Το ενετικό Κάστρο της πόλης

Ο κόλπος της Λυγαριάς στο Ηράκλειο / Φωτογραφία του Ανδρόνικου Χατζηπαράσχου στο www.autotriti-touring.gr

Η παραλία στα Μάταλα είναι μία από τις ομορφότερες της Κρήτης

Γλέντια και διασκέδαση!

4427 Επισκέψεις στο άρθρο

Το Ηράκλειο είναι μια πόλη που συνδυάζει ένα σύνολο από εικόνες του χθες και του σήμερα. Η παλιά πόλη γοητεύει, ενώ η νέα σε παρασύρει στους γρήγορους ρυθμούς της.

 
Προσφέρει πλήθος επιλογών κάθε εποχή. Μαγεύει τον περιηγητή με τα τελευταία απομεινάρια των ενετικών κτισμάτων και με όσες παραδοσιακές οικίες σώζονται. Διαθέτει εστιατόρια για όλα τα γούστα bar όσο και τα ρεμπετάδικα της περιοχής υπόσχονται να σας διασκεδάσουν με τη μουσική που εσείς επιθυμείτε. Οι κοντινοί αρχαιολογικοί χώροι και οι βυζαντινής τεχνοτροπίας μονές θα αποζημιώσουν με το παραπάνω εκείνους που δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις περιηγήσεις. Η ζωή στο Ηράκλειο είναι ποικιλότροπη. Αξίζει να τη γνωρίσετε από κοντά.

Beach fun σε 2 super παραλίες
Αγία Πελαγία: Οι περισσότερες παραλίες της Κρήτης είναι βραβευμένες με γαλάζια σημαία. Η παραλία της Αγίας Πελαγίας δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Βρίσκεται 20 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου και θα φτάσετε εκεί περνώντας τον δρόμο για Ρέθυμνο. Εδώ έχουν συγκεντρωθεί τα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, όλα πρώτης κατηγορίας. Ο μικρός κόλπος με την ψιλή άμμο συγκεντρώνει κάθε καλοκαίρι πλήθος κόσμου, καθώς σε όλο το μήκος της παραλίας του έχουν φτιαχτεί ταβέρνες, όπου θα δοκιμάσετε φρέσκα θαλασσινά και νόστιμα πιάτα από την Κρήτη και καφετέριες με χορευτική μουσική και δυνατά σφηνάκια. Αφήστε την αδρεναλίνη σας να φτάσει στα ύψη κάνοντας jet ski, wind surfing και parachute.

Μάταλα: Η εικόνα είναι μοναδική. Πουθενά στον κόσμο δεν θα βρείτε τις σκαλιστές στον βράχο σπηλιές να ρίχνουν τη σκιά τους στα καταγάλανα νερά της θάλασσας. Και η πολυκοσμία της παραλίας δεν είναι ικανή να χαλάσει την απίστευτη ομορφιά. Εδώ θα βρείτε τουριστικά μαγαζιά όλων των ειδών και θαλάσσια σπορ για τους τολμηρούς αλλά και τους λιγότερο τολμηρούς. Το οργανωμένο κάμπινγκ προσφέρεται για διαφορετικές διακοπές. Θα αισθανθείτε για λίγο ότι είστε παρέα με τους Χίπις. Ο γραφικός κολπίσκος είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο για την έντονη ζωή που προσφέρει. Αν τον επισκεφθείτε δε θα σας λείψει τίποτα!