• 2.280 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Διαβάστε στο αφιέρωμα όσα πρέπει να ξέρετε για το LPG, πριν προβείτε στην τοποθέτηση υγραερίου στο αυτοκίνητό σας.

Το υγραέριο κλείνει 15 χρόνια στην αγορά καυσίμων αυτοκινήτων και παραμένει σταθερά το οικονομικότερο καύσιμο.

Το κόστος εγκατάστασης του υγραερίου ξεκινά από τα 500 ευρώ περίπου και διαμορφώνεται ανάλογα με τον τύπο του κινητήρα (χωρητικότητα και αριθμό κυλίνδρων).

Το υγραέριο είναι πολύ ασφαλές. Η πλήρωση της δεξαμενής υποχρεούται από το νόμο να φτάνει έως το 80% προκειμένου να μένει ωφέλιμος χώρος, σε περίπτωση απότομης αύξησης της θερμοκρασίας και αυτό γίνεται αυτόματα κατά την πλήρωση της.

Μην επιλέγεται σύστημα με γνώμονα μόνο την τιμή.

Σύμφωνα με την τροπολογία που ισχύει πλέον, τα αυτοκίνητα που φέρουν σύστημα LPG δεν θα επιβαρύνονται με τέλος 75 ευρώ μετατροπής της άδειας κυκλοφορίας (ό,τι ακριβώς συμβαίνει και για τα οχήματα στα οποία εγκαθίσταται φυσικό αέριο, CNG).

Αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες μετατροπής στο αυτοκίνητό μας, θα πρέπει να επισκεφτούμε κάποιο δημόσιο ΚΤΕΟ προκειμένου να λάβουμε την απαραίτητη βεβαίωση που θα αναφέρει ότι η μετατροπή έγινε σωστά και όλα τα επιπλέον μέρη που τοποθετήθηκαν έχουν πιστοποιηθεί και λειτουργούν σωστά.

Τα διαστήματα συντήρησης εξαρτώνται από τον τύπο του συστήματος που έχετε τοποθετήσει.

LPG: Γεμίστε με μόλις 0,66 ευρώ/λτ.!

66.127 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/1/2015

Το LPG κλείνει 15 χρόνια στην Ελλάδα, όμως αυτή την περίοδο αποτελεί την πιο εύκολη και οικονομική λύση μετακίνησης, με όφελος για την τσέπη σας που μπορεί να φτάσει και το 50% σε σχέση με τη βενζίνη.

 
Το υγραέριο κλείνει 15 χρόνια στην αγορά καυσίμων αυτοκινήτων και παραμένει σταθερά το οικονομικότερο καύσιμο. Και η τιμή του που σήμερα βρίσκεται στα 0,66 ευρώ είναι μόνο ένα από τα πλεονεκτήματα του υγραερίου, καθώς το υγραέριο αυτή τη στιγμή καλύπτει κάθε μοντέλο, από μικρά αυτοκίνητα για την πόλη μέχρι τα μεγάλα θηρία με τους V8 κάτω από τα καπό τους. Μπορεί να παραπονιούνται οι αυτοκινητοβιομηχανίες για το ότι οι στόλοι αυτοκινήτων στην Ευρώπη έχουν γεράσει, με τον μέσο όρο να πλησιάζει τα 7 χρόνια (12 στην Ελλάδα), όμως η είσοδος του υγραερίου στην αγορά καυσίμων αποτέλεσε λόγο για πολύ κόσμο αιτία να κρατήσει και απλά να αναβαθμίσει το αυτοκίνητό του, πετυχαίνοντας υψηλή οικονομία και καλύτερη αξία μεταπώλησης.

Έτσι, το υγραέριο προσφέρει σταθερά το χαμηλότερο κόστος καυσίμου με διαφορά, το σημαντικότερο όπως όφελος πέρα από το κόστος, είναι ότι χρησιμοποιείται σε κινητήρες βενζίνης. Αυτό σημαίνει πως τα αυτοκίνητα υγραερίου απολαμβάνουν τα χαρακτηριστικά ενός βενζινοκινητήρα, με υψηλή ισχύ, απαλή λειτουργία, μεγάλο φάσμα στροφών και όμορφο ήχο.

Επιπλέον, το κόστος εγκατάστασης του υγραερίου ξεκινά από τα 500 ευρώ περίπου και διαμορφώνεται ανάλογα με τον τύπο του κινητήρα (χωρητικότητα και αριθμό κυλίνδρων). Όπως είναι φυσικό, όσο αυξάνονται τα κυβικά του αυτοκινήτου, τόσο μεγαλύτερο είναι το κόστος. Επίσης, θα πρέπει να τονίσουμε ότι αρκετοί εγκαταστάτες παρέχουν διετή εγγύηση για όλα τα τμήματα της εγκατάστασης, ενώ σε γενικές γραμμές δε θα πρέπει να χρησιμοποιούμε συστήματα υγραεριοκίνησης αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης.

Γι αυτό ακριβώς, επειδή η τοποθέτηση συστημάτων LPG είναι μια επένδυση για τον καθένα, είναι σωστό από πριν να εξερευνήσουμε κάθε λεπτομέρεια, από την επιλογή του συστήματος που είναι κατάλληλο για το αυτοκίνητό μας, έως τον εγκαταστάτη που θα διασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία του οχήματός μας.

Τέλος, διαβάστε και από τους επαγγελματίες του χώρου, ποια είναι τα οφέλη του LPG και πώς μπορείτε να κερδίσετε πολλαπλά οφέλη, εγκαθιστώντας υγραέριο στο αυτοκίνητό σας.