξε συνήθειες στην αγορά των best seller. ή μήπως άλλαξε; Το αγοραστικό κοινό, παρά το γεγονός πως έχει στραφεί στα ντίζελ, αγοράζει τα ίδια μοντέλα που αγόραζε και σε βενζίνη. Γιατί συμβαίνει αυτό; Εσείς τι λέτε; Εδώ και περίπου 4 χρόνια έχει απελευθερωθεί η πετρελαιοκίνηση στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της πόλης μας, όπου πραγματοποιούνται και οι περισσότερες πωλήσεις αυτοκινήτων. Η απελευθέρωση αυτή έφερε αλλαγή στις προτιμήσεις των αγοραστών, οι οποίοι επιλέγουν πλέον κατά κύριο λόγο πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα. Όμως αυτή τους η αλλαγή δεν άλλαξε τις πωλήσεις των μοντέλων, καθώς τα ίδια αυτοκίνητα που πωλούσαν σε βενζινοκίνητες εκδόσεις, πουλάνε και ως πετρελαιοκίνητα.

Ο κινητήρας παίζει μεγάλο ρόλο σε ένα αυτοκίνητο και λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν από τους αγοραστές. Λογικό αφού είναι αυτός που κατά κύριο λόγο ευθύνεται (μαζί με το βάρος και την αεροδυναμική) για την κατανάλωση, τις επιδόσεις ακόμη και τα τέλη κυκλοφορίας που θα πληρώνει ένα αυτοκίνητο. Όμως από ότι φαίνεται από τις πωλήσεις, ο κινητήρας από μόνος του δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο επιλογής.

Από την άλλη είναι και οι διάφορες συνεργασίες ανάμεσα στις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες μοιράζονται μοτέρ με αποτέλεσμα να κάνουν δύσκολη την σύνδεση μιας μάρκας ή ενός μοντέλου με έναν πετρελαιοκινητήρα. Για παράδειγμα υπάρχουν μάρκες που έχουν συνδέσει το όνομά τους με διάφορες τεχνολογίες (Toyota = υβριδικά, VW = DSG), ελάχιστες όμως έχουν συνδέσει το όνομά τους με την πετρελαιοκίνηση.

Όλα τα παραπάνω φυσικά πιστοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο από τα κορυφαία μοντέλα σε πωλήσεις. Εκεί συναντάμε τα Yaris, Polo και Corsa, τα οποία έγραφαν…πωλήσεις και πριν, ως βενζινοκίνητα. Το ίδιο ισχύει και στην κατηγορία των μικρομεσαίων, όπου Golf και Auris πρωτοστατούν είτε με βενζίνη είτε με πετρέλαιο, ενώ το Opel Astra αποτελεί εδώ την εξαίρεση αφού από την 9η θέση ως βενζινοκίνητο βρίσκεται πρώτο στα ντίζελ.

Εσείς θα αγοράζατε πετρελαιοκίνητο με βάση το μοτέρ η το μοντέλο; Πόσο σας επηρεάζει ο κινητήρας στην επιλογή του αυτοκινήτου;
Σχολιάστε την είδηση
Σχόλια...