Non-Paper

Επιλέχτηκαν 5 τελευταίες ειδήσεις
Γιατί οι μάντρες θα πλακώνονται για βενζίνης/diesel τα επόμενα χρόνια;
Επιδότηση ηλεκτρικών: Μήπως να γίνει επιδότηση για καινούριο γενικά;
Με 2 ευρώ το λίτρο & κίνηση παντού τι θα το κάνεις το «φτιαγμένο» σου;
Τι άλλαξε και η Lancia λανσάρισε την Ypsilon και με μοτέρ βενζίνης;
Γιατί βούτηξαν 25% οι πωλήσεις των ηλεκτρικών το 2024;
περισσότερα »
non paper an off-the record or unofficial presentation of (auto) policy Τα Super-SUV είναι εδώ!
Διαβάστηκε από 3028 αναγνώστες

Super Limos-Coupes ή Super SUV; Ή και τα δύο; Όλοι ανεξαιρέτως οι super luxury και sport κατασκευαστές ετοιμάζουν πλέον το δικό τους SUV, σε μια διαφορετική μάχη στο ανώτερο άκρο, για πρώτη φορά στην ιστορία της αυτοκίνησης. Ακόμη και εταιρείες όπως η Lamborghini θα μας φέρουν ένα SUV μοντέλο, με την καινούργια Urus να αναμένεται το 2018. Super Limos-Coupes ή Super SUV; Ή και τα δύο; Όλοι ανεξαιρέτως οι super luxury και sport κατασκευαστές ετοιμάζουν πλέον το δικό τους SUV, σε μια διαφορετική μάχη στο ανώτερο άκρο, για πρώτη φορά στην ιστορία της αυτοκίνησης. Η μανία των SUV πιάνει και τους top κατασκευαστές, αφού Aston Martin, Rolls-Royce, Lamborghini, Bentley, Jaguar και Maserati ετοιμάζονται να μας φέρουν ή έχουν φέρει ήδη ένα ολοκαίνουργιο (και το πρώτο στην ιστορία τους) νέο μοντέλο τους είδους, δημιουργώντας ουσιαστικά από την αρχή μια νέα κατηγορία.

Η κατηγορία αυτή, που ναι μεν έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια με την Porsche Cayenne, αλλά πλέον τώρα ουσιαστικά αρχίζει να σχηματοποιείται, θα έρθει για να τοποθετηθεί στην κορυφή των SUV και να απευθυνθεί στους λάτρεις της πολυτέλειας και των ειδικών σπορ κατασκευών, που θέλουν να τα συνδυάσουν με τα προτερήματα ενός μοντέλου του είδους.

Πολλοί βέβαια αναρωτιούνται κατά πόσο ένα SUV ταιριάζει στον ξεχωριστό χαρακτήρα των παραπάνω εταιρειών και ιδίως σε μάρκες όπως η Aston Martin και η Lamborghini, που έχουν επιτύχει όλα αυτά τα χρόνια κυρίως με τα σπορ κουπέ μοντέλα τους.

Η απάντηση εδώ έρχεται από τους ίδιους τους υπευθύνους των εταιρειών, που τονίζουν ότι όλα τα νέα αυτά μοντέλα θα προσφέρουν σχεδόν ανόθευτα τα κύρια χαρακτηριστικά της κάθε μίας εταιρείας (π.χ. άκρατη πολυτέλεια ή εκρηκτικές επιδόσεις ή και τα δύο), απλώς το μόνο που θα αλλάζει είναι το αμάξωμα και –ελαφρώς– η απόσταση από το έδαφος.

Υπάρχει άλλωστε και το παράδειγμα της Porsche με την Cayenne, η οποία τα τελευταία 14 χρόνια έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα στην ιστορία της εταιρείας, οδηγώντας μάλιστα τη φίρμα και σε περαιτέρω εξάπλωση στα SUV με την μικρότερη Macan.

Αρα, ύστερα από όλα αυτά, τι μένει; Μήπως έφθασε η στιγμή τα SUV να αποτελέσουν τις Super Limo και τα Super Coupe του σήμερα; Μήπως οι παραδοσιακές λιμουζίνες και τα top coupe σιγά-σιγά θα αποσυρθούν από το προσκήνιο δίνοντας τη θέση τους στα νέα Super SUV;

Και μετά από όλα αυτά, εσείς τι λέτε; Πώς σας φαίνεται αυτή η στροφή των top κατασκευαστών στα SUV; Προτιμάτε μια παραδοσιακή Aston και Lambo ή θα σας αρέσουν και τα νέα υπερυψωμένα μοντέλα τους;
Σχολιάστε την είδηση
Σχόλια...
nikos... (28/4/2016, 15:30) Μου αρεσουν παρα πολυ τα SUV.Ιδιως αυτα που προερχονται απο τις top αυτοκινητοβιομηχανιες οπως Porsche, Lamborghini ,Jaguar, Mercedes, Bentley κα εκτος απο το οτι ειναι πανεμορφα και θα εχουν ολες τις τεχνολογιες και τους κινητηρες απο τις αυτοκινητοβιομηχανιες, θα συνδυαζουν εκπληκτικη οδικη συμπεριφορα και επιδοσεις με μεγαλες εκτος δρομου ικανοτητες. Το εκανε και η Porsche με την Cayenne και εσπασε τα ταμεια.
igavr... (26/4/2016, 16:57) Δεν μας αρέσουν, αλλά και ποιος μας ρώτησε; Είμαστε πλέον πολύ μακριά από την εποχή που η Mercedes S-Class (του 1991...) συγκέντρωνε κριτική για το τεράστιο μέγεθος και την προκλητικά χλιδάτη όψη της. Σήμερα, ακόμα και φορτηγό Bugatti θα φτιάξουμε, αν το θέλουν οι αγοραστές, ώστε να μας δηλώνουν και οδηγώντας πόσο υπολογίζουν την υπόλοιπη κοινωνία. Μαζί τα βγάλαμε; Step out of my way, young man!
stath... (26/4/2016, 14:02) Η γνώμη μου είναι ότι η μόδα αυτή ήλθε προκειμένου να ικανοποιήσει κυρίως τη ματαιοδοξία κάποιων πλούσιων ανθρώπων και την ανάγκη και αυτών να έχουν το SUV, που ανταποκρίνεται στα δικά τους στάνταρ. Όπως ο μέσος οδηγός έχει τη δυνατότητα να αγοράσει ένα κοινό SUV, ας πούμε για να ξεχωρίσει, από τους υπόλοιπους και να δείξει ίσως ότι έχει μέσα του ένα πιό ελεύθερο πνεύμα, έτσι και οι αντίστοιχοι πλούσιοι μέχρι τα τελευταία χρόνια, δεν είχαν ένα αντίστοιχο ακριβό SUV, για να ξεχωρίσουν. Με την εμφάνιση της Porsche Cayenne, κάποιοι από αυτούς βρήκαν το SUV που έψαχναν. Άλλοι βολεύονταν με τα αντίστοιχα μοντέλα της Mercedes και της Land Rover, αλλά αυτά δεν ήσαν αρκετά. Τώρα λοιπόν που και άλλοι κορυφαίοι κατασκευαστές προχώρησαν σε εκδόσεις Super-SUV's, πιστεύω ότι θα βρουν αρκετούς αγοραστές, ιδίως στις περιοχές που ζουν κροίσοι, όπως στο Dubai, το Κατάρ, στα Εμιράτα κ.α. Να δείτε που αυτοί θα κάνουν και ειδικές παραγγελίες, σε χρυσό.