Μύκονος: Μια νύχτα της, ολόκληρη η ζωή σου

Ζήσε τώρα την ιστορία που θα λες στα παιδιά σου! Φτάνεις με το βραδινό πλοίο, βολτάρεις στη Χώρα και στους ανεμόμυλους, δοκιμάζεις φανταστικά μυκονιάτικα πιάτα, πίνεις τα καλύτερα cocktails και χορεύεις μέχρι το πρωί!

 
Η κοσμοπολίτισσα του Αιγαίου που κάθε καλοκαίρι προσελκύει επώνυμους από όλο τον κόσμο, μπορεί να γίνει για σένα η ιστορία της ζωής σου, αυτή που θα λες γεμάτος νοσταλγία στα παιδιά και στα εγγόνια σου, για το τι έκανες στα νιάτα σου! Μην το φοβηθείς. Ακόμα και μια μόνο νύχτα στη Μύκονο αρκεί για να τα κάνεις όλα, να ζήσεις την αίγλη του νησιού παρέα με τους VIP καλεσμένους του και να σκεφτείς… «αποκλείεται να τα έκανα όλα αυτά μέσα σε μια νύχτα»!

Βόλτα στα σοκάκια της πιο όμορφης Χώρας των Κυκλάδων
Μία βόλτα στα στενά ασπρισμένα δρομάκια της χώρας με τις βουκαμβίλιες να ξεχειλίζουν από τα ξύλινα γαλάζια μπαλκόνια και τις μικρές ζωγραφιστές λευκές γωνιές, γοητεύει και τον πιο καχύποπτο για την ομορφιά του νησιού. Εδώ θα βρείτε άφθονα καταστήματα που μένουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ για να ψωνίσεις ότι τραβάει η όρεξη και η… τσέπη σας, από πανάκριβα επώνυμα κοσμήματα μέχρι φθηνά γουστόζικα μικροδώρα. Το τέλος της βόλτας θα σε βρει νοτιοανατολικά της Χώρας στο ύψωμα με τους ανεμόμυλους, απέναντι από την Αλευκάντρα (ή Μικρή Βενετία, όπως είναι περισσότερο γνωστή). Πριν φτάσεις, στάσου να δεις μια εικόνα σαν από πίνακα ζωγραφικής. Η θέα από εδώ στο νησί, στη συνοικία της Μικρής Βενετίας και στο ανοικτό πέλαγος είναι ασυναγώνιστη.
 
Δοκίμασε τυροβολιά και λούζα στη Μικρή Βενετία
Η πιο πολυφωτογραφημένη γωνιά του νησιού είναι η Μικρή Βενετία. Η ιδιαίτερη αυτή γειτονιά της Μυκόνου με τα κρεμαστά πάνω από τη θάλασσα μπαλκόνια, είναι το πιο χαρακτηριστικό και, ίσως, το πιο ιδιαίτερο κομμάτι του νησιού. Η αρχιτεκτονική με τους εξώστες και τις ξύλινες εξωτερικές σκάλες ξεφεύγει από τα αυστηρά νησιώτικα πρότυπα θυμίζοντας κάτι από Βενετία, μια και τα παλιά σπίτια βρίσκονται ακριβώς πάνω από τη θάλασσα. Σε αυτή τη συνοικία υπάρχουν μερικές από τις καλύτερες ταβέρνες του νησιού. Μην αναλωθείς στα τετριμμένα, σε φαγητά που θα μπορούσες να βρεις και οπουδήποτε αλλού. Δοκίμασε παραδοσιακά μυκονιάτικα πιάτα όπως  χοιροκεφαλή με λάχανο, μυκονιάτικους κεφτέδες, κρεμμυδόπιτα, τυροβολιά (μαλακό λευκό τυρί που προκύπτει από τα πρώτα στάδια της κοπανιστής μετά το στράγγισμα, μελιτζανοπίλαφο, κοπανιστή Μυκόνου, ξινότυρο  και λούζα (τοπικό λουκάνικο). Για γλυκό, ζήτα να σου φέρουν αμυγδαλωτά. Η Μύκονος έχει παράδοση στα στενόμακρα ζαχαρωτά από τριμμένο αμύγδαλο και ζάχαρη άχνη. Είναι εκπληκτικά!
 
Πιες τα καλύτερα cocktails που έκαναν διάσημη τη Μύκονο
Το νούμερο ένα πράγμα που πουλάει η Μύκονος είναι η διασκέδαση. Δηλαδή μπαράκια με τα πιο απίστευτα cocktails, τα οποία ετοιμάζουν για σένα οι πιο διάσημοι bar tenders της Ελλάδας (ή και του κόσμου). Με τίποτα, λοιπόν, δεν πρέπει να χάσεις αυτή την εμπειρία. Κάτσε για ένα χαλαρό ποτάκι σε κάποιο από τα διάσημα μπαράκια της Χώρας, χάζεψε τον κόσμο που περνάει από μπροστά σου και ανήκει στις… 7 φυλές του Ισραήλ (η Μύκονος είναι το πλέον κοσμοπολίτικο νησί, η αναλογία Ελλήνων – ξένων –ειδικά το καλοκαίρι- φτάνει στο 50-50) και πιες ένα cocktail που θα θυμάσαι σε όλη σου τη ζωή!

Κλείσε τη νύχτα με τρελό χορό μέχρι το πρωί σε electro parties ή ελληνάδικα
Η Χώρα της Μυκόνου κατέχει τα πρωτεία στη διασκέδαση, με τα δεκάδες μπαράκια και clubs να κρατούν τη διασκέδαση ψηλά μέχρι το πρωί. Ζωντανό πάρτι από το πρωί μέχρι… το επόμενο πρωί, ενδείκνυται όχι μόνο για πολλά cocktails, αλλά και χορό και ξεσάλωμα μέχρι πρωίας. Ασε το νησί να σε παρασύρει στους έντονους χορευτικούς ρυθμούς κυρίως ξένων αλλά και ελληνικών ακουσμάτων που σου προσφέρει απλόχερα και σου υποσχόμαστε πως θα σε ξεσηκώσουν από την πρώτη στιγμή.
 
 
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ