Σπήλαιο Δρογκαράτη

Το σπήλαιο της Μελισσάνης

Ανακαλύψτε το σπήλαιο της Μελισσάνης

57887 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Κεφαλονιά είναι γνωστή για τα μοναδικά γεωλογικά φαινόμενα που συναντώνται εδώ. Στην είσοδο του Αργοστολίου εδώ και αιώνες εμφανίζεται το φαινόμενο συνεχούς ροής του θαλασσινού νερού σε μικρές καταβόθρες οι οποίες δεν γεμίζουν ποτέ.
Εντυπωσιακό είναι το σπήλαιο Δρογαράτη με τους πολύχρωμους σταλαγμίτες και σταλακτίτες που βρίσκεται κοντά στο χωριό Γκριζάτα. Ακόμη γνωστά είναι τα σπήλαια Αγκαλάκι, των Αγ. Θεοδώρων και το βάραθρο της Αγ. Ελεούσας. Σίγουρα όμως την παράσταση κλέβει το περίφημο λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης που προσεγγίζεται εύκολα από το χωριό Καραβόμυλος. Το σπήλαιο είναι επισκέψιμο και η ξενάγηση περιλαμβάνει βαρκάδα στη μικρή λίμνη.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
  • Νιόβη Παπαλέξη

    Αργοστολάρα μόνο!!!!ήρθε επιτέλους η ώρα να βρεθώ σε αυτό το όμορφο νησί που τόσα εχω ακούσει για την τρέλα των ανθρώπων του και τις απίστευτες θάλασσές του!!! μολις έκλεισα τα ακτοπλοικά για κεφαλονιά, βρήκα μια πολύ καλή προσφορά εδώ https://www.zaplous.gr/GR/services/destinations/destination-display/kefalonia και τωρα μένει να βρω και το δωμάτιο!! εννοείται θα μείνω αργοστόλι!όλοι αυτό μου έχουν πει!