Non-Paper

Επιλέχτηκαν 5 τελευταίες ειδήσεις
Επιδότηση ηλεκτρικών: Μήπως να γίνει επιδότηση για καινούριο γενικά;
Γιατί οι μάντρες θα πλακώνονται για βενζίνης/diesel τα επόμενα χρόνια;
Με 2 ευρώ το λίτρο & κίνηση παντού τι θα το κάνεις το «φτιαγμένο» σου;
Τι άλλαξε και η Lancia λανσάρισε την Ypsilon και με μοτέρ βενζίνης;
Γιατί βούτηξαν 25% οι πωλήσεις των ηλεκτρικών το 2024;
περισσότερα »
non paper an off-the record or unofficial presentation of (auto) policy Η ΛΕΑ των «έξυπνων»
Διαβάστηκε από 12837 αναγνώστες

Ποιος είναι αυτός που τους περνάει όλους από δεξιά; Που όταν η κίνηση έχει κολλήσει και όλοι περιμένουν υπομονετικά, μπαίνει στην ΛΕΑ και κερδίζει χρόνο; Ποιος είναι αυτός που χρησιμοποιεί τη ΛΕΑ τελικά; Τελικά ποιοι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τη ΛΕΑ; Δεν ξέρουν τη χρησιμότητά της ή είναι "έξυπνοι"; Ποιος είναι αυτός που τους περνάει όλους από δεξιά; Που όταν η κίνηση έχει κολλήσει και όλοι περιμένουν υπομονετικά, μπαίνει στην ΛΕΑ και κερδίζει χρόνο; Ποιος είναι αυτός που χρησιμοποιεί τη ΛΕΑ τελικά; Τώρα με την επιστροφή του 15 Αύγουστου, λίγο πολλοί όλοι είδαμε 10άδες «έξυπνους» να προσπερνάνε τα μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα από δεξιά, από τη ΛΕΑ δηλαδή με πάνω από 100 χλμ/ώρα.

Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης είναι το όνομά της και θα περίμενε κάποιος πως από αυτό και μόνο θα αρκούσε να καταλάβει κανείς ότι εκεί βρίσκονται μόνο τα οχήματα που έχουν κάποια έκτακτη ανάγκη. 

Και όχι, δεν είναι έκτακτη ανάγκη να φτάσεις 15 λεπτά νωρίτερα από το χωριό. Ούτε είναι έκτακτη ανάγκη αν έχεις καθυστερήσει στο ραντεβού σου. Δεν είναι καν έκτακτη ανάγκη αν θες να βρεθείς στην παραλία νωρίτερα από όλους για να προλάβεις να παρκάρεις λίγα μέτρα από εκεί που θα βάλεις την ομπρέλα σου, ή να πας στην ταβέρνα να πιάσεις πρώτος τραπέζι.

Έκτακτη ανάγκη σημαίνει ότι αυτή η λωρίδα χρησιμοποιείται από οχήματα που βρίσκονται εκεί είτε από βλάβη, είτε από ατύχημα, είτε είναι η λωρίδα που μένει ελεύθερη για να περάσουν τα οχήματα που πάνε να σώσουν ζωές. Αυτή είναι η έκτακτη ανάγκη.

Όμως σου λέει ο άλλος, είναι άδεια ρε φίλε την περισσότερη ώρα, και στο κάτω κάτω αν έρθει κανένα ασθενοφόρο, καμία πυροσβεστική ή περιπολικό, θα μπω κάπου αριστερά. Και έτσι η ΛΕΑ γίνεται λωρίδα για τους «έξυπνους». Μία Λωρίδα «Έξυπνων Ανθρώπων» ενώ οι άλλοι κάθονται στην θέση τους.

Αν όμως ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα, τα πράγματα θα ήταν απλά. Όμως είναι τόσοι οι «έξυπνοι» στην Ελλάδα που πλέον οι ΛΕΑ είναι γεμάτες. Αρα όταν έρθει το πυροσβεστικό, δεν έχει από που να πάει, γιατί υπάρχουν δεκάδες, εκατοντάδες οχήματα που πρέπει να κάνουν αριστερά, εκεί που έχει ήδη τους άλλους, τους τυπικούς οδηγούς. Αρα αυτό το επιχείρημα, του είναι άδεια, δεν ισχύει.

Τι γίνεται όμως αν όπως περνάς με «200» όλους τους άλλους από τη ΛΕΑ βρεις μπροστά σου, σταματημένο, το όχημα που κάνει χρήση της ΛΕΑ; Που είναι εκεί γιατί αναγκάστηκε να σταματήσει στον αυτοκινητόδρομο, και εκεί προβλέπεται να σταματήσει; 
 
Κοινοποιήστε και ρωτήστε τους φίλους σας την άποψή τους για τη ΛΕΑ.

Υπάρχουν ένα σωρό βίντεο στο διαδίκτυο με «χρήστες» της ΛΕΑ να πέφτουν πάνω σε σταματημένα οχήματα. Αλλα τόσα που δείχνουν πυροσβεστικά, ασθενοφόρα, περιπολικά που τρέχουν να σώσουν ζωές, κολλημένα στη ΛΕΑ που είναι γεμάτη από «έξυπνους».

Τελικά, ποιος χρησιμοποιεί τη ΛΕΑ; Μήπως και εμείς που μας την δίνουν όλοι αυτοί οι έξυπνοι, το έχουμε κάνει, γιατί «αφού ήταν άδεια ρε φίλε»; Μήπως η συστηματική χρήση της ΛΕΑ στην Ελλάδα είναι ακόμη ένας παράγοντας που συντελεί στον υψηλό αριθμό νεκρών στην άσφαλτο;
Σχολιάστε την είδηση
Σχόλια...
nikol... (25/8/2017, 23:02) Κυρίες και κύριοι, όσο και να σχολιάζουμε το M@L@K@ με όλα κεφαλαία, αυτός ΔΕΝ πρόκειται να μην κάνει τη Μ@Λ@Κ!@.Εδώ χρειάζεται εβραϊκός νόμος ή καλύτερα US νόμος από τις σκληροπυρηνικές πολιτείες.Έχει δίκιο "ο κύριος στο καροτσάκι" (ΔΕΝ συμφωνώ με την περιγραφή) που λέει ότι θα μας μεταρυθμίσει και μετά θα του πούμε και ευχαριστώ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ.Γιατί πως να σχολιάσεις το Hyundai με το στυλ "δε με νοιάζει", ή το Range με το στυλ "θα σε πατήσω", ή το κάθε συνοθύλευμα λαμαρινοκοπανημάτων που κυκλοφορεί? Πως ΟΕΟ?
sumi... (25/8/2017, 17:20) Γιατί αναγνώστη που μπαίνεις στην ΛΕΑ δεν μιλάς; Ντρέπεσαι; Όταν μπαίνεις στην ΛΕΑ βλέπουμε την πινακίδα σου και δεν γράφεις εδώ που είσαι ανώνυμος; Πες μας την άποψη σου για να καταλάβουμε και οι υπόλοιπο ΓΙΑΤΙ
nikol... (25/8/2017, 16:47) Ένας τρόπος υπάρχει για να μην πηγαίνει στη ΛΕΑ, o "τουρκόσπορος".Κλειστή με τοιχείο, και είσοδος σε αυτή με ειδικούς πομποδέκτες οι οποίοι κατεβάζουν και 5-10 σειρές με 10 άρες πρόκες.Τότε ο μ@λ@κ@$ ΔΕΝ θα πάει από εκεί.Μέχρι και η γίδα, αν της κάνεις πινέλο μια δυο φορές, το μαθαίνει το ποίημα.Ο λαός μας, θέλει άλλα μέσα, Δυστυχώς!
nikol... (25/8/2017, 16:48) αφου λοιπον δεν καταλαβαινουμε απο λογια και την σημασια της πραγματικης αναγκης ας εφαρμοσουμε το συστημα του ρουφιανου. δηλαδη οποιος παραβιαζει την ΛΕΑ να φωτογραφιζεται απ τους αλλους ηλιθιους που περιμενουν στην ουρα και να στελνει την φωτο στην τροχαια με τον αριθμο κυκλοφοριας εμφανη μπας και καταφερουμε να γινουμε ανθρωποι και θα γινουμε οταν θα σου παρουν το διπλωμα για 3-4 μηνες και 1500 ευρω προστιμο. μονο ετσι καταβαινει ο ελληνας γιατι περα απ τον γερμανο του θελει και τον ρουφιανο του τελικα.
sumi... (25/8/2017, 15:48) Τόσοι μπαίνουν στην ΛΕΑ. Σίγουρα υπάρχουν και αναγνώστες του άρθρου. Ας μας απαντήσει κάποιος από αυτούς εδώ ανώνυμα: Για ποιό λόγο το κάνει; Επειδή είναι πονηρούλης ή επειδή είναι εξυπνούλης; Ευχαριστώ
salon... (25/8/2017, 12:43) Αυτοι που μπαινουν στην ΛΕΑ ειναι αυτοι που πανε μπροστα στο κοκκινο φαναρι,περνανε με κοκκινο,δεν φορανε ζωνη δεν βαζουν ζωνη στα παιδακια τους οδηγουν με τον σκυλο αγκαλια.Το δεν θα συμβει σε μενα ή ελα μωρε και τι θα γινει ειναι χαρακτηριστικο της ελληνικης παιδειας-κουλτουρας.Σωτηρια ΔΕΝ υπαρχει ΓΙΑΤΙ δεν θελουμε....