Μαθητική κίνηση αλληλεγγύης

1799 Επισκέψεις στο άρθρο

Στο πνεύμα των ημερών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Γαζίου, προέβη σε μια πράξη αλληλεγγύης. 

 

Στο πνεύμα των ημερών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Γαζίου, προέβη σε μια πράξη αλληλεγγύης. 

Όπως αναφέρει το flashnews.gr στο πνεύμα κατανόησης, αλληλοβοήθειας και αγάπης, σειρά είχε το Κατάστημα Κράτησης Ν. Αλικαρνασσού να δεχτεί την νέα προσφορά του συλλόγου, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αντιπροσωπεία του συλλόγου παρέδωσε ρουχισμό, περίπου είκοσι ζευγάρια παπούτσια και γύρω στους 60 τίτλους βιβλίων, για τις ανάγκες των τροφίμων του ιδρύματος, συνοδευόμενα από πολλές ευχές για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση. 

Τα είδη αυτά είχαν συλλεχθεί από γονείς και μαθητές του γυμνασίου. Για λογαριασμό του ιδρύματος, τα προσφερόμενα είδη παρέλαβαν ο διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Μαυραντωνάκης και η κ. Άσπα Σηφάκη κοινωνική λειτουργός, οι οποίοι ευχαρίστησαν και ανταπέδωσαν τις ευχές για Καλό Πάσχα.

«Γονείς και καθηγητές θα πρέπει να είστε υπερήφανοι για την διαπαιδαγώγηση των μαθητών, σας ευχαριστούμε θερμά και σας ευχόμαστε να συνεχίσετε να μοιράζετε απλόχερα στην κοινωνία» δήλωσαν.

Από την πλευρά του συλλόγου γονέων ο πρόεδρος Δημοσθένης Μαράκης δήλωσε : “ Για άλλη μια φορά, ο σύλλογος γονέων αποδεικνύει στην πράξη την ευαισθησία του αλλά και την συμπαράστασή του σε συνανθρώπους μας. Στόχος και κύριο μέλημα του συλλόγου είναι ή μεταλαμπάδευση των ιδανικών της αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας, κατανόησης και αγάπης που αποτελούν το μήνυμα των ημερών. Η αγάπη προς τον συνάνθρωπο χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς καμία διάθεση ρατσιστικών επιλογών. Η συμπαράσταση σε ομάδες συνανθρώπων που για λόγους που, μάλλον δεν επέλεξαν, είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης σε μία κοινωνία που δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως”. 

 «Όταν αντιλαμβάνεσαι ότι βοήθησες στο ελάχιστο ευπαθείς ομάδες, αλλά και στην διαμόρφωση του χαρακτήρα αλληλεγγύης των μαθητών, αισθάνεσαι ακόμη μεγαλύτερο το βάρος και την ευθύνη. Όλο το συμβούλιο προσπαθεί με δράσεις να  διαπαιδαγωγήσει  τους μαθητές δίνοντας το παράδειγμα. Οι επαναλαμβανόμενες κοινωνικές δράσεις στοχεύουν ακριβώς εκεί. Τις κρίσεις δεν μπορούμε να τις διαλέξουμε. Μπορούμε όμως να διαλέξουμε το πως θα τις αντιμετωπίσουμε. Αντιμετωπίζονται μόνο αν αναλάβουμε δράση. Το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί ως κοινωνία και ατομικά, είναι να παραμένουμε σε αδράνεια. Με δράσεις κοινωνικού τύπου, σαν και αυτή, γινόμαστε καλύτεροι και ολοκληρωνόμαστε σαν άνθρωποι. Συγχαρητήρια στους ευαισθητοποιημένους πολίτες που ανταποκρίθηκαν και πρόσφεραν τα παραπάνω είδη, καθώς και μέρος του χρόνου τους για κοινωφελή σκοπό!» δήλωσε.

Tags: ΚΡΗΤΗ