Ερωτοσπηλιά-saygreece.org

Πόρτο Γερμενό

Κακιά θάλασσα- forkeratea.com

Κόκκινο Λιμανάκι-.irafina.gr

4 από τις καλύτερες παραλίες της Αττικής

13437 Επισκέψεις στο άρθρο

Βουτήξτε στις πιο καθαρές και όμορφες παραλίες της Αττικής. Δείτε που βρίσκονται και κάντε τις καλοκαιρινές μέρες σας στην Αθήνα δροσερές και ωραίες.

 
Στους καλοκαιρινούς μήνες, ως είθισται  όλοι μας προσπαθούμε να ξεκλέψουμε κάποιες μέρες για να πάμε διακοπές , ωστόσο όπως είπαμε είναι κάποιες μέρες μόνο. Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας είναι τέτοιες που έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα και εδώ ερχόμαστε εμείς για να δείξουμε κάποιες κρυμμένες παραλίες ή εάν θέλετε απλώς κάποιες καταπληκτικές παραλίες για να πάτε στην Αττική κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η «Ερωτοσπηλιά» είναι μια μικρή, αμμουδερή παραλία και βρίσκεται στο Πόρτο Ράφτη. Θα πατέ εκεί για να βουτήξετε στα διάφανα νερά και τις εξωτικές σπηλιές.
Η Ερωτοσπηλιά είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής, 36 χλμ περίπου από την Αθήνα και ειδικά τα Σαββατοκύριακα έχει πολύ κόσμο. Ωστόσο, εάν βρείτε χρόνο καθημερινή θα μπορέσετε να τη δείτε με περισσότερη άνεση και ευκολία. Είναι οργανωμένη και επειδή έχει πολλά δέντρα είναι σκιερή από το μεσημέρι και μετά.
 
Στο Πόρτο Γερμενό  σας περιμένουν πέντε παραλίες στη σειρά με κρυστάλλινα, ανοιχτογάλαζα νερά  και με λίγο κόσμο.
Η συγκεκριμένη τοποθεσία απέχει 60 χλμ από την Αθήνα, ίσως είναι λίγο πιο μακριά σε σχέση με άλλες παραλίες της Αττικής, όμως είναι εξαιρετικά όμορφη τοποθεσία.Δύο βουνά που σχηματίζουν τον κόλπο, ο Πατέρας και ο Κιθαιρώνας, είναι σαν να είναι μέσα στη θάλασσα. Η μέσαια παραλία είναι  η Βοτσαλωτή και είναι εκεί, που έχει και την περισσότερη σκιά.

Στη Κακιά θάλασσα θα βρούμε μια παραλία στρωμένη με βοτσαλάκι, αμμουδιά μέσα στο νερό και οργάνωση.
Τις ημέρες, που υπάρχει μια σχετική ηρεμία  δεν φυσάει, δηλαδή, ίσως είναι  στο τοπ πέντε των πιο καθαρών παραλιών της Αττικής. Απέχει 52 χιλιόμετρα από την Αθήνα και αξίζει να έρχεστε για καθαρές και δροσερές βουτιές. Ακόμη, υπάρχει μια σχετική οργάνωση και για τους μικρούς μας φίλους, κούνιες, ομπρέλες.
 
Κόκκινο Λιμανάκι: μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Βόρειας Αθήνας, που οφείλει το όνομα της στα Κόκκινα Βράχια, που υπάρχουν γύρω της.
 Εδώ θα βουτήξετε στα κρυστάλλινα καταγάλανα νερά, ενώ η άμμος και το  ψιλό βοτσαλάκι θα είναι διάχυτα γύρω σας. Θα τη βρείτε λίγο μετά τη Ραφήνα, ακολουθώντας τις πινακίδες που γράφουν «Κόκκινο Λιμανάκι».  Μια μικρή παραλία το λεγόμενο  Μπλε Λιμανάκι βρίσκεται σε απόσταση 26 περίπου χιλιόμετρα ανατολικά. Η παραλία αυτή είναι για όσους δεν θέλουν να κολυμπήσουν στα πιο «κοσμικά» νερά στο Κόκκινο Λιμανάκι, αλλά προτιμούν την ησυχία και την ηρεμία αυτού του κρυφού μέρους.
 

Tags: ΑΤΤΙΚΗ