Η απόμερη παραλία Ξηλώματα

Στις παραλίες Πόρος – Σκάλα – Λουρδάτα - Κατελειό

57939 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο Πόρος είναι ένα χωριό με πλούσια βλάστηση στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού που περιβάλλεται από τα βουνά Ατρός και Πάχνη. ήταν από τα πρώτα χωριά της Κεφαλονιάς που υποδέχθηκε οργανωμένο τουρισμό στις αρχές της δεκαετίας του 80, και είναι και το κεντρικό λιμάνι εισόδου – εξόδου της Κεφαλονιάς.
Η Σκάλα από την άλλη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και καλά οργανωμένα θέρετρα στο νοτιότερο άκρο της Κεφαλονιάς που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι και όπως και ο γειτονικός Κατελειός είναι ο παράδεισος για τους περιηγητές και τους φυσιολάτρες. Αλλη μια προικισμένη περιοχή είναι και τα Λουρδάτα όπου παρόλο που το χωριό Λουρδάτα είναι μόλις 16 χιλιόμετρα από τη μεγάλη πόλη του Αργοστολίου, είναι μια προνομιούχα περιοχή με έντονη βλάστηση και εύφορες πεδιάδες, στην περιοχή της Λειβαθούς. Όλα αποτελούν παραλίες – θέρετρα της Κεφαλονιάς και υποδέχονται πλήθος κόσμου κάθε καλοκαίρι.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
  • Νιόβη Παπαλέξη

    Αργοστολάρα μόνο!!!!ήρθε επιτέλους η ώρα να βρεθώ σε αυτό το όμορφο νησί που τόσα εχω ακούσει για την τρέλα των ανθρώπων του και τις απίστευτες θάλασσές του!!! μολις έκλεισα τα ακτοπλοικά για κεφαλονιά, βρήκα μια πολύ καλή προσφορά εδώ https://www.zaplous.gr/GR/services/destinations/destination-display/kefalonia και τωρα μένει να βρω και το δωμάτιο!! εννοείται θα μείνω αργοστόλι!όλοι αυτό μου έχουν πει!