Το πιο διάσημο «Κατσίκι» της Μεσογείου

4844 Επισκέψεις στο άρθρο

Το πιο διάσημο «Κατσίκι» της Ελλάδας βρίσκεται στη Λευκάδα και δεν είναι το συμπαθέστατο ζώο αλλά το Πόρτο Κατσίκι, η πανέμορφη παραλία του νησιού. Δες το επιβλητικό κάστρο της Αγ. Μαύρας αλλά και τα γραφικά Σύβοτα.

 
Πόρτο Κατσίκι: Βουτιές σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου
Πήγαινε στην πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Ελλάδας. Το πανέμορφο Πόρτο Κατσίκι έχει μαγέψει Ελληνες και ξένους επισκέπτες που το κατακλύζουν κάθε χρόνο και θα μαγέψει και σένα. Κατέβα από το στενό πέρασμα με τα σκαλιά και απόλαυσε την θέα όλης της περιοχής αλλά και της μεγάλης παραλίας. Πέρνα στην παραλία όλη σου τη μέρα και όταν αρχίσει να σουρουπώνει δες τον συνδυασμό της υπέροχης παραλίας με ένα φανταστικό ηλιοβασίλεμα.

Κάστρο Αγίας Μαύρας: Το πιο όμορφο μεσαιωνικό κτίσμα στην Ελλάδα
Πήγαινε προς τη Λευκάδα από την Ακαρνανία και δες να σε υποδέχεται ένα επιβλητικό μεσαιωνικό κτίσμα. Το κάστρο της Αγίας Μαύρας δεσπόζει στην είσοδο του νησιού. Περπάτησε στις χιλιάδες των τετραγωνικών μέτρων που καλύπτει και νιώσε να ξαναζεις τις μεγάλες πολεμικές εμπειρίες που έζησε. Δες τους παραδοσιακούς φάρους της Λευκάδας αλλά και το πανέμορφο εκκλησάκι που βρίσκεται στην αντίστροφη πλευρά.

Το λευκαδίτικο φιόρδ είναι στα Σύβοτα
Κάνε βόλτα στο πανέμορφο λιμανάκι των Συβότων. Το μικρό χωριό βρίσκεται στην αγκαλιά του όρμου που είναι το αγαπημένο αραξοβόλι για δεκάδες ιστιοφόρα. Τα παλιά κτίρια που βρίσκονται στο λιμάνι αν και έχουν αλλάξει χρήση καθώς στεγάζουν πλέον εστιατόρια και καφετέριες, διατηρούν στο ακέραιο τα αρχικά τους χαρακτηριστικά κι έτσι ο επισκέπτης μπορεί να πάρει μια ιδέα για την νησιώτικη αρχιτεκτονική. Τα Σύβοτα είναι πασίγνωστα για τις εξαιρετικές ψαροταβέρνες τους και το ειδυλλιακό τους τοπίο με τα απάνεμα νερά που θυμίζουν λίμνη οπότε μη χάσεις ευκαιρία να τα δοκιμάσεις.

Αμμουδιά χιλιομέτρων με μύλους, ανεμόμυλους και λιμνοθάλασσες
Βρες ένα υπέροχο και διαφορετικό τοπίο που συνδυάζει την γαλήνη της λιμνοθάλασσας με τα απλωτά θαλασσινά τοπία στη Βόρεια Λευκάδα. Ο παραλιακός δρόμος που ξεκινά από την πόλη πραγματοποιεί τον γύρο αυτής της ιδιαίτερης περιοχής. Στην χερσόνησο του Αι Γιάννη περπάτα στη λωρίδα άμμου όπου πάνω της δεσπόζουν οι εγκαταλειμμένοι ανεμόμυλοι. Μπροστά σου έχεις το απλωτό γαλάζιο του Ιονίου και πίσω σου τη γαλήνη της λιμνοθάλασσας όπου ζουν δεκάδες είδη υδρόβιων πτηνών.