Φαράγγι Σαμάριας: Κάνε τη βόλτα να μοιάζει παιχνιδάκι!

62924 Επισκέψεις στο άρθρο

Ετοιμάσου να ζήσεις μια από τις πιο σπουδαίες εμπειρίες που θα διηγείσαι σε όλη σου τη ζωή. Το φαράγγι της Σαμαριάς στην Κρήτη είναι το μεγαλύτερο φαράγγι στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και σε περιμένει να το εξερευνήσεις.

 
Πατήστε εδώ  και κάντε like στο Auto Τρίτη Touring στο Facebook και δείτε πρώτοι κάθε άρθρο της σελίδας μας


Περπάτησε στο πιο ξακουστό φαράγγι της Ελλάδας και κάντο να φανεί παιχνιδάκι
Μιλάμε για εμπειρία ζωής που θα αφηγείσαι για χρόνια. Κάνε τα 16 χιλιόμετρα του φαραγγιού της Σαμαριάς στην Κρήτη να φαίνονται παιχνιδάκι. Έξι ώρες περιδιάβασης στη φύση της Κρήτης στο πιο ξακουστό φαράγγι της Ελλάδας. Ο «Φάραγγας» όπως τον αποκαλούν οι Κρητικοί βρίσκεται στο οροπέδιο του Ομαλού και εκτείνεται από την τοποθεσία Ξυλόσκαλο μέχρι την Αγία Ρουμέλη.

Δες το ερημωμένο χωριό της Σαμαριάς και βρες το εκκλησάκι που «βάφτισε» το χωριό και το φαράγγι
Στη μέση ακριβώς του φαραγγιού βρες και εξερεύνησε το εγκαταλελειμμένο χωριό της Σαμαριάς. Βρες τα σπίτια που ερημώθηκαν μετά το 1962 όταν οι λιγοστοί κάτοικοί του το εγκατέλειψαν για να γίνει ο εθνικός δρυμός. Επισκέψου το αρχαίο εκκλησάκι της Οσίας Μαρίας που έδωσε το όνομά του στο φαράγγι και στο χωριό.

Φάε και διανυκτέρευσε στην πανέμορφη Αγία Ρουμέλη που βρίσκεται στο τέλος του φαραγγιού
Απομονωμένη από την Κρήτη και χωρίς οδική πρόσβαση η Αγία Ρουμέλη είναι το ιδανικό ησυχαστήριο και ό,τι πρέπει για ξεκούραση μετά την περιπέτεια του Φαραγγιού της Σαμαριάς. Φάε στα ταβερνάκια του χωριού και κάνε βουτιές στην παραλία.

Πήγαινε στον κολπίσκο του Λουτρού, ένα πανέμορφο χωριό στο οποίο η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο με καραβάκι
Μπες στο καραβάκι και πήγαινε στο Λουτρό. Το μαγευτικό χωριό είναι αποκομμένο επίσης από αυτοκίνητα και η πρόσβαση γίνεται μόνο με καραβάκι από τη Χώρα των Σφακίων. Περπάτησε στο Ε4, το νοτιότερο μονοπάτι φύσης στην Ευρώπη, και   χόρτασε θάλασσα στο απέραντο γαλάζιο του Λιβυκού Πελάγους.


 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ