Non-Paper

Επιλέχτηκαν 5 τελευταίες ειδήσεις
Πάνω ή κάτω από 120.000 χλμ. στο κοντέρ είναι «OK» για μεταχειρισμένο;
Η ΕΕ θα αναγκάσει τους κατασκευαστές να φτιάξουν φθηνότερα ηλεκτρικά. Πως;
Με 6 Β-SUV & τώρα τη Junior, τι άλλο θες για να πάρεις SUV Stellantis;
«Κουλομαρίες» με 1.000 άλογα που δεν ξέρουν ούτε να αλλάζουν ταχύτητες
Εν έτει 2024, γίνεται μικρό με 65 άλογα και 18 χιλιάρικα;
περισσότερα »
non paper an off-the record or unofficial presentation of (auto) policy Το κόκκινο προκαλεί!
Διαβάστηκε από 4318 αναγνώστες

Το κόκκινο προκαλεί! Την αστυνομία και, κατ` επέκταση, και την ασφαλιστική σου! Είναι όμως αυτό αλήθεια, ή πρόκειται για μύθο; Οι περισσότερες Ferrari κόκκινες είναι! Τυχαίο; Το κόκκινο προκαλεί! Την αστυνομία και, κατ` επέκταση, και την ασφαλιστική σου! Είναι όμως αυτό αλήθεια, ή πρόκειται για μύθο; Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν και θέλουν να μας πείσουν ότι τα αυτοκίνητα κόκκινου χρώματος, εκτός του ότι «πάνε πιο γρήγορα», προκαλούν περισσότερο την προσοχή της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να βρίσκεσαι συχνά στην άκρη του δρόμου για παρατηρήσεις ή κλήσεις παράβασης ορίου ταχύτητας. Κατ` επέκταση, τα ασφάλιστρά τους είναι και ακριβότερα. Είναι άραγε αλήθεια ή πρόκειται για μύθο;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Πρόστιμα ορίου ταχύτητας.
Είναι αλήθεια ότι το κόκκινο χρώμα στο αυτοκίνητο έχει σχετιστεί σε μεγάλο βαθμό με sport αυτοκίνητα. Γκαζιάρικα και... νευρικά. Επίσης, υπάρχει και η άποψη ότι τα οχήματα κόκκινου χρώματος, βάσει μια οφθαλμαπάτης, «φαίνεται» να πηγαίνουν γρηγορότερα από ότι στην πραγματικότητα, πράγμα που βέβαια ακούγεται, όσο και είναι, πραγματικά κομμάτι επιστημονικής φαντασίας!
 

Σύμφωνα, λοιπόν, με την αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Πληροφοριών Ασφάλειας και Ένωσης Εμπορικών Ασφαλειών των ΗΠΑ, Carolyn Gorman, «δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που να υποστηρίζουν την άποψη ότι τα κόκκινα αυτοκίνητα δέχονται περισσότερες κλήσεις, από αυτοκίνητα άλλου χρώματος». 

Στην πραγματικότητα, τα λευκά αυτοκίνητα κατέχουν την πρώτη θέση, συγκεντρώνοντας το 19% επί του συνόλου των κλήσεων, με τα κόκκινα να έρχονται δεύτερα με 16%. Και τα νούμερα αυτά προέρχονται από μια, σχετικά μικρής κλίμακας, έρευνα που έκανε κάποιος ρεπόρτερ της St. Peterburg Times! Μέτρησε περίπου 1200 αυτοκίνητα, κατατάσσοντάς τα ανάλογα με το χρώμα τους, ενώ έπειτα βρήκε τις τελευταίες, περίπου, 1000 κλήσεις που καταγράφηκαν στις περιοχές αυτές. Το μόνο αξιοπερίεργο αποτέλεσμα αυτής της έρευνας ήταν τα… γκρι αυτοκίνητα! Ενώ αποτελούσαν μόλις το 6% επί του συνόλου των αυτοκινήτων, συγκέντρωσαν το 10% των κλήσεων, ενώ τα λευκά και κόκκινα αυτοκίνητα, κατείχαν το 25% και το 19% επί του συνόλου, αντίστοιχα.
 

Ας περάσουμε τώρα στα ασφάλιστρα. Εφόσον δέχονται περισσότερες κλήσεις, γιατί και οι ασφαλιστικές να μην τα χρεώνουν περισσότερο; Λογικό, ε;

Και εδώ, όμως, η Gorman αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «καμία από τις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες δεν λαμβάνει υπόψη της το χρώμα ενός αυτοκινήτου όταν ξεκινά να το ασφαλίζει». Συγκεκριμένα, λαμβάνουν υπόψη την ηλικία, το οδηγικό ιστορικό και πολλά άλλα, μέσα στα οποία,φυσικά, δεν βρίσκεται το χρώμα!
 

Έτσι, λοιπόν, ψωνίστε το επόμενο κόκκινο αυτοκίνητό σας άφοβα! Οι κλήσεις έρχονται μόνο λόγω υπαιτιότητας και όχι λόγω χρώματος.
Σχολιάστε την είδηση
Σχόλια...
jimis... (25/6/2016, 15:33)
stath... (25/6/2016, 00:09) Κάποτε είχα διαβασει, αν δεν κάνω λάθος στους 4 τροχούς, ότι ο Enzo Ferrari διάλεξε το κόκκινο χρώμα για τα αυτοκίνητα του, επειδή το κόκκινο του θυμίζει το αίμα που χύνεται στους αγώνες. Δεν ξέρω αν αυτό είναι αλήθεια, αλλά μπορεί και να είναι επειδή στο μακρυνό παρελθόν στους αγώνες είχαμε πολλά δυστυχήματα, λόγω έλλειψης προδιαγραφών ασφαλείας.
bapa... (24/6/2016, 21:52) FORD TOURNEO CONNECT Ι.Χ. σε κοκκινο ειναι γκαζοφονιας;
ubuon... (24/6/2016, 11:34) Το χρώμα κόκκινο προσφέρεται και σε αυτοκίνητα που δεν έχουν προδιαγραφές σπορ. άλλο είναι το ζήτημα, αν πρέπει να πληρώνεις παραπάνω γι' αυτό. Εγώ πιστεύω ότι όταν είσαι στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εκτός από το χρώμα στο καπώ είσαι περικλυκλωμένος από το σκούρο χρώμα του σαλονιού (εκτός εξαιρέσεων και κατά προτίμηση του αγοραστή). αυτό θα με κάνει να τρέχω περισσότερο; δεν νομίζω. άντε να θεσπίσουν καλύτερα ένα ψυχολογικό τεστ να δούμε κατά πόσο κάποιος έχει την τάση να τρέχει. έλεος δηλαδή
ferra... (24/6/2016, 01:30) Κόκκινο, το χρώμα του πάθους, του έρωτα, ότι κάτι γίνεται ή θα γίνει γρήγορα...ΔΥΝΑΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΜΟΤΕΡ...Και οι ταύροι τα κόκκινα πανιά βλέπουν και τρελλαίνονται...
geome... (23/6/2016, 22:55) Ο μόνος λογικός συσχετισμός είναι ότι το κόκκινο παραδοσιακά θεωρείται το χρώμα των σπορ αυτοκινήτων (μάλλον φταίει η Ferrari γι' αυτό). Και βέβαια δεν είναι πολλοί αυτοί που αγοράζουν ένα σπορ αυτοκίνητο για να πάνε σιγά (εδώ θα είχε ενδιαφέρον το είδος των παραβάσεων ανά χρώμα αυτοκινήτου). Υπάρχει βέβαια και η άποψη ότι η προτίμηση για το κόκκινο χρώμα γενικά, δείχνει πιο επιθετική προσωπικότητα.
georg... (23/6/2016, 16:52) Κι όμως, οι ασφαλιστικές εταιρίες υπολογίζουν πάρα πολύ σοβαρά το χρώμα του οχήματος και στατιστικά τους στοιχεία επιβεβιώνουν τον ισχυρισμό για το "ερεθιστικό" του κόκκινου χρώματος.Τώρα αγαπητέ μου φίλε nikolas με όλο μου το θάρρος δεν ξέρω πόσο συγκρατημένος μπορεί να είναι κάποιος με κάποιο από τα αυτοκίνητα που αναφέρεις.Εγώ πάντος με τίποτα. Θα του άλλαζα τα φώτα. Και πιστεύω και πολύς πλυθησμός το ίδιο.Να λοιπόν πόσο απλά επιβεβαιώνεται το κόκκινο.
nikos... (23/6/2016, 11:28) Ειναι ενα φανταστικο χρωμα, το οποιο χαρακτηριζει τους ανησυχους και παθιασμενους με την ταχυτητα οδηγους. Δενει ιδιαιτερα ομορφα με τα exotic supercars. Για παραδειγμα, σε μια Ferrari, ειανι το χρωμα που ταιριαζει γααντι, ειναι πανεμορφο ομως και σε μια Porsche, Lamborghini, σε ενα σπορ προκλητικο Audi και σε αλλα πολλα παραπλησια. Επισης, το νεο Toyota GT86, στο κοκκινο χρωμα του με εχει ξετρελανει γιατι εκτος απο πανεμορφο, συνδυαζει το μοντερνο με τα πιο κλασσικα σχηματα. Οσο για το οτι το κοκκινο, οδηγει σε περισσοτερες κλησεις, ειναι πραγματικα μυθος, αφου αν εισαι προσεκτικος και συγκρατημενος οδηγος, δεν εχεις κανενα λογο να φοβασαι, ανεξαρτητα απο το ποιο ειναι το χρωμα του αυτοκινητου σου.