Λακωνία: Στο νοτιότερο σημείο των Βαλκανίων

4164 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι φετινές διακοπές φωνάζουν Πελοπόννησο. Βρες τώρα τις άπειρες επιλογές που σου προσφέρει στην περιοχή της Λακωνίας, φτάσε μέχρι το νοτιότερο σημείο της Βαλκανικής Χερσονήσου, δες έναν …απολιθωμένο οικισμό και νιώσε βυζαντινός αυτοκράτορας.

 
Μαγευτική θέα προς το Πέλαγο στο Ακρον Ταίναρον
Στο πιο εντυπωσιακό σημείο όπου το πέλαγος αγκαλιάζει την Πελοπόννησο. Δες τη μοναδική θέα καθώς φαίνεται η χερσόνησος με φόντο το γαλάζιο του πελάγους. Περπάτησε το μονοπάτι που καταλήγει στο φάρο του Ταίναρου. στο πιο εντυπωσιακό σημείο όπου το πέλαγος αγκαλιάζει την Πελοπόννησο. Εκεί θα βρεθείς στο νοτιότερο σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας και των Βαλκανίων.

Στη Βάθεια έναν από τους πιο εντυπωσιακούς οικισμούς της χώρας
Φτάσε στη Βάθεια έναν από τους πιο εντυπωσιακούς παραδοσιακούς οικισμούς της Ελλάδας και δες τους, περισσότερους από σαράντα, τριώροφους ή τετραώροφους πολεμόπυργους. Ανέβα στις πεζούλες που σκαρφαλώνουν στα πιο απόμερα σημεία και συγκρατούν το πολύτιμο χώμα. Πηγάδια, στέρνες, δεξαμενές συλλέγουν σταγόνα- σταγόνα το ζωογόνο νερό. Πύργοι και πυργόσπιτα κτισμένα με σοφία, σας προσκαλούν σε ένα ανεπανάληπτο οδοιπορικό.

Ένα θαύμα της φύσης στο Σπήλαιο του Δυρού
Δες από κοντά το Σπήλαιο του Δυρού, ένα πραγματικό θαύμα της φύσης και μείνε με τις ώρες να θαυμάζεις το μεγαλείο της. Τριάντα πέντε χιλιόμετρα δυτικά του Γυθείου βρίσκεται η πανέμορφη βοτσαλιά του Δυρού και στα έγκατα της γης ένα από τα πιο όμορφα λιμνοσπήλαια της Ευρώπης! Στο σπήλαιο του Δυρού η φύση με την υπομονή εκατομμυρίων χρόνων, δημιουργεί σαν ύστατος καλλιτέχνης αριστουργήματα ανεπανάληπτης ομορφιάς. Σταλακτίτες και σταλαγμίτες συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο που πρέπει ο καθένας να δει. Η περιήγηση με τις βάρκες στους αξιοποιημένους θαλάμους του είναι μια συναρπαστική εμπειρία.

Νιώσε βυζαντινός αυτοκράτορας στον Μυστρά
Ξεκίνα από την Σπάρτη και φτάσε στα πανέμορφα βυζαντινά καλντερίμια του Μυστρά. Η υπέροχη βυζαντινή Καστροπολιτεία σε ταξιδεύει αιώνες πριν και σε κάνει να νιώθεις βυζαντινός αυτοκράτορας. Εξερεύνησε τα πανέμορφα κτίσματα και δες τις υπέροχες εκκλησίες όπως η Μητρόπολη του Αγίου Δημητρίου που κτίστηκε το 1310 αλλά και το γυναικείο μοναστήρι της Παντάνασσας με την εκκλησία της να αποτελεί το καλύτερο διατηρημένο μνημείο.