Που θα πιάσεις τον Μάη φέτος; 

Που θα πιάσεις τον Μάη φέτος; 

Που θα πιάσεις τον Μάη φέτος;

6183 Επισκέψεις στο άρθρο

Δύο προτάσεις για Αθηναίους, δύο για Θεσσαλονικιούς και μία… all time classic για την φετινή Πρωτομαγιά! Δες τα και διάλεξε τώρα που θα περάσεις το καλύτερο τριήμερο για φέτος!

Που θα πιάσεις τον Μάη φέτος;

Κοινοποίησέ το »



Από Αθήνα, Πόρτο Χέλι: Κοσμοπολίτικο μπάνιο δίπλα στους διάσημους επισκέπτες του

Στο Πόρτο Χέλι, ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας της περιοχής, έχει αποκτηθεί επάξια χάρη στην πλήρη αξιοποίηση των φυσικών πόρων της. Ανάπαυση σε αμμουδερές παραλίες, μπάνιο σε καταγάλανα νερά, θαλάσσιο σκι, καταδύσεις και ιστιοπλοΐα υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, πεζοπορία και ιππασία μέσα στην καταπράσινη φύση, βουτιά στα ιαματικά νερά στη λιμνοθάλασσα της Βερβερόντας, διαμονή σε σύγχρονες και ιδιαίτερα πολυτελής ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και μία σειρά από άλλα προνόμια, έχουν αναδείξει το Πόρτο Χέλι, σε προορισμό παγκοσμίου φήμης, ο οποίος προσελκύει κάθε χρόνο και πλήθος διασήμων και προσωπικοτήτων από ολόκληρο τον πλανήτη. 


Πόρτο Χέλι
Πόρτο Χέλι 


Από Αθήνα, βόρεια Εύβοια: Σαν σε νησί στη Λίμνη και κολύμπι στον καταρράκτη του Δρυμώνα
Η Λίμνη είναι η πιο νησιώτική πολιτεία της Εύβοιας και αυτό το καταλαβαίνεις με την πρώτη ματιά. Στην προκυμαία το πρωί θα δεις πιτσιρίκια να ψαρεύουν κεφαλόπουλα, ή να κάνουν ποδήλατο. Εδώ το σούρουπο ξεκινούν το σουλάτσο τους μικροί και μεγάλοι, σχηματίζονται τα "πηγαδάκια", ακούγονται χαιρετίσματα...εδώ δίνονται τα ραντεβού και συσφίγγουν τις σχέσεις τους οι ντόπιοι. Η ομορφότερη ορεινή διαδρομή που μπορεί να πραγματοποιηθεί στην περιοχή σε ασφάλτινο δρόμο, είναι αυτή που συνδέει την Λίμνη με το χωριό Δρυμώνα. Κατηφορίζοντας προς το χωριό θα δείτε το χώρο όπου θα πρέπει να αφήσετε το όχημά σας αν θέλετε να ακολουθήσετε το σύντομο μονοπάτι που θα σας φέρει στον καταρράκτη του Δρυμώνα, ο οποίος σκορπά τα νερά του από ύψος 15 μέτρων. Εκεί που πέφτει το νερό δημιουργείται μια μικρή λίμνη όπου τα καλοκαίρι δεν είναι λίγοι οι τολμηροί που βουτούν στα κρύα νερά της. 
 
Λίμνη Ευβοίας
Λίμνη Ευβοίας 


Από Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική: Καβουρότρυπες, Ινδονησία και ξεσάλωμα μέχρι το πρωί
Βούτα στις Καβουρότρυπες και εξερεύνησε μια παραλία που θα θυμάσαι για πάντα, αφού σε πολλά σημεία της θυμίζει… Ινδονησία. Πάθε πλάκα με την απλωτή ακρογιαλιά και τους αμμουδερούς κολπίσκους που είναι ανάμεσα στα βράχια. Πέτα το μαγιό σου και κάνε γυμνισμό στο κομμάτι της παραλίας που επιτρέπεται. Διαφορετικά, πήγαινε για ξεσάλωμα στην Καλλιθέα και ετοιμάσου να επιλέξεις ανάμεσα στα beach bars που σε προσκαλούν να ξεβιδωθείς στο χορό και να πιεις τα κοκτέιλ - εμπνεύσεις των μπάρμαν και μπαργούμαν. Κι αν μετά το ολοήμερο γλέντι θες και βραδινή έξοδο στην Καλλιθέα θα βρεις ορισμένα από τα καλύτερα clubs της χερσονήσου με το αλκοόλ να ρέει άφθονο.

Χαλκιδική
Χαλκιδική 

 
Από Θεσσαλονίκη, Πιερία: Μπάνιο στη φανταστική Λεπτοκαρυά και τσιπουροκατάσταση στα ορεινά χωριά
Όλη η παραλία, από την Πλάκα Λιτόχωρου μέχρι το Κάστρο του Πλαταμώνα είναι ιδανική για βουτιές σε νερά πελαγίσια. Όμως τα καλύτερα κομμάτια τούτης της ατέλειωτης ακτογραμμής θα τα συναντήσουμε γύρω από την Λεπτοκαρυά, όπου για λίγα χιλιόμετρα ο δρόμος συντονίζεται με την ακροθαλασσιά. Πρόκειται για μια θαυμάσια αμμουδιά που ξεπερνά σε μήκος τα 5 χιλιόμετρα και είναι στρωμένη με άμμο και βότσαλο και είναι οργανωμένη. Και μετά το μπάνιο, τσίπουρο γκράπα ή με γλυκάνισο, ζυγούρι στη γάστρα και μάτια που λάμπουν από την καλοπέραση και το αλκοόλ. Στα καζάνια του Πλαταμώνα, του Λιτοχώρου και του Ελατοχωρίου η επίσκεψη σημαίνει «ένα με τους Θεούς».

Πιερία
Πιερία
 
Must
Σαντορίνη: Η καλύτερη γεύση καλοκαιριού πριν το νησί βουλιάξει από κόσμο
Δεν υπάρχει ιδανικότερη εποχή να επισκεφτεί κάποιος τη Σαντορίνη από τον Μάιο. Οι κυκλαδίτικες ομορφιές του νησιού σε συνδυασμό με την πιο ήρεμη ακόμα τουριστική κίνηση του νησιού δημιουργούν υπέροχες συνθήκες για μια καλοκαιρινή πρόγευση ένα μήνα πριν να μπει το καλοκαίρι. Αδειάστε τις κάρτες μνήμης της φωτογραφικής σας μηχανής και ετοιμαστείτε να κρατήσετε για πάντα την εικόνα από το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα της Ελλάδας. Το ηλιοβασίλεμα της Οίας. Οι εικόνες που θα απολαύσετε είναι πραγματικά μοναδικές με τις τελευταίες στιγμές της φετινής άνοιξης να ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο το τοπίο.


Σαντορίνη
Σαντορίνη