Non-Paper

Επιλέχτηκαν 5 τελευταίες ειδήσεις
Με 6 Β-SUV & τώρα τη Junior, τι άλλο θες για να πάρεις SUV Stellantis;
Εν έτει 2024, γίνεται μικρό με 65 άλογα και 18 χιλιάρικα;
Γέμισε αφρικανική σκόνη: Το πλένεις έξω & πληρώνεις, στο χέρι ή άπλυτο;
Επιδότηση ηλεκτρικών: Μήπως να γίνει επιδότηση για καινούριο γενικά;
Γιατί οι μάντρες θα πλακώνονται για βενζίνης/diesel τα επόμενα χρόνια;
περισσότερα »
non paper an off-the record or unofficial presentation of (auto) policy Αυτοκίνητο vs Μοτοσικλέτα
Διαβάστηκε από 10458 αναγνώστες

Μάχη στους δρόμους! Οδηγοί αντιμέτωποι με αναβάτες διεκδικώντας σε έναν αγώνα κυκλοφορικής επιβίωσης μια σπιθαμή ασφάλτου. Ποιος έχει δίκιο; Ζητάμε τη γνώμη σας τόσο στο autotriti.gr όσο και στο mototriti.gr με τις απόψεις σας να εμφανίζονται από κοινού προκειμένου να υπάρξει –ευελπιστούμε- διάλογος. 

Μάχη στους δρόμους! Οδηγοί αντιμέτωποι με αναβάτες διεκδικώντας σε έναν αγώνα κυκλοφορικής επιβίωσης μια σπιθαμή ασφάλτου. Ποιος έχει δίκιο; Ζητάμε τη γνώμη σας τόσο στο autotriti.gr όσο και στο mototriti.gr με τις απόψεις σας να εμφανίζονται από κοινού προκειμένου να υπάρξει –ευελπιστούμε- διάλογος. Δε χρειάζεται να κυκλοφορήσει κανείς πολύ ώρα στο κέντρο μιας πόλης για να δει τι χαμός γίνεται. Και τι μάχη διαδραματίζεται για μία σπιθαμή ασφάλτου. Μια μάχη ανάμεσα στους οδηγούς αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Υπάρχουν δύο οπτικές σε αυτή την μάχη. Η πρώτη ακολουθεί τη λογική του ότι αφού υπάρχει Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, κάθε όχημα που κυκλοφορεί πρέπει να τον σέβεται. Είναι μια λογική που ακολουθώντας τους κανόνες που ορίζει ο ΚΟΚ επιτρέπει σε όλους να κινηθούν με ασφάλεια και σεβασμό απέναντι στους άλλους.
Αυτό φυσικά στην κόλαση του κέντρου δεν ισχύει. Τα αυτοκίνητα μένουν ακίνητα στο μποτιλιάρισμα και τα μηχανάκια ρέουν σα νερό ανάμεσά τους. Κάποιους τους εκνευρίζει η “ασυδοσία” των μοτοσικλετιστών που πατάνε παντού, άσφαλτο, πεζοδρόμια, ράμπες αναπήρων, περνάνε ξυστά από τους καθρέπτες, άλλες φορές χτυπώντας τους, και τελικά βγαίνουν πρώτοι στο φανάρι. Άλλους τους εκνευρίζει απλά το ότι τα μηχανάκια κινούνται τη στιγμή που τα αυτοκίνητα κάθονται.

Όμως αυτό που φαίνεται να αποτελεί τον κοινό παρονομαστή στην όχληση που δημιουργούν τα μηχανάκια είναι η λογική ότι με την αγορά τους οι οδηγοί τους δείχνουν να πιστεύουν ότι έχουν κάνει σύμβαση να μη σταματάνε ποτέ και πουθενά, ασχέτως εμποδίου.
Και στην προσπάθεια αυτή εκθέτουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο, αφήνοντας το θέμα της προσοχής στους οδηγούς αυτοκινήτων. Ένας μοτοσικλετιστής, χωρίς κράνος που περνάει με 100 ανάμεσα σε μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα, δε μπορεί να πιστεύει πως αν κάποιος κάνει να αλλάξει ρεύμα «πάει να τον σκοτώσει» τη στιγμή που ο ίδιος έχει κάνει ότι χειρότερο για την ασφάλειά του.

Βέβαια δεν είναι όλοι οι μοτοσικλετιστές έτσι. Αυτό φαίνεται και από το τι μηχανάκια βλέπουμε να παραβιάζουν τα στοπ, τα απαγορευτικά, τα πεζοδρόμια, τα φανάρια και γενικά τα πάντα. Πρόκειται κυρίως για «παπάκια» που τα οδηγούν άνθρωποι μέσα στο άγχος να προλάβουν να παραδώσουν κάτι.
Οι μοτοσικλετιστές αρκούνται στο να εκμεταλλεύονται το μικρό μέγεθος του οχήματός τους ώστε να διευκολύνονται μέσα στο κυκλοφοριακό. Μπορεί ο ΚΟΚ να απαγορεύει τη «διήθηση», το πέρασμα δηλαδή ανάμεσα στις λωρίδες, όμως αν και οι μηχανές έμεναν σταματημένες σε «κανονική» θέση στο φανάρι, το κυκλοφοριακό θα ήταν χειρότερο.
Οφείλει δηλαδή ο οδηγός αυτοκινήτου να δεχθεί ότι η επιλογή του μοτοσικλετιστή να μειώσει την άνεσή του και να εκτεθεί σε αυξημένο κίνδυνο προσφέρει στα αυτοκίνητα λιγότερο μποτιλιάρισμα. Συγχρόνως δεν είναι παράλογο ο καλύτερα εξοπλισμένος για ένα τρακάρισμα, το αυτοκίνητο δηλαδή, να προσέχει τον πιο αδύναμο, τη μοτοσικλέτα, λίγο παραπάνω.
Αρκεί βέβαια και οι δύο να σέβονται ο ένας τον άλλον. Εσείς πιστεύετε πως συμβαίνει αυτό; Είναι οι μοτοσικλετιστές η “λαίλαπα” που κάποιοι πιστεύουν; Ή πραγματικά κάνουν τη χάρη στους άλλους αφήνοντας περισσότερο χώρο στο δρόμο; Και τελικά ποιος έχει δίκιο;
Σχολιάστε την είδηση
Σχόλια...
jdnbl... (14/11/2009, 15:59) 92I14B sywfzrdhchhv, [url=http://hbmuhmtfjewj.com/]hbmuhmtfjewj[/url], [link=http://ucijxnuxtikc.com/]ucijxnuxtikc[/link], http://wlwqgdzcqgvy.com/
dim_c... (21/11/2009, 14:59) Eimai odigos autokinitou, skeftomai na vgalo diploma gia mixani gia otan guriso thessaloniki, o logos pou to skeftomai arketa einai oi sumperifora ton odigon ton autokiniton k apo odigous mikron mixanon,se mikrotero vathmo. Prepei na po oti i sumperifora mas os autokinistes gia tis mixanes einai dolofoniki stin pleionotita ton periptoseon. Prospatho na prosexo pou k pote emfanizetai mia mixani,alla exoun tuxei fores se taxeias kukloforias dromo na eimai stin aristeri lorida gia prosperasi k na me prospernaei kapoia ss apo dexia me taxutita pou odigei kanonika se autofores diadikasies, se periptosti opoiou atuximatos(makria apo emas) o odigos tis motosukletas stin kaluteri periptosei se monada enetatikis therapeias (an euriske) k meta tha eixe anapiries k ego pithanon sto nosokomeio k sigoura sta dikastiria. Auto giati thelame na pame kapou alla logo MIDENIKIS ODIKIS PAIDEIAS olon mas,autokinitiston k motosukletiston, ta pragmata piran dusaresti tropi
panag... (22/11/2009, 12:14) Παναγιώτης απο Αθήνα. Οδηγώ και αυτοκίνητο και μηχανή, η δικη μου παρατήρηση είναι οτι υπαρχουν 2 τυποι οδηγών και στα δυο μέσα.. αυτοι που πανε απο το α σημειο στο β απλά λες και εχουν αυτοματο πιλοτο και κανενα εμποδιο μπροστα τους και αυτοι που τους αρεσει η οδηγηση και "ξεδινουν" με αυτη.. και οι δυο αυτοι τυποι ειναι επικινδυνοι αλλα ο πρώτος περισσοτερο γιατι δεν προσεχει καθολου ενω ο δεύτερος ειναι επικύνδινος λογω τις ταχυτητας του, που σε συνδυασμο με τον πρωτο δημιουργουν το ατυχημα!! Για μενα η λυση για να βγουμε τελευταιοι στην λιστα τροχαιων ειναι περισσοτερες πιστες για αυτους που αγαπαν την οδηγηση και περισσοτερη ποιοτικοτερη εκπαιδευση γι αυτους που δεν γνωριζουν! Προσοχη και Ζωνη η Κρανος παντα!!!
gm... (23/11/2009, 10:44) Ειναι σίγουρο ότι καθώς η ανάγκη για γρήγορη μετακίνηση στις μεγαλουπόλεις είναι πλέον απαραίτητη οι μοτοσυκλέτες πάντα θα έχουν το προβάδισμα. Όμως άλλο να τρέχεις ανάμεσα σε σταματημένα, να κολλάς πίσω από αυτοκίνητα, να χώνεσαι στον παραμικρό χώρο που σου δίνει ένα αυτοκίνητο και μάλιστα πίσω δεξιά (τυφλό σημείο), να θέλεις να κινήσαι στην λεωφ. Κηφισού με 120 χλμ/ωρα όταν τα αυτοκίνητα πάνε με 10. Η οδήγηση σε μηχανή και αυτοκίνητο στηρίζεται επάνω σε νόμους για την δική μας ασφάλεια και μόνο. Ξεχάστε το θέμα της τροχαίας. Το θέμα είναι τι κάνει ο καθένας μας για να διευκολύνει την ζωή του και να μην σκοτώσει και κανένα άνθρωπο. Σαφώς οι οδηγοί αυτοκινήτων θα πρέπει να είναι προσεκτικοί περισσότερο στην αθήνα αλλά αν και στην ελλάδα ενώ οδηγούμε σχεδόν όλοι και αυτοκίνητο και μηχανές όταν καβαλήσουμε την μηχανή θέλουμε τον δρόμο όλο δικό μας για να πάμε γρήγορα αλλά όταν είμαστε στο αυτοκίνητο ξεχνάμε τα πάντα για τις μηχανές. Το συμαντικό πάντως είναι και εκεί πρέπει να προσέξουμε ότι ο κάθε άσχετος και το λέω καθαρα ΑΣΧΕΤΟΣ έχει καβαλήσει ένα scooter και όποιον πάρει ο χάρος ανεξάρτητα από μηχανή η αυτοκίνητο. Με την μηχανή θέλει αμυντική οδήγηση για την δική σου ασφάλεια, τι περιμένετε να σας δεί το αυτοκίνητο και να κολλήσει στην άκρη της λωρίδας για να περάσετε. Σε όλες τις περιπτώσεις είναι τρελό να σκεφτεστε οτι δεν θα παθεις ατύχημα αν οδηγείς με αυτο το τρόπο. Οδήγα σωστά κόψε όπου σε παίρνει και το ίδιο γρήγορα θα πάμε όλοι.
lesko... (24/11/2009, 10:42) Οδηγώ και τα δύο είδη και πρόσφατα μετακόμισα στην ΑΘήνα.Είναι λάθος η νοοτροπία των περισσοτέρων μοτοσυκλετιστών ότι το ενδιάμεσο από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας τους ανήκει. είναι απαράδεκτη η αδιαφορία τους για τα σήματα (αναστροφές, μονόδρομοι,διαβάσεις πεζών, πεζόδρομοι).Η συμπεριφορά αυτή μας έχει περιθωροποιήσει από τους οδηγούς των ΙΧ. Δεν ξέρεις από που να φυλαχτείς όταν η μηχανή που είναι μπροστά σου μπορεί να κάνει τά πάντα αδιαφορώντας για τα πάντα. Δεν μπορεί η μηχανή να πηγαίνει με 80 χιλ. ανάμεσα απο τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα και να λέμε ότι μας φταίει ο οδηγός που αλλάζει λωρίδα χωρίς φλάς.
Downh... (17/11/2009, 10:36) Οδηγώ και μηχανή και αυτοκίνητο. Ολοι οι Ελληνες επιδεικνύουν εξαιρετική επιθετικότητα στην οδήγηση λές κια περιμένουν να γίνει η "στραβή" για να την "πούν" στον άλλον. Τα αυτοκίνητα δεν ξέρουν που ακριβώς θέλουν να πάνε αλλα και οι μηχανές περνάνε με πολλά χιλιόμετρα ανάμεσα απο τα αυτοκίνητα και κάνουν πολλά ζιγκ ζάγκ με πολλά χιλιόμετρα πράγμα που μερικές φορές τις κάνει αόρατες. Αυτός με το αυτοκίνητο δεν είναι υποχρεωμένος να κάτσει στην λωρίδα του αλλά η μηχανή είναι υποχρεωμένη να μήν προσπερνάει αναμεσα σε κινούμενα αυτοκίνητα πάνω στην γραμμή. Κάθε λωρίδα έιναι για ένα όχημα όχι για ένα όχημα και μία μηχανή. Εγώ απο τότε που άρχισα να οδηγώ την μηχανή σαν αυτοκίνητο βλέπω οτι κινδυνεύω περισσότερο απο άλλες μηχανές παρά απο τους οδηγούς αυτοκινήτων. Προσπερνάω μόνο στα φανάρια όταν τα αυτοκίνητα έιναι σταματημένα ή οταν προσπερνάω εν κινήσει δεν αναπτύσσω ποτέ μεγάλη ταχύτητα, δεν κάνω ζίγκ ζάγκ και ειδοποιώ με τα φώτα μου. Ας μήν είμαστε ανόητοι. Η οδήγηση μίας μηχανής δεν είναι ενεση αδρεναλίνης. Είναι μεταφορά απο το Α στο Β. Και ο νοών νοείτω.
VM... (18/11/2009, 11:53) Βασίλης από Λάρισα Οδηγώ πολλά χρόνια αυτοκίνητο αλλά και μοτό εντούρο και δρόμου Στην επαρχία τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα μόνο γιατί οι αποστάσεις είναι μικρότερες. Και εδώ τα φλάς είναι πολυτέλεια ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΟΤΟ (ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ), τα κινητά στην πόλη πάρα πολύ συνηθισμένα (έχω δεί δικυκλιστή να καπνίζει, μιλάει στο κινητο και να οδηγεί ταυτόχρονα) και οι 200+ ταχύτητες στην εθνική καθόλου άγνωστο φαινόμενο από όλους (αυτοκίνητα και μηχανές ο καθένας κατά δύναμη). Και τα λουριά του κράνους να ανεμίζουν. ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΛΙΓΟ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΟΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΡΥΦΤΟ ΓΙΑ ΚΛΗΣΕΙΣ
komas... (19/11/2009, 16:16) Ειμαι οδηγος οπως οι περισσοτεροι εδω και των 2 κυκλοφοριακων μεσων.Θαπω το εξης:αν διαβασετε ολα τα σχολια της δημοσιευσης απο την αρχη μεχρι το τελος θα προσεξετε οτι οι περισσοτεροι ειναι μοτοσυκλετιστες μονο,ή και των δυο μεσων οπως εγω,αυτοκινητιστες και μονο,ειναι 2-3 αντε 5.....απο κει και περα μπορειτε ολοι να βγαλετε τα συμπερασματα σας...απλα δεν ενδιαφερονται για τιποτα και δεν προκειται να ακουσουν και να μαθουν και οπως φαινεται το προβλημα στους δρομους,πρεπει να περασουν αρκετα χρονια για να συμμορφωθει...
angly... (17/11/2009, 12:48) Οδηγώ αυτοκίνητο και μοτοσυκλέττα μεγάλου κυβισμού. Απο δική μου εμπειρία δυστυχώς οι οδηγοί γίνονται ολοένα και περισσότερο επιθετικοί στην συμπεριφορά τους. Σε αυξημένη κίνηση έχω κινδυνέψει περισσότερο απο μηχανάκια μικρού κυβισμού των οποίων οι αναβάτες δέν έχουν ίχνος σεβασμού απέναντι σε άλλους δικυκλιστές. Για την Αττική Οδό τί να πώ: εκεί ο δρόμος μετατρέπεται σε πίστα αγώνων για τις μεγάλες μηχανές (με τέτοια συμπεριφορά λέτε να μας αγαπήσουν περισσότερο οι οδηγοί αυτοκινήτων;). Τον Αύγουστο δέ, βγάζουμε το άχτι μας στις άδειες πόλεις αναπτύσσοντας ταχύτητες που θα ζήλευε και ο Schumacher. Όσο χειροτερεύει το κυκλοφοριακό τόσο περισσότερο κινδυνέυουμε να γίνουμε άναρχοι εάν δέν σοβαρευτούμε και δείξουμε περισσότερο σεβασμό ο ένας προς τον άλλον. Καί ας μήν κρυβόμαστε πίσω απο την λέξη "κράτος" ("το κράτος φταίει κλπ": θυμίζω οτι κράτος είμαστε εμείς και είναι στο χέρι μας να συμεριφερόμαστε σωστά. Και επειδή έχουμε πρωτιά στα οδικά ατυχήματα και κακή κυκλοφοριακή αγωγή στην Ευρώπη (για τέτοιες πρωτιές είμαστε καλοί) καλό θα μας έκανε να κάναμε και μια βόλτα Σάββατο βράδυ απο ΚΑΤ να δούμε και τις τραγικές συνέπειες της συμπεριφοράς μας.
babis... (12/11/2009, 11:36) ενας φιλος ειπε κατι για τα φλας...ναι φιλε μου οι 7 στους 10 δεν αναβουν φλας και οι 5/ στους 10 μιλανε στο κινητο αλλα η τροχαια ενα και μοναδικο στοχο εχει καθε μερα...ποιος μηχανοβιος δε φοραει κρανος και τα αυτοκινητα και οι νταλικες ας κανουν οτι γουσταρουν
stavr... (14/11/2009, 13:07) Με ποιους να πρωτοσυμφωνήσω;Θα έλεγα με όλους.Οδηγώ και μηχανη και αυτοκίνητο.Συνήθως οι διαδρομές μου έιναι με τη μηχανή και είναι μέσα στο κέντρο και όχι μόνο.Πραγματικά όταν ξεκινώ να οδηγήσω σκέφτομαι πως όλοι είναι τρελοί εκτός απο εμένα...(δε θα πω μόνο για τους οδηγούς των αυτοκινήτων ότι στρίβουν το τιμόνι και ανάβουν ταυτόχρονα το φλας,δε σέβονται προτεραιότητες,κόκκινα φανάρια,κάποιον που είναι οδηγά στη βροχή και δε τον σέβονται οι αυτοκινητιστές επειδή είναι σε θέση ισχύος κ.α) αλλά το να οδηγείς μηχανή και να έχεις κάποιον να σου τίναζει το τσιγάρο από το παραθυρό του ή ακόμα και να το πεταέι έξω από αυτό και να σου έρχεται στα μάτια ή να σε καίει στο σώμα, ε αυτό πως λέγεται..........;;;
stavr... (14/11/2009, 13:12) Θέλω να πω σε όλους τους οδηγούς των δικύκλων....Αδέφια αν το κράνος που αγοράσατε το πείρατε για τον αγκώνα σας και δώσατε 200-300 ή και 400ευρώ τότε για το κεφάλι και τη ζωή σας πόσα πρεπει να δώσετε;;;; Με εκτίμηση ένας μηχανόβιος!!!
giath... (16/11/2009, 09:41) Odigao kai aftokinito&mixani, distixos oso pernane ta xronia n siberifora apenanti stis mixanes eirotereuei dramatika... oi apotomes allages stis lorides einai pleon kathimerini routina olon ton odigon aftokonitou, akoma kai gia na kerdisoun mia thesi sto fanari, thetontas se kindino tn zwi mou kathimerina. Distixos me afto to kikloforiako xaos dimiourgounte genees odigon pou mathenoun na odigoun enteloas lathos kai epikikindina. Egw prosopika exw skeftei apeires fores na paratiso pleon tin mixani. Oi nomoi den allazoun tin nootropia :(
vanom... (10/11/2009, 16:00) Οδηγώ καί αύτοκίνητο καί μηχανή. Τά τελευταία χρόνια όμως κινούμαι μέ μηχανή λόγω τού κυκλοφοριακού χάους πού έπικρατεί. Κάνω τήν διαδρομή ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ μέσω τής παραλιακής πάρα πολλά χρόνια καί αύτό πού βλέπω χωρίς ύπερβολή είναι ότι 5 στούς 10 όδηγούς αύτοκινήτων μιλάνε στά κινητά τους άγνοώντας καί άδιαφορώντας πλήρως τί γίνεται μπροστά τους, πίσω τους, δίπλα τους. Γενικότερα ύπάρχει μία άσέβεια καί μία άντιμετώπιση άσχημη πρός τούς όδηγούς μηχανών.
giorg... (10/11/2009, 16:24) Simfono me olous edo mesa... Prepei omos oloi mas na exoume ena pragma sto nou mas. Se ena trakarisma Autokinito-Mixanis to apotelesma einai panta 1-0. Panta o mixanobios xanei. Prepei epitelos na epitrapei i diithisi etsi apo tin mia oi odigoi autokiniton tha einai anagkasmenei na prosexoun perisotero tin thesi tous se mia lorida (kathos tha feroun kai ekeinoi efthini se periptosei atiximatos) apo tin alli tha prepei auti i Diithisi na ginete ypo proipotheseis, giati na leme kai tou strabou to dikaio, yparxoun poly pou den kseroun na odigoun mixani, apla einai xeiristes, kai tha katapatisoun to dikaioma auto. Iremia, prosoxi kai asfalia.
nfaki... (11/11/2009, 10:45) ΟΔΗΓΩ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ "ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ". ΒΡΙΣΚΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΤΟΜΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ. ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ... ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΙΣΚΩ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΨΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ...
ggkpa... (11/11/2009, 13:56) Οδηγάω μηχανή & αυτοκίνητο και είμαι αρκετά συντηρητικός οδηγός. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι πλέον ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΦΛΑΣ, κύριος κατά την αλλαγή λωρίδας αλλά και όχι μόνο.
mavre... (8/11/2009, 00:48) Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης σε αυτό το κυκλοφοριακό κομφούζιο.Πρώτα εμείς και μετά το κράτος.Εμείς,γιατί η συμπεριφορά μας είναι απαράδεκτη,η παιδεία μας ανύπαρκτη και δεν υπάρχει διάθεση να αλλάξουμε τον λάθος τρόπο οδήγησης μας.Το κράτος από την άλλη πλευρά είναι ανύπαρκτο και αμέτοχο στο μεγάλο αυτό πρόβλημα και εμφανίζεται μόνο όταν έχει εισπρακτικούς λόγους ή αφού γίνει το ατύχημα.Γι αυτό τον λόγο όποιο όχημα και αν οδηγείτε προστατεύστε τον εαυτό σας μετά τους άλλους και επιτέλους προσπαθήστε με τον τρόπο οδήγησης σας να γίνετε παράδειγμα προς μίμηση.
kot_n... (8/11/2009, 07:23) ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΥΤΕ Η ΠΑΙΔΕΙΑ.ΦΤΑΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΚ ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΩΣΤΟΙ ΟΔΗΓΟΙ,ΟΥΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.ΣΑΦΩΣ Η ΟΔΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΕΙΝΑΙ <<ΕΛΕΥΘΕΡΗ>> ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ Κ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΧΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΛΟΙ
yanni... (8/11/2009, 14:48) Οδηγάω και μοτοσυκλετα και αυτοκινητο οπότε εχω βρεθεί και στα 2 "στρατόπεδα". Και έχω φοβηθεί μή με φάει λάχανο κάποιος με αμάξι που πάει με τέρμα μουσική, και με έχει χτυπήσει (ευτυχώς δεν μου έμεινε κάνα πρόβλημα) ενας μ@λ@κ@ς με rallye που έκανε χειροφρενιά. Αλλα και μου έχουν κάνει ζημιά στο αμάξι κανίβαλοι με motard και πιτσιρίκια με παπάκια. Η λυση ειναι καπου στη μεση. Η βασική διαφορά ειναι οτι τα αμάξια αμα γίνει στραβή σε σκοτώνουν. Οι μηχανόβιοι όμως σκοτώνονται ή κάνουν ζημιά υλική. Επίσης κατα ένα μεγάλο ποσοστό οι οδηγοί των αυτοκινήτων κοιμουνται όρθιοι μέσα στην άνεση, ενώ οι μοτοσυκλετιστές είναι συνεχώς στην τσίτα. Οι καλύτεροι οδηγοι αυτοκινήτων ειναι αυτοί που ξέρουν να οδηγούν 2τροχο. Οι παπουδοκυρψευτομαγκιοραυτοκινητάδες που δεν έχουν αγγίξει 2τροχο και οι πάσεις φύσεως κατινοκυρόρνιθοχαζογκομενίτες που όλο τους "πετάγονται" αντικείμενα στο δρόμο, πάσχουν απο σοβαρό πρόβλημα εγωισμού και χρειάζονται σοβαρότερη ενημέρωση τουλάχιστον στη διαδικασία απόκτησης αδείας οδήγησης. Take it easy all of you out there!
yanni... (8/11/2009, 14:54) A! Και μή ξεχάσω! Και την εμπειρία μου ώς... Πεζός!!! Ειναι όλοι τρελοί εκεί έξωωωωω!
mark_... (8/11/2009, 17:53) Δυστυχως για να επιβιωσει ενας μηχανοβιος στους δρομους της Αθηνας πρεπει να εχει τον αντιχειρα κολλημενο στην κορνα και δυνατο λαρυγγι γιατι μερικοι ουτε απο κορνα χαμπαριαζουν. Χωρις μηχανη δεν γινεται ποσο μαλλον χωρις διηθηση, αν ολοι οι αραχτοι αυτοκινητιστες εβγαζαν το κινητο απο το αυτι και εδιναν λιγο περισσοτερη προσοχη στον δρομο θα ειμασταν ολοι ασφαλεστεροι.
mario... (5/11/2009, 11:36) Ως νέος οδηγός δικύκλου έχω να να παρατηρήσεω ότι οι οδηγοί αυτοκινήτων κάνουν ότι μπορούν για να με εμποδίσουν ενώ οι οδηγοί μοτοσυκλετιστών ότι μπορούν για να με πετάξουν από το δρόμο. Δυστυχώς η οδηγική παιδεία θα αργήσει μερικές γενιές ακόμη
mende... (6/11/2009, 17:06) Καλησπερα και απο εμενα.Δεν θα ηθελα να σχολιασω ακριβως γιατι πιστευω οτι δεν ειναι αυτο το θεμα μας.Ειμαι ενας ανθρωπος που χρησιμοποιω καθημερινα τρεις τυπους οχηματων.1)αυτοκινητο 2)μηχανη μεγαλου κυβισμου 3)μηχανακι(100c.c.).Εχω πιασει τον εαυτο μου απο την αλλαγη της μοτοσυκλετας στο μηχανακι να αλλαζει η συμπεριφορα μου εντελώς.Λογω ογκου και ιπποδυναμης.Οι οδηγοι των μηχανων να μην τρεχουν παραπανω απο το συνηθες,οι οδηγοι των αυτοκινητων να προσεχουν περισσοτερο να στηνονται καλυτερα στη λωριδα τους χωρις να θελουν αλλη μια για την παρτυ τους.Καλες βολτες!
drikf... (3/11/2009, 20:17) οι περισσοτεροι αν οχι ολοι οσοι οδηγουν μοτο ειναι τελειως αχρηστοι. κανουν σφηνες, οδηγουν αναμεσα στις λωριδες παρανομα, μπαινουν μρποστα σου στο φαναρι και οταν εχει κινηση χωνονται συνεχεια αλλα οταν βγουν στον ανοιχτο δρομο καθονται στη μεση και δε σε αφηνουν να προσπερασεις!!!
gongi... (3/11/2009, 15:05) Το θέμα δεν είναι τι όχημα αλλά ποιός το οδηγάει. Στη χώρα μας λόγω έλλειψης παιδείας, πιστεύουμε όλοι οτι έχουμε πάντα προτεραιότητα, ότι όλοι οι άλλοι πάνε βόλτα ενώ εμείς βιαζόμαστε, ότι οι άλλοι είναι αργοί, κορόιδα και χασομέρηδες ενώ εμείς είμαστε γρήγοροι έξυπνοι και έχουμε και σοβαρό λόγο να βιαζόμαστε. Αυτή η νοοτροπία επικρατεί ασχέτως με το είδος του οχήματος. Η λύση είναι μόνο ο αλληλοσεβασμός αλλά φοβάμαι οτι θα αργήσει.
atomi... (3/11/2009, 13:22) με καλυψε ο fatam πληρως!!!
fatam... (2/11/2009, 22:29) Πρόταση: Έχει γίνει σε χώρες του εξωτερικού και έτσι ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ η διήθηση...απλά όλοι οι μοτοσικλετιστές αποφάσισαν για ένα χρονικό διάστημα να κινούνται βάση του ΚΟΚ, δηλάδή καταλαμβάνοντας ένα κομμάτι ασφάλτου στη μέση της κάθε λωρίδας και κινιόντουσαν σε στοίχιση ο ένας πίσω απο τον άλλο... Αν γίνει αυτό σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα θα επιτύχουμε το μποτιλιάρισμα του αιώνα και τότε θα μας πρακαλάνε στα γόντα οι Ι.Χ.δες να αρχίσουμε πάλι να παρανομούμε... και έλεος δηλαδή, είναι τόσο δύσκολο να ανάβετε ένα ρημαδιασμένο φλάς όταν αλλάζετε λωρίδα και να κρατάτε το κουτί σας σε μια ευθεία γραμμή; Αλλά ξέχασα...μιλάτε στο κινητό...
cgkna... (2/11/2009, 20:36) Επειδη κυκλοφορω και με μηχανη και με αυτοκινητο μπορω να δω τα λαθη και των δυο και ειναι πολλα.Φυσικα δεν αναφερομαι στους προσεκτικους,γιατι υπαρχουν και αυτοι. Οι μεν μηχανοβιοι δεν ξερεις απο που σου ερχονται οταν εισαι με αυτοκινητο, οι δε αυτοκινητοβιοι δε δινουν καμμια σημασια στην μηχανη,αλλοτε γιατι δεν προσεχουν και αλλοτε γιατι δεν ξερουν τι πρεπει να κανουν για να μην δημιουργησουν ατυχημα. Δυστυχως μονο οσοι εχουν κυκλοφορησει με μηχανη μπορουν να καταλαβουν τη διαφορα και να γινουν καλυτεροι οταν κυκλοφορουν με το αυτοκινητο. Ευχαριστω
gver... (2/11/2009, 16:43) Το θέμα είναι απλό. Μηχανή για την πόλη και ειδικά για τις καθημερινές μετακινήσεις για τη δουλειά και αυτοκίνητο τα ΣΚ για βόλτες και super market. Κρίμα που δεν μπορούμε να πάμε στη δουλειά μας με το μετρό όπως σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες και "αναγκαζόμαστε" να οδηγούμε μηχανή υπό αυτές τις συνθήκες. Σεβασμός και κατανόηση απαιτείται να δείχνουν και οι οδηγοί των ΙΧ και των μηχανών. Μην ξεχνάμε ότι μια απότομη αλλαγή λωρίδας (χωρίς φλας) μπορεί να προσφέρει την "ηδονή" στον οδηγό του ΙΧ ότι θα προπορευτεί 20 μέτρα, αλλά για τον οδηγό της μηχανής μπορεί αυτό να σημαίνει κάτι πολύ σημαντικό ακόμα και για τη ζωή του. Δυστυχώς έχουμε ο καθένας μας από κάποιο παράδειγμα...
giann... (30/10/2009, 19:50) Πρέπει για μια ημέρα όλοι οι μοτοσυκλετιστές να παρκάρουμε τις μηχανές βάση του ΚΟΚ. Δηλαδή παράλληλα με το πεζοδρόμιο όπως τα αυτοκίνητα . Θα τους αρέσει???
const... (30/10/2009, 20:25) καποιοι εδω μεσα(σε αυτη τη χωρα) επικαλουμενοι την ρητη απαγορευση του κοκ περι διηθησης θελουν να μεταδωσουν την εγκεφαλικης φυσεως μ....κια που τους δερνει και στους υπολοιπους, δηλαδη φιλτατε επειδη εσυ διαλεξες και επελεξες να λιωνεις ακινητος μεσα στο car-ουλι σου και να σπαταλας ατελειωτες ωρες στο καθισμα του αυτοκινητου σου ακουγοντας ραδιοφωνο (γιατι ειναι το μονο που μπορεις να κανεις) πρεπει ντε και καλα να το κανουν και οι αλλοι? ενταξει το δεχομαι οτι εισαι ενα κουλαδι της ασφαλτου οπως πολλοι αλλοι δικαιωμα σου αλλα απο κει και επειτα η λωριδα εχει πλατος 3,5-4 μετρα το τετρατροχο σου μαζι με τους καθρεφτες δεν ξεπερναει τα 2μ 2,5μ για τα τζιπ οποτε κατσε η στη μεση η στην ακρη της λωριδας σου και ασε αυτους που εχουν επιλεξει διαφορετικη αξιοποιηση του χρονου τους να πανε στο καλο!!!!!!!!!
jimmy... (31/10/2009, 11:02) arcti... (29/10/2009, 13:59) φιλε εισαι απιστευτος ,εχω ακριβως τις ιδιες σκεψεις με εσενα ,συμφωνω και επαυξανω γιατι αυτη ηταν, ειναι, και θα ειναι για παντα η αληθεια οσα χρονια και να περασουν στην ελλαδα βρισκομαστε,εχω και αυτοκινητο και μηχανη 20 χρονια ,αλλα η μηχανη ειναι μονοδρομος μεσα στην πολη θελουμε δεν θελουμε ,ενω το αυτοκινητο εξυπηρετικο στα ταξιδια λογο οικογενειας
panos... (31/10/2009, 17:41) Οδηγώ μηχανή. Το 50-60 % των οδηγων μηχανών είμαστε ΓΤΠ. Εχει γίνει πλέον standard, δεν αγοράζω αμάξι, πέρνω μηχανάκι να γλιτώσω κίνηση. Και γενικά όλοι οι κάφροι βγήκαμε στους δρόμους. NO IDEA OF MEANING "ΟΔΗΓΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ"
niko3... (31/10/2009, 23:10) Εχθρός των προβλημάτων είναι οι έξυπνες λύσεις.Στην Ελλάδα φαίνεται πως υπάρχει περίσευμα βλακείας, το οποίο έχει προκαλέσει χάος στις μετακινήσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις.
hkouk... (1/11/2009, 00:06) μηχανακι και αυτοκινητο αναλογα με την περισταση και την αναγκη. Παντα με σεβασμο και προσοχη.
giann... (1/11/2009, 11:01) οταν ολοι οι οδηγοι των αυτοκινητων μαθουν να οδηγουν κ μηχανακια τοτε θα μπορουν να συμπεριφερονται σωστα απεναντι τους....
kmast... (1/11/2009, 16:45) Οδηγω ΙΧ μοτοσυκλετα και η δουλεια μου ειναι ΤΑΞΙ στην Αθηνα. Γνωριζω πως κινητε μια μοτοσυκλετα στην πολη, σεβομαι ολους τους υπολοιπους που βρισκονται εκει εξω με οτι και να ειναι,ΙΧ ΜΟΤΟ ή πεζοι, αλλα οταν οδηγω το ταξι η το ΙΧ ΝΑΙ κυριοι Μοτοσυκλετιστες δεν σας προσεχω πια αυτους που εχετε στριμωχτει ενας αριστερα και ενας δεξια απο το αυτοκινητο κορναροντας και οι δυο. Αναγκαστηκα καποιον θα κλεισω. Δεν σας προσεχω πια οταν πεταγεστε απο ΣΤΟΠ, ΚΟΚΚΙΝΟ η αναποδα. Δεν σας προσεχω οταν βρισκεστε πισω μου, αναγκαστουμε να σταματησουμε για καποιο εμποδιο π.χ. ενα παρκαρισμενο ΙΧ να αναβω αριστερο φλας να το αποφυγω, να πεταγεστε πρωτοι απο πισω αριστερα και εννοειτε να κορναρετε και γενικα σε μια νομιμη αλλαγη κατευθηνσης με φλας ελεγχο κτλ να ειστε στριμωγμενοι απο τη μερια που εχω ειδοποιησει οτι θα στριψω Αυτα και αλλα πολλα παραδειγματα... Συμφωνω με 1000 μετακινηση με μοτοσυκλετα αλλα με σεβασμο και στους υπολοιπους χρηστες του οδικου δικτυου, προσεχτε τους και εσεις οχι μονο αυτοι εμας(τους μοτοσυκλετιστες) Η μοτοσκλετα ειναι παθος που δεν συγκρινετε με το αυτοκινητο αλλα θελει σεβασμο.
dkons... (2/11/2009, 09:17) ας ασχοληθούμε ολοι με το νέο νεοελληνικό φαινόμενο,οπου το κόκκινο παραβιάζεται απο ΤΡΙΤΟ στήν σειρά Ι.Χ. σε κάθε φανάρι και ας διορθώσουμε αργότερα ολλα τ αλλα.Αμυντική οδήγηση λοιπόν ιδιαίτερα για εμάς τούς δικυκλιστές απο ολους αφτούς τους φονιάδες που ειναι κάθετα στο δρόμο μας.
ilis... (2/11/2009, 12:01) Οποιος δεν έχει οδηγήσει διτροχο και οδηγεί μόνο ΙΧ δεν μπορεί να καταλάβει το μοτοσυκλετιστή. Για αυτό το λόγο οι οδηγοί ΙΧ πρέπει να εκφέρουν γνώμη μόνο όταν οδηγούν και τα δύο. Στατιστικό στην Ιταλία: οδηγοί που χρησιμοποιουν και τα δύο μέσα προσέχουν κατα 80% περισσότερο τα δίκυκλα απο αυτούς που δεν έχουν εμπειρία με δίκυκλο.
kotsi... (2/11/2009, 11:52) Μακαρι ολοι να μπορουσαν να εκαναν ενα ταξιδι μεχρι τη Γαλλια να δουν τη συμπεριφορα των ανθρωπων εκει .θελει να περασει πεζος καθετα το δρομο ? ολοι κοκαλωνουν τα φρενα και ευγενικα τον περιμενουν να περασει.Ο μοτοσυκλετιστης ακολουθει τον κ.ο.κ ,οι ιχηδες επισης και ολοι ειναι ευχαριστημενοι ,σεβομενοι ο ενας τον αλλο .εδω???
marte... (1/11/2009, 20:32) Η μηχανή για αυτούς που κυκλοφορούν καθημερινά στην πόλη (σε όποια πόλη της Ελλάδας και αν βρίσκονται) είναι σωτήρια. Με τόση κίνηση και με έλλειψη πάρκινγκ δεν υπάρχει καλύτερη λύση! Αν βέβαια έχεις οικογένεια ε... χρειάζεται και ένα αμαξάκι για τα ταξιδάκια.
stgre... (1/11/2009, 10:21) για ολα φταινε οι γυναικες οδηγοι..!!
nikva... (1/11/2009, 04:53) Με 4 κατηγορίες διπλωμάτων στη πλάτη μου (έως και λεωφορείο δηλαδη), έχοντας οδηγήσει την μοτοσυκλέτα μου σε όλη την Ελλαδα αλλα ΚΑΙ στο εξωτερικό (απο Τουρκία, Βουλγαρία μεχρι κ τις οτοστραντα της Ευρώπης) ένα έχω να πω. Οι Ελληνες Ι.Χηδες που δεν έχουν οδηγήσει μοτοσυκλέτα (γιατι δεν τους αφηνε ο μπαμπας να καβαλήσουν μηχανακι) είναι οι χειρότεροι οδηγοι... Δεν έχουν ιδέα για το πως κινείται μια μοτοσυκλέτα. Εκνευρίζονται γιατι αυτοί δεν μπορουν να κινηθουν (γιατί ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ) ανάλογα κ πανω σ αυτο μοστράρουν τις λαμαρίνες τους απέναντι στις μοτό. η Ελλαδάρα έχει απο τις 365 μέρες το χρόνο τις 300 ήλιο. Αν ΟΛΟΙ χρησιμοποιουσαν δίκυκλο (μοτοσυκλέτα, παπακια, σκουτερακια 'η ποδήλατα) δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.... Δυστηχώς κατι ηλιθιες ταινίες του 80 έκαναν το κόσμο να βλέπει το δίκυκλο με αλλο μάτι, με αποτέλεσμα ΚΑΝΕΝΑΣ γονέας της τότε εποχής να μην έχει σπρωξει το παιδί του να εμπλακεί στην οδήγηση δικύκλου. Αποτέλεσμα μιά γενιά που δέν έχει καβαλήσει ποτε του μοτο. Είναι αυτή που έχει ακόμα τα κομπλεξ της. Ειναι αυτή που λογω άγνοιας δεν μαθαίνει τα νεα παιδια. Ειναι αυτή που πηγαίνει στο αριστερο ρευμα της εθνικής με το ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΡ με 80 χιλιόμετρα.,,, Προτασή μου.... Κανένας να μην παίρνει δίπλωμα αυτοκινήτου, αν δεν έχει πάρει διπλωμα δικύκλου (έστω και ποδηλατου) Επίσης να δωθει μια λωρίδα (μικρή - παραλληλη των λεοφορείων) για τα ποδήλατα και τα μοτοποδήλατα όπως σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. (γιά κανε πως δεν σέβεσαι ποδήλατο στη Γερμανία και θα σου πώ εγώ που πάει το δίπλωμα σου). Οσο αφορα τα αυτοκίνητα συμφωνώ ότι είναι η επίδειξη του νεοΕλληνα... Γιατί ενα ι10 φτανει κ περισεύει για μέσα στη πόλη. Ομως..... βλεπουμε τι κυκλοφορει.... ελπίζω να μήν κούρασα!
gohn0... (31/10/2009, 12:04) Ειμαι 27 χρονων και οδηγουσα μηχανη απο τα 15. Ειχα ενα σοβαρο ατυχημα στα 25 (το μονο) και απο τοτε αναθεωρρησα τη σταση μου προς τα μηχανακια. Και να μην φταις καποια στιγμη θα την "πατησεις" και μπορει να ειναι και μοιραιο. Ειναι συγουρο οτι ο οδηγος της μηχανης καμποια στιγμη θα εχει ατυχημα (οπως ολοι αλλωστε) και ειναι ακομα ποιο πιθανο να μην ειναι μονο υλικες ζημιες. Απο τοτε ειμαι αμαξατος και δεν το εχω μετανιωσει. Σημειωτεον μενω επαρχια οποτε το μποτιλιαρισμα δεν μου λεει κατι (εξεφρασα το θεμα απο αλλη οπτικη γωνια).
senti... (31/10/2009, 11:46) Εγώ που οδηγω τις καθημερινες στην εθνικη αθηνων λαμιας στην μεσαια λουριδα έχω παρατηρήσει οτι εκτός του οτι μερικά μηχανάκια κάνουν επικυνδυνες προσπεράσεις απο αριστερά στα αλλα μηχανακια που κινουνται σε ουρα στα δεξια της αριστερης λουριδα υπάρχουν και περιπώσεις που μερικοι εξυπνοι μηχανάκηδες σου έρχονται και στα δεξια της μεσαιας λουρίδας. Έχω βρεθει στην θέση να με προσπερνανε μηχανάκια και απο τα αριστερα και απο τα δεξια ταυτοχρονα στο μισο μετρο.Μηπως έχουνε ξεχάσει το φαι στο ματι; Ωστοσο αμα πας να αλαξεις λουριδα με φλας κανονικοτατα ασχετα με το οτι το μηχανακι βρισκεται στα 30 μετρα και πανω τρως κορναρισματα ανοιχτες παλαμες κτλπ που αρμοζουνε σε συμπεριφορα νταλικεριδων, λες και εμεις δεν εχουμε δικαιωμα να αλλάξουμε λουριδα και πως τα μηχανακια δεν εχουνε δυνατοτητα μειωσης ταχυτητας. Ασχετο εχει πετυχει κανενας στην εθνικη τον τυπο με παπακι που κουβαλαει εξατμιση αυτοκινητου; Δεν ξέρω αν ειναι για γελια η για κλαματα η κατασταση.
tasos... (31/10/2009, 00:17) Όλοι δίκιο έχουμε! (με τα δικά μας κριτήρια πάντα). Αφιερώνω το παρακάτω τραγούδι του Κηλαηδόνη σε όλους μας. Τάσος Μαντζάνης Θα πει πως φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, ναι, φταίνε κι οι άλλοι. Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, φταίει κι ο Χατζηπετρής.
georg... (30/10/2009, 21:03) Πρεπει ολοι μας και οδηγοι μηχανών και οδηγοι αυτοκινητων να προσεχουμε στην οδηγηση μας και να μην παραβιαζουμε τον ΚΟΚ σε καμμια περιπτωση. Αυτο που εχω να πω στους φιλους μοτοσικλετιστες ειναι οταν περνανε αναμεσα απο οχηματα που ειναι κολημενα στην κινηση ή προχορανε με πολυ αργους ρυθμούς: 1. να μην περνανε με 100 χμ ωστε να προλαβαινουμε να τους εντοπιζουμε στον καθρεφτη μας 2. Να μην πεταγονται απο το πλαι ξαφνικα μπροστα μας σε αποσταση μερικων εκατοστων. 3. Να μην προσπαθουνε να περασουνε τη μηχανη τους μεσα απο την τρυπα της βελονας (πλαι αυτοκινητων) γιατι δεν κανουμε κανενα διαγωνισμο! Και τα 3 αυτα λαθη τα παρατηρω καθημερινα στους Ελληνικους δρομους απο ενα πολυ μεγαλο μερος των μοτοσικλετιστων. υ.γ. προς ΟΛΟΥΣ! Επειδη κανεις δεν ειναι αλανθαστος στην οδηγηση και καθημερινα κανουμε τεραστεια λαθη ολοι μας αλλα και οι δρομοι μας ειναι τραγικοι και η συμανση στη χωρα μας ειναι ανυπαρκτη ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΟΙ. Οχι τρελα γκαζια και βλακιες σε δρομους που δεν ξερετε ή σε βρεγμενο οδοστρωμα! Και μην αγνοειτε τα φαναρια και τον ΚΟΚ!
dindo... (30/10/2009, 19:07) Δεν υπαρχει κακος οδηγος μοτοσυκλετας ή αυτοκινητου.υπαρχει κακη νοοτροπια και μεγαλο κομπλεξ.η οδηγηση ειναι ο καθρεπτης της προσωπικοτητας μας.ο κακος οδηγος αυτοκινητου θα καβαλησει τη μηχανη του και θα ειναι παλι κακος.και δεν μιλαω για ικανοτητα που ετσι και αλλιως κανεις μας δεν εχει.μιλαω για οδηγηση χωρις κρανος και ζωνη ,που πλεον ειναι απαραδεκτο, αλλα και χωρις μπουφαν το οποιο το θεωρω επισεις σημαντικο.μιλαω για παιδια στην αγκαλια,για μηχανες χωρις φωτα,για αλκοολ,για αργη κομπλεξικη οδηγηση στην αριστερη λωριδα και πολλα αλλα.επισεις τελος καλο θα ηταν να δοικιμασουν ολοι την ευγενεια στο δρομο.γινομαστε καλυτεροι ανθρωποι.εχουμε τροπο να δειξουμε το μεγεθος του ....... μας.δεν χρειαζεται να το δειχνουμε στο δρομο.
giann... (30/10/2009, 18:59) Αυτο που γραφεις akarv ειναι εναντιον σου. Αυτο που λεει ο Αισωπος ειναι το ακριβως αντιθετο απο αυτα που γραφεις. Για αυτο προσεξε αυτον που σου τα λεει και τα γραφεις. Και φυσικα αυτοι που εχουν suv δεν ειναι καφροι. Το οτι εσυ αποτυχες και δεν καταφερες να εχεις τα χρηματα για ενα τετοιο αυτοκινητο δεν σημαινει οτι σε κανει πιο εξυπνο απο αυτους. Ειναι πολυ πιο εξυπνοι απο εσενα ωστε να σκεφτονται πρωτα την ασφαλεια και μετα ολα τα αλλα. Για αυτο υπαρχει και η παροιμια οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια. Οπως και αυτη που ανεφερες για τον Αισωπο, τα ιδια λεει.
akarv... (30/10/2009, 18:06) Διάβασα τις τυπικότητες περί απαγόρευσης της διήθησης κλπ που επικαλούνται οι οδηγοί ΙΧ... Κύριοι, υπάρχει και ο άγραφος νόμος, αυτός που στηρίχθηκε στο φιλότιμο του Έλληνα και λέει να διευκολύνεις τον συμπολίτη... Αλλά, κάποιοι κάφροι με τα SUV τους που προκαλούν επιπλέον μποτιλιάρισμα και ρύπανση, θεωρούν το αυτοκίνητό τους προέκταση του ανδρισμού τους (έχετε ανάγκη πρόσθετου μήκους; Στην Κίνα το πετυχαίνουν χειρουργικά, λεφτά έχετε) και καλύπτουν όσο το δυνατό περισσότερο δρόμο ώστε να τους προσέχουν. Ελληνάρες! Ο Αίσωπος έλεγε: η αλεπού που δεν έχει ουρά, προσπαθεί να πείσει και τις άλλες να την κόψουν
arist... (30/10/2009, 17:03) Το αυτοκινητο μεταφερει ενα σωμα, η μοτοσυκλετα μια ψυχη.
cosmo... (30/10/2009, 15:23) Συμφωνω απολυτα με την αποψη του nickg!Δεν χρειαζεται να τα ισοπεδωνουμε ολα και να βαζουμε ταμπελες.Σε ολες τις κατηγοριες οδηγων υπαρχουν οι καλοι και αυτοι που δεν σεβονται κανενα και κοιτανε μονο πως επωφεληθουν εκεινοι.Μηπως ειναι το κρατος ομως που τους οδηγει σε αυτην την κατασταση και τους κανει τοσο επιθετικους?Νομιζω πως την κυρια ευθυνη την εχει η πολιτια που υπαρχει αυτο το χαος το οποιο για αλλη μια φορα το επιφορτωνεται ο κοσμος και τους κανει πανω στο θυμο τους να ριχνουν το φταιξιμο στο συμπολιτη τους!Εαν δεν υπαρχει πουθενα χωρος για παρκαρισμα δεν φταινε οι πολιτες γι αυτο..Το πιο σημαντικο πραγμα ειναι ο αλληλοσεβασμος και μακαρι να σταματησει καποια στιγμη αυτο το χαος,στην πρωτευουσα της Ελλαδας που σε αλλα κρατοι τουλαχιστον η πρωτευουσα τους ειναι υποδειγμα!
aris_... (30/10/2009, 15:19) ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ!! ΟΙ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΧΙ!!! ΟΔΗΓΩ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΒΡΗΣΚΕΙΣ ΝΕΥΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ...
GKARA... (30/10/2009, 14:18) Αγαπητοί φίλοι εγώ οδηγούσα μέχρι πρότινως ΙΧ για όλες τις μετακινήσεις μου αλλά εδώ και μία εβδομάδα πήρα ένα scooter 300cc για να πηγαίνω στην δουλεια μου. Είχα απυδίσει από την ταλαιπωρία τα μόνιμα πλέον μποτιλιαρίσματα και την έλλειψη πάρκινγ. Αυτή η χώρα χρειάζεται ΜΕΤΡΟ σε όλη την επικράτεια και τπτ άλλο !!!! Ούτε λεωφορεία ούτε τρόλλεϋ ούτε τάνκς ουτε τπτ. Η πρόταση μου είναι το υπουργείο μεταφορών να χρηματοδοτήσει τα μέσα σταθερής τροχιάς και τπτ άλλο . ΜΕΤΡΟ 4ever το καλύτερο και ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς
MANAS... (30/10/2009, 13:20) Οι μοτοσυκλέτες δεν σέβονται τον ΚΟΚ, που απαγορεύει ρητά την διήθηση. Οτιδήποτε άλλο, εμπίμπει στον ελληναρισμό, που θεωρεί ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται όπως εξυπηρετεί τον καθένα.
kosta... (29/10/2009, 21:38) Από 10 χρονών με τα μηχανάκια ήμουν στην τσίτα (σήμερα 29 ετών) όταν ήμουν ανάμεσα στα αμάξια. Στα 24 αγόρασα υπερμοτοσυκλέτα 1000 κυβικά και είπα στον εαυτό μου στοπ στις χαζομάρες δε μας παίρνει. Έτσι έκανα το απίθανο και δεν υπέρβαινα τα 120 χλμ την ώρα ποτέ για ένα χρόνο μέχρι που φόρτωσα τόσο άγρια με την συμπεριφορα των οδηγών που ξαναάρχισα τις τσίτες και όποτε έβλεπα οδηγό στην αριστερή να σέρνεται του τα χωνα με 300 χλμ και δε συμαζεύεται. Έτσι το συνήθειο έμεινε και όποτε με ζορίζαν τους τα χωνα με γκάζια. Διστυχώς πήρα μια σπονδυλική στα χέρια στα 27 μετα απο μια σύγκρουση σε μπαριέρα και ευτυχώς την γλύτωσα. Ηθικό δίδαγμα αφήστε τους ιχδες στα συμπλέγματα τους και μην τους τα χώνετε με γκάζια απλά θα έρθει και ο καιρός τους.
panko... (30/10/2009, 01:30) Η κίνηση δύο οχημάτων μέσα στην ίδια λωρίδα κυκλοφορίας καί το ένα δίπλα στο άλλο απαγορεύεται από τον ΚΟΚ, ακόμη κι αν υπάρχει διαθέσιμος χώρος. Μιάς καί κανείς οδηγός δικύκλου δεν το τηρεί, σε περιπτωση ατυχήματος δεν μπορεί να δικαιωθεί από κανένα δικαστήριο. Υπάρχει καί δεδικασμένο
kosta... (30/10/2009, 09:15) Παιδιά..σεβασμός στις μηχανές από τους "αραχτούς" των αυτοκινήτων!Όπως επίσης και σεβασμός των "μηχανόβιων" πρός τους πεζούς χωρίς υπερβολές και βλακείες!Μηχανή και πάλι μηχανή..
PTBOU... (30/10/2009, 09:16) Θα πρότινα να βάλετε ένα poll ώστε να υπάρχει μια πιο σαφής εικόνα της 'αντιπαράθεσης'. Κατά τα λοιπά στην Ελλάδα μόνο με αιωρούμενο σκάφανδρο μπορείς να κυκλοφορείς χωρίς να κινδυνεύεις.
seads... (30/10/2009, 00:23) Συμφωνώ με όλους τους προλαλήσαντες εκτός των 2 προτελευταίων. Και εγώ οδηγώ αυτοκίνητο και μηχανή. Η "διήθηση" είχε ανακοινωθεί στα ΜΜΕ πριν λίγα χρόνια ότι θα επιτρεπόταν. Όπως και η πρόταση να σταματούν στα φανάρια οι μηχανές μπροστά από τα αυτοκίνητα. Και οι 2 αυτές ρυθμίσεις έχουν μείνει στον αέρα. Αυτό για το οποίο όμως λυπάμαι ακόμα περισσότερο είναι το θράσος των πεζών να θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές και την ακεραιότητα και των 2κυκλιστών μην υπολογίζοντας όταν διασχίζουν δρόμους και λεωφόρους από όπου και όποτε νά 'ναι. Η παραβατικότητα όλων μας ως πεζών μπορεί να προκαλέσει αλυσσιδωτό ατύχημα. Βέβαια κύρια ευθύνη φέρει πάλι η πολιτεία που ακόμα και το ελάχιστο πρόστιμο των 15 ευρώ απέσυρε για παραβάσεις πεζών. Ενώ εμείς ως οδηγοί και αυτοκινήτων και μοτοσικλετών καλούμαστε να πληρώνουμε διπλά τέλη κυκλοφορίας (συν όλους τους άλλους φόρους, συν τα πρόστιμα για στάθμευση ακόμα και των μηχανών). Την δική μου μηχανή έχοντάς την παρκάρει σε δρόμο ανάμεσα σε αυτοκίνητα την βρήκα να κείτεται πεσμένη με σπασμένη σύρριζα την μανέττα του συμπλέκτη. Μου βγήκε η ψυχή να την οδηγήσω στο συνεργείο. Πώς να μην την παρκάρω στο πεζοδρόμιο, κολλημένη σε τοίχο για να μην ενοχλώ τους πεζούς? Ως οδηγοί αυτοκινήτων είναι λογικό να φθονούμε την άνεση, την ταχύτητα και την ελευθερία κινήσεων των μηχανών. Αλλά τονίζω και εγώ μαζί σας ότι πρέπει, επιβάλλεται, να αφήνουμε χώρο ανάμεσά μας για τις μηχανές. (Λυπάμαι που λόγω εξάρθρωσης του αντίχειρα από το σφίξιμο του φρένου είμαι αναγκασμένη να απέχω από την μηχανή μου). Και τελευταίο, θα ευχόμουν παπιά που εννοούν να παίρνουν δεύτερο άτομο, μειώνοντας δραματικά την ταχύτητά τους, να δείχνουν έναν ελάχιστο σεβασμό στον οδηγό αυτοκινήτου που μπορεί να κινηθεί ταχύτερα διευκολύνοντας, αντί εμποδίζοντας, την προσπέρασή τους. Συμφωνώ, λοιπόν, απόλυτα με τους προλαλήσαντες που θέτουν ως κύριο θέμα αυτό του αλληλοσεβασμού.
nickg... (29/10/2009, 22:24) Μου φαινεται πως μας αρεσουν γενικα οι ταμπελες και οι κατηγοριοποιησεις.....! Τι ακουμε για λεωφορειατζηδες, ταξιτζηδες, φορτηγατζηδες, παπάκηδες, αυτοκινητακηδες κλπ...: Οδηγω αυτοκινητο, μοτοσυκλετα, παπακι και ποδηλατο. Αρκετες φορες ομως βλέπω σε στριμωγμα εντος κεντρου να με διευκολύνει ταξιτζης - λεωφορειατζης είτε είμαι με αμαξι ειτε με δικυκλο. Αρκετες φορες εχω δει σε στενο επαρχιακο δρομο να σταματαει φορτηγο στην ακρη για να περασει η ουρα με τα αυτοκινητα και να συνεχιζει μετα. Αρκετες φορες βλέπω παπακια να σταματανε σε διαβαση και να κανουν ασπιδα για να περασει καποιος. Αν υιοθετουμε αποψεις του στυλ '' η πλειοψηφια όμως ειναι ... '' αποκτουμε μια ψυχολογια ΑΔΙΚΑ εχθρικη προς αρκετους καλους οδηγους, στους οποιους και θα φερθουμε αργοτερα ασχημα στο δρομο... Ειναι σωστη λοιπον η κατηγοριοποιηση;
imkos... (29/10/2009, 22:09) Καλύτερα με αυτοκίνητο, έχοντας την άνεση και την ασφάλεια μου και ας αργήσω 10 λεπτά παραπάνω να φτάσω στον προορισμό μου. Επίσεις η μοτοσυκλέτα ή αν θέλετε τα μηχανάκια δημιουργούν απίστευτη ηχορύπανση (κυριο πρόβλημα της πόλης μας) θα έπρεπε να χορηγούνται απο την τροχαία προστημα ανάλογα με τα ντεσιμπέλ. Αλήθεια έχετε ανρωτηθεί πόσες φορές πεταχτήκατε όρθιοι στον ύπνο σας απο τον ήχο των <<γκαζιών>> ενός γκαζομιαλου;
john4... (29/10/2009, 17:07) Μήπως θα έπρεπε να απαγορευτεί η κίνηση στο κέντρο σε αυτοκίνητα που έχουν μέσα μόνο τον οδηγό?(Το 80% των περιπτώσεων). Θα άδειαζαν πολλά τετραγωνικά ασφάλτου. Eννοείται πως το δίκυκλο που πλέον μπορεί να γίνει και τρίκυκλο για όποιον φοβάται είναι η μόνη λύση. Αλλά πρέπει η πολιτεία να δώσει την ευκαιρία στους οδηγούς αυτοκ. να χρησιμοποιήσουν για μια εβδομάδα δί/τρικυκλα και θα δούμε αν θα ξαναπροτιμήσουν το αυτοκίνητο για να πάνε στη δουλειά τους ή στο κέντρο.
tolis... (29/10/2009, 17:46) Οκ, συμφωνώ απόλυτα ότι οι μοτοσικλετιστές χρειάζονται από εμάς τους γιωταχήδες να τους προσέχουμε. Όμως να συμφωνήσουν και οι μοτοσικλετιστές ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι απρόσεχτοι και με τους δολοφονικούς τους ελιγμούς θέτουν σε κίνδυνο -εκτός από τη ζωή τους- και την ζωή και την περιουσία των άλλων. Άλλο πράγμα η ευελιξία στο μποτιλιάρισμα και άλλο η ψευδαίσθηση ότι ο δρόμος μας ανήκει!
kosta... (29/10/2009, 17:27) οδηγω 18 χρονια μηχανη, παντα βεβαια προσεκτικα και με κρανος, γαντια, μπουφαν, αυτο ομως που βλεπω καθημερινα ειναι το οτι οι ταλαιπωροι οι οδηγοι των αυτοκινητων ουτε που δινουν σημασια στις μηχανες, και το οτι ζουμε ειναι καθαρα απο τι δικη μας προσοχη,και τον τροπο οδηγησης...
kosta... (29/10/2009, 16:40) Πηγαίνω καθημερινά στο γραφείο μου (Πετρούπολη-ζωγράφου) με την μηχανή και απορώ αν όλοι αυτοί που είναι κολλημένοι τόσες ώρες στην κίνηση έχουν κάνει απολογισμό τι ποσοστό από την ζωή τους χάνουν μποτιλιαρισμένοι και ψάχνοντας παρκινγκ…... Και εμείς έχουμε αμάξια που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αλλά επιλέγουμε να ρισκάρουμε την ζωή μας καθημερινά αποφορτίζοντας την κίνηση και τα νεύρα μας. Η ζούγκλα όμως που δημιουργείται από τα αμάξια αναγκάζει τους μοτοσικλετιστές να καταφεύγουν σε πρακτικές παράνομες και άκρος επικίνδυνες περνώντας πάνω από πεζοδρόμια όταν τα αμάξια δεν βρίσκονται στην λωρίδα κυκλοφορίας τους αλλά ανάμεσα κόβοντας το πέρασμα. Τέλος οδηγηκη παιδία πρέπει να υπάρχει στον οδηγό κάθε οχήματος είτε είναι πατίνι είτε νταλίκα και να σέβεται τα δικαιώματα των άλλων.
motos... (29/10/2009, 16:15) Μια γρατσουνια στο αυτοκινητο μου δεν ειναι σημαντικη, ενα νεο παιδι στο νοσοκομειο ειναι. Ας τους προσεχουμε και ολα θα γινουν καλυτερα.
jdan... (29/10/2009, 15:49) Αυτο που εχουμε αναγκη ολοι, εναι : ΣΕΒΑΣΜΟΣ στους αλλους συνοδηπορους και εξαιρετικη προσοχη στους πεζους. Δυστυχως εχουμε κανει την οδηγηση μονομαχια σε αρενα.!!!!!!
kakar... (29/10/2009, 14:23) Μοτοσικλέτα ρε παιδιά, τι να το κάνει κανείς το αυτοκίνητο στις μεγάλες πόλεις;
sibig... (29/10/2009, 14:27) Πρέπει να απαγορευτούν τα Ι.Χ απο το κέντρο, να επιτρέπονται μόνο τα Μέσα, τα ταξί, οι μοτοσυκλέτες και φυσικά τα ποδήλατα για τα οποία πρέπει να γίνει επιτέλους σωστή πρόβλεψη. Η κατάσταση με τα Ι.Χ στο κέντρο είναι τραγική. Απαράδεκτο να υπάρχει μόνο ένας επιβάτης σε ένα όχημα που χωράει 5 άτομα, πιάνει χώρο στάθμευσης 6-7 μοτοσυκλετών και ρυπαίνει πολλαπλάσια. Αλλά στην Ελλάδα ζούμε, ούτε αφού πεθάνουμε δεν θα γίνουν πραγματικότητα αυτά, ίσως τα δούμε σε καμμιά ταινία του Σπήλμπεργκ.
sotir... (29/10/2009, 14:32) GERLE... (29/10/2009, 12:55)...οι μοτοσικλέτες ρυπαίνουν ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ σε σχέση με ένα αυτοκίνητο. Δεν είναι θέμα εκπομπής καυσαεριών, είναι θέμα χρόνου! Πάμε άμα θες φίλε μου μια διαδρομή Κηφισιά - Παγκράτι σε ώρα αιχμής...εσυ με το αυτοκίνητο σου θα κάνεις μιάμιση ώρα, εγώ μισή...και θα είσαi συνέχεια στο στάματα ξεκίνα...έχεις υπόψιν σου πότε ζορίζεται περισσότερο ένας κινητήρας; όταν ξεκινά απο στάση το όχημα! Πόσες φορές θα χρειαστεί να νικήσει την αδράνεια του κατά τα άλλα -φιλικού προς το περιβάλλον οχήματος σου- ο κινητήρας του; Άσε που για να κατασκευαστεί το -φιλικό προς το περιβάλλον- όχημα σου χρειάστηκαν πολύ περισσότερες πρώτες ύλες και δαπανήθηκε πολύ περισσότερη ενέργεια σε σχέση με την κατασκευή μια μοτοσικλέτας... Αυτά για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις!
gtsam... (29/10/2009, 14:40) ΟΔΗΓΩ ΜΗΧΑΝΗ 750 CC ΑΦΡΙΚΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.ΕΧΩ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ ΜΙΚΡΟ. Η ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ : ΟΧΙ ΑΠΟΤΟΜΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ , ΟΧΙ ΑΛΛΑΓΗ ΛΩΡΙΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΦΛΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΣΤΟΠ Η¨ΚΟΚΚΙΝΟΥ.ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ. ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΕ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
manev... (29/10/2009, 14:19) Δεν μπορώ να καταλάβω πως παραπονιούνται αυτοι που κάνουν σφήνες. ιδιαίτερα αυτοί που τρέχουν ανάμεσά απο τα αυτοκίνητά. Οκ θέλετε να πάτε γρήγορα την ζωή σας δεν την σκέφτεστε. Κατά τα άλλα δεν έχω κανένα πρόβλημά με της μηχανές
stsin... (29/10/2009, 14:04) GERLE... (29/10/2009, 12:55) ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.. ΕΧΩ ΚΑΙ ΓΩ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ... ΑΚΟΜΑ ΓΕΛΑΩ!!!
hakia... (29/10/2009, 13:33) prosoxi stoys odigous motosikleton
hakia... (29/10/2009, 13:31) ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ !!!ΜΙΑ ΑΠΡΟΣΕΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΗ, ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ !! ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΤΡΙΜΩΓΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ Π.Χ. ΚΗΦΗΣΙΑΣ ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΑΚΙΝΗΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ , !!!!ΥΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ..ΧΑΝΟΥΝ ΤΗ ΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ ΜΕ 4 ΡΟΔΕΣ ΕΛΕΟΣ!!
panat... (29/10/2009, 13:51) μηχανη και μονο.αλλα παντα με προσοχη και σεβασμο προς τους πεζους και τους σοβαρους οδηγων αυτοκινητων..ακουσα εναν φιλο πιο πανω να λεει για εξατμισεις,θελω να πω οτι αν δεν υπηρχαν και αυτες οι μηχανοβιοι θα ηταν νεκροι απο τον καθε ασχετο που αλλαζει λωριδες χωρις να αναβει φλας και να κοιταζει καθρεφτη.και κατι ακομα,ακομα και τα περιπολικα εχουν εξατμισεις π κανουν θορυβο..αυτα απο εμενα.
arcti... (29/10/2009, 13:59) Πριν οποιοσδήποτε οδηγός αυτοκινήτου αρχίσει τους αναθεματισμούς και τις βρισιές για τους κακούς "μηχανάκιδες" που τους τρομάζουν στους δρόμους και που πετάγονται απο όπου να είναι και κάνουν σφήνες και κλέβουν τσάντες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, ας σκεφτεί τα παρακάτω... αλλά να τα σκεφτεί σοβαρά και να τα βάλει καλά στο κεφάλι του! -Εγώ, "ο αλήτης που οδηγώ μοτοσικλέτα", είμαι ο λόγος φίλε αυτοκινητιστή που ενδέχεται να βρεις εύκολα μια θέση parking σήμερα!...αν οδηγούσα και εγώ αυτοκίνητο θα έψαχνες για κανα μισάωρο ακόμη και μιλάμε για ένα άτομο, φαντάσου να αφήσουμε όλοι τις μοτοσικλέτες και να παρόυμε αυτοκίνητα. -Εγώ, "ο απρόσεκτος που παιζω κορώνα γράμματα τη ζωή μου", είμαι λόγος φίλε αυτοκινητιστή που γυρνάς 5 λεπτά πιο νωρίς στο σπίτι σου...αν οδηγούσα και εγώ αυτοκίνητο ενδεχομένως να σε έπιαναν όλα τα κόκκινα φανάρια στη διαδρομή σου (αντί του πορτοκαλί που περνάς τώρα) και να καθυστερούσες σημαντικά...και είμαι μόνο ένας! φαντάσου φίλε αυτοκινητιστή να προστεθούν αλλα 1000 αυτοκίνητα στους δρόμους...δε βλεπετε τι γίνεται όταν βρέχει; θέλετε και άλλη απόδειξη; -Εγω, ο "καλά να πάθω αφού δεν προσέχω" είμαι ο λόγος που μπορείς να ανασάνεις ακόμα σε αυτή τη πόλη...γιατί η μοτοσικλέτα δεν παραμένει στάσιμη περιμένοντας αιώνια στο μποτιλιάρισμα, κινείται και φθάνει πολύ γρήγορά στον προορισμό της! Αυτό σημαίνει ότι εκπέμπει σημαντικά λιγότερα καυσαέρια, αφού παραμένει σημαντικά λιγότερη ώρα σε λειτουργία.
stsin... (29/10/2009, 14:00) ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΜΗΧΑΝΗ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ - ΠΡΟΒΛΕΨΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ . ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΑΚΑΤΕΥΟΥΝ.
dimit... (24/4/2017, 14:23) 1
nickp... (29/10/2009, 13:37) ΣΙΓΟΥΡΑ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΕ ΘΕΜΑ ΚΟΝΤΡΑΣ ΜΕ ΝΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟ. Η ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΜΗΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ Η' ΜΗ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ) ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΜΑΛΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ. ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ, ΟΣΟ ΠΙΟ ΗΡΕΜΟΙ ΕΙΜΑΤΣΕ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΤΣΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΟΜΑΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ ΓΙΝΕΤΕ Η ΟΔΗΓΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΑΣ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΓΥΡΟ.
k_kar... (29/10/2009, 13:35) Αυτό που θέλω να καταγγείλω με την ευκαιρία είναι η "ενοχλητική πλέον" επίθεση δημοτικής αστυνομίας και τροχαίας κατά των μηχανών και της στάθμευσης αυτών, σε σημεία που "δηθεν" ενοχλούν. Το θέαμα στο κέντρο είναι πλέον αστείο. Γράφουν τους πάντες, παντού. Δηλαδή που πρέπει να παρκάρει κάποιος την μηχανή του. Ας μην ξεχνάμε οτι μια μηχανή μεταφέρει έως και 2 άτομα την στιγμή που ένα αυτοκίνητο καταλαμβάνει χώρο στάθμευσης τουλάχιστον 5 μηχανών και μεταφέρει πολλές φορές και έναν. Ας λύσουν πρώτα το θέμα στάθμευση, ας ρίξουν το βάρος στην διευκόλυνση της μετακίνησης με μηχανή και μετά ας γράψουν κιόλας. Ναι δεν έχουν χρήματα τα δημόσια ταμεία, αντιληπτό. Τόσους δημοτικούς αστυνομικούς που πληρώνει το κράτος, τι τους χρειάζεται, απλά για να κόβουν κλήσεις. Γράφουν δηλαδή για να πληρωθούν οι μισθοί τους. Νομίζω οτι θα συμφωνούν και άλλοι πως το κακό έχει παραγίνει το τελευταίο 10ήμερο.
GERLE... (29/10/2009, 12:55) πεζος καθως ημουν σε κρασπεδο σε φαναρι ,περιμενοντας το πρασινο ωστε να περασω απεναντι. καποια στιγμη ακουω πισω μου με μανια να παταει καποιος την κορνα( 1η παρανομια). φυσικα δεν κουνηθηκα. μετα απο κανενα λεπτο οταν αναψε το πρασινο και μετακινηθηκα ακουω το μοτοσυκλετιστη απο πισω μου να λεει. ρε φιλε το κρασπεδο και τι λειο επιπεδο ειναι για τις μοτοσυκλετες οι πεζοι δεν παιρνουν απο τις διαβασεις. φυσικα ειχε κλεισει τη γαλατσιου αου περιμενε να καβαλησει το κρασπεδο και να κανει αναστροφη εκει που δεν ειχε διεξοδο. για να φανταστειτε τι εννοω ειναι σαν ενα μηχανακι να εχει κλεισει την αριστερη λωριδα και να προσπαθει να ανεβασει πανω απο τις διαχωριστικες μπαρες το κατασκευασμα του ωστε να γυρισει στο αλλο ρευμα. ενω γυρω στο 1 χλμ πιο κατω ειχε διασταυρωση που επιτρεπεται η αναστροφη. οι αναβατες αυτων των μεσων ειναι η μαστιγα των δρομων. αλλα τι περιμενει κανεις αφου κανεις δεν εχει προβλεψει την κατασκευη κλειστων δρομων μονο για τετοια μεσα και να απαγορευτει η κυκλοφορια τους απο τους κανονικους δρομους. για να μην πω για τις διαβασεις οπου εμεις οι πεζοι δε μπορουμε πλεον να περασουμε αφου αυτοι οι αναβατες εχουν φροντισει να παραβιασουν και αυτο το απλο. οχι μονο δε συνεισφερουν στο κυκλοφοριακο αλλα το κανουν χειροτερο. αποδειξη ,δειτε τι συμβαινει στην κινα σε μια διασταυρωση που κυκλοφορουν μονο μοτοσυκλετες. και κατι τελευταιο. πολλοι λανθασμενα πιστευουν πως οι μοτοσυλετες μολυνουν λιγοτερο. το απιστευτο μυθευμα. οι μοτοσυκλετες ειναι και πιο ρυπογονες και παο τα πετρελειοκινητα.(euro 3) ενω τα τετρατροχα euro5.
chdim... (29/10/2009, 12:46) Είμαι 53 ετών και οδηγώ μοτοσυκλέτα και αυτοκίνητο. Για τις μετακινήσεις μου εντός πόλης επιλέγω σχεδόν πάντα την μοτοσυκλέτα γιατί μου δίνει αίσθηση ελευθερίας. Με το αυτοκίνητο νοιώθεις εγκλωβισμένος στην κίνηση, την οποία πολύ δύσκολα μπορείς να αποφύγεις. Αγανακτώ ωστόσο με την οδηγική συμπεριφορά των περισσσοτέρων άλλων οδηγών μοτο, οι οποίοι, όπως ακριβώς επισημαίνετε και εσείς, δεν σταματούν πουθενα και σε τίποτα. Και εγώ εκμεταλλεύομαι την δυνατότητα που μου δίνει η μοτο να κινηθώ ανάμεσα στα σταματημένα αυτοκίνητα και να βγω πρώτος στο φανάρι. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν είμαι μπροστά, οι μοτοσυκλετιστές που έρχονται μετά από εμένα μου κορνάρουν να κάνω στην άκρη για να μπουν αυτοί μπροστά και συνηθέστατα μπαίνουν στην διάβαση των πεζών, αδιαφορώντας τελείως γι' αυτούς. Το ίδιο κάνουν και οι οδηγοί των αυτοκινήτων, οι οποίοι μπαίνουν σχεδόν πάντα στην διάβαση ακόμα και όταν δεν υπάρχει κανένας λόγος. Τέτοιος λόγος είναι πχ να μπεις στην διάβαση με πράσινο και λόγω μη προβλέψιμης κίνησης να ακινητοποιηθείς εκεί. Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι οι οδηγοί μοτοσυκλετών οδηγούν ανάμεσα στα αυτοκίνητα ακόμη και όταν αυτά κινούνται έστω και με μειωμένη ταχύτητα ενώ θα έπρεπε στην περίπτωση αυτή να οδηγούν στο μέσο της λωρίδας. Η σχέση του έλληνα με το όχημα είναι απολύτως γελοία και κομπλεξική. Τελευταίο φρούτο είναι η τοποθέτηση εξατμίσεων που κάνουν θόρυβο και στα αυτοκίνητα, εκτός από τα μηχανάκια στα οποία η εκπομπή υπερβολικού θορύβου αποτελεί "καθεστώς" εδώ και χρόνια. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αστυνόμευση για όλα αυτά που υποβαθμίζουν τραγικά την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής, αλλά δεν υπάρχουν και αντανακλαστικά από την κοινωνία που θεωρεί περίπου αυτονόητο χαρακτηριστικό των οχημάτων την εκπομπή θορύβου. Άλλη μαγκιά είναι τα φώτα ομίχλης, τα οποία σε πάρα πολλά αυτοκίνητα είναι διαρκώς αναμμένα. Οδηγός πολυτελούς SUV σε παρατήρηση που του έκανα μου απάντησε ότι δείχνει πιο μουράτο το αυτοκίνητο. Μη χειρότερα. Αυτά τα ολίγα. Χρήστος Δήμος. Ειρηνοδίκης. Τηλ. 211-7008259
dimgr... (29/10/2009, 12:38) Εγώ ψηφίζω μοτοτσιχλέτα!!