Βουτιές σε γρανιτένιες Κολυμπήθρες

42038 Επισκέψεις στο άρθρο

Η πανέμορφη Πάρος θα σου προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στην καρδιά των Κυκλάδων. Από γρανιτένιες Κολυμπήθρες μέχρι πανέμορφες πεταλούδες και φρέσκο ψαράκι.

Πατήστε εδώ  και κάντε like στο Auto Τρίτη Touring στο Facebook και δείτε πρώτοι κάθε άρθρο της σελίδας μας

Κολύμπα  στις Κολυμπήθρες δίπλα στους βράχους από γρανίτη
Στις Κολυμπήθρες της Πάρου νιώσε πως είσαι σε ένα τροπικό νησί. Τα καταγάλανα νερά τους και η όμορφη κατάξανθη αμμουδιά σε μαγεύουν. Παρατήρησε τους βράχους από γρανίτη που παίρνουν απίστευτα σχήματα εξαιτίας τις αποσάθρωσης.  Δες τις φυσικές κοιλότητες που δημιουργούνται και βγάλε φωτογραφίες στις «κολυμπήθρες» που δημιουργούνται μέσα τους.

Ανέβα στους Αγίους Αναργύρους και δες τις Κυκλάδες να απλώνονται μπροστά σου
Ανέβα στην ολόλευκη μονή των Αγίων Αναργύρων. Μοιάζει σφηνωμένη στη γυμνή ράχη του βουνού. Δες την απίστευτη θέα προς όλη τη δυτική ακτή της Πάρου, το αμμουδερό ακρογιάλι στα Λιβάδια, στο Κρωτήρι αλλά και τις βραχονησίδες «Πόρτες». Πήγαινε στο ακρωτήριο του Αγίου Φωκά και δες το Αιγαίο να απλώνεται μπροστά σου.

Πήγαινε στα Ψυχοπιανά και δες τις πανέμορφες πεταλούδες
Κοιλάδα με Πεταλούδες δεν έχει μόνο η Ρόδος αλλά και η Πάρος. Πήγαινε στα Ψυχοπιανά, τη δροσερή γωνιά του νησιού που οι ντόπιοι πίστευαν πως οι πεταλούδες της περιοχής ήταν οι ψυχές των νεκρών. Δες τον μεγάλο πληθυσμό νυχτοπεταλούδων Panaxia Quadripunstaria που είναι το ίδιο μέρος με τις πεταλούδες που ζουν στη Ρόδο.

Για ψαράκι στην Αλυκή και βουτιές στον Φάραγκα
Εκδρομή στη Νότια Πάρο. Βρες το λιμάνι της Αλυκής με την αβαθή θάλασσα και φάε ψαράκι στις γραφικές και φημισμένες ψαροταβέρνες. Για βουτιές προχώρα προς την ανερχόμενη παραλία του Φάραγκα. Το beach bar και η σχολή για θαλάσσιο σκι θα σου δώσουν ανεπανάληπτη εμπειρία. Φτάσε έυκολα εκεί ακολουθώντας τον περιφερειακό δρόμο από την Αλυκή.
 

Tags: ΠΑΡΟΣ