Αλόννησος: Φτάσε στην άκρη του γκρεμού και απόλαυσε τη θέα

6635 Επισκέψεις στο άρθρο

Δες και μάθε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη μαγευτική Αλόννησο. Η θέα στην από τους Αγίους Αναργύρους, η Στενή Βάλα με το φρέσκο ψαράκι της και η μαγεία του Κοκκινόκαστρου θα σε κάνουν να μη θες να φύγεις από κει.

 
Μαγευτική θέα στους Αγίους Αναργύρους, κυριολεκτικά στην άκρη του γκρεμού

Πατήστε εδώ, ΚΑΝΤΕ LIKE στο Auto Τρίτη Touring στο Facebook και δείτε πρώτοι κάθε άρθρο της σελίδας μας

Φτάσε στο Μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων και απόλαυσε τη θέα ως προς το πέλαγο ακουμπώντας κυριολεκτικά την άκρη του γκρεμού. Πήγαινε στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού, και δες το πανέμορφο εκκλησάκι. Παρατήρησε την ημικυκλική κόγχη του ιερού και τις σχιστολιθικές πλάκες που καλύπτουν τις στέγες. Απόλαυσε ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη της Αλοννήσου.

Φάε φρέσκο ψαράκι στη Στενή Βάλα, σε πανέμορφες γραφικές ταβέρνες
Πήγαινε στο ψαροχώρι της Στενής Βάλας. Το όμορφο γραφικό λιμάνι θα σου θυμίσει φιόρδ. Δες τους δεκάδες ψαράδες που την επιλέγουν ως ορμητήριο και προμηθεύουν με φρέσκο ψάρι τις ταβέρνες της περιοχής. Δίπλα στο λιμανάκι βρες και βούτα στην παραλία της Στενής Βάλας συνδυάζοντας την ξεκούραση και το φαγητό με το μπάνιο.

Για μπάνιο στο Κοκκινόκαστρο, ίσως την ωραιότερη παραλία των Σποράδων
Αν θες μια παραλία πιο ξεχωριστή για μπάνιο τότε η επιλογή είναι η το Κοκκινόκαστρο. Η ομορφότερη παραλία της Αλοννήσου με την κατακόκκινη άμμο και τα χαλίκια σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή. Βούτα στα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά, και απόλαυσε το υπέροχο φυσικό τοπίο. Ακριβώς δίπλα από το Κοκκινόκαστρο σε περιμένει η παραλία Φίσερ στην οποία θα φτάσεις περπατώντας μέσα από ένα καταπράσινο κτήμα.

Φαγητό, ουζάκι και βουτιές στο Πατητήρι
Το Πατητήρι σε περιμένει να δοκιμάσεις τοπικές και παραδοσιακές γεύσεις στα ταβερνάκια και τα ουζερί του. Περπάτησε τα γραφικά δρομάκια του, πιες καφέ κάτω από τη σκιά των πεύκων και θαύμασε τη σύγχρονη αρχιτεκτονική του λόγω της πιο πρόσφατης ανάπτυξης που βίωσε. Το πατητήρι σου δίνει και την επιλογή του μπάνιου στην ομώνυμη παραλία με την όμορφη αμμουδιά και τα πεντακάθαρα νερά.