Δες το «Μάτι της Κρήτης»

6244 Επισκέψεις στο άρθρο

Η εξόρμηση στα Κύθηρα μένει αξέχαστη. Ξάπλωσε σε παραλίες με κόκκινη άμμο και ανέβα στο «Μάτι της Κρήτης» για να δεις την μαγική θέα. Κλείσε εισιτήρια και ετοίμασε βαλίτσες!

 
Πατήστε εδώ  και κάντε like στο Auto Τρίτη Touring στο Facebook και δείτε πρώτοι κάθε άρθρο της σελίδας μας

Τα Κύθηρα σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις και έχουν πολλά να σου προσφέρουν. Από την απίστευτη εμπειρία της κόκκινης άμμου, την τρομερή αρχιτεκτονική, το φυσικό περιβάλλον αλλά και εκτόξευση αδρεναλίνης!

Θα πάθεις πλάκα με την κόκκινη άμμο στις παραλίες του Καλάμου και της Αγίας Πελαγίας
Σίγουρα παραλίες με κόκκινη άμμο δεν έχεις δει πολλές. Πήγαινε όμως στα Κύθηρα και θα δεις δύο που έχουν μάλιστα το ίδιο όνομα, Φυρή Αμμος από το αυτοκρατορικό πορφυρό τους χρώμα. Η μία βρίσκεται στον Κάλαμο ,στο νοτιοανατολικό μέρος του νησιού και λίγα μόνο λεπτά από το χωριό. Το κόκκινο χρώμα της άμμου και των βοτσάλων της αλλά και η καθαρότητα των νερών της κατάφεραν να της χαρίσουν το βραβείο «Χρυσού Αστερία».  Όσο για τη δεύτερη βρίσκεται στην  Αγία Πελαγία στα βόρεια του νησιού!
 
Ανέβα στο «Μάτι της Κρήτης», το κάστρο της χώρας, «ταξίδεψε στον Μεσαίωνα» και δες τη θέα στα τρία ελληνικά πελάγη
Πήγαινε στη Χώρα των Κυθήρων και ανηφόρισε στο βενετσιάνικο κάστρο, την Φορτέτσα των Κυθήρων. Ταξίδεψε νοητά στον Μεσαίωνα και στην εποχή που οι Βενετοί έκτισαν το «Μάτι της Κρήτης» και απόλαυσε τη θέα στα τρία ελληνικά πελάγη, το Αιγαίο, το Ιόνιο και το Κρητικό.
 
Πήγαινε στην κρυμμένη μέσα στις μυρτιές Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα
Απόλαυσε το πλούσιο φυσικό περιβάλλον των Κυθήρων με μια βόλτα στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα.  Το μεγαλύτερο μοναστήρι των Κυθήρων χτίστηκε σε ένα βραχώδες άνοιγμα μέσα σε ένα δάσος μυρτιών. Ακριβώς κάτω από το ναό βρίσκεται το Καθολικόν το εκκλησάκι που χτίστηκε τον 13ο αιώνα από τον βοσκό που ανακάλυψε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

 Δοκίμασε τις αντοχές σου κάνοντας αναρρίχηση στην Κακιά Λαγκάδα
Στην Κακιά Λαγκάδα για αναρρίχηση και εκτόξευσε την αδρεναλίνη σου. Το φαράγγι βρίσκεται στα βόρεια του νησιού κοντά στην Αγία Πελαγία. Ασε πίσω σου την παραλία και τη λίμνη του φαραγγιού και ανέβα τα 100 μέτρα υψόμετρο που θα σου χαρίσουν μοναδική εμπειρία και θέα.