Το ελληνικό νησί που δεν έχει φίδια

39823 Επισκέψεις στο άρθρο

Κάνε τις φετινές σου διακοπές στην Αστυπάλαια το νησί στο οποίο δεν υπάρχει ούτε ένα φίδι, δες την εκκλησία του Αγ. Ιωάννη που μοιάζει να την ...γέννησαν οι βράχοι, κολύμπα στην μαγευτική Κουνούπα και φάε παραδοσιακούς χταποδοκεφτέδες.

Περπάτα άφοβα, δεν θα βρεις ούτε ένα φίδι

Kοινοποίησε το »

Η Αστυπάλαια είναι «εχθρός των φιδιών» σύμφωνα με τους ντόπιους καθώς αποό την αρχαιότητα δεν έχει εμφανιστεί εκεί κανένα φίδι. Η μοναδική εξήγηση που έχει δοθεί είναι πως ευθύνονται οι πελαργοί που πετάνε πάνω από το νησί και τα εξολοθρεύουν ενώ ιστορίες αναφέρουν πως ακόμα και όταν δοκίμασαν οικολόγοι να μεταφέρουν φίδια τα ερπετά δεν επιβίωσαν.

Δες την εκκλησία που ...γέννησαν οι βράχοι στον Αγιο Ιωάννη
Πήγαινε στην Αστυπάλαια και δες την πανέμορφη εκκλησία του Αγίου Ιωάννη που βγαίνει μέσα από τους βράχους λες και την γέννησαν και δες την απίστευτη θέα προς το Αιγαίο. Στη συνέχεια κατέβα προς την παραλία. Δες το πανέμορφο τοπίο που φτιάχνουν τα τρεχούμενα νερά και θαύμασε τους καταρράκτες που θα σε μαγέψουν με την έντασή τους και την φυσική λίμνη που δημιουργούν.

Δοκίμασες χταποδοκεφτέδες; Φάε στην Αστυπάλαια μαζί με αρντιστά και ξεροτήγανα
Κάτσε στις γραφικές ψαροταβέρνες του νησιού και δοκίμασε τις τοπικές σπεσιαλιτέ. Οι ντόπιοι έχουν μεγάλη παράδοση στο καλό φαγητό και οι γεύσεις που θα δοκιμάσεις θα σε αφήσουν σίγουρα ικανοποιημένο. Στην Ιχθυόεσσαόπως ήταν το όνομα της Αστυπάλαιας στα αρχαία χρόνια θα απολαύσεις μπαρμπούνια, πετρόψαρα , χταπόδια και άλλα. Δώσε προτεραιότητα στα αρντιστά (φακές με τριμμένη ζύμη) τους χταποδοκεφτέδες και την τοπική κακαβιά που η ιδιαίτερη γεύση της θα σε κάνει να ξεχάσεις οποιαδήποτε άλλη έχεις δοκιμάσει.

Βούτα στην Κουνούπα έναν διάδρομο άμμου πάνω στη θάλασσα
Ένας διάδρομος άμμου πάνω χωρίζει τη θάλασσα και δημιουργεί μια μαγευτική παραλία στην Κουνούπα της Αστυπάλαιας. Στο πανέμορφο καταπράσινο νησάκι θα απολαύσεις ένα σπάνιο φαινόμενο. Ξάπλωσε στην κατάλευκη άμμο της και κάνε την ηλιοθεραπεία σου περικυκλωμένος από θάλασσα. Ό,τι άνεμος και να φυσάει στην Κουνούπα μπορείς κάθε στιγμή να απολαύσεις το μπάνιο σου.

Kοινοποίησε το »