Η Ασος είναι κτισμένη στο «λαιμό» που ενώνει το νησί με τη χερσόνησο

Η χερσόνησος της Aσου

57876 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Aσος ήταν από το 1593 και μετά πρωτεύουσα της βόρειας Κεφαλλονιάς καθώς απετέλεσε έδρα του Ενετού προβλεπτή ενώ διέθετε ισχυρό κάστρο που διατηρείται ακόμα σε άριστη κατάσταση.
Στην προκυμαία της Aτεία των Παρισίων, με τα πλατάνια, τις βρύσες και τα ταβερνάκια της περιμένει τους επισκέπτες. Είναι το κέντρο του χωριού και ονομάστηκε έτσι, προς τιμή των κατοίκων του Παρισιού οι οποίοι βοήθησαν στην ανοικοδόμησή του οικισμού μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1953. Στο λιμάνι ξεχωρίζει το αναπαλαιωμένο σπίτι των αδελφών Κοκόλη (19ος αι.) και στη συνοικία Ρυάκα τα νεοκλασικά σπίτια των αδελφών Αντωνάτου. Στην Aσο, υπάρχει μια μικρή παραλία στρωμένη με βότσαλο που όπως είναι φυσικό, σύντομα γνωρίζει τον κορεσμό. Βόρεια της Aσου αναπτύσσονται οι τρεις βοτσαλιές του Χάρακα, ενώ νότια, προς Μύρτο, δυο μεγάλες, αλλά απρόσιτες παραλίες που θα επισκεφθείτε με βάρκα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
  • Νιόβη Παπαλέξη

    Αργοστολάρα μόνο!!!!ήρθε επιτέλους η ώρα να βρεθώ σε αυτό το όμορφο νησί που τόσα εχω ακούσει για την τρέλα των ανθρώπων του και τις απίστευτες θάλασσές του!!! μολις έκλεισα τα ακτοπλοικά για κεφαλονιά, βρήκα μια πολύ καλή προσφορά εδώ https://www.zaplous.gr/GR/services/destinations/destination-display/kefalonia και τωρα μένει να βρω και το δωμάτιο!! εννοείται θα μείνω αργοστόλι!όλοι αυτό μου έχουν πει!