Το θαύμα της Τήνου

7042 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Τήνος «υπάρχει» πέρα από το Δεκαπενταύγουστο. Είναι εκείνο το νησί, που έχει μαρμάρινα χωριά, υπέροχες παραλίες και ξεχωριστά τοπία. Ανακάλυψε γιατί είναι τόσο αγαπητή.

 
Η Τήνος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων μετά την Ανδρο και τη Νάξο.Είναι ένα από τα διασημότερα νησιά της Ελλάδας και ειδικά το Δεκαπενταύγουστο κατακλύζεται από εκατομμύρια πιστούς. Ωστόσο, είναι ένα νησί το οποίο επιλέγεται από εκατομμύρια κόσμο για τις θερινές του διακοπές.
 
Πάμε στο ξεχωριστό Πύργο, το μαρμάρινο χωριό
Ο Πύργος είναι το γνωστότερο  χωριό του νησιού είναι κτισμένο σχεδόν όλο με  μάρμαρο. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο χωριό με έντονες τις ενετικές και τις βυζαντινές επιρροές στην αρχιτεκτονική του .
Ο Πύργος φημίζεται για τη μαρμαροτεχνία. Αξίζει να ρθείτε εδώ και να απολαύσετε  μια αλλιώτικη θέαση του νησιού. Ειδικά, το καλοκαίρι οι επισκέπτες πηγαίνουν για ουζάκι στο γραφικό αραξοβόλι του Πανόρμου.

Οι ξεχωριστές Κολύμπηθρες
Κατά γενική ομολογία, πρόκειται για τις καλύτερες παραλίες του νησιού.
Ουσιαστικά πρόκειται για δύο παραλίες. Η μικρότερη είναι η πιο οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Η πιο μεγάλη είναι πιο απόμερη και ιδανική στους βόρειους ανέμους.
Εδώ, υπάρχουν και ώραια ταβερνάκια για φαγητό.

Το διάσημο κάστρο του Ξώπυργου
Ο βράχος του Εξωμβούργου βρίσκεται σε υψόμετρο 640 μ. και στέκεται αγέρωχα στο κέντρο του νότιου τμήματος του νησιού. Αποτελεί σήμα κατατεθέν της Τήνου και η ιστορία ξεκινά από τα πολύ παλιά χρόνια. Πάνω από το λιμάνι, τα χωριά Μπερδεμιάρος και Τριαντάρος  φαίνονται σαν  να κρέμονται στον ορίζοντα, ενώ λίγο ψηλότερα διακρίνεται ο οικισμός Δύο Χωριά. Από εδώ η θέα είναι πανέμορφη και ξεδιπλώνεται  σε όλο το νησί και τις λοιπές Κυκλάδες. Η απόσταση που θα χρειαστεί να καλύψετε δεν ξεπερνά τα 500 μέτρα.

Βωλάξ: Μια άλλη Τήνο
Η Βωλάξ είναι ένα μικρό και ταπεινό χωριό των Κυκλάδων. Βρίσκεται στην ενδοχώρα της Τήνου και  έχει πρωτοστατήσει σε  θρύλους που περιλαμβάνουν πτώσεις μετεωριτών, πετροπόλεμους γιγάντων, ηφαιστειακές εκρήξεις και καταστροφικούς σεισμούς.
Ακόμη πρωταγωνιστεί  και στην ίδια την ιστορία της δημιουργίας του Σύμπαντος: «Αφού ο Θεός έπλασε τον κόσμο, ήρθε πάνω από τη Βωλάξ κι έτριψε τα χέρια του. Τα ψίχουλα που έπεσαν στη Γη έγιναν πέτρες κι ευλόγησαν τον τόπο».
Η μυστηριακή ατμόσφαιρα του νησιού γοητεύει τους επισκέπτες.

Tags: ΤΗΝΟΣ