Non-Paper

Επιλέχτηκαν 5 τελευταίες ειδήσεις
Πάνω ή κάτω από 120.000 χλμ. στο κοντέρ είναι «OK» για μεταχειρισμένο;
Η ΕΕ θα αναγκάσει τους κατασκευαστές να φτιάξουν φθηνότερα ηλεκτρικά. Πως;
Με 6 Β-SUV & τώρα τη Junior, τι άλλο θες για να πάρεις SUV Stellantis;
«Κουλομαρίες» με 1.000 άλογα που δεν ξέρουν ούτε να αλλάζουν ταχύτητες
Εν έτει 2024, γίνεται μικρό με 65 άλογα και 18 χιλιάρικα;
περισσότερα »
non paper an off-the record or unofficial presentation of (auto) policy Γιατί η Alfa Romeo έχει φανατικό κοινό;
Διαβάστηκε από 7773 αναγνώστες

Υπάρχουν οι Μπεμβεδάκιδες. Οι Μερσεντικοί. Οι Αουντάκιδες και οι Χοντάκιδες. Κανείς όμως δεν είναι τόσο φανατικός, όσο οι Alfisti. Υπάρχουν οι Μπεμβεδάκιδες. Οι Μερσεντικοί. Οι Αουντάκιδες και οι Χοντάκιδες. Κανείς όμως δεν είναι τόσο φανατικός, όσο οι Alfisti. Όπως στο ποδόσφαιρο, έτσι και στο αυτοκίνητο υπάρχουν οπαδοί. Και όπως αγαπάμε μια ομάδα, έτσι αγαπάμε και μια μάρκα αυτοκινήτου. Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις γύρω από αυτή, ποια νέα μοντέλα παρουσίασε, πότε τα φέρνει στην Ελλάδα, πόσο τα πουλάει... τα πάντα!

Είμαστε κανονικοί οπαδοί.

Ο οπαδός μιας μάρκας, συμβαίνει συνήθως να είναι και ιδιοκτήτης τουλάχιστον ενός μοντέλου της. Που το προσέχει, το γνωρίζει, …το ζει! Για αυτόν, η μάρκα του (και άρα το αυτοκίνητό του) είναι η καλύτερη στον κόσμο, που υπερισχύει όλων των υπολοίπων και κερδίζει στις αυτοκινητικές κόντρες της συζήτησης.

Συνήθως δε, και το επόμενό του αυτοκίνητο, είναι από αυτή τη μάρκα…

Όλες οι μάρκες έχουν λοιπόν τους δικούς τους οπαδούς. Υπάρχουν όμως και κάποιες που έχουν και τους πιο φανατικούς: Η Honda, για τους κινητήρες της και την αξιοπιστία των μοντέλων της, η BMW για την πίσω κίνηση και τα σπορ χαρακτηριστικά της, η Mercedes και η Audi για την αίγλη τους, η Toyota για το ότι «δεν σπάει-δε χαλάει».

Όμως, τους πιο φανατικούς από όλους τους έχει η Alfa Romeo: Τους περίφημους Alfisti. Που αγαπούν παθολογικά τη μάρκα, μιλούν για αυτή και τα αυτοκίνητά της σαν να είναι… ζωντανά, ενώ δεν δίνουν καμία σημασία σε… μικροπρέπειες και ανταγωνισμούς του παρελθόντος που αναφέρονται στα συχνά προβλήματα που εμφάνιζαν τα μοντέλα της.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ιδίως στην Ιταλία, η αγάπη για την Alfa Romeo περνάει από γενιά σε γενιά. Υπάρχουν οικογένειες που αγαπούν παθολογικά την Alfa και τη μεταφέρουν σε όλα τα μέλη τους, πάππου προς πάππου, με το εκάστοτε μοντέλο που κατέχουν να του συμπεριφέρονται σαν να είναι και ένα ισότιμο μέλος της οικογένειάς τους.

Γιατί όμως η Alfa Romeo έχει τους πιο φανατικούς οπαδούς; Λόγω της ιστορίας της και των αγωνιστικών της επιτυχιών, λόγω της σπορ οδικής συμπεριφοράς όλων των μοντέλων της (και παρά κάποιων προβλημάτων που τυχόν εμφάνιζαν), λόγω της σχεδίασής τους που δίνει το κάτιτις παραπάνω στον ιδιοκτήτη μιας Alfa Romeo και κυρίως, λόγω του συναισθήματος όλων των κατασκευών της, που δεν την κατέστησαν ποτέ ως μια mainstream μάρκα.

Μετά από όλα αυτά, εσείς όμως τι λέτε; Είσαστε οπαδός μια μάρκας; 
Σχολιάστε την είδηση
Σχόλια...
Kapa.... (9/2/2017, 23:44) Γιατι δεν ειναι μονο αυτοκινητο. Ειναι η ιστορια του πανω σε ραγες, ειναι η γυναικα της ζωης σου, ειναι στο τελος ακομα και η λαθος αποφαση που θες να ξαναπαρεις.
falle... (2/9/2015, 23:53) Παντα θαυμαζα τα ιταλικα αυτοκινητα για την εξωτερικη τους σχεδιαση γιατι τι να το κανεις το αυτοκινητο αμα το βλεπεις και βαριεσαι...στην οικογενεια υπηρχε ενας γαλλος (megane) και ενα μικρο ιταλακι (seicento) ετσι το 2009 αποφασισα το πρωτο μου αυτοκινητο να ειναι μια Alfa Romeo Mito 155hp μετα απο 6 απροβληματιστα χρονια(ευτυχως που δεν ακουσα τους διαφορους "γνωστες" για τα ιταλικα που χαλανε κλπ...) παλι την ιδια θα επελεγα γιατι το χαμογελο που μου βγαζει οταν την βλεπω και οταν την οδηγω ειναι απλα ανεκτιμητα,τελικα δεν ειναι τυχαιο το "Χωρις καρδια θα ημασταν μονο μηχανες"
tsoul... (29/8/2015, 21:05) Οποιος δεν εχει κατσει στο τιμονι εστω και μιας alfa ειναι σαν να μην εχει κανει Ερωτα ακομα!!!!!
xdask... (29/8/2015, 01:51) Ενα αυτοκινητο εχει ψυχη ειδικα οταν εχεις μια .... Το 1996 ηταν νεα τωρα ειναι μια ωριμη κυρια...420.000 χλμ.εχει δει πολλα κ ζησει..ο ηλιος ο αερας η βροχη κ τα χιονια παρεα σε ολα αυτα τα χλμ κ χρονια...το ονομα της...Alfa romeo 146 boxer.
vorlo... (27/8/2015, 14:18) Οταν ακουγες τον μποξερ της Α 33 εστω και της 1,2 cc ηταν μελωδια την εχω ακομη!!!
info... (27/8/2015, 13:27) Γιατί τις αγαπάμε; Μα επειδή είναι ναζιάρες, μπελαλίδικες και θέλουν πολύ πολύ φροντίδα για να στα δώσουν όλα.Μα αυτό το χαμόγελο που θα σου δώσουν,κάθε φορά και ξανά και ξανά και ξανά δεν το χορταίνεις με τίποτα. Πιστεύω ένας καθαρά στην καρδιά αλφίστι, αδιαφορεί πλήρως για το τι κυκλοφορεί γύρω του, άλλωστε είναι με το αμόρε του που είναι ο κόσμος του όλος.
kkk... (27/8/2015, 12:25) Πρώτον, η Alfa Romeo είχε πειραματιστεί με την προσθιοκίνηση από τη δεκαετία του '50. Για άλλους λόγους. Δεύτερον, η Alfa έχει εγκαταλείψει την πισωκίνηση ουσιαστικά εδώ και 25 χρόνια. Για τους ρύπους τότε δεν νοιαζόταν κανείς. Για το κόστος ναι, αλλά δεν ήταν αυτός ο κύριος λόγος της αλλαγής. Ωστόσο, αυτό που επισήμανα είναι ότι η Alfa Romeo συνέχισε όλο αυτό το χρόνο να εξελίσσει αυτοκίνητα όπως η 8C ή η 4C την τελευταία 10ετία, που δεν είχαν καμία σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας της και κατασκευάζονταν για να συνεχίσουν να προσδίδουν αυτή τη μοναδικότητα στην εταιρεία που δεν έχει καμία άλλη. Και αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό. Επίσης, το ότι γύρισε στην πίσω κίνηση έστω με τη Giulia που μάλλον θα είναι ακριβή, είναι και αυτό κάτι σε μια εποχή που άλλες μάρκες (BMW) κάνουν το ανάποδο. Πάντως, και προσθιοκίνητη να ήταν η Giulia, προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα. Την Alfa την αγαπώ για αυτό που ήταν, είναι και θα είναι. Και όσο βλέπω και νεότερους-παιδιά να συνεχίζουν να την αγαπούν και να το εκφράζουν, σε μια εποχή που όλα ισοπεδώνονται, αυτό και πάλι δείχνει κάτι.
asdf... (27/8/2015, 12:15) δεν αμφισβητησε κανεις το ξεχωριστο της αλφα....εχει δικο της στυλ τωρα αν ειναι ειναι και ωραιο εινα καθαρα αντικειμενικο οπως κανεις δν αμφισβητησε το ομορφο παρελθον της 8 και 4 c τι να τα κανεις?που δν προκειται ουτε απο κοντα να τα δεις? αυτα τα εφτιαξε απλα για να τα εχετε σαν υπενθυμιση του τι ηταν τι να το κανεις αν δεν εχει και ενα πισωκινητο να μπορει να το χαρει και ενας κοινο αγοραστης να βγει να παιξει εστω και με λιγα αλογα? κατι παει να γινει τωρα με τη τζουλια αλλα και εκει φοβαμαι οτι απροσιτη θα ειναι στο κοινο....
asdf... (27/8/2015, 12:07) προς κκκ μα αυτο ακριβως εκανε η αλφα για να μειωσει τα κοστη και τους ρυπους εγινε μπροστοκινητ
kkk... (27/8/2015, 12:03) Προς τον κ. αντικειμενικό. Οι οπαδοί της Alfa Romeo ποτέ δεν προπαγάνδισαν. Ναι, αγαπάμε –παθολογικά κάποιοι- την Alfa αλλά ποτέ δεν επιβάλαμε την άποψή μας σε κανέναν. Άλλωστε, ποτέ κανένας Alfisti δεν ασχολείται με τον ανταγωνισμό, που ουσιαστικά για αυτόν δεν υπάρχει. Για αυτόν, μόνο η Alfa έχει σημασία. Έχω να διηγηθώ συγκλονιστικά περιστατικά για ανθρώπους που έχω γνωρίσει που αγαπούν πραγματικά τη μάρκα (κάποτε ένας ηλικιωμένος γνωστός βούρκωνε μόνο και μόνο που μιλούσαμε για την Alfa), χωρίς αναγκαία να είναι και κάτοχοι αυτοκινήτου της. Μην ξεχνάτε ότι και ποιητές, μεγάλους και έλληνες (Ελύτης), έχει εμπνεύσει η Alfa Romeo κατά καιρούς. Για την πισω-κίνηση από την άλλη, ναι, εμάς, τους φαν της Alfa μας πειράζει που τη χάσαμε, όμως από την άλλη η εταιρεία προσπαθεί να μας αποζημιώνει με κατασκευές όπως η 8C, η 4C κ.ο.κ., που συνεχίζουν να αντικατοπτρίζουν στο σήμερα το χθες, έστω και από μια διαφορετική σκοπιά. Για να μην κουράζω: Η Alfa Romeo, όπως προείπα, είναι ιδέα, δεν έχει σχέση μόνο με το μέταλλο, το πόσα άλογα βγάζει ή πόσο κάνει το 0-100...
kkk... (27/8/2015, 11:43) Φανατικός οπαδός Alfa, όχι μόνο με το μέταλλο, αλλά κυρίως με την ιδέα. Αυτή κύριοι είναι (και θα είναι) η διαφορά της Alfa Romeo: Ότι ακόμη και στις εποχές μας, όπου όλοι κοιτούν μόνο το πως θα κόψουν ρύπους, πως θα έχουν όσο το δυνατόν πιο οικονομικά σε κατανάλωση αυτοκίνητα, αλλά και πως θα μειώσουν τα κόστη τους και θα αυξήσουν τα κέρδη τους, η Alfa συνεχίζει να προσπαθεί να φτιάξει αυτοκίνητα που μιλάνε στο συναίσθημα και κυρίως την καρδιά του ιδιοκτήτη τους. Cuore sportivo λοιπόν και σε όποιον αρέσει...
asdf... (27/8/2015, 11:40) Μονο ενας λογος μπορει να υπαρχει Καποτε η αλφα ηταν πισωκινητες ειχαν νικες κλπ κλπ Μετα ομως η εταιρια "προδοσε" το κινητο της και το γυρισε στη μπροστα.... Το κοινο αυτο ομως προπαγανδιζε υπερ της αλφα ,τσακωνοταν με φιλους και συγγενεις αλλων εταιριων υπερασπιζοντας την εταιρια "τους" Ετσι μετα την προσθιοκινηση μην θελοντας να παραδεχτουν οτι η αλφα δν ειναι αυτη που ηταν......και ο μονος τροπος να καλυψουν αυτη την απογοητευση αλλα και λογω εγωισμου.....το μονο που εμενε ηταν να γινουν πιο ενθερμοι υποστηρικτες!για να μην πληγει ο εγωισμος τους απο τους αλλου με τους οποιους τσακονοντας οτι ηταν καλυτερη αλαφα γτ πλεον δν ηταν ειναι οπως οι σημερινοι συριζεοι......θα ψηφισουν παλι τσιπρα παρολο που δεν θελουν.....γτ εχουν προπαγανδισει υπερ αυτου στο συγγενικο τους περιβαλλον στον χωρο εργασιας...δν γινεται τωρα να κανουν πισω και να πληγει ο εγωισμος τους οποτε το μονο που μενει ειναι να γινουν πιο ενθερμοι υποστηρικτες......και ολα αυτα για τον εγωισμο...να μην παραδεχτουν οτι εκαναν λαθος
manos... (27/8/2015, 10:51) Οι Alfa Romeo είναι πανέμορφες, έχουν σπορ χαρακτήρα, και πάθος εδώ και χρόνια, έχουν ένα χαρακτήρα που σε κάνει να τις "ερωτεύεσαι" για την εμφάνισή τους και την απολαυστική οδική συμπεριφορά τους. Για αυτό όλοι εμείς οι Alfisti είμαστε φανατικό κοινό.
ferra... (27/8/2015, 10:47) Οι μάρκες alfa romeo και mazda έχουν τους φανατικότερους φίλους και εχθρούς, δεν μπορώ να σας εξηγήσω το λόγο με λόγια, μόνο με συναίσθημα...ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ.-
aniko... (27/8/2015, 10:41) Γιατί απλά ξεχωρίζουν. Πχ το νέο 308 είναι κλώνος του Golf. Το ίδιο το Golf είναι σε κάθε γενιά σχεδόν ίδιο και γενικά όλα τα C hatchback μοιάζουν μεταξύ τους. Η Alfa όμως όχι... Και πάντα ξεχώριζε σχεδιαστικά, παρά τα όποια προβληματάκια ίσως υπήρχαν...
panag... (28/8/2015, 01:21) Οποιος δεν ειχε, δεν εχει η δεν θα αποκτησει στην ζωη του οποιαδηποτε alfa romeo δεν μπορει να καταλαβει την οδηγικη εμπειρια-μαγεια που προσφερουν σε σχεση με τον ανταγωνισμο παντα..επισης η alfa απευθυνεται σε νευρικους με απαιτησεις στον χειρισμο, στο γκαζι, στα κρατηματα και στην ακριβεια του τιμονιου..και ας φωτιζει το ενα φαναρι δυση και το αλλο ανατολη...ετσι ειναι αυτα..δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα σε αυτη την ζωη...ο ιαπωνας ειναι καλος στα αγροτικα, στα κλαρκ, στα κλιματιστικα,κτλ οι ιταλοι εχουν σαν τροπο ζωης την finezza,τα γρηγορα αλλα ασφαλη αυτοκινητα και τις ωραιες γυναικες...αρα ξερουν..!!
i.men... (28/8/2015, 01:18) Εχεις οδηγησει ποτε Alfa? Οταν οδηγησεις θα καταλαβεις! Απλα!
xx... (27/8/2015, 19:27) Υπάρχουν μάρκες, όπως η Alfa Romeo, η Abarth, η Ferrari, με τις οποίες, αν είσαι φανατικός, το αντιλαμβάνονται και οι άλλοι, επειδή έχουν κάποιο χαρακτηριστικό για το οποίο δεν υπάρχει αμφιαβήτηση. Και υπάρχουν και μάρκες, όπως η BMW, η Honda, η Renault, με τις οποίες, αν είσαι φανατικός, το αντιλαμβάνεσαι μόνον εσύ.
lou_r... (27/8/2015, 18:17) Γραφτηκε ποιο πανω οτι alfa και mazda εχουν φανατικους φιλους και εχθρους.Συμφωνω για τις alfa εχουν οντως φανατικους φιλους και κυριως εχθρους και δικαιολογημενα αφου ολα αυτα τα χρονια ειχε κακη αξιοπιστια.Οι δε alfa 33 εχει εξαφανιστει απο τους δρομους αφου ολα τα μοντελα εχουν σαπισει στο περασμα του χρονου.Διαφωνω ομως για τα mazda(πρωην κατοχος) τα οποια πιστευω οτι μονο φιλους εχουν.Και οσοι δεν ειναι φανατικοι φιλοι απλως τα εκτιμουν η αδιαφορουν,φανατικους εχθρους με την εννοια της alfa δεν εχουν με τιποτα αφου και ομορφα ειναι και αξιοπιστα,ασε που σε αντιθεση με τοyota και honda που συνηθως ειναι ασχημα η αδιαφορα εμφανισιακα η mazda συνεχιζει να κατασκευαζεται στην ιαπωνια.
manos... (27/8/2015, 18:02)  Δε ξέρω παιδιά τι λέτε εσείς αλλά τον έρωτα που έχω με την alfa μου δε τον έχω ξανανοιώσει με κανένα άλλο αυτοκίνητο. Κάθε μέρα που τη βλέπω τη θαυμάζω την καμαρώνω και έχω την ίδια λαχτάρα με την πρώτη μέρα που την απόκτησα να καθίσω πίσω απο το τιμόνι της!!! Απλά δεν τη χορταίνω με τίποτα!!! Γιατί τα άλλα είναι απλά μηχανές....
georg... (27/8/2015, 17:52) Θα σας πω μια ιστορία :P τα αμάξια είναι σα τις γυναίκες για όποιον τα γουστάρει πολύ. Τα Γερμανικά είναι σα τις Γερμανιδες.Μερικες όμορφες εξωτερικά, θα σου κάθονται κάθε μέρα χωρίς '' προβλήματα ',ψιλοξενερωτες αλλά όποτε θέλεις να τις γ@μησεις θα είναι εκει,παντσερ με μια λεξη Τα Ιαπωνικά σαν τις Γιαπωνέζες .Πιστες μια ζωη απο τη στιγμή που τις γνωριζεις,μπορει να τις κρατήσεις για όλη σου τη ζωή χωρίς να βγάλουν κιχ,θα μαγειρευουν,θα πλένουν απλά θα ξέρεις ότι είναι ΑΣΧΗΜΕΣ. Τα Ιταλικά τώρα είναι σα τις Ιταλιδες.Κουκλαρες εξωτερικά, για να τις γ@μησεις πρέπει να χαλάσεις ένα κάρο λεφτά ,παίζει να σε κερατώσουν κιόλας και θα πρέπει να σκας συνεχεία λεφτά για να τις κρατήσεις. ΑΛΛΑ μια ζωή θα σκεφτεσαι αυτό το one night stand που έκανες μαζί της.
Xrist... (27/8/2015, 17:44) Οι alfa ειναι για λιγους,για αυτους που ξερουν να την εκτιμησουν,αγαπουν να οδηγουν το αυτοκινητο και οχι απλα να τους πηγανει στη δουλεια!θελουν δεν θελουν και σχεδιαστικα και οδηγικα τα περισσοτερα alfa ειναι ασυναγωνιστα οχι με αυτοκινητα μονο της κατηγοριας τους αλλα κ σε συγκριση με αυτοκινητα μεγαλυτερης κατηγοριας!ο καθενας βεβαια ειναι τι ζηταει..εγω δεν την αλλαζω με τπτ γιατι απλα ξενερωνω με οποιο αυτοκινητο οδηγαω και τοτε εκτιμαω τι εχω!δικη μου γνωμη,δικη μου αισθηση!