Παζάρια και Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

3476 Επισκέψεις στο άρθρο

Το Πάσχα πια δεν είναι μακριά, με ένα δεκαπενθήμερο να μας χωρίζει από την Μεγάλη Εβδομάδα και τις δράσεις της. Έτσι, ξεκινούν και τα καθιερωμένα πασχαλινά παζάρια της Θεσσαλονίκης.

 
Σκοπός των πασχαλινών παζαριών είναι η ενίσχυση για καλούς και σημαντικούς σκοπούς αλλά και παράλληλα να δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες να προμηθευτούν όμορφες χειροποίητες λαμπάδες και πασχαλινά δώρα.

Δείτε, επισκεφτείτε, βοηθήστε

Πασχαλινά παζάρια από «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»
«Το Χαμόγελο του Παιδιού», και φέτος το Πάσχα, προσκαλεί όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους του να επισκεφτούν τα πασχαλινά παζάρια που διοργανώνει σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα και να στηρίξουν τις δράσεις και το έργο του Οργανισμού. Μικροί και μεγάλοι, μπορούν να κάνουν τις πασχαλινές αγορές τους σε προσιτές τιμές και να χαρίσουν χαμόγελα τόσο στους φίλους και την οικογένειά τους όσο και στα παιδιά που στηρίζει ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Στα πασχαλινά bazaars θα βρείτε χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες και πασχαλινές κατασκευές, δώρα για μικρούς και μεγάλους που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων του οργανισμού για τη στήριξη των χιλιάδων παιδιών που μας έχουν ανάγκη. Κι αν δεν βρεθείτε σε κάποιο από τα πασχαλινά bazaars, μπορείτε να βρείτε όλα τα πασχαλινά είδη καθώς και τα είδη του Οργανισμού επικοινωνώντας στο 211-7709980 ή στο 210-7647760.

Πασχαλινά Bazaars στη Θεσσαλονίκη
22.03 – 15.04    Ερμού & Αγίας Σοφίας    ώρες καταστημάτων
03.04 – 14.04    Mediterranean Cosmos – 11ο χλμ. Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης Νέων Μουδανιών    ώρες καταστημάτων
03.04 – 14.04    One Salonica Outlet Mall – Κώττα Ρούλια 10    ώρες καταστημάτων
 

Πασχαλινή έκθεση με χειροποίητες λαμπάδες της Δράσης για το κάτι άλλο
Από την Δευτέρα 27/3 και για τις επόμενες 2 εβδομάδες θα γίνει Πασχαλινή έκθεση με χειροποίητες λαμπάδες της Δράσης για το κάτι άλλο, στο εκπληκτικό Δέντρο στο Bar. Μπορείτε να θαυμάσετε και να προμηθευτείτε τις μοναδικές χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες που κατασκευάστηκαν στα εργαστήρια του Σώμα Φίλων ΑμεΑ “Δράση για το κάτι άλλο”.

*27/3-10/4, Δέντρο στο μπαρ, Βασιλέως Γεωργίου 25

Πασχαλινό παζάρι της Craft Gallery
H Craft Gallery δεν είναι απλώς ένας χώρος που φιλοξενεί έργα χειροτεχνών. Είναι η γκαλερί που θα σου φτιάξει τη διάθεση. Επιλεγμένοι Έλληνες δημιουργοί εκθέτουν τη δουλειά τους, καλύπτοντας ποικιλία έργων, από κοσμήματα και αξεσουάρ μέχρι διακοσμητικά και είδη χρήσεως. Περίτεχνα σχέδια, τρέλα χρωμάτων, απαλές υφές, φαντασία, πάθος, ταλέντο. Όλες οι δημιουργίες είναι φτιαγμένες από ανακυκλώσιμα και εναλλακτικά υλικά, με διαφορετικές τεχνικές και φυσικά με διαφορετικό αισθητικό αποτέλεσμα. Η παρέα των δημιουργών συναντιέται ξανά σε ένα πασχαλινό παζάρι στο παραδοσιακό καφενείο ΝΕΟΝ, με Χειροποίητα είδη, Λαμπάδες και Handmade trends την Παρασκευή 31 Μαρτίου, Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Απριλίου 2017.

*31/3-2/4, Καφέ ΝΕΟΝ, Ίωνος Δραγούμη 34, Tηλ. πληροφοριών 6994900545

Πασχαλινό Παζάρι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα
Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα σας περιμένει το Σάββατο 1 Απριλίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγεμα για το καθιερωμένο του Πασχαλινό παζάρι, με τις εκδόσεις του Μουσείου να πωλούνται με 40% έκπτωση και τα είδη πωλητηρίου με 20%. Αλλά και γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και άλλα πολλά φτιαγμένα από φίλους του Μουσείου για τα πασχαλινά δώρα σας. Θα υπάρχει ακόμη καφές με χειροποίητες πίτες και γλυκά. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη του έργου του Μουσείου.

*1/4, Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, Προξένου Κορομηλά 23, Τηλ. 2310229778, Ώρες: 11.00-18.00

Πασχαλινό παζάρι του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος
Για άλλη μία χρονιά ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος διοργανώνει το καθιερωμένο Πασχαλινό Bazaar το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα. Ο Σύλλογος ετοίμασε για σας λαμπάδες χειροποίητες, αλλά και μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, χειροτεχνίες. Μαζί ο ταχυδακτυλουργός Δημήτρης Λιοτατής στις 5 το απόγευμα (Σάββατο). Κατά τη διάρκεια του Bazaar ο Σύλλογος θα συλλέγει τρόφιμα μακράς διάρκειας και απορρυπαντικά για την ΑΡΩΓΗ Θεσσαλονίκης.

*1-2/4, Καρανιβάλου 31, Κ. Τούμπα, Τηλ. 2310 925 000 & 940 500, Ώρες:10.00-20.00

Easter Art Bazaar 2017 by Entos#Ektos
Ο Σύλλογος Εθελοντών Υποστήριξης Ανηλίκων και Νέων ΕΝΤΟΣ-ΕΚΤΟΣ θα πραγματοποιήσει και φέτος το ετήσιο Πασχαλινό Παζάρι του, στον χώρο των εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης του συλλόγου. Εκεί θα βρείτε Χειροποίητες λαμπάδες, πασχαλινά αυγά και άλλα πολλά καλόγουστα δώρα. Όλα τα είδη του παζαριού είναι φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι στα εργαστήρια από τα παιδιά του συλλόγου.

*8 Απριλίου 2017, Επισκόπου Αμβροσίου 5, Τηλ. 2310811078, Ώρες: 10.00-21.00

Πασχαλινά είδη στο Περίπτερο του Καταφυγίου Γυναίκας
Από το 2014 το Καταφύγιο Γυναίκας διαθέτει το δικό του κατάστημα για την ενίσχυση των πόρων του με έδρα ένα διαμορφωμένο για τις ανάγκες περίπτερο στην οδό Ερμού 40, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στο κατάστημα της Οργάνωσης οι επισκέπτες βρίσκουν μία ποικιλία χειροποίητων κοσμημάτων και αξεσουάρ για γυναίκες και άνδρες που καλύπτουν κάθε γούστο, ενώ για την Πασχαλινή περίοδο, στα είδη του περιπτέρου θα προστεθούν και όμορφες χειροποίητες από τους εθελοντές της οργάνωσης πασχαλινές δημιουργίες, από λαμπάδες μέχρι διακοσμητικά, που σας περιμένουν να ενισχύσετε με τον τρόπο σας το έργο του.

*Ερμού 40 (μπροστά στο κτίριο του ΟΤΕ), Τηλ. Καταφυγίου Γυναίκας: 2310551041

Πασχαλινό bazaar στο Uberdooze
Μια από τις νεότερες προσθήκες στον επιχειρηματικό κόσμο της Θεσσαλονίκης, το Uberdooze, ένας τρόπο τινά πολυχώρος, talk of the town που μετράει μόλις λίγο διάστημα ζωής και έχει καταφέρει να προβοκάρει τα αστικά αισθήματα του ψαγμένου κοινού της πόλης, φιλοξενεί ένα εξίσου ενδιαφέρον bazaar από το Purple Dream. Εκεί θα μπορέσετε να βρείτε πολλές καινούργιες χειροποίητες δημιουργίες, κοσμήματα και λαμπάδες, σε έναν μίνιμαλ χώρο ωραίων μουσικών, σύγχρονης αισθητικής και πανέξυπνης τέχνης.

*1/4, Uberdooze, Δαναΐδων και Σφέτσιου, Ώρες: 11.00-20.00

Πασχαλινό παζάρι του Φιλοζωικού σωματείου “Η ΑΓΑΠΗ”
Το Πάσχα είναι προ των πυλών και το Φιλοζωικό σωματείο “Η ΑΓΑΠΗ” ετοίμασε για όλους εσάς τις πιο όμορφες λαμπάδες, κούπες ζωγραφισμένες στο χέρι, και άλλα πολλά. Θα σας περιμένει με πολλή χαρά την Κυριακή 2 Απριλίου, και ώρα 12-5, στο γνωστό καφέ LOL στην περιοχή της Καμάρας. Θα πιείτε τον καφέ σας, θα κάνετε τα ψώνια σας και φυσικά θα βοηθήσετε και τα αδέσποτα του καταφυγίου.

*2/4, καφέ LOL, Αρριανού 16, περιοχή Καμάρας, Ώρες: 12.00-17.00

Πασχαλινό Μπαζάρ του Stray Planet – Αδέσποτος Πλανήτης
Το Stray Planet – Αδέσποτος Πλανήτης διοργανώνει το Πασχαλινό μπαζάρ του προς ενίσχυση των φιλοζωικών σκοπών του, στις 1 και 2 Απριλίου, στο Hemingway bistrot. Επισκεφτείτε το για τα πασχαλινά σας ψώνια, από λαμπάδες, καλαθακια για τα πασχαλινά σας αυγά και άλλα πασχαλινά διακοσμητικά και δώρα, μέχρι ειδικές αγορές για τους μικρούς μας τετράποδους φίλους, από πιατάκια φαγητού, παπιγιόν, κοκαλάκια γραβάτες δωρεά από pet shop, μέχρι και χειροποίητα μπισκοτάκια για τα αγαπημένα μας κατοικίδια.

*1-2/4, Hemingway bistrot, Ώρες: 11.00-20.00

Πασχαλινό παζάρι του Συλλόγου Γυναικών Καλοχωρίου
Ο Σύλλογος αποφάσισε φέτος το Πάσχα να στηρίξει την προσπάθεια της “Εύνοιας” διοργανώνοντας πασχαλινό φιλανθρωπικό παζάρι. Η ”Εύνοια” είναι μια κοινωνική δράση που ιδρύθηκε πριν 3 χρόνια με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Το έργο της Εύνοιας έχει πανελλήνια εμβέλεια. Στόχος είναι η βοήθεια απόρων και άστεγων συμπολιτών μας με την παροχή σίτισης και ένδυσης καθώς και με την αντιμετώπιση εκτάκτων κρίσεων-αναγκών. Τους αγκαλιάζει, συμπάσχει, τους προσφέρει αγάπη, αλληλεγγύη και ελπίδα. Κάνει το πρόβλημα δικό της και προσπαθεί για την εύρεση λύσεων. Η ΕΥΝΟΙΑ υποστηρίζεται εξΆ ολοκλήρου από εθελοντές, δωρεές και χορηγίες.

*7-9/4, Αίθουσα Συλλόγου Γυναικών, Καλοχώρι