Τα φεστιβάλ του καλοκαιριού - Για κάθε γούστο (μέρος 1ο)

4061 Επισκέψεις στο άρθρο

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της διασκέδασης και του πολιτισμού και ειδικά στη χώρα μας. Σχεδόν κάθε γωνιά της Ελλάδας διοργανώνει τα δικά της φεστιβάλ για κάθε γούστο. Μουσικές της Μεσογείου, μελιτζάνες και τζαζ αλλά και χορός σας περιμένουν στο 1ο μέρος του αφιερώματος.

 
Στη Σητεία για το 5ο Μεσογειακό Φεστιβάλ (30/6 - 2/7)
Κλείσε εισιτήρια για την Κρήτη και φύγε για το 5ο Μεσογειακό Φεστιβάλ που διοργανώνεται στη Σητεία. Μουσικοί από όλη την Ελλάδα αλλά και από κάθε γωνιά της Μεσογείου δίνουν ραντεβού στην Κρήτη για να παρουσιάσουν μουσικές από την Κωνσταντινούπολη ως την Ισπανία. Ταξίδεψε στους ήχους τα χρώματα και τα αρώματα των χωρών και απόλαυσε τρεις μέρες γεμάτες δημιουργίες, τοπικά προϊόντα, ψυχαγωγία και ζωντάνια.

Μελιτζάνα και τζαζ ή αλλιώς Μελιτζάzz στο Λεωνίδιο (5/7 - 9/7)
Σου αρέσουν οι μελιτζάνες; Τότε φύγε για το Λεωνίδιο. Λατρεύεις την τζαζ μουσική; Τότε και πάλι ο προορισμός είναι Λεωνίδιο. Αν μάλιστα τα λατρεύεις και τα δύο τότε πες στους φίλους σου να μην σε ψάξουν από τις 5 μέχρι τις 9 Ιουλίου ή ακόμα καλύτερα να τους πάρεις μαζί σου. Το Μελιτζάzz festival είναι το πιο οπωροχορευτικό και μουσικοκηπευτικό φεστιβάλ σε μια πολύχρωμη και πολυεθνική συνάντηση πολιτισμών στην πρωτεύουσα της Τσακωνιάς. Μουσικές από τη Δύση στην Ανατολή και από τις ΗΠΑ στο Λεωνίδιο σε αυλές, σοκάκια, πλατείες συνδυασμένους με μεζέδες και εδέσματα από την τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου.

Ξεβιδώσου στο χορό στη Σύρο και στο Akropoditi Dancefest (8/7-21/7)
Η Ερμούπολη γίνεται βασίλισσα του χορού για 14 μέρες. Από τις 8 μέχρι τις 21 Ιουλίου το Akropoditi DanceFest προσκαλεί όσους αγαπούν το χορό να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να απολαύσουν τη μαγεία του μέσα από εργαστήρια, παραστάσεις και αυτοσχεδιασμούς που άλλους θα τους μυήσει και άλλους θα τους βοηθήσει να εμβαθύνουν στον χορό. Μοιράσου το ίδιο πάτωμα, την ίδια αμμουδιά, χόρεψε και αντάλλαξε γνώσεις και εμπειρίας μέσα από προσέγγιση νέων τρόπων επικοινωνίας έκφρασης και παρατήρησης.

Φεστιβάλ Τήνου: Όλος ο ελληνικός πολιτισμός σε ένα νησί (1/7-18/9)
Το Φεστιβάλ Τήνου που διοργανώνει ο δήμος του νησιού εδραιώνεται  σε μία από τις σταθερές πολιτιστικές επιλογές του καλοκαιριού. Από την πρώτη Ιουλίου μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου καλλιτέχνες κάθε βεληνεκούς θα περάσουν από το νησί σε εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο. Ταξίδι λοιπόν σε γνώριμα και άγνωστα πολιτιστικά μονοπάτια όποια περίοδο του καλοκαιριού κι αν επιλέξει κάποιος να εκδράμει στην πανέμορφη Τήνο.