Non-Paper

Επιλέχτηκαν 5 τελευταίες ειδήσεις
Πάνω ή κάτω από 120.000 χλμ. στο κοντέρ είναι «OK» για μεταχειρισμένο;
Η ΕΕ θα αναγκάσει τους κατασκευαστές να φτιάξουν φθηνότερα ηλεκτρικά. Πως;
Με 6 Β-SUV & τώρα τη Junior, τι άλλο θες για να πάρεις SUV Stellantis;
«Κουλομαρίες» με 1.000 άλογα που δεν ξέρουν ούτε να αλλάζουν ταχύτητες
Εν έτει 2024, γίνεται μικρό με 65 άλογα και 18 χιλιάρικα;
περισσότερα »
non paper an off-the record or unofficial presentation of (auto) policy Αντρες VS Γυναίκες
Διαβάστηκε από 3215 αναγνώστες

Σύμφωνα με έρευνες που βρήκαμε και αφορούσαν Ελλάδα, Ευρώπη αλλά και Αμερική, οι Γυναίκες είναι καλύτεροι οδηγοί από τους άντρες. Τι σημαίνει όμως καλύτερος; Τελικά ποιοι είναι καλύτεροι οδηγοί; Οι άντρες ή οι γυναίκες; Εσείς τι λέτε; Σύμφωνα με έρευνες που βρήκαμε και αφορούσαν Ελλάδα, Ευρώπη αλλά και Αμερική, οι Γυναίκες είναι καλύτεροι οδηγοί από τους άντρες. Τι σημαίνει όμως καλύτερος;
Τελικά ποιοι είναι καλύτεροι οδηγοί; Οι άντρες ή οι γυναίκες; Και τι σημαίνει καλύτερος οδηγός;
 
- Είναι αυτός που έχει γρηγορότερα αντανακλαστικά και αυτός που αντιδρά καλύτερα σε μία επικίνδυνη κατάσταση;

- Είναι αυτός που παρκάρει πιο γρήγορα;

- Αυτός που εμπλέκεται σε λιγότερα ατυχήματα και τηρεί τα όρια ταχύτητας και το KOK γενικότερα;

- Τι λέτε;

Οι αριθμοί πάντως που προέρχονται -κυρίως- από τις ασφαλιστικές εταιρείες λένε ότι:
• Οι γυναίκες τηρούν πιστότερα τα όρια ταχύτητας (20% vs 8%),
• Κόβουν όταν δουν πορτοκαλί, ενώ οι άντρες επιταχύνουν (55% vs 35%),
• Παραβιάζουν λιγότερα κόκκινα από τους άντρες (34% vs 57%),
• Στέλνουν λιγότερα SMS ή μιλούν στο κινητό (16% vs 24%),
• Είναι πιο ευγενικές απέναντι στους άλλους οδηγούς
• Οδηγούν σε μικρότερο ποσοστό από τους άντρες υπό την επίρροια αλκοόλ (18 vs 35%),
• … και γενικότερα είναι πιο «προσεκτικές» οδηγοί.

Αν και πιο προσεκτικές όμως οδηγοί, εμπλέκονται πιο συχνά σε ατυχήματα. Τα οποία από την άλλη πάλι δεν είναι τόσο σοβαρά όσο αυτά των αντρών, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο εαυτό τους.

Μετά λοιπόν από όλα τα παραπάνω εσείς τι πιστεύετε; Ακόμη θεωρείτε τις γυναίκες χειρότερες οδηγούς, που δεν ξέρουν να παρκάρουν και οδηγούν εκνευριστικά, ή μήπως τελικά είναι και αυτός ένας μύθος;

ΥΓ: Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τις έρευνες για Ελλάδα εδώ.
Σχολιάστε την είδηση
Σχόλια...
Louki... (21/10/2015, 22:33) Απίστευτοοοοοοοο, υπάρχει non-paper που δεν έχουν σχολιάσει .....οι ψυχοπαθεις!! Σσσσσσσσσσ, ειναι σαν τα ζομπι, αν κάνουμε θόρυβο θα ...σχολιάσουν και αυτό το θέμα .... οι ψυχοπαθεις του site!
manos... (18/10/2015, 03:10) Eγω δεν συμφωνω με την ερευνα, το οτι τηρουν τα παραπανω με τον ΚΟΚ δεν σημαινει οτι ειναι καλυτερες στο τιμονι οι γυναικες, οι γυναικες ταραζονται πιο ευκολα, αγχωνονται περισσοτερο, δεν παραχωρουν ποτε μα ποτε προτεραιοτητα ενω εκεινες ζητουν απο σενα να τους δωσεις προταιρεοτητα δινοντας σου ενα χαμογελο, και φοβουνται ακομα περισσοτερο. Δεν μπορουν ποτε να καταλαβουν το μεγεθος του αυτοκινητου που οδηγουν. Σε ενα στενο δρομο 2πλης κατευθυνσης οταν ερθουν αντιμετωπες με αλλο αμαξι δεν κανουν ΚΑΝ το κοπο λιγο να στριμωχτουν κ περιμενουν απο σενα να διορθωσεις και των 2 την κατασταση. Ημουν οδηγος σε φορτηγο κ παρατησα το επαγγελμα λογω των γυναικων που εχουν καταλαβει τους δρομους (οι 7 στους 10 οδηγους στον δρομο ειναι γυναικες). Οποτε μιλαω απο πειρα για τα παραπανω... Βεβαια υπαρχουν κ εξαιρεσεις μια καλη γυναικα οδηγος ειναι 2 φορες καλυτερη απο ανδρα, η αναλογια δυστυχως ειναι 1 στις 100....
maria... (14/10/2015, 18:24) Για μένα καλύτεροι οδηγοί οφείλω να το παραδεχτώ είναι οι άντρες.Καλύτερος είναι αυτός που μπορεί να κινηθεί σε μια συγκεκριμένη απόσταση γρηγορότερα.Και εννοείται αυτός μπορεί να αποφύγει καλύτερα κάποιον κίνδυνο στην ίδια ταχύτητα.Βέβαια θα πρέπει η ικανότητα να μην γίνεται επιπολαιότητα πράγμα στο οποίο είναι πιο επιρρεπείς οι άντρες.Αυτά βαριέμαι να πω άλλα επιχειρήματα.
stath... (13/10/2015, 14:36) Καλός οδηγός είναι αυτός, που σε κάθε περίπτωση, μπορεί να ελέγχει πλήρως, ή όσο το δυνατό καλύτερα το αυτοκίνητο του. Αυτό σημαίνει ότι, ανεξάρτητα με την ταχύτητα που τρέχει, ή τις συνθήκες που επικρατούν (βροχή, χιόνι, ομίχλη κ.λ.π.) ο καλός οδηγός είναι σε θέση να κάνει έναν απαραίτητο ελιγμό, ή και να σταματήσει το αυτοκίνητο του, για να αποφύγει ένα έκτακτο συμβάν, όπως ένα άλλο αυτοκίνητο, ένα άγριο ζώο, ένα παιδί, ή οτιδήποτε άλλο βρεθεί στο δρόμο του. Οι γυναίκες τώρα είναι καλές, με βάση τα στοιχεία των ασφαλιστικών εταιρειών, όπως γράφετε παραπάνω και αυτό είναι σωστό, αλλά με διαφορετική έννοια του καλού οδηγού. Αν κάποιος κινείται αργά και προσεκτικά, και δεν εμπλέκεται σε ατυχήματα, μπορούμε να πούμε ότι είναι και αυτός καλός οδηγός. Όμως καλός από καλό διαφέρει. Για βάλτε γυναίκες να τρέξουν σε αγώνες, όπου ο οδηγός καλείται να δώσει τον καλύτερο του εαυτό, να δούμε τα αποτελέσματα. Δεν διερωτάστε γιατί οι γυναίκες, που τρέχουν σε αγώνες είναι ελάχιστες, σε σύγκριση με τους άντρες; Βέβαια κάποιοι θα πουν ότι άλλο αγώνες και άλλο η καθημερινή οδήγηση, οπότε δεν χρειάζεται κάποιος να έχει χαρακτηριστικά οδηγού αγώνων για να θεωρείται καλός οδηγός. Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Στην καθημερινή οδήγηση μπορεί ένας οδηγός να αντιμετωπίσει πολλές φορές έκτακτα γεγονότα. Έναν μοτοσικλετιστή που θα εμφανιστεί ξαφνικά από το πουθενά, έναν πεζό που θα θελήσει να περάσει απέναντι, εκεί που δεν το περιμένεις, ένα αυτοκίνητο που θα περάσει με κόκκινο, κάποιον που θα σε κλείσει ξαφνικά και χίλια δυό άλλα. Εκεί λοιπόν θα φανεί η ικανότητα του καλού οδηγού να ξεπεράσει όλα αυτά τα προβλήματα, χωρίς να εμπλακεί σε ατύχημα. Ο καλός οδηγός δεν είναι μόνο αυτός που δεν τρακάρει τους άλλους, αλλά και αυτός που αποφεύγει να τον τρακάρουν οι άλλοι. Συνήθως δύσκολο, έως αδύνατο αυτό, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις εφικτό, αν προσέχεις τους πάντες στο δρόμο και ρυθμίζεις την οδήγηση σου ανάλογα.
geome... (13/10/2015, 13:14) Οι άντρες είναι καλύτεροι στην τεχνική της οδήγησης. Οι γυναίκες είναι μάλλον ασφαλέστερες, τουλάχιστον σε σχέση με τα σοβαρά ατυχήματα. Θα είχε όμως ενδιαφέρον και μια διαφορετική στατιστική προσέγγιση, δηλ. ο αριθμός των θανατηφόρων ατυχημάτων που προκλήθηκαν από άντρες και γυναίκες οδηγούς, δια του συνολικού αριθμού των αντρών και γυναικών που έχουν άδεια οδήγησης.
igavr... (13/10/2015, 11:59) Όταν ευημερούν οι αριθμοί δυστυχούν οι άνθρωποι...