Η θέα από το Κάστρο © discover-serifos.com

Η θέα από το Κάστρο © discover-serifos.com

Παραλία Αγίου Ιωάννη © discover-serifos.com

Παραλία Αγίου Ιωάννη © discover-serifos.com

Το λιμάνι και η Χώρα της Σερίφου © discover-serifos.com

Το λιμάνι και η Χώρα της Σερίφου © discover-serifos.com

Η παραλία Κένταρχος © discover-serifos.com

Η παραλία Κένταρχος © discover-serifos.com

Τοπικές γεύσεις © discover-serifos.com

Τοπικές γεύσεις © discover-serifos.com

Τα σκαλάκια του κάστρου © discover-serifos.com

Τα σκαλάκια του κάστρου © discover-serifos.com

Σέριφος: Έχει τον τρόπο να σε κάνει... μάγκα!

22849 Επισκέψεις στο άρθρο

Δες την ανατολή από το κάστρο και άστους όλους «κάγκελο» με τη φωτογραφία που θα τραβήξεις. Ψάρεψε τα πιο νόστιμα ψάρια, πήγαινε στις πιο ψαγμένες παραλίες, δοκίμασε συνταγές που ανταγωνίζονται τους καλύτερους σεφ! Πού και πότε; Στη Σέριφο τώρα!

Πατήστε εδώ  και κάντε like στο Auto Τρίτη Touring στο Facebook και δείτε πρώτοι κάθε άρθρο της σελίδας μας


Παραλία Αγίου Ιωάννη © discover-serifos.com

Παραλία Αγίου Ιωάννη © discover-serifos.com

Κοινοποίησέ το »


Ένα κάστρο… σωστό παρατηρητήριο!
Στην κορφή του λόφου της Χώρας της Σερίφου βρίσκονται τα υπολείμματα του κάστρου που καταστράφηκε έπειτα από πειρατική επιδρομή το 1210. Για να φτάσεις στην κορυφή θα χρειαστεί να ανέβεις αρκετά σκαλάκια – η θέα όμως θα σε αποζημιώσει. Το θέαμα της ανατολής του ηλίου μέσα από τη θάλασσα, τα βαθιά χρώματα του ηλιοβασιλέματος και ο έναστρος ουρανός τα βράδια χωρίς φεγγάρι κόβουν την ανάσα. Κοιτώντας προς την πλευρά του Λιβαδιού, δεξιά στο βάθος ανάμεσα στη Μήλο και την Πολύαιγο βρίσκεται η Κίμωλος, ευθεία μπροστά η Σίφνος και αρκετά πίσω από το ξερονήσι του Βου, η Αντίπαρος, η Πάρος και η Σύρος προς τα αριστερά. Κάθε ώρα της ημέρας προκαλεί διαφορετικά συναισθήματα, με πιο ξεχωριστό το ξημέρωμα – ένα θέαμα γαλήνιο με τον ήλιο να αναδύεται μέσα από τη θάλασσα του Αιγαίου και σιγά-σιγά να χρωματίζει το τοπίο με πινελιές φωτός.
 
Γίνε… μάγκας ψαράς στο ακρωτήρι Γρυπάρης!
Κοντά στο χωριό Κένταρχος βρίσκονται οι απόμερες και δυσκολοπροσέγγιστες παραλίες του Πλατύ Γιαλού και στον ορμίσκου Κένταρχου. Αν σου αρέσει το υποβρύχιο ψάρεμα, στο ακρωτήρι Γρυπάρης, μεταξύ Κεντάρχου και Αϊ-Γιάννη και βορειότερα από τον Πλατύ Γιαλό στον όρμο Πασπαρίο θα βρεις εξαιρετικούς ψαρότοπους που θα σε κάνουν… μάγκα στην παρέα! Σαργοί, μελανούρια, μουρμούρες, λαβράκια και γουρουνόψαρα υπάρχουν τριγυρίζουν κατά κόρον στα νερά του νησιού και προσφέρουν στιγμές χαράς σε πολλούς ντόπιους και επισκέπτες, φίλους του ψαρέματος.
 
Πάρε το καΐκι προς τις απομονωμένες ακρογιαλιές για «ψαγμένους»
Η Σέριφος διαθέτει μερικές από τις πιο ωραίες παραλίες των Κυκλάδων, γεγονός που την καθιστά ιδανική για βόλτα με σκάφος. Αν διαθέτεις σκάφος θα ανακαλύψεις πανέμορφους ορμίσκους, καλά φυλαγμένους από τα κοφτερά, χτενισμένα από τα μελτέμια βράχια, σε σημεία του νησιού που δεν πάει δρόμος. Δύο τέτοια παραδείγματα είναι οι απότομες ακτές των νησίδων Βους ή στη Σερφοπούλα, που είναι ιδανικές για κολύμπι αλλά και ψάρεμα. Αν, πάντως, δεν έχεις δικό σου σκάφος, νοίκιασε καΐκι στο Λιβάδι και δε θα το μετανιώσεις. Εκδρομές καΐκι γίνονται καθημερινά από το Λιβάδι με προορισμό απομονωμένες ακρογιαλιές.
 
Φαγητό με φανταστικές παραδοσιακές συνταγές
Στα εστιατόρια και στις ταβέρνες της Σερίφου θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε τοπικές γεύσεις και παραδοσιακά φαγητά. Τα πιο χαρακτηριστικά εδέσματα της Σερίφου είναι η «φουρνιστή» ρεβιθάδα με δενδρολίβανο, οι μυρωδάτοι μαραθοκεφτέδες και μαραθοτηγανίτες, τα ολόφρεσκα αμπελοφάσουλα, η λούζα και η φάβα που σερβίρεται στα πανηγύρια της. Προτίμησε να αντικαταστήσεις τη φέτα με ντόπια ξινομυζήθρα στη σαλάτα σου και να συνοδεύσεις τα γεύματά σου με Σεριφιώτικο κρασί ή σούμα. Το παραδοσιακό γλυκό του νησιού είναι το παστάκι Σερίφου – ένα απλό αλλά γευστικό επιδόρπιο με κρέμα βανίλιας και σοκολάτας πάνω σε μπισκότα, αλλά και το παστέλι σε λεμονόφυλλα. Φεύγοντας μην ξεχάσεις να πάρεις κάπαρη με καπαρόφυλλα και σκληρό τυρί Σερίφου.