Μυρωδιά από 1821 στις Σπέτσες

5272 Επισκέψεις στο άρθρο

Φύγε για ένα από τα πιο ιστορικά νησιά της Ελλάδας που είναι συνδεδεμένα απόλυτα με την επανάσταση του 1821 και όχι μόνο. «Συνάντησε» τη Μπουμπουλίνα στις Σπέτσες, δες αρχοντικά προηγούμενων αιώνων αλλά και φυσικά κάνε βουτιές! Ώρα να πας στις Σπέτσες.

 
Επίσκεψη στο σπίτι της μυθικής Μπουμπουλίνας
Ταξίδεψε πίσω στο 1821 και δες το σπίτι της μυθικής Μπουμπουλίνας. Δες τα περισσότερα από τα αυθεντικά έπιπλα της ηρωίδας, το σκαλιστό ξύλινο ταβάνι, κειμήλια του Αγώνα, αλλά και προσωπικά της αντικείμενα. Ακολούθησε τις πινακίδες και μπες στο «Μουσείο Σπετσών» που στεγάζεται στο «Αρχοντικό του Χατζηγιάννη Μέξη». Εδώ εκτίθενται αρχαιολογικά ευρήματα αλλά και πανέμορφα ξύλινα ακρόπρωρα που στόλιζαν τις πλώρες των Σπετσιώτικων καραβιών.

Από τη Ντάπια στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου: Από τη μία η θάλασσα κι από την άλλη αρχοντικά
Ξεκίνα από τη Ντάπια προς το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου και το Παλιό Λιμάνι. Δεν γίνεται να μην ακολουθήσεις αυτή τη διαδρομή. Δες τα φημισμένα αρχοντικά που είναι κτισμένα τον 18ο και 19ο αιώνα τότε που οι Σπέτσες ήταν ναυτική υπερδύναμη. Προορισμός η εκκλησία του νησιού με το βοτσαλωτό προαύλιο στην οποία στις 3 Απριλίου οι Σπετσιώτες ύψωσαν την επαναστατική σημαία.

Παραδοσιακά καρνάγια και πολυτελή κότερα στο παλιό λιμάνι
Το Παλιό Λιμάνι και τα περίφημα παραδοσιακά καρνάγια σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Δες τους έμπειρους καραβομαραγκούς να ναυπηγούν καΐκια και ψαρόβαρκες την ώρα που κότερα και καράβια βρίσκουν λιμάνι λίγο παραπέρα. Πήγαινε στην «Παναγία της Αρμάτας» που κτίστηκε προς τιμήν της Παναγίας που βοήθησε τους Σπετσιώτες να συντρίψουν τον τουρκικό στόλο το 1822. Από εδώ αξίζει να περπατήσεις ως τη θέση «Φανάρι» στην άκρη της χερσονήσου.

Για μπάνιο στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, την πιο καθαρή παραλία των Σπετσών
Όλο το νησί θα περάσει από τη μοναδική παραλία της Αγίας Μαρίνας. Εδώ θα έρθουν όλοι για βουτιές σουλάτσο και κουτσομπολιό ενώ θεωρείται η πιο κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Σπετσών 2 χιλιόμετρα από την Ντάπια και απέναντι από τη νησίδα Σπετσοπούλα. Το όνομα της το οφείλει στην ομώνυμη μικρή εκκλησία που υπάρχει εδώ. Πρόκειται για μια καθαρή οργανωμένη παραλία στρωμένη με άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, με άφθονες ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar. Σε μικρή απόσταση ξεχωρίζουν οι παραλίες Κουζουνός και Ξυλοκέριζα.