Roadtrip στα Ζαγοροχώρια!

5311 Επισκέψεις στο άρθρο

Λατρεύετε τις εκδρομές με το αυτοκίνητό σας; Αν ναι η χώρα μας είναι κατάλληλη λόγω των όμορφων τοπίων, των γραφικών και ιστορικών χωριών αλλά και λόγω των φιλόξενων ανθρώπων που ζουν μέσα σε αυτή. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μία ιδανική αυτοκινητιστική διαδρομή που οδηγεί στα Ζαγοροχώρια!

 
Σαν σημείο εκκίνησης θα πάρουμε την πόλη τον Αθηνών μιας και είναι η πρωτεύουσα της χώρας μας. Αφού έχετε κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για το ταξίδι (έλεγχος ελαστικών και λαδιών) ξεκινάτε την διαδρομή με κατεύθυνση την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Όσο θα κινείστε στην εθνική οδό η άσφαλτος είναι αρκετά καλή και θα την ευχαριστηθείτε μέχρι να φτάσετε στην Λαμία όπου εκεί θα πρέπει να αλλάξετε κατεύθυνση και να κινηθείτε προς την Καρδίτσα. Στο κομμάτι Λαμία-Καρδίτσα η άσφαλτος είναι σε καλή κατάσταση και θα έχετε μία λωρίδα συν την Λ.Ε.Α. Μόλις περάσετε την πόλη της Καρδίτσας κατευθύνεστε προς τα Τρίκαλα όπου οφείλετε να κάνετε μία στάση στο κέντρο της πόλης προκειμένου να ξεκουραστείτε και να θαυμάσετε τις όμορφες πλατείες και το ποτάμι.

Μετά την στάση σας θα ξεκινήσετε με κατεύθυνση την Καλαμπάκα για να κάνετε μία ολιγόλεπτη στάση στα Μετέωρα και να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική άποψη των βουνών. Το επόμενο κομμάτι είναι ίσως το πιο επικίνδυνο, γιατί για να βγείτε στην Εγνατία οδό με κατεύθυνση το Μέτσοβο θα πρέπει να διασχίσετε έναν επαρχιακό δρόμο δύο λωρίδων ο οποίος έχει κλειστές στροφές και πρέπει να είστε προσεκτικοί. Μόλις όμως βγείτε στην Εγνατία οδό θα ηρεμήσετε και θα φτάσετε άνετα και γρήγορα στην πόλη των Ιωαννίνων και από εκεί θα συνεχίσετε προς τα Ζαγοροχώρια με προσοχή γιατί ο δρόμος είναι επαρχιακός και πέραν αυτού υπάρχουν ελεύθερα ζώα που κάνουν την εμφάνιση τους όποτε αυτά θελήσουν…

Τα Ζαγοροχώρια είναι χωριά με ζωή ή με ηρεμία, χωριά με απίστευτη θέα ή χωριά μέσα στο δάσος. Δάση αλλά και ξερές κορυφές, πεντακάθαρα ποτάμια όπως ο Βοϊδομάτης αλλά και αλπικές λίμνες, όπως οι δρακόλιμνες. Αυτά είναι μόνο λίγα από τα στοιχεία που απαρτίζουν τα 46 χωριά των Ζαγοροχωρίων. Από τους δημοφιλέστερους ορεινούς προορισμούς στην Ελλάδα, τα Ζαγοροχώρια έχουν προσωπικότητα, πλούσια ιστορία, πολιτισμό, ιδιαίτερα καλοδιατηρημένη αρχιτεκτονική, μοναδικό φυσικό τοπίο και ανθρώπους που δεν τα αφήνουν να μείνουν στάσιμα ούτε στιγμή.
 
Για τους fans των roadtrips τα Ζαγοροχώρια αποτελούν έναν επίγειο παράδεισο γιατί τα γραφικά χωριά τραβούν καθηλώνουν το ενδιαφέρον όσων τα επισκέπτονται. Οι δρόμοι έχουν κλειστές στροφές, ανηφόρες και κατηφόρες που μετατρέπουν την βόλτα σας σε παιδική χαρά. Βέβαια πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί γιατί σε αρκετά σημεία η άσφαλτος έχει σπασίματα και λακκούβες. 

Αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε είναι τα πετρόχτιστα γεφύρια, η Δρακόλιμνη, η λίμνη με τα νούφαρα, οι κολυμπήθρες, το χωριό Καπέσοβο και φυσικά το φαράγγι του Βίκου και τον ποταμό Βοιδομάτη.

Η διαδρομή είναι περίπου 500χλμ και το συνολικό κόστος των διοδίων για την μοτοσυκλέτα ανέρχεται κατά προσέγγιση στα 20 ευρώ.