• 2.280 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Κάντε μια στάση… για να «γεμίσετε» άεριο

3.063 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/1/2017

Με φυσικό αέριο θα κινούνται πάνω από 40 εκατομμύρια οχήματα μέχρι το 2025 στα διεθνική οδικά δίκτυα, σηματοδοτώντας μια σαφή στροφή των οδηγών στα «πράσινα» καύσιμα και μια τάση για συμμόρφωση με τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις.

 
Τα οχήματα που κινούνται με CNG παράγουν 25% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα σε σχέση με τη βενζίνη και 35% λιγότερο σε σχέση με αυτά που κινούνται με πετρέλαιο. Παράλληλα, επιτυγχάνεται 95% μείωση στις εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακα, 80% μείωση στις εκπομπές υδρογονανθράκων και 30% μείωση στα οξείδια του αζώτου.
 
Ενισχυτικά στην τάση αυτή λειτουργεί η δημιουργία ενός επαρκούς δικτύου πρατηρίων σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο τα οποία εξυπηρετούν επαγγελματικά και ιδιωτικά οχήματα φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τη Navigant Research  μέχρι το 2026 αναμένεται να έχουν κατασκευαστεί 40.000 σταθμοί ανεφοδιασμού φυσικού αέριου διεθνώς ενώ σήμερα στην Ευρώπη τα πρατήρια CNG έχουν ξεπεράσει τα 4.500 για να καλύψουν την ζήτηση των 2.000.000 οχημάτων φυσικού αερίου που κυκλοφορούν στους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων.

Στην Ελλάδα επεκτείνεται το δίκτυο ανεφοδιασμού σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Στα άμεσα σχέδιά της ΔΕΠΑ, η οποία προωθεί το φυσικό αέριο κίνησης μέσω των πρατηρίων Fisikon, εντάσσεται η ίδρυση νέων πρατηρίων στο Κορωπί, στην Ηλιούπολη, στον Ασπρόπυργο, στον Aλιμο, στον Πειραιά, ενώ ήδη λειτουργούν πρατήρια στον οδικό άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη (Αθήνα, Λαμία, Βόλος, Λάρισα, Θεσσαλονίκη).

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ