Ο γύρος της Θεσσαλίας με το αμάξι σου
Ο γύρος της Θεσσαλίας με το αμάξι σου
Ο γύρος της Θεσσαλίας με το αμάξι σου
Ο γύρος της Θεσσαλίας με το αμάξι σου

Ο γύρος της Θεσσαλίας με το αμάξι σου

32649 Επισκέψεις στο άρθρο

Ανακάλυψε τις μαγευτικές ομορφιές της Θεσσαλίας.

Η μυθική κοιλάδα των Τεμπών

Κοινοποίησέ το »

Στα ΒΑ. του Νομού η κατάφυτη κοιλάδα των Τεμπών χωρίζει τον Κάτω Όλυμπο από το βουνό της Όσσας ή αλλιώς γνωστό και ως Κίσαβος, με υψόμετρο 1978 μέτρα. Ο Κίσαβος είναι κατάφυτος από δάση οξιάς, καστανιάς, κουμαριάς, ελάτης και βελανιδιάς, ενώ οι  πλαγιές του φιλοξενούν τα γραφικά χωριά Αμπελάκια, Καρίτσα, Μελιβοία, Μεγαλόβρυσο, Ανατολή και Σπηλιά. Οι πανέμορφοι καταρράκτες και τα εντυπωσιακά φαράγγια μαγεύουν τον επισκέπτη κάθε εποχή του χρόνου. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινού μήνες το θέαμα είναι μοναδικό, αφού καταλήγει στις πανέμορφες ακτές του Αιγαίου, στην ανατολική πλευρά του Νομού. Εδώ η καθαρή θάλασσα, το αλώβητο φυσικό περιβάλλον και η πλούσια πολιτισμική παράδοση έχουν τον πρώτο λόγο. Από το Στόμιο, το Δέλτα του Πηνειού, ως το Πήλιο, ο περιηγητής εντυπωσιάζεται από την πολύκολπη παραλία με θαυμάσιες αμμώδης ακτές, την οργιώδη βλάστηση, τα γάργαρα νερά από τα πολλά ποταμάκια των ανατολικών πηγών του Κίσαβου και του Μαυροβουνίου.




Κάνε το γύρο της Λίμνης Πλαστήρα
Ξεκινώντας από τα Καλύβια Πεζούλας ή από το Νεοχώρι όπου υπάρχει η καλύτερη τουριστική υποδομή της περιοχής, να υπολογίζετε ότι για να πραγματοποιήσετε τον γύρο της λίμνης θα χρειαστεί να διανύσετε περίπου 60 χιλιόμετρα.
Με μικρές παρακάμψεις από την αρχική σας πορεία θα επισκεφθείτε τα σημαντικά μοναστήρια της Πελεκητής κοντά στο χωριό Καρίτσα και της Κορώνας κοντά στο Λαμπερό. Κάποια προσοχή χρειάζεται η διέλευση του φράγματος καθώς τα τριήμερα μπορεί να συναντήσετε συνωστισμό οχημάτων.