Ανακάλυψε το μυστικό της Τζιας

4351 Επισκέψεις στο άρθρο

Φύγε τώρα για την υπέροχη Τζια και ανακάλυψε το μυστικό και καλά κρυμμένο αξιοθέατό της. Πήγαινε για μπάνιο στο Σπαθί την ομορφότερη παραλία του νησιού και δες τη θέα ως την ¶νδρο από την Καστριανή.

 
Δες το μοναδικό λιοντάρι της Τζιας στην αρχαία πόλη της Καρθαίας
Οι ομορφιές τη Τζιας κρύβονται πέρα από τα τουριστικά κομμάτια του νησιού. Μια επίσκεψη στην αρχαία πόλη της Καρθαίας θα σε ταξιδέψει στο 600 π.Χ.  βλέποντας μάλιστα το εντυπωσιακό λιοντάρι μήκους 6 μέτρων που βρίσκεται σκαλισμένο εκεί. Ακολουθήστε τον χωματόδρομο που οδηγεί στα μοναχικά ακρογιάλια Στραβοτράχηλα, Μαβιά, Βλάντη, Καλισκιά και Αγιο Φίλιππο.

Για μπάνιο οπωσδήποτε στο Σπαθί, την ομορφότερη παραλία του νησιού
Πρώτη σου επιλογή για μπάνιο είναι το Σπαθί. Η πανέμορφη παραλία του νησιού είναι στο βορειοανατολικό του άκρο. Ξάπλωσε για ηλιοθεραπεία στην αμμουδερή ακρογιαλιά του και τον βυθό με τα ζεστά και αβαθή νερά. Ο απίστευτος προσανατολισμός του όρμου προφυλάσσει από το μελτέμι και γι΄ αυτό τα σκάφη αναψυχής τον προτιμούν για αγκυροβόλιο.

Με το βλέμμα στην Ανδρο από το μοναστήρι της Καστριανής
Πηγαίνοντας ή επιστρέφοντας από το Σπαθί ανέβα στην Καστριανή και δες την απίστευτη θέα από το μοναστήρι της Η τρομερή θέα στο δίαυλο Τζιας - Ανδρου θα σε χαλαρώσει και θα σε εντυπωσιάσει δίνοντας σου μία από τις καλύτερες όψεις του Αιγαίου. Για την επιστροφή σου διάλεξε τη διαδρομή Καστριανή – Ορκός με εξίσου όμορφες εικόνες να σε μαγεύουν.

Το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας και η «αγκαλιά» από τον πύργο της
Δες τον αρχαίο και τον πιο σύγχρονο πολιτισμό να αγκαλιάζονται στο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Φτάσε ως τον πύργο που χτίστηκε τον 4ο αιώνα π.χ. και τα απομεινάρια του μοιάζουν να αγκαλιάζουν τον εντυπωσιακό κόκκινο τρούλο του μοναστηριού της Αγίας Μαρίνας που κτίστηκε χιλιάδες χρόνια αργότερα.
 

Tags: ΤΖΙΑ