Οι διακοπές στην Πάρο σε κάνουν πιο όμορφο

12689 Επισκέψεις στο άρθρο

Πάρος το διάσημο νησί με την φοβερή Νάουσα προσφέρει και φυσικό σπα. Απέναντι η Αντίπαρος έχει σπήλαιο με είσοδο στο επίπεδο της θάλασσας.

 Ένα από τα πιο ξακουστά νησιά είναι η Πάρος και αποτελεί αγαπημένο προορισμό τόσο των Ελλήνων, όσο και των ξένων επισκεπτών.  Η Πάρος μόλις στα  195 τετραγωνικά της χιλιόμετρα έχει καταφέρει να χωρέσει   όλες τις  Κυκλάδες μαζί.  Διαθέτει ποικιλία τοπίων ορεινά, νησιώτικα, κοσμοπολίτικα, ερημικά, πράσινο ,πλαγιές, αξιοθέατα αλλά και μεγάλη ιστορία.

Φυσικό σπα στην Πάρο
Κάπως έτσι, θα ξεκινήσουμε παράδοξα την περιήγηση μας στο κυκλαδίτικο αυτό νησί με μία πληροφορία, που λίγοι ξέρουν. Είναι γεγονός, πως στις παραλίες Μώλος, Τσουκαλιά και Γλυφάδες πέρα από μπάνιο μπορείς να κάνεις και σπα. Καταρχάς, πρόκειται για καταπληκτικά όμορφες παραλίες, που από  την πλευρά τους μπορείς να βρεις  άργιλο. Συγκεκριμένα, βάλε στο  σώμα και στα μαλλιά σου  λάσπη από άργιλο και άστα  για λίγο  να στεγνώσουν, μετά ξεπλύσου με  θαλασσινό νερό. Τα αποτελέσματα θα σε καταπλήξουν. 

Παραλίες για όλους
Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία είναι, ότι οι παραλίες της είναι για όλους. Διαθέτει παραλίες για όσους αναζητούν ήρεμα κολπάκια  και έτσι προσφέρεται ιδανικά η παραλία της  Σάντα Μαρία, αλλά και για  εκείνους , που επιθυμούν να αφιερώσουν χρόνο σε θαλάσσια σπορ όπως το wind surfing  μπορουν να πάνε στη Χρυσή Ακτή. Διάλεξε σε ποια κατηγορία ανήκεις.

Νάουσα: διασκέδαση για όλα τα γούστα
Φυσικά, η Παροικιά  είναι η πρωτεύουσα του νησιού, το πραγματικά κοσμοπολίτικο μέρος, όμως, βρίσκεται στη βόρεια πλευρά  του νησιού  και είναι η ξακουστή  Νάουσα. Είναι πραγματικότητα, ότι αυτό  το μικρό, γραφικό  λιμάνι διαθέτει το μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στις Κυκλάδες.

Τη Νάουσα θα επιλέξουν για διαμονή όσοι λατρεύουν την έντονη νυχτερινή ζωή. Τα πλακόστρωτα σοκάκια , γραφικά και παραδοσιακά συνθέτουν μια τυπική εικόνα ελληνικού νησιού. Ωστόσο, δεν είναι αυτό που ξεχωρίζει εκείνο το μέρος, αλλά η έντονη νυχτερινή ζωή και δραστηριότητα.
Οφείλουμε, να πούμε , ότι η  νυχτερινή ζωή της Πάρου είναι αυτή που τη φέρνει στις πρώτες επιλογές προορισμού διακοπών σε μεγάλη μερίδα επισκεπτών. Η διασκέδαση δεν σταματά ποτέ και είναι για όλα τα γούστα.
Στην Παροικία από την άλλη  θα βρεις ατμοσφαιρικά μπαράκια σε όλο το μήκος του παραλιακού δρόμου. Απήλαυσε το ποτό  σου με χαλαρή μουσική και την πανέμορφη θέα στο Αιγαίο.
 
Η Αντίπαρος και το σπήλαιο
Δεν θα μπορούσαμε να μην σχολιάσουμε το αδελφάκι της Πάρου την Αντίπαρο σε 30 λεπτά θα βρεθείς εκεί και θα δεις ένα εντυπωσιακό σπήλαιο  με  την επιβλητική αψιδωτή του είσοδο στο επίπεδο της θάλασσας.
Το Σπήλαιο της Αντιπάρου είναι ένα από τα ομορφότερα και τα πιο σημαντικά του κόσμου. Εκτός από το  φυσικό αξιοθέατο συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία του τόπου και έχει μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, λόγω των ευρημάτων της λίθινης εποχής που ανακαλύφθηκαν στο εσωτερικό του. 
 

Tags: ΠΑΡΟΣ