Η απόλυτη απόδραση από τον καύσωνα

6563 Επισκέψεις στο άρθρο

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει τον πρώτο μεγάλο καύσωνα για το Σαββατοκύριακο και μια απόδραση σε κοντινούς προορισμούς είναι ακριβώς ότι χρειαζόμαστε.

 
Παγωτό και βουτιές στις ναυπλιώτικες παραλίες που δεν ήξερες
Το Ναύπλιο είναι πάντα στις κορυφαίες επιλογές απόδρασης για το Σαββατοκύριακο, πόσο μάλλον ένα τόσο «καυτό» όπως αυτό. Αποδράστε προς την πρωτεύουσα τις Αργολίδας, κάντε τις βόλτες σας στην παλιά πόλη και φυσικά απολαύστε δροσιστικά παγωτά. Την παραλία Αρβανιτιά θα τη συναρτήσετε στην ρίζα του βράχου όπου είναι κτισμένο το Παλαμήδι, κάτω από τα τείχη της Ακροναυπλίας. Πρόκειται για μια μικρή παραλία στρωμένη με πετραδάκι και βαθιά γαλάζια νερά. Εδώ κολυμπάς και βλέπεις όλη την ιστορία του Ναυπλίου να ορθώνεται ολόγυρα σου και να σε αγκαλιάζει. Βέβαια καθώς η μικροσκοπική παραλία εύκολα γεμίζει κόσμο μπορείτε να αναζητήσετε την απλωτή και οργανωμένη ακρογιαλιά της Καραθώνας. Κατά μήκος της ακτής υπάρχει δρόμος, αλλά και άφθονα φοινικόδεντρα, αρμυρίχια και ευκάλυπτοι που προσφέρουν σκιά και διευκολύνουν τους λουόμενους.

Ύδρα: Βουτιές στη Σπηλιά και καφές στην Υδρονέτα
Κάτω από το Κανόνι δυτικά από λιμενοβραχίονα, στα απόκρημνα βράχια υπάρχει η ακτή Σπηλιά ο πλέον αγαπημένος τόπος για βουτιές κατευθείαν στα βαθιά και πεντακάθαρα νερά. Το σκηνικό αυτό έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ασπρόμαυρες Ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του 1960. Υπάρχουν σκαλάκια και μπορείς εύκολα μετά το μακροβούτι να βγεις στην ακτή. Σε κάποια σημεία μάλιστα τα βράχια έχουν τσιμενταριστεί ώστε να μπορείς να απλώσεις την πετσέτα σου και κανείς ηλιοθεραπεία. Ακριβώς από πάνω δεσπόζουν λες και κρέμονται στη θάλασσα οι ψάθινες ομπρέλες του καφέ η «Υδρονέτα» επίσης από τα πιο δημοφιλή σημεία για το ηλιοβασίλεμα.

Ξυλόκαστρο: Μπάνιο στον Πευκιά και βόλτα στο σπίτι του Σικελιανού
Tο Ξυλόκαστρο είναι τουριστικός προορισμός για χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται να απολαύσουν το φημισμένο Πευκιά, το μοναδικό παραλιακό πευκοδάσος. Αριστη τουριστική υποδομή και σπάνια ποικιλομορφία σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δήμου.  Εντυπωσιακή είναι η διαμόρφωση σε παραλία και κεντρική πλατεία και ταυτόχρονα δημιουργεί ποδηλατοδρόμους και χώρους στάθμευσης. "Το πράσινο ακρογιάλι της πατρίδας" του Κώστα Καρυωτάκη και πηγή έμπνευσης του Αγγελου Σικελιανού, που το θαυμάσιο σπίτι του ακόμη σώζεται, σχεδόν μέσα στα πεύκα της Συκιάς, είναι μια εκδρομή που αξίζει να κάνετε..

Κολύμπι …με σκιά από τον Όλυμπο στη Λεπτοκαρυά
Όλη η παραλία, από την Πλάκα Λιτόχωρου μέχρι το Κάστρο του Πλαταμώνα είναι ιδανική για βουτιές σε νερά πελαγίσια. Όμως τα καλύτερα κομμάτια τούτης της ατέλειωτης ακτογραμμής θα τα συναντήσουμε γύρω από την Λεπτοκαρυά, όπου για λίγα χιλιόμετρα ο δρόμος συντονίζεται με την ακροθαλασσιά. Πρόκειται για μια θαυμάσια αμμουδιά που ξεπερνά σε μήκος τα 5 χιλιόμετρα και είναι φιλικά διαμορφωμένη για τους λουόμενους καθώς υπάρχουν παγκάκια και δημόσιες ντουζιέρες. Η παραλία της Λεπτοκαρυάς είναι στρωμένη με άμμο και βότσαλο και είναι οργανωμένη. Σε κάθε περίπτωση η απόσταση που θα χρειαστεί να καλύψεις από το ξενοδοχείο μέχρι το εστιατόριο και από εκεί στη θάλασσα δεν υπερβαίνει τα λίγα μέτρα, γεγονός που θεωρείται εξαιρετικά βολικό αν κρίνεις από τους χιλιάδες καλοκαιρινούς επισκέπτες.