Θάσος- φωτογραφία-anelko.com

Θάσος: Το σμαραγδένιο νησί του Αιγαίου

7196 Επισκέψεις στο άρθρο

Οδήγησε ένα 4Χ4 , κάνε ποδήλατο ή πεζοπορία και εξερεύνησε την φυσική ομορφιά της Θάσου. Κάνε ιππασία στην παραλία και στις βουνοπλαγιές και ζήσε ένα διαφορετικό καλοκαίρι, όπως λίγοι ξέρουν.

 
Ένα φυλαγμένο μυστικό είναι η Θάσος και κάπως έτσι μπορούμε να ξεκινήσουμε να μιλάμε για αυτό το νησί του Βορείου Αιγαίου. Η Θάσος είναι ένα νησί περιπέτειας, αφού μπορείτε να συνδυάσετε ξεγνοιασιά και θαλάσσια σπορ. Η Θάσος είναι ένα μέρος με πολύ καλή τουριστική οργάνωση σε  όλα τα επίπεδα και είναι ιδιαίτερα φιλόξενη. Στο νησί αυτό θα βρεις αυτό, που λέμε και βουνό και θάλασσα, αλλά και άλογα.
 
Κάνε πεζοπορία , ποδηλασία  ή πάρε ένα 4X4 και  εξερεύνησε την ομορφιά την άγρια φύση της Θάσου.
 Καταρχάς, η Θάσος φημίζεται για τα πολλά μονοπάτια και περάσματα που διασχίζουν το νησί. Μάλιστα, οι επισκέπτες προτιμούν να επισκέπτονται τα χωριά το ένα μετά το άλλο με πεζοπορία, καθώς η διαδρομή είναι μέσα στο πράσινο. Ακόμη, κάνετε ποδηλασία  εδώ, αφού οι χωμάτινες διαδρομές βρίσκονται  σε αρμονία με τη φύση και προσκαλούν ποδηλάτες για όμορφες βόλτες.Βέβαια, όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα δείτε και με όχημα 4Χ4, ίσως η πεζοπορία και η ποδηλασία  να σας φέρνουν πιο κοντά στη φύση, όμως με το αμάξι θα είστε πιο άνετοι και θα αποφύγετε την πολύ ζέστη και θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία.
 
Καταδύσεις και  ατελείωτη λίστα με  θαλάσσια σπορ για να δοκιμάσεις στην Θάσο.
 Η Θάσος είναι το νησί με τα καθαρότερα και πιο διαυγή νερά ίσως και σε όλη τη Μεσόγειο και γι αυτό ακριβώς το λόγο  η κατάδυση συνιστά μια συναρπαστική εμπειρία στο νησί αυτό. Φυσικοί θησαυροί σας περιμένουν να τους ανακαλύψετε.  Η ιστιοπλοΐα στη Θάσο είναι και αυτή σε εξέχουσα θέση, υπάρχει περίπτωση να δείτε και δελφίνια. Μπορεί απλά να πάρετε  ένα καραβάκι σε μια όμορφη απομονωμένη παραλία, και να κολυμπήσετε στις όμορφες αμμουδιές. Ακόμη, κάντε σκι και χρήση φουσκωτών στη Χρυσή Αμμουδιά.
 
Πάμε για μπάνιο στην παραλία Αλυκή, που είναι γραφική και ρομαντική με κατάφυτες πλευρές.
Η παραλία είναι βραχώδης και  ολόγυρα ο κόλπος είναι γεμάτος κατάφυτες πλευρές. Βαθυγάλαζα νερά και  ειδικά εάν έχει πανσέληνο και το βράδυ θα περάσετε μια αξέχαστη νύχτα. Τα λευκά μάρμαρα και τα γαλαζοπράσινα νερά συνθέτουν ένα ειδυλλιακό σκηνικό.

Κάνε ιππασία στην παραλία  και βόλτα με τα αμαξάκια στην πόλη και ζήσε μια καινούργια εμπειρία
Η  βόλτα με το ανοιχτό αμαξάκι είναι μία ξεχωριστή διαδρομή και θα έχετε  την ευκαιρία να την απολαύσετε το καλοκαίρι στη Θάσο, στην πρωτεύουσα, το Λιμένα αλλά και στη Σκάλα Ποταμιάς. Με μικρή χρέωση θα περιηγηθείτε στο νησί και εάν θελήσετε το κλείνετε και ως προσωπικό σας ταξί ακόμη και τις νύχτες. Επίσης, στη Θάσο μπορείτε να κάνετε και ιππασία και μάλιστα προσφέρεται  κατά μήκος της ακτής, ή ψηλά πάνω στις βουνοπλαγιές και αυτό σίγουρα είναι ένα ακόμη πλεονέκτημα που κάνει τη Θάσο να ξεχωρίζει.
 

Tags: ΘΑΣΟΣ