Με κατεύθυνση τα Πιέρια Όρη!

Ελατοχώρι: Με κατεύθυνση τα Πιέρια Όρη!

51843 Επισκέψεις στο άρθρο

Μετά από ένα πυκνό δάσος ελάτης και οξιάς, απίθανου φυσικού κάλλους, συναντάμε το Ελατοχώρι, που είναι κτισμένο περίπου σε υψόμετρο 850 μέτρων, με μοναδική θέα στον κάμπο, στην απέραντη θάλασσα, αλλά και στις απρόσιτες κορφές του Ολύμπου.

Ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο Κατερίνης – Ελασσόνας στο 13ο χλμ. βρίσκουμε το δρόμο που οδηγεί στο μαγευτικό Ελατοχώρι και στο χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου. Συνεχίζοντας το δρόμο που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο βρίσκουμε αριστερά και δεξιά δασικούς δρόμους που οδηγούν μέσα στο δάδος σε υπέροχες τοποθεσίες όπου τα ποτάμια, οι γραφικοί μικροί καταρράκτες, το πυκνό δάσος και η καταπληκτική θέα θα σας αποζημιώσουν. Οι ξύλινες πινακίδες θα σας οδηγήσουν στην Λούρα, στου Σωτήρη Ρέμα, στην Κεραμίδα, στο Πλίτσκο.

Ακριβώς απέναντι από το Ελατοχώρι βρίσκεται ο παλιός Οικισμός Ελατοχωρίου (Σκουτέρνα) που ήταν και η αρχική κατοικία των Ελατοχωρίτων. Σήμερα ο οικισμός έχει εξοχικές κατοικίες και τουριστικά καταλύματα διατηρώντας τον παραδοσιακό χαρακτήρα του. Είναι αραιοκτισμένος και κατάφυτος, με το δάσος να τον αγκαλιάζει και να αποτελεί ιδανικό προορισμό απόδρασης. Στο κέντρο του οικισμού ξεχωρίζει ο ναός του Αγίου Νικολάου με το περίτεχνο ξυλόγλυπτο τέμπλο και με φόντο μια σπουδαία ιστορία.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ