Ίος: Φοβερά ηλιοβασιλέματα κι ακόμα ομορφότερες μέρες

36030 Επισκέψεις στο άρθρο

Θες μια αλλιώτικη αλλά αμιγώς Κυκλαδική επιλογή; Τότε φύγε για την Ίο. Οι παραδοσιακές ομορφιές της, οι πανέμορφες παραλίες και οι λόφοι που σου δίνουν τρομερή θέα σε προσκαλούν να τις επισκεφτείς και να τις ερωτευτείς.

 
Πατήστε εδώ  και κάντε like στο Auto Τρίτη Touring στο Facebook και δείτε πρώτοι κάθε άρθρο της σελίδας μας

Δες όλη την παράδοση των Κυκλάδων σε μια Χώρα
Αφιέρωσε χρόνο στη Χώρα της Ίου, τον πανέμορφο παραδοσιακό κυκλαδικό οικισμό. Περπάτησε κάθε  γωνιά της και δες τα κατάλευκα σπίτια, τα καλντερίμια και τις κυκλαδίτικες εκκλησιές. Στο κέντρο του οικισμού δες την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης που χτίστηκε πάνω στον αρχαίο ναό του Απόλλωνα.

Για τη θέα και τους ανεμόμυλους στο θέατρο του «Ελύτη»
Δες τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους και τη θέα που σου προσφέρει η φύση στο θέατρο του «Οδυσσέα Ελύτη». Ανέβα στον λόφο που βρίσκεται λίγα μέτρα από τη χώρα της Ίου και δες το Αιγαίο να απλώνεται στα πόδια σου. Απόλαυσε από κει το ηλιοβασίλεμα της Ίου με τον ήλιο να χάνεται στο Αιγαίο.

Βούτα στην Αγία Θεοδότη, τον πιο γαλάζιο βυθό του Αιγαίου
Φόρα γυαλιά καταδύσεων και βούτα στην Αγία Θεοδότη. Τόσο γαλάζιο βυθό δεν έχεις ξαναδεί. Ομαλός και αμμώδης σε συνδυασμό με τη διαύγεια των νερών σου προσφέρουν μία συγκλονιστική θαλασσινή εμπειρία. Επισκέψου το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδότης που βρίσκεται εκεί από τον 16ο αιώνα.

Κάνε ανάβαση στο Παλαιόκαστρο και δες από τη Νάξο ως την Αμοργό
Προορισμός Παλαιόκαστρο. Έχεις φύγει από την Αγία Θεοδότη είναι ώρα για Ανάβαση στο Παλαιόκαστρο. Το κάστρο βρίσκεται  σε σημείο που μπορεί να ελέγχει τον πιο πολυσύχναστο θαλάσσιο δρόμο του Αιγαίου. Δες τον μεσαιωνικό οικισμό που βρίσκεται εκεί δεν έχει δεχτεί καμιά περιποίηση στο πέρασμα των χρόνων . Από την κορυφή του λόφου μπορείς να δεις τη Νάξο, την Ηρακλειά, τη Σχοινούσα, το Κουφονήσι και την Αμοργό.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Tags: ΙΟΣ