5 σημεία για... ξεμονάχιασμα στο Ναύπλιο!

13434 Επισκέψεις στο άρθρο

Προσπαθείς να την «καταφέρεις» εδώ και καιρό; Έχεις δοκιμάσει λουλούδια, δώρα, αλλά εκείνη δεν... Aμα την πας εδώ, η επιτυχία είναι εγγυημένη!

 
Ο γύρος της Αρβανιτιάς
Στην Ακροναυπλία, παίρνεις το δρομάκι πίσω από το λιμάνι από το τελείωμα του Φάρου και κάνεις το γύρο της Αρβανιτιάς με θέα την Κίο Αργολίδας και το Άστρος. Στα δεξιά σου έχεις μόνιμη σύντροφο τη θάλασσα και το γλυκό μπλε, ενώ είσαι αγκαλιά με το ταίρι σου και κάνετε μαζί την πλακόστρωτη ρομαντική βόλτα του Ναυπλίου που έχει κερδίσει τις καρδιές όλων, ντόπιων και επισκεπτών.

Η θέα με ή χωρίς βαρκάδα στο Μπούρτζι
Αποκλείεται να είσαι στο Ναύπλιο και να μην σου αρέσει μια ρομαντική βόλτα στο Μπούρτζι, το ενετικό κτίσμα του 1473 που μαζί με το Παλαμήδι είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Μπορείς να πας με τα παραδοσιακά καραβάκια στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ αφού απέχει μόνο 450 μ. από τη στεριά. Η άλλη εναλλακτική είναι να βρεις το πολυπόθητο τραπεζάκι σε μια από τις καφετέριες και τα εστιατόρια της παραλίας και να το ατενίζεις φωτισμένο το σούρουπο και το βράδυ, η απόλυτη ρομαντική εικόνα.

Χαλαρώνοντας στα Δίδυμα με άγριες τουλίπες
Στην εξοχή της Αργολίδας, στα ανθισμένα λιβάδια με τις άγριες τουλίπες στα Δίδυμα μπορείς να απολαύσεις το πιο ωραίο πικ νικ της ζωής σου με το αγαπημένο σου πρόσωπο και να απλωθείς στις ομορφιές της φύσης. Την άνοιξη τα Δίδυμα έχουν όλο και περισσότερους επισκέπτες που λατρεύουν τις ρομαντικές εξορμήσεις και φυσικά, τα λουλούδια.

Γυρίζοντας την παλιά πόλη του Αναπλιού
Στην παλιά πόλη του Αναπλιού, στα γραφικά σοκάκια που έχουν γνήσια vintage ρομαντική αύρα, κάνεις την πιο ρομαντική βόλτα στο παρελθόν και βλέπεις βενετσιάνικα μπαλκόνια, τουρκικά σιντριβάνια και όμορφα νεοκλασικά με ολάνθιστες αυλές. Το ταξίδι και τη βόλτα τα ολοκληρώνει η φαντασία σου καθώς δίνει χρώμα σε αυτά που υπάρχουν χρόνια τώρα και έχουν αναδείξει το Ναύπλιο σε έναν από τους καλύτερους προορισμούς στην Ελλάδα.
 
Από το Παλαμήδι με θέα το βαθύ μπλε
Στο κάστρο στο Παλαμήδι μπορείς πιο εύκολα να πας από τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο ανατολικά για να κρατήσεις την ενέργειά σου. Φτάνοντας στο ψηλότερο σημείο, θα κρυφοκοιτάξεις το μεσαιωνικό Μπούρτζι, θα βυθιστείς στο ηλιοβασίλεμα, ψηλά από τις επάλξεις του Παλαμηδιού και η ρομαντική σου βόλτα θα σε αναζωογονήσει πλήρως.