Non-Paper

Επιλέχτηκαν 5 τελευταίες ειδήσεις
Σχεδίαση, υλικά, εξοπλισμός: Ποια παλιώνουν σαν κρασί & ποια σα γάλα;
Πόσο νερό χωράει ένα πυροσβεστικό όχημα;
Φώτα που τυφλώνουν: Φταίνε τα LED, τα ψηλά SUV ή η αδιαφορία;
Ποιο αμάξι θα αγόραζες αν ήξερες πως θα το κρατούσες 20 χρόνια;
Σου φαίνονται τώρα χαμηλά τα όρια ταχύτητας; Ετοιμάσου για χαμηλότερα
περισσότερα »
non paper an off-the record or unofficial presentation of (auto) policy Ποιο είναι το καλύτερο αυτοκίνητο για διακοπές; SUV ή κάμπριο;
Διαβάστηκε από 17082 αναγνώστες

Ο λαός θέλει καινούριο αυτοκίνητο πριν φύγει για τα μπάνια του. Δεν είναι τυχαίο ότι η αγορά τον Ιούλιο είναι ανεβασμένη. Αγοράζουμε αυτοκίνητο για να πάμε διακοπές. Όμως ποιο είναι το κατάλληλο για αυτή τη δουλειά; Ο λαός θέλει καινούριο αυτοκίνητο πριν φύγει για τα μπάνια του. Δεν είναι τυχαίο ότι η αγορά τον Ιούλιο είναι ανεβασμένη. Αγοράζουμε αυτοκίνητο για να πάμε διακοπές. Όμως ποιο είναι το κατάλληλο για αυτή τη δουλειά; Ο λαός θέλει καινούριο αυτοκίνητο πριν φύγει για τα μπάνια του. Δεν είναι τυχαίο ότι η αγορά τον Ιούλιο είναι ανεβασμένη. Αγοράζουμε αυτοκίνητο για να πάμε διακοπές. Όμως ποιο είναι το κατάλληλο για αυτή τη δουλειά; Ο λαός θέλει καινούριο αυτοκίνητο πριν φύγει για τα μπάνια του. Δεν είναι τυχαίο ότι η αγορά τον Ιούλιο είναι ανεβασμένη. Αγοράζουμε αυτοκίνητο για να πάμε διακοπές. Όμως ποιο είναι το κατάλληλο για αυτή τη δουλειά; Ο λαός θέλει καινούριο αυτοκίνητο πριν φύγει για τα μπάνια του. Δεν είναι τυχαίο ότι η αγορά τον Ιούλιο είναι ανεβασμένη. Αγοράζουμε αυτοκίνητο για να πάμε διακοπές. Όμως ποιο είναι το κατάλληλο για αυτή τη δουλειά; Τα ανοιχτά αυτοκίνητα θεωρούνται από τους περισσότερους τα κατ’ εξοχήν καλοκαιρινά αυτοκίνητα. Άλλοι πάλι δεν τα θέλουν το καλοκαίρι γιατί δεν αντέχουν τη ζέστη και τον ήλιο. Υπάρχουν και μερικοί που τα λυπούνται. Και δεν έχουν άδικο. Τα ανοιχτά αυτοκίνητα, ταυτισμένα με ένα αίσθημα πολυτέλειας παραπάνω από τα συγγενή μικρομεσαία από όπου προέρχονται (τα περισσότερα) είναι πιο προσεγμένα, πιο λεπτεπίλεπτα. Το δερμάτινο σαλόνι και οι επενδύσεις της οροφής ταλαιπωρείται με το αλάτι της θάλασσας και την άμμο της παραλίας.

Όμως τα κάμπριο έχουν το αβαντάζ της νύχτας. Με το που δύσει ο ήλιος ξεδιπλώνονται κυριολεκτικά τα χαρίσματα της ανοιχτής οδήγησης. Δεν είναι τυχαίο που κάτοχοι ανοιχτών αυτοκινήτων δύσκολα αγοράζουν κλειστά. Εξάλλου και το κόστος απόκτησης είναι συγκρατημένο, αφού υπάρχουν μικρά μοντέλα κάτω από τις 20.000 ευρώ., όπως το Opel Tigra Twin Top (18.250), το Peugeot 207 CC (19.990), το Mitsubishi Colt CZC (19.590), ενώ βρίσκονται και μοντέλα ακόμη πιό φτηνά, όπως το Nissan Micra C+C (16.390) ή ακόμη και το Citroen Pluriel με 12.800 ευρώ. Αν η ανοιχτή οροφή είναι το πρώτο ζητούμενο, υπάρχουν και λύσεις όπως το περίπου κάμπριο Chevrolet Matiz με κάτω από 8.000 ευρώ.

Η άλλη λογική όμως λέει πως το καλοκαίρι είναι για τα SUV. Η ονειρεμένη απόδραση πρέπει να συνοδεύεται και με ανάλογο όχημα. Οι ελληνικοί δρόμοι έξω από τις πόλεις κάνουν το SUV συχνά απαραίτητο, ενώ μετά το «φουσκωτό» το SUV είναι ο δεύτερος καλύτερος τρόπος να γυρίσεις ένα νησί. Βέβαια τα SUV είναι πιό ακριβά, ακόμη και τώρα που με την έλευση του VW Tiguan ο ανταγωνισμός κατέβασε σημαντικά τις τιμές. Πάντοτε υπάρχει το Suzuki Jimny στο όριο των 15.000 ευρώ, ενώ αν οι χώροι πρέπει να είναι για τέσσερις, θα χρειαστούμε 2.500 ευρώ ακόμη για να φτάσουμε στο SX4 πριν σκαρφαλώσουμε πάνω από τις 20.000 αν θέλουμε σώνει και καλά 1,5 λίτρα κάτω από το καπό του Daihatsu Terios. Αλλιώς υπάρχει και το 1,3 κάτω από 18.000 ευρώ.

Ακόμη και με μικρότερη ποικιλία τα SUV ανταγωνίζονται τα ανοιχτά αυτοκίνητα και σε τιμή. Άρα αυτό που μένει είναι να διαλέξουμε αν θέλουμε βουνό ή θάλασσα, SUV ή κάμπριο. Εσείς ποιο θα πάρετε;
Σχολιάστε την είδηση
Σχόλια...
dimbo... (26/6/2008, 18:24) ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΜΠΡΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΔΩΡΟ 1 ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΚΑΙ 1 ΚΑΠΕΛΟ.ΩΡΑΙΑ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΔΕΝ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑΚΙ Η ΒΡΑΔΥ.ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ SUB ΚΑΙ ΠΑΛΙ SUB.EINAI AΓΧΩΛΙΤΙΚΟ.
lazos... (25/6/2008, 13:38) Ante kai to anoixes to bravi posh apostash tha kaneis xvris na xalasoyn ta mallia ths synodhgoy,afoy tha soy exei pei prota oti zestathike hdh??
stame... (25/6/2008, 11:47) Δύο μη συγκρίσημα είδη. Το cabrio δέν έχει την πρακτικότητα και πολυχρηστικότητα ενός SUV, έχει όμως στύλ. Ο καθένας διαλέγει και παίρνει.
james... (24/6/2008, 14:38) Με τους δρομους που εχει η Ελλαδα σιγουρα SUV αλλα να εχει και ηλιοροφη. Το SUV σου δινει περισσοτερους χωρους αλλα και 4Χ4 που μπορει να σου φανει χρησιμο ανα πασα στιγμη.
lfdyk... (23/6/2008, 12:27) theoro oti i kaliteri lisi einai kapou sti mesi! sindiasmos suv kai kamprio. jimny cambrio i wrangler!!
rusun... (17/6/2008, 22:21) ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΜΕ ΕΝΑ SUV(RAV4). ΓΙΑ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕ ΕΝΑ CABRIO(FOCUS CC).
fotis... (17/6/2008, 17:41) την πέμπτη αγοράζω ένα opel astra twintop 1.6 turbo και ελπίζω να δικαιώσει τις προσδοκίες μου. Η αίσθηση που σου δίνει ένα ανοικτό αυτοκίνητο είναι ιδιαίτερη, αλλά να σας πω την αμαρτία μου στην αρχή θα αισθάνομαι άβολα και αρκετά εκτεθειμένος στα μάτια των άλλων οδηγών που αναπόφευκτα σε κοιτάζουν όταν είσαι ξεσκέπαστος. Καλές διακοπές σε όλους!!!
eftro... (14/6/2008, 10:11) CABRIO KAI ΠΑΛΙ CABRIO.TA ΑΓΟΡΆΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Κ.Λ.Π. ΠΟΥ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΒΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΈΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΣΤΡΕΒΛΩΣΙΣ.ΣΕ ΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΓΑΛΑΝΟ Η ΞΑΣΤΕΡΟ ΟΥΡΑΝΟ???
dti.e... (13/6/2008, 22:06) S-Max 2.5T ...όσοι το έχουν, απλά γελάνε με διλήμματα του τύπου cabrio ή SUV για διακοπές...
PANAG... (13/6/2008, 12:22) Σίγουρα cabrio, αφού η αίσθηση που σου αφήνει είναι μοναδική. Το SUV δεν έχει λόγο ύπαρξης αφού στο δρόμο δεν παρέχει καμία ασφάλεια με το κέντρο βάρος του να βρίσκεται ψηλά και στο χώμα έχει περιορισμένες δυνατότητες σε σχέση με ένα jeep.
BAKIS... (12/6/2008, 14:46) ΚΑΙ BEBAIA CABRIO ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΑ ΒΡΑΔΙΑ
dsp1... (11/6/2008, 17:07) Τα κάμπριο αυτοκίνητα,είναι αυτοκίνητα καλώς ή κακώς,που σου θέτουν πολλά όρια π.χ.-λιγότερο ασφαλή(σε ανατροπές,σε έντομα που όσο αστείο κι αν φαίνεται μπορεί να γίνουν αιτία σύγκρουσης)-είναι για λίγους μήνες το χρόνο η χαρά του "ανοιχτού"ουρανού-λιγότερο άνετη καμπίνα για 4 ή 5 άτομα-μικρότερος χώρος αποσκευών-συνήθως είναι δίθυρα οπότε έχουν μειωμένη πρακτικότητα κλπ.Εάν κάποιος έχει χρήματα και όλα τα παραπάνω τα αγνοεί,τότε γιατί όχι;Η ζωή είναι μικρή και πρέπει να την ευχαριστιόμαστε όπως μας αρέσει!Εάν όμως θέλει ένα αμάξι all weather,με χώρους,συμπαγές και πρακτικό που να μη το απασχολούν οι "υπέροχοι"ελληνικοί δρόμοι,τότε SUV με κλειστά μάτια!Και ειδικά RAV4,γιατί μαζί με ένα καταπληκτικό αυτοκίνητο που έχει φθηνή συντήρηση,"αγοράζεις"και μία εξυπηρετικότατη εταιρία!!!
arist... (11/6/2008, 02:58) τα cabrio ειναι οτι καλυτερο για τις καλοκαιρινες διακοπες και ειδικα στην χωρα μας που εχει τοσο ωραιο καιρο..τα cabrio σου χαριζουν μια αισθηση ελευθεριας..
ted... (10/6/2008, 19:43) τα αυτοκίνητα με το διπλό χαρακτήρα (σκληρή αναδιπλούμενη οποφή) είναι κατά τη γνώμη μου ο ιδανικός συνδιασμός για το καλοκαίρι και για το χειμώνα με τη προυπόθεση πάντα ότι το θέμα χώρου δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα.Επίσης τα σπορ αυτοκίνητα είναι χαμηλότερα και ποιό καλά στημένα από τα SUVs και κρατούν πολύ καλύτερα στο δρόμο.Επίσης. λόγω αεροδυναμικής ,καίνε και λιγότερο από τα ανάλογου κυβισμού SUVs.
Rexac... (10/6/2008, 18:42) Τα sud ειναι σαφως καλυτερα...το ερωτημα ειναι ποια ειναι τα καλα χωρις να δωσεις μια περιουσια...τα Τεριος ειναι γλυκα αλλα εχω την αισθηση απο ενα τεστ drive που εκανα οτι ειναι λιγο αργα η κανω λαθος και μιλαμε για το 1500...