• 2.280 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η ΔΕΠΑ συμμετέχει σε κάθε εθνική και διεθνή πρωτοβουλία που στοχεύει στην υλοποίηση της στρατηγικής του ομίλου για ενεργειακή ασφάλεια και εγκαθίδρυση της χώρας μας ως ενεργειακού κόμβου για την περιοχή των Βαλκανίων.

H εθνική ενεργειακή στρατηγική αναπτύσσεται σε τρεις πυλώνες: να καταστεί η χώρα κόμβος διαμετακόμισης, να επιτευχθεί διαφοροποίηση πηγών και να συμμετάσχει η Ελλάδα στην δημιουργία περιφερειακής αγοράς ενέργειας στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

Το φυσικό αέριο και ο σημαντικός γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας στην διεθνή ενεργειακή αγορά

4.964 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/9/2014

Τον σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η χώρα μας στην διεθνή ενεργειακή αγορά του φυσικού αερίου τονίζουν μέλη της ελληνικής κυβέρνησης και ξένοι ηγέτες λαμβάνοντας υπ όψιν την αρτιότητα των ελληνικών υποδομών και την εξέλιξη των επενδύσεων και των διεθνών συνεργασιών που πραγματοποιούνται από κυβερνητικούς φορείς, δημόσιους οργανισμούς και εμπλεκόμενες επιχειρήσεις.

 

Από την πλευρά των επιχειρήσεων…

ΔΕΠΑ: «Να συμμετάσχει η Ελλάδα στην δημιουργία περιφερειακής αγοράς ενέργειας στη Νοτιανατολική Ευρώπη»

Η ΔΕΠΑ συμμετέχει σε κάθε εθνική και διεθνή πρωτοβουλία που στοχεύει στην υλοποίηση της στρατηγικής του ομίλου για ενεργειακή ασφάλεια και εγκαθίδρυση της χώρας μας ως ενεργειακού κόμβου για την περιοχή των Βαλκανίων. Αυτό επισημαίνει και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Σπύρος Παλαιογιάννης, σε ομιλία του στο συνέδριο  του συνεδρίου «AthensNaturalGasForum 2014» τονίζοντας ότι πλέον η Ευρώπη και η Ρωσία δεν είναι τόσο εξαρτημένες από την Ουκρανία, ενώ αναφερόμενος στην εθνική ενεργειακή στρατηγική σημείωσε ότι αυτή αναπτύσσεται σε τρεις πυλώνες: να καταστεί η χώρα κόμβος διαμετακόμισης, να επιτευχθεί  διαφοροποίηση πηγών και να συμμετάσχει η Ελλάδα στην δημιουργία περιφερειακής αγοράς ενέργειας στη Νοτιανατολική Ευρώπη. 

Ο κος Παλαιογιάννης έχει κατά καιρούς επισημάνει ότι μέσα από μια έντονα αναπτυξιακή πορεία τις δύο περασμένες δεκαετίες, η ΔΕΠΑ έχει καταστεί σήμερα ένας σύγχρονοςκαι ισχυρός όμιλος εταιρειών με πρωταγωνιστική σημασία στις ενεργειακές εξελίξεις της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι στόχοι της εταιρείας συνοψίζονται στην υλοποίηση των στρατηγικής σημασίας διασυνδετικών αγωγών αερίου με γειτονικές χώρες, επενδύσεις για την ανάπτυξη κρίσιμων υποδομών εντός της χώρας (ITGI, IGB, Aegean LNG, επεκτάσεις δικτύων, δορυφορικά συστήματα τροφοδοσίας με CNG ή LNG κλπ.), την επέκταση των εμπορικών της δραστηριοτήτων εντός και εκτός συνόρων και την αξιοποίηση νέων καινοτόμων εφαρμογών στη χρήση του φυσικού αερίου.