Καλαμάτα by night!

7105 Επισκέψεις στο άρθρο

Βγήκε το «τελεσίγραφο» από την Telegraph και το έμαθαν όλοι πια, ότι η Καλαμάτα είναι τρέλα τη νύχτα, για ξενύχτια και βόλτες στο Μεσσηνιακό. Όλα τα φώτα είναι σε παρέλαση, ενώ πίνεις το κοκτέιλ ή το λευκό ασύρτικο με μεζέ και μουσική που σηκώνει μέχρι και το κύμα ψηλά.

 
Ναυαρίνου και Αριστοτέλους είναι οι πιο γνωστοί δρόμοι της Καλαμάτας για τα βραδινά σας νυχτοπερπατήματα, όμως σας έχουμε και άλλους παρακάτω. Στα στενά της παλιάς αγοράς, πάλι, ακούστε το ρομαντικό σας ένστικτο και κινηθείτε ανάλογα, για ένα καλό ποτό με άνεση και την άπλα σας. Πάνε οι εποχές που τα πίνατε ξεροσφύρι και δεν σας ένοιαζε η ποιότητα. Δεν μεγαλώσατε, η Καλαμάτα "μεγάλωσε" σε επιλογές και γίνατε …ποτοφάγοι, δηλαδή, πίνετε μετά συνοδείας.   

Μυλόπετρα
Η φωλιά της γεύσης στην παλιά αγορά της Καλαμάτας, απέναντι από το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και τον ιστορικό ναό των Αγίων Αποστόλων, φέρνει τη νέα επανάσταση και στα ποτά με φόντο τη θέα και προπαντός σε καλή καρέκλα. Δοκιμάστε στη Μυλόπετρα ένα ασύρτικο για να νιώσετε την ηφαιστειακή αγριάδα να σας τραντάζει και αποσύρετε κάθε κακή σκέψη από το μυαλό σας.

Luna Lounge    
Στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, σε μια στοά, ξετρυπώνεις στην Αριστομένους το Luna Lounge για τις πιο φρέσκιες προτάσεις σε κοκτέιλ με φρούτα του δάσους και του πάθους, ή με αγγούρι και δροσερούς γλυκούς συνδυασμούς. Οι πιο πιπεράτοι τύποι θα πάρετε για βάση την τεκίλα και από εκεί θα βρείτε αυτό που σας τραβάει περισσότερο, με ροζ πιπέρι ή ρούμι. Γενικά, αν ισχύει ότι κάθε κοκτέιλ είναι και μια ιστορία, έχετε σίγουρα μία για κάθε μέρα της εβδομάδας.

Bistroteca
Στην Bistroteca της Β. Γεωργίου θα πας επειδή τα νεοκλασικά σου μπαίνουν στο μάτι και δεν θέλεις να πίνεις ξεροσφύρι το ποτό σου. Σε ένα υπέροχο νεοκλασικό του 1926 θα πιεις το κρασί σου με ένα μεζέ σικ απόλαυσης, όπως είναι οι γαρίδες tempura και θα νιώσεις τι ωραία που είναι να βγαίνεις, να μιλάς και να σε ακούν, να τρως ιδιαίτερα πιάτα με όρεξη και χάζι. Η Καλαμάτα είναι από τις πόλεις που στα δίνει όλα κοντά και με καλή ποιότητα.

Yiamas Gastro Bar
Στο Yiamas Gastro Bar που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Elite City Resort, εκτός από τα ωραία ποτά θα βρεις και ανατρεπτικά special events, συναυλίες και ροκές. Θα ακούσεις μουσικές που σε ανεβάζουν, θα πιεις τα ποτά που θέλεις και θα τα πεις και με τους ειδικούς να σου προτείνουν το πιο καλό για σένα όταν μπλοκάρεις ανάμεσα σε γλυκό ή πικρό και δεν ξέρεις τι να επιλέξεις.

Baroque
Στην Αμφιάς, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα χορέψεις και θα πιεις βλέποντας και τα περίεργα συνθήματα κιμωλίας δίπλα στα ποτά, για να σου ξυπνά η φαντασία και το ενδιαφέρον να σχολιάσεις στην παρέα, στο ταίρι σου, στον εαυτό σου στην τελική για το τι γράφει και σκέφτεται ο κόσμος. Αλλά αν χορεύεις, το πιο πιθανό είναι ότι θα σε συνεπάρει ο καλαματιανός που βάζει τη μία επιτυχία μετά την άλλη και δεν σε αφήνει σε χλωρό κλαρί, ενώ γίνεσαι και πάλι έφηβος στην τρέλα εκείνης της μαγικής νιότης που σε πέταγε ως τα σύννεφα.