Στιγμιότυπο της παράστασης Victor Victoria

Ο Βίκτωρ-Βικτώρια... παραμένει στο Ρέθυμνο

1780 Επισκέψεις στο άρθρο

Η θερμή υποδοχή του ρεθυμνιώτικου κοινού εξάντλησε κάθε διαθέσιμη θέση για τη την πολύ φημισμένη παράσταση cabaret VICTOR και έτσι θα ανέβει ξανά την Κυριακή 04 Ιουνίου για μία τελευταία παράσταση στον χώρο The Garage (Δημοκρατίας 36).

 
Σχετικά με την παράσταση : αποτελείται από  5 ηθοποιούς και βασίζεται στο γνωστό κινηματογραφικό musical Victor Victoria που πρωτοεμφανίστηκε το 1933 αλλά « εκτοξεύτηκε » το 1982 στη μεταφορά του Blake Edwards με τη Julie Andrews στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η υπόθεση εξελίσσεται στο Παρίσι του 1930. Συγκεκριμένα, μία άνεργη σοπράνο κολορατούρα, προκειμένου να επιβιώσει προσποιείται στη ζωή και στη σκηνή πως είναι άντρας που παριστάνει τη γυναίκα. Η μεταμόρφωσή της αυτή σε drag queen της εποχής, της αποφέρει επιτυχία και αναγνώριση, αλλά και κωμικά μπερδέματα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η παράσταση cabaret VICTOR, διακρίνεται από απρόμαυρο φόντο και αισθητική εποχής και ακολουθεί τον καμβά του αρχικού σεναρίου, ανατρέποντας όμως τις συμβάσεις και τοποθετώντας ταυτόχρονα κοινό και ηθοποιούς σε ένα καμπαρέ του 1930, όπου χορευτές και ηθοποιοί μας διηγούνται την ιστορία της Βικτώριας, αλλάζουν ρόλους, χορεύουν και τραγουδούν ζωντανά επί σκηνής.