Ρέθυμνο: Μάθε τι εστί ...Ροδάκινο!

7407 Επισκέψεις στο άρθρο

Φύγε τώρα για το Ρέθυμνο. Ο νομός της Κρήτης που κρύβει πανέμορφες παραλίες όπως το Ροδάκινο, ένα εντυπωσιακό αστεροσκοπείο στην κορφή του Ψηλορείτη και ένα βενετσιάνικο φρούριο. Προορισμός Κρήτη λοιπόν και μαγευτικό Ρέθυμνο.

 
Μπάνιο στο Ροδάκινο σε μαγευτική παραλία με μαύρη άμμο και εντυπωσιακά βράχια
Πρώτος προορισμός στο νομό Ρεθύμνου η πανέμορφη παραλία στο «Ροδάκινο» που ονομάζεται και παραλία του «Κόρακα». Ξάπλωσε στην μαύρη άμμο και το λευκό βότσαλο και δροσίσου στα ρηχά, πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά  του Λιβυκού πελάγους. Παράλληλα εξερεύνησε τα βράχια που υπάρχουν στην περιοχή και βρες τις σπηλιές που κρύβονται κάτω από αυτά αλλά και τα παράξενα σχήματα που σχηματίζουν όπως το ράμφος ενός κόρακα από όπου προκύπτει και το όνομα της παραλίας.

Θέα στο Ρέθυμνο και το Κρητικό πέλαγος από το φρούριο της Φορτέτζας
Ανέβα στον λόφο του Παλαιοκάστρου και επισκέψου το θρυλικό βενετσιάνικο βρούριο της Φορτέτζας. Απόλαυσε τη θέα προς την πόλη του Ρεθύμνου αλλά και προς τη θάλασσα. Δες τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου που θεμελιώθηκε το 1583.  Επισκέψου επίσης το θέατρο «Ερωφίλη» που κρύβεται στους χώρους της Φορτέτζας και το καλοκαίρι διεξάγονται εκεί δεκάδες συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.

Κρητικοί μεζέδες και βόλτα στα γραφικά στενά της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου
Απόλαυσε μια μοναδική βόλτα στα στενά δρομάκια του Ρεθύμνου και την παλιά πόλη. Εξερεύνησε τα καντούνια της παλιάς πόλης με το εξαιρετικά διατηρημένο ιστορικό κέντρο. Κάνε μια στάση σε κάποια από τις δεκάδες κρητικές ταβέρνες που βρίσκονται εκεί και απόλαυσε αυθεντικές παραδοσιακές λιχουδιές. Τέλος, ακολούθησε το δρόμο προς το ενετικό λιμάνι που διατηρεί ακόμη έντονα την παλιά του φυσιογνωμία.

Ένα εντυπωσιακό Αστεροσκοπείο στην κορυφή του Ψηλορείτη
Ανέβα στον Ψηλορείτη και ζήσε την μοναδική εμπειρία της επίσκεψης στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα. Βρες το σε υψόμετρο 1750 μέτρων και φρόντισε να έχεις ενημερωθεί για τις εκδηλώσεις που οργανώνονται για το κοινό. Φεύγοντας από τον Σκίνακα κατέβα προς τα Ανώγεια και άδραξε την ευκαιρία για να απολαύσεις αυθεντική Κρητική φιλοξενία σε ένα από τα πιο διάσημα ορεινά χωριά της Κρήτης.