Στα άδυτα της ΔραμΟΙΝΟγνωσίας!

2350 Επισκέψεις στο άρθρο

Η ΔραμΟΙΝΟγνωσία είναι μια διοργάνωση με στόχο την ανάδειξη, προβολή και καθιέρωση του νομού Δράμας ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού οίνου & γεύσης και τη θεμελίωση της οινικής του ταυτότητας.

 

Είναι μια πραγματική γιορτή που ξετυλίγεται από τους αμπελώνες στην ύπαιθρο και τα οινοποιεία της Δράμας μέχρι τα εστιατόρια, τα στέκια διασκέδασης και τους δρόμους της πόλης, πάντα με επίκεντρο τον οίνο!

 Διεξάγεται ετησίως, διαρκεί μία εβδομάδα και θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της για όσο υπάρχει δραμινός αμπελώνας.

Ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα δρώμενων και εκδηλώσεων του πολιτισμού της γεύσης κατά τη διάρκεια της εορταστικής εβδομάδας και βεβαίως να απολαύσει εξαιρετικές επώνυμες ετικέτες εκλεκτού δραμινού οίνου σε ειδικέςτιμές στα συμβεβλημένα εστιατόρια και café-bar. Παράλληλα, διοργανώνονται επιστημονικά workshops και εκδηλώσεις για τα χαρακτηριστικά του οίνου και του δραμινού αμπελώνα.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το σαββατοκύριακο στα οινοποιεία, τα οποία είναι ανοιχτά για το κοινό και προσφέρουν ξεναγήσεις στους χώρους παραγωγής, στα κελάρια και στα φιλοξενούμενα έργα τέχνης καθώς και δωρεάν γευστικές δοκιμές.

 Η φετινή Δραμοινογνωσία ανοίγει τις πόρτες της για τους απανταχού οινόφιλους την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, από την Κυριακή 21 έως και την Κυριακή 28.

Tags: ΔΡΑΜΑ